Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pensii militare: ar trebui 1000 de ani ca sa poata fi eliberate adeverinte la toti pensionarii militari

Cei de la Ziua Veche au facut un calcul simplu privind provocarile la care va fi supusa birocratia din MApN pentru a elibera adeverintele care sa ateste veniturile salariale ale actualilor pensionari militari.

Calculul arata ca pentru a fi respectat termenul de cinci luni impus de guvern pentru obtinerea adeverintelor de catre pensionari militari (numai cei din MApN, aproximativ 80.000 de persoane-n.Ziua Veche) pentru a putea beneficia de pensie in functie de cotizatia din timpul activitatii ar trebui ca la arhivele militare din Pitesti sa munceasca non stop cel putin 130.000 de oameni.

La numarul actual de angajati de la Pitesti ar fi nevoie de peste 1000 de ani ca sa poata fi eliberate adeverinte la toti pensionarii militari care au lucrat in armata!!!!!

Ii felicitam pe aceasta cale pe militarii din Directia Juridica si Directia Financiar-Contabila din MApN care au concurat alaturi de ministrul Oprea la realizarea unui cadru legislativ umilitor pentru toti mlitarii pensionari.

Dupa distrugerea sistemului de salarizare in Armata a urmat distrugerea sistemului de pensii, iar cu largul concurs dezinteresat al numitului Oprea cedarea cazarmilor, terenurilor si poligoanelor de interes pentru clientela politica. Probabil vor urma cedarile de spitale militare mai bine utilate si bineinteles spatiile de odihna si tratament.

Sistemul legislativ care proteja Armata, creat incepand cu Cuza, a fost distrus in totalitate. A fost creat in schimb altul bazat pe minciuna, furt (pentru ca furt insemna cand te atingi de salarii si pensii), delatiune.

Oare cat de mincinos trebuie sa fi ca sa afirmi ca pensiile sub 3000 de lei nu vor scadea pentru ca in baza legala aferenta nici sa nu fie pomenit acest lucru? Acesta e profilul moral al persoanelor care si-au propus si deja au reusit in buna parte sa distruga sistemul militar si mai ales Armata Romaniei.

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

70 Responses to “Pensii militare: ar trebui 1000 de ani ca sa poata fi eliberate adeverinte la toti pensionarii militari”

 1. lucius says:

  Elena,
  Chiar te rog, insa aici sunt 2 conditii de baza:
  – in primul rand sa fie realisti: nu-i posibil sa afirmi “… pentru cei slabi de inima sau pentru cei la care conteaza cativa zeci de lei…” (am citat din memorie ce au scris cei de la Comitetul Director). Din punctul meu de vedere, s-au descalificat;
  – sa cunoasca realitatea din teren (de la filiale). Dupa cum vad eu ca stau lucrurile … este total diferit de ceea ce am invatat in armata.

 2. micutzul says:

  @ Legionarul
  Dupa o lunga ezitare , Caesar a hotarat sa treaca Rubiconul. Se spune ca atunci ar fi spus ** ALEA IACTA EST ** adica zarurile au fost aruncate. Sic.

 3. ELENA says:

  @lucius
  Ai dreptate, nu e tocmai cea mai fericita formulare, dar eu cred ca mesajul transmis a fost corect inteles/receptionat. Am transmis mesajul tau; nu inteleg de ce atata retinere. Eu, cand am aceva de spus, SPUN!

  @micutzul
  Ce faci, cazi in plasa Legionarului? Aoleu, cu cine plec eu la lupta….

 4. micutzul says:

  @ Elena
  Da, dar are plasa rupta.

 5. Angel says:

  Am pus si eu niste intrebari putin mai devreme…imi poate raspunde cineva?
  Va multumesc anticipat.

 6. LEGIONARUL says:

  @ANGEL-scuza-ma,atat m-a aburit ELENA ca nu am obs. intrebarea ta.deci eu am de pus cererea ,e stas simpla in 10min.e gata. nu implica nici-o obligatie depunerea cererii.conf.l119 dac nu depui cerere (ATENTIE PANA ACUM m-am referit la cererea pt. eliberarea de catre arhive a adev. cu veniturile realizate) pensia tot va fi recalculata dupa venitul mediu pe economie.

