Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pe 4 octombrie – întâlnirea de lucru de la Palatul Parlamentului cu cadrele militare în rezervă şi în retragere

Deputata PNL Alina Gorghiu organizează, pe 4 Octombrie, ora 16:00 la Palatul Parlamentului, în sala Grupului PNL, o întâlnire de lucru cu cadrele militare în rezervă şi în retragere, precum şi cu alţi angajaţi din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională.
La întâlnire au confirmat participarea fostul ministru al Apărării, Teodor Melescanu, preşedinte al Comisiei senatoriale pentru Apărare, vicepreşedintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaţilor, George Scutaru şi preşedintele comisiei pentru Apărare a PNL, Corneliu Dobriţoiu.

Întâlnirea  are ca scop final elaborarea unei legi a pensiilor ocupaţionale pentru cei din sistemul de siguranţă naţională după modelul celorlalte state membre NATO şi UE.

Prin acest act normativ, se vor păstra cuantumurile câştigate prin Legea nr 119/2010 şi, respectiv, OUG nr 1/2011 (pentru pensiile majorate). Totodată, se va reveni la cuantumurile de la nivelul lunii decembrie 2010 (pentru pensiile diminuate).

PNL susţine  necesitatea unui astfel de proiect legislativ, care să reglementeze unitar pensiile militare de stat, cele ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei şi penitenciarelor, precum şi cele reglementate de Legea 263/2010 pentru cadrele militare, soldaţi şi gradaţi.

PNL îşi propune ca, prin noua lege, statul român să recunoască şi să recompenseze la sfârşit de carieră aceste categorii socio-profesionale, pentru activitatea desfăşurată sub juramânt, în slujba poporului român, în pofida tuturor sacrificiilor şi a privaţiunilor.


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

17 Responses to “Pe 4 octombrie – întâlnirea de lucru de la Palatul Parlamentului cu cadrele militare în rezervă şi în retragere”

 1. gigi says:

  Articolele 5,6 si 7 din OUG nr. 1/2011 sa fie abrogate si înlocuite cu următoarele texte :
  Art.5 „Pensiile revizuite pe baza documentelor care atestă veniturile realizate, pentru perioada care constituie stagiul de cotizare, şi al căror cuantumuri sunt mai mari decât cele aflate în plată în luna decembrie 2010, se menţin în plată conform deciziei de revizuire”.
  Art.6 „Pensiile revizuite pe baza documentelor care atestă veniturile realizate, pentru perioada care constituie stagiul de cotizare şi al căror cuantumuri sunt mai mici decât cele aflate în plată în luna decembrie 2010, după emiterea Deciziei de revizuire, se menţin în plată în cuantumurile din luna decembrie 2010, până când prin creşteri succesive aceste pensii ajung la cuntumul lunii decembrie 2010”.
  Art.7 : Al (1) „Creşterea punctului de pensie aplicat pensionarilor militari se va face proporţional cu creşterea soldelor de grad şi funcţie a militarilor activi”.
  Al.(2) „procentul de creştere a punctului de pensie în raport cu creşterea soldelor militarilor activi, se va stabili anual prin Legea Bugetului de stat, însă nu va fi mai mic de 50% din creşterea soldelor militarilor activi”.

 2. COLONELUL says:

  dragi camarazi, NU STI NIMENI CE S-A DICUTAT? SUNT CURIOS DACA A FOST CEVA “SERIOS” SAU ELECTORAL.

 3. PLANO10 says:

  @COLONELUL
  Doar imagini vezi pe blog. Dupa particiapare, deduc ca a fost ceva destul de serios.

 4. JVEK G. says:

  unde sunt imaginile alea …serioase!??!!

 5. ELENA says:

  Nu a fost nimic neserios. A fost prima intalnire a Alinei cu rezervistii din S 5 si nu numai. Cu siguranta, vor mai urma.
  In seara asta ne intalnim la Cabinetul din 13 sept. sa trecem la fapte.
  Am promis ca voi scrie mai in detaliu despre intalnirea de ieri, dar nu am timpul fizic necesar.
  Personal, ma declar foarte multumita de prima reactie, de telefoanele si mail-urile pe care le-am primit din partea colegilor rezervisti care chiar vor sa schimbam ceva in bine.
  Sper sa nu ne piara entuziasmul pe parcurs!

 6. COLONELUL says:

  FELICITARI DIN INIMA ELENA!Citesc cu interes comentariile tale pe toate blogurile de discutii ale camarazilor nostri. Apreciez profesionalismul si de ce nu si curajul (mai mare uneori decat a barbatilor) DE A SPUNE LUCRURILOR PE NUME SI DE A COAGULA INTERESELE COMUNE IN ACELASI “COS” SA DEA DUMNEZEU CXA ACTIUNEA SA AIBA REZULTATELE SCONTATE IN VIITOR.

 7. JVEK G. says:

  @Colon. -aplauze prelungite!!!!

 8. PLANO10 says:

  @JvC ezaR
  Ai si comentat acele imagini…. :(

 9. COLONELUL says:

  @JVEK G.
  Cand am citit “comentariul ” tau am fost tentat sa te injur. Dar nu pot pentru ca educatia ce am primit-o de la mama(eu mai am mama) NU-MI DA DREPTUL DE A MA COBORA ATAT DE JOS. Ii las pe altii sa te injure ,pentru ca zilnic tie si la alti porto sau un-puroi va dau carnati de mancare ..fara numar.(apropo..am mancat lamaie pentru a-mi trece greata produsa de un ca…at)

 10. JVEK G. says:

  Colonele(vax)-am spus doar atat: Aplauze prelungite!!!! De ce faci spume??

 11. Marlon Juvet says:

  Io nu sunt aşa de bine crescut precum colonelul, aşa că pot liniştit să-l trimit pe JVEK K la origini, în cloaca din care a ieşit. كس أمكم

 12. Corbu says:

  Dezgustator!Esti penibil!

 13. Corbu says:

  Ma aliez!

 14. JVEK G. says:

  Nu le gasisem atunci cand am intrebat! Ce-i atat de complicat pentru perspicacitatea ta??!!

 15. rusine! says:

  Ce, Doamne iarta-ma, aveti? In afara de balacareli reciproce, chiar n-aveti altceva de facut/ scris? Zau ca mi-e rusine cu astfel de oameni, ce d….! Se mai intreaba civilii de ce si in ce hal a ajuns Oastea Tarii… Asta sa fie raspunsul?!?

 16. COLONELUL says:

  @JVEK G
  colonelul
  Mi-am dar seama ca la nivelu tau de intelegere s-ar putea sa pricepi cu greu altceva despre ca…at. Sa nu crezi ca mi s-a facut greata din cauza ca gandesti ca o musca. MI S-A FACUT GREATA DIN CAUZA UNUI ‘CAP PATRAT”

 17. Marlon Juvet says:

  ideea e că unii limbrici au ca sarcină de serviciu să bage băţul prin gard şi să provoace aceste flame. Şi ce caută, asta găsesc. Care “oastea ţării”, care civili şi ce cred ăia? Era mai de mult un topic pe tema asta, deschis de Tapalagă pe HotNews. Ciţiţi-l şi pe urmă discutăm. Pentru că, din păcate, cam alea au fost realităţile vremii.