Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pensiile considerate speciale vor fi diminuate şi prin aplicarea unei “taxe de solidaritate” de 90%

Pensiile considerate speciale vor fi dramatic – căci asta se poate spune – diminuate de la 1 iunie, printr-o calculare la o valoare mai mică a punctului de pensie şi prin aplicarea unei cote de 90%, ca “taxă de solidaritate”.“Începând cu data de 1 iunie 2010, cuantumul pensiilor prevăzute de legi cu caracter special, cuvenite sau aflate în plată, se modifică după cum urmează:

– la determinarea părţii din pensie, stabilită potrivit Legii 19/2000 privind sistemul public de pensii, se utilizează valoarea punctului de pensie de 622,9 lei (faţă de 732,8 lei în prezent – n.r.);

– după deducerea, din partea de pensie suportată de la bugetul de stat, a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi a impozitului pe venit se  va aplica cota de 90%, reprezentând taxă de solidaritate, care se face venit la bugetul de stat”, se arată în proiectul ce va fi promovat sub forma unei Ordonanţe de urgenţă.

Acest sistem va fi aplicat în cazul pensiilor speciale acordate magistraţilor (inclusiv celor militari) personalului auxiliar din instanţele judecătoreşti, personalului diplomatic şi consular, deputaţilor şi senatorilor, funcţionarilor publici parlamentari, personalului aeronautic civil şi membrilor Curţii de Conturi.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Pensiile considerate speciale vor fi diminuate şi prin aplicarea unei “taxe de solidaritate” de 90%”

  1. indisciplinatu says:

    sa dea taxa aia care au dat cu jula nu pensionarii….90%???…labele astea triste de la mediafax pe ce lume traiesc???…
    S-o impoziteze pe ma-sa basescu nu pe noi…ne vedem oricum in instanta indiferent cat va dura procesul…