 7. lucius says:

  Angel,
  Mai jos sunt pasii pe care trebuie sa-i faci:
  1. cumperi de la post un plic timbrat, pe care iti treci adresa;
  2. de la librarie cumperi un dosar plic;
  3. faci copii xerox dupa: CI; livret militar; talon pensie; decizie pensie;
  4. cu materialele de la pct.1-3 (sa ai si originalele la tine), te prezinti la CM de sector. Aici iti vor da ei un formular pe care sa-l completezi;
  5. ti se va da un nr de inregistrare si astepti sa fii anuntat de catre CM, prin posta.
  Recomandare:
  Nu o mai amana … aceasta lege este o copie fidela cu cea a cumulului: te pune sa alegi … varianta cea mai proasta in acest caz fiind cea in care nu soliciti recalcularea.
  Pe scurt, acesti criminali te pune sa alegi in ce varianta vrei sa … mori.

 8. lucius says:

  Elena,
  “Eu cand vreau sa fluier, FLUIER”. Daca fluier acum, fluier la pereti … si a paguba. Mi-e frica sa nu fie valabil si din ianuarie 2011.

 9. Angel says:

  Va multumesc pentru raspuns.

 10. vg says:

  sunt probleme?hai sa le rezolvam…pensionarii,pentru ca cei care slujesc tara
  vor fi alaturi de noi…eu,totusi,nu inteleg cine poarta aceasta conversatie?
  pensionari sau cei care vor sa ne abata gandul!?!

 11. vg says:

  din ultimele inf. am inteles ca Seful SMG a iesit la pensie cu 2700 lei…oare va spune ceva acest EXEMPLU…scuze caps..hmmm

 12. laura says:

  Mama mea are pensie de urmaş. Tata ieşise la pensie în 1983. După multe recalculări de funcţii şi alte alea a reieşit pensie de 1100ron. Ieri un vecin m-a informat că trebuie să mă duc la centrul militar să depun copii după certificatul de deces, cupon de pensie, BI. Am dat să mă grăbesc neînţelegând prea bine la ce mă ajută chestia asta şi dau să plec. Până să ajung acolo m-am întâlnit cu vreo 3 cunoştinţe de vârsta tatălui meu care i-au fost colegi şi care mi-au zis să stau blândă că recalcularea va lua ceva timp (aşa fuseseră şi ei sfătuiţi de nu ştiu ce general, fost şef de aviaţie la şedinţa lunară a rezerviştilor din aviaţie). M-am gândit că toţi aceşti oameni s-or pricepe mai bine ca mine la treburile armatei. Sincer urmărind comentariile dvs am început să mă îndoiesc. Întrebarea mea este: E POSIBIL CA RECALCULAREA SĂ NU FIE RECALCULARE DUPĂ TOATE DOCUMENTELE DIN URMĂ, CI DUPĂ URECHE? adică să facă nişte pensii exburtis şi apoi să trec prin toate etapele recalculărilor? Nu e normal să le recalculeze după toate actele de la dosar care deja există la comisariat şi la MApN? Cei care acum se înghesuie acum la comisariat ca să-şi ia aceste documente nu cumva vor fi consideraţi că sunt de acord cu această lege şi dacă le este recalculată pensia nu mai pot face nimic? Ceilalţi care nu fac aceste demersuri şi stau şi vor avea recalculată pensia nu pot da în judecată statul ptr că nu este posibil să micşorezi unui om pensia? Eventual i-o îngheţi şi nu i-o mai măreşti până când aceasta e ajunsă din urmă?

 13. UNGENERAL says:

  ATENTIE! cererile pentru eliberarea Adeverintelor necesare recalcularii se pot inainta CMZ si prin ANCMRR,filiale judetene incepand de azi 16 august 2010.

 14. Cred ca asta se vrea: HAOS. Sistem legislativ contrar normelor de drept comun, de drept international etc, norme si principii haotice, fara sens, precum sunt si cei care ar dori sa ne conduca. Absenta lor ar fi mai benefica natiunii, ar aduce mai multi bani la bugetul amanetat politic catre datoriile fata de clientela, clientela ce nu se rusineaza transferand sume foarte mari in conturi externe. Lipsa actualei conduceri este, cu siguranta, o sursa de venit la buget !

 15. Ioan says:

  Din dorinta de Haos au fost omise(sau inlaturate)din atentia conducatorilor cele trei elemente care constituie stilpii tariei si trainiciei unui stat: SANATATE, EDUCATIE, SECURITATE.

 16. virgil says:

  Pt domnul fagarasanu.
  Am citit cu interes scrisoarea domnului petrache pe care ati avut amabilitatea sa o postati. Am gasit pe un alt site ceva foarte interesant despre acest domn. Marturisesc ca e greu sa mai crezi ceva in ziua de astazi. Hotii striga hotii!
  Imi permit sa redau un post de pe un alt forum in speranta ca nu va fi cenzurat.

  Recunosc ca nu am avut niciodata rabdarea sa citesc pana la capat cel putin o pagina din operele „justitiarului” Petrache si nu cred sa fi reusit aceasta performanta, pana acum, vreun pasionat de literatura. Un stil scabros si alambicat, plin de elemente bombastice si pretentii de sufocare in tezaurul de expresii cu sensuri multiple, de altfel, extrem de bogat al limbii romane, developeaza si defineste un individ chinuit de soarta, de propriile amagiri si dezamagiri, care nu gaseste cuvinte potrivite, dar inventeaza altele cu sens doar in mintea-i ratacita, pentru a debita delirul care-i mistuie putreziciunea din adancuri.
  Ca intr-un labirint de oglinzi ce deformeaza profund realitatea palpabila, acest subiect s-a miscat toata viata haotic si se misca si acum dezordonat, brownian, in aceasta lume pe care nu o intelege dar care il suporta, fara a respecta valori consacrate si fara a se ghida dupa repere conventionale. Pentru el, un om poate fi, in primul moment, un prieten “de-o viata” si in urmatoarea clipa un “dusman de moarte”, functie de interesul care i-a fost satisfacut sau nu, asemeni unui tanc rasfatat si plangacios caruia i-ai luat putin mingea sa te joci dupa ce i-ai dat o bombonica.
  Sa ilustram sumar acest lucru, aplecandu-ne doar asupra unui fragment din editorialul de “adio”, din revista Gandirea Militara Romaneasca, nr. 2 din 2008, care trebuia sa marcheze, nu-i asa, impartirea temporala a lumii intre viata I.C. (inainte de Costinel) si D.C. (dupa ……):
  “Am trudit sub mandatul a cinci sefi ai Statului Major General si i-am cunoscut indeaproape pe toti cei care, multumim Domnului!, impart cu noi ivirea diminetii.Pe toti i-am pretuit si ii pretuiesc deopotriva, pe toti i-am iubit si ii iubesc nemasurat. Le multumesc cu deferenta pentru increderea pe care mi-au acordat-o, dar, mai cu seama, pentru libertatea pe care mi-au ingaduit-o in afirmarea principiilor si a proiectului in care credeam. Nu mi-a fost atinsa in niciun fel.”

  Si acum un fragment din epistola catre “comandantul suprem al fortelor armate” , Cine sa nu fie sef al Statului Major General!, la aproape doi ani dupa despartirea de haina militara, cerandu-ne scuze pentru publicitatea gratuita pe care o facem tribunului “disponibilizat-pensionat”:
  “Am trudit sub comanda nemijlocita a ultimilor cinci sefi ai Statului Major General. Liderul de astazi este singurul, ca de altfel din toata istoria institutiei, care si-a centrat actul de asa-zisa conducere pe dispretuirea manifesta a subordonatilor, degringoladizarea structurala si organica a institutiei, nonvalorizarea promovarii in functii, ridicarea arbitrariului si a tendintelor despotice la rang de sistem.”
  Unde sa cautam ce este adevarat sau, mai bine zis, cine este cu adevarat acest personaj tembel, decat in manualele de psihologie si psihiatrie care zac cumninti, necitite de cei care permit intrarea in sistemul militar a unor asemenea specimene, sau in cartile despre ratatii care si-au cladit intreaga cariera pe minciuna, lingusire si dispret profund fata de conditia umana.
  Contradictia faimosului fondator al premiilor nationale GMR este evidenta in cele doua ipostaze si este, poate, rodul gandirii strategice formate in urma lecturarii cartilor “autorilor militari, peste noua sute” si tezelor “celor care au asudat spre a dobandi titlul de doctor in stiinte militare, aproape patru sute”.
  In realitate, intreaga truda a lui Lenitsoc (sa-l tratam cu pseudonimul care-i place micutului) a fost aceea de a incerca sa introduca “cantitati de strategie” in malaxorul mintii sale bolnave, crezand ca va iesi din el un mare carmaci, tolba de carte, general la comanda unor esaloane de anvergura, fara a-i fi necesara numai un pic de practica la comanda. Cel mai mare esalon pe care l-a condus a fost plutonul pentru ca deja o companie dispusa in careu i-ar fi putut vedea ascuns, sub masca afisata de om drept, caracterul infect, iresponsabil si distructiv. Poate nu l-a ajutat in ascensiune si faptul ca a fi un ofiter de nivel NATO trebuie sa cunosti limba engleza. Ori el nu se descurca saracutul si nu speak-uia in niciun fel slovele lui Shakespeare si prima intrebare care se pune firesc este cum sa fie trecut un asemenea exemplar in corpul generalilor Armatei Romanei, cand orice examen incepe cu un test eliminatoriu de limba straina?
  Cat despre activitatea lui la sefia GMR, cine vrea sa afle despre comportamentul marsav si libidinos al acestui derbedeu notoriu cu doamnele din colectivul redactional al revistei, cu adevarat respectabile si harnice, nu are decat sa se duca la sediul redactiei si sa afle, dar, va asigur ca nimeni nu vrea sa-si mai aduca aminte de acest monstru carmaci, care a fost un cosmar pentru sistemul militar, un adevarat model de “cum nu trebuie sa fie un om”.
  Asa ca aviz celor de la SCMD, ca acest individ periculos cu atitudini revansarde va intina cat de curand orice demers al dumneavoastra spre mentinerea unor drepturi castigate, tarandu-va in noroiul unde isi are culcusul.

  Va urma!

 17. ionescu says:

  Pentru domnul fagarasanu. Am citit cu interes postul dumneavoastra (scrisoarea domnului Petrache) insa marturisesc ca sunt bulversat… Hotul striga hotii …se pare. Iata ce am gasit pe un alt blog (in speranta ca nu va fii cenzurat):

  Recunosc ca nu am avut niciodata rabdarea sa citesc pana la capat cel putin o pagina din operele „justitiarului” Petrache si nu cred sa fi reusit aceasta performanta, pana acum, vreun pasionat de literatura. Un stil scabros si alambicat, plin de elemente bombastice si pretentii de sufocare in tezaurul de expresii cu sensuri multiple, de altfel, extrem de bogat al limbii romane, developeaza si defineste un individ chinuit de soarta, de propriile amagiri si dezamagiri, care nu gaseste cuvinte potrivite, dar inventeaza altele cu sens doar in mintea-i ratacita, pentru a debita delirul care-i mistuie putreziciunea din adancuri.
  Ca intr-un labirint de oglinzi ce deformeaza profund realitatea palpabila, acest subiect s-a miscat toata viata haotic si se misca si acum dezordonat, brownian, in aceasta lume pe care nu o intelege dar care il suporta, fara a respecta valori consacrate si fara a se ghida dupa repere conventionale. Pentru el, un om poate fi, in primul moment, un prieten “de-o viata” si in urmatoarea clipa un “dusman de moarte”, functie de interesul care i-a fost satisfacut sau nu, asemeni unui tanc rasfatat si plangacios caruia i-ai luat putin mingea sa te joci dupa ce i-ai dat o bombonica.
  Sa ilustram sumar acest lucru, aplecandu-ne doar asupra unui fragment din editorialul de “adio”, din revista Gandirea Militara Romaneasca, nr. 2 din 2008, care trebuia sa marcheze, nu-i asa, impartirea temporala a lumii intre viata I.C. (inainte de Costinel) si D.C. (dupa ……):
  “Am trudit sub mandatul a cinci sefi ai Statului Major General si i-am cunoscut indeaproape pe toti cei care, multumim Domnului!, impart cu noi ivirea diminetii.Pe toti i-am pretuit si ii pretuiesc deopotriva, pe toti i-am iubit si ii iubesc nemasurat. Le multumesc cu deferenta pentru increderea pe care mi-au acordat-o, dar, mai cu seama, pentru libertatea pe care mi-au ingaduit-o in afirmarea principiilor si a proiectului in care credeam. Nu mi-a fost atinsa in niciun fel.”

  Si acum un fragment din epistola catre “comandantul suprem al fortelor armate” , Cine sa nu fie sef al Statului Major General!, la aproape doi ani dupa despartirea de haina militara, cerandu-ne scuze pentru publicitatea gratuita pe care o facem tribunului “disponibilizat-pensionat”:
  “Am trudit sub comanda nemijlocita a ultimilor cinci sefi ai Statului Major General. Liderul de astazi este singurul, ca de altfel din toata istoria institutiei, care si-a centrat actul de asa-zisa conducere pe dispretuirea manifesta a subordonatilor, degringoladizarea structurala si organica a institutiei, nonvalorizarea promovarii in functii, ridicarea arbitrariului si a tendintelor despotice la rang de sistem.”
  Unde sa cautam ce este adevarat sau, mai bine zis, cine este cu adevarat acest personaj tembel, decat in manualele de psihologie si psihiatrie care zac cumninti, necitite de cei care permit intrarea in sistemul militar a unor asemenea specimene, sau in cartile despre ratatii care si-au cladit intreaga cariera pe minciuna, lingusire si dispret profund fata de conditia umana.
  Contradictia faimosului fondator al premiilor nationale GMR este evidenta in cele doua ipostaze si este, poate, rodul gandirii strategice formate in urma lecturarii cartilor “autorilor militari, peste noua sute” si tezelor “celor care au asudat spre a dobandi titlul de doctor in stiinte militare, aproape patru sute”.
  In realitate, intreaga truda a lui Lenitsoc (sa-l tratam cu pseudonimul care-i place micutului) a fost aceea de a incerca sa introduca “cantitati de strategie” in malaxorul mintii sale bolnave, crezand ca va iesi din el un mare carmaci, tolba de carte, general la comanda unor esaloane de anvergura, fara a-i fi necesara numai un pic de practica la comanda. Cel mai mare esalon pe care l-a condus a fost plutonul pentru ca deja o companie dispusa in careu i-ar fi putut vedea ascuns, sub masca afisata de om drept, caracterul infect, iresponsabil si distructiv. Poate nu l-a ajutat in ascensiune si faptul ca a fi un ofiter de nivel NATO trebuie sa cunosti limba engleza. Ori el nu se descurca saracutul si nu speak-uia in niciun fel slovele lui Shakespeare si prima intrebare care se pune firesc este cum sa fie trecut un asemenea exemplar in corpul generalilor Armatei Romanei, cand orice examen incepe cu un test eliminatoriu de limba straina?
  Cat despre activitatea lui la sefia GMR, cine vrea sa afle despre comportamentul marsav si libidinos al acestui derbedeu notoriu cu doamnele din colectivul redactional al revistei, cu adevarat respectabile si harnice, nu are decat sa se duca la sediul redactiei si sa afle, dar, va asigur ca nimeni nu vrea sa-si mai aduca aminte de acest monstru carmaci, care a fost un cosmar pentru sistemul militar, un adevarat model de “cum nu trebuie sa fie un om”.
  Asa ca aviz celor de la SCMD, ca acest individ periculos cu atitudini revansarde va intina cat de curand orice demers al dumneavoastra spre mentinerea unor drepturi castigate, tarandu-va in noroiul unde isi are culcusul.

  Va urma!

 18. voinea says:

  Se pare ca ANCMRR a inceput sa se trezeasca.Intrati pe http://www.ancmrr.ro si cititi cele doua chemari in justitie din 24.08.
  Stie cineva ce s-a intamplat recent?
  Au realizat oare in ce pericol sunt?
  M-as bucura enorm ca toti oamenii cinstiti din structurile de aparare si siguranta nationala sa formeze un front comun impotriva acestor mafioti de politicieni imbogatiti prin furt ordinar.
  Incep sa cred ca acest popor a realizat cine ii este adevaratul dusman.
  Cu stima,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 19. ANONIMUS3 says:

  virgil/ionescu >>>>>> il cunosc pe acest spurcat, costinel petrache,la propriu si la figurat si subscriu total la ideea ca prin modul de afisare,aici si pe alte forumuri nu va face altceva decat rau celor care se zbat,chiar si virtual sa influenteze cumva aceste aberatii ordinare care ne vor influenta negativ viata de pensionari care,am trudit de-adevaratelea in transeea Romaniei iar astazi, dupa 20 de ani de asa zisa democratie,la care si noi militarii am subscris si contribuit,ne aflam in pragul falimentului…RUSINE PENTRU ACEST INTRUS,SPURCAT SI FRUSTRAT CA NU A AJUNS SI EL ,general…..BAREMI LA PENSIE…..

 20. cornel says:

  @ANONIMUS3

  daca nu ar fi de plans ar fi de ras ce a scris virgil. Am ajuns … ca petrache sa se decalare martir. Cand cumula pensia cu salariu in calitate de consilier al ministrului nu era asa justitiar atunci mergea pe burta…ii placea luxul …. Ma gandesc sa ii ca are nevoie si de o oda asemena celor ce le ridica el insusi…..