Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pensiile militare vor fi recalculate până la finele anului

Executivul a aprobat miercuri, prin două Hotărâri, normele metodologice de recalculare a pensiilor speciale, a anunţat primul-ministru Emil Boc, la finalul şedinţei de Guvern.

„A fost un angajament al Guvernului că vom recalcula pensiile speciale şi că în România nu vom mai avea pensii care să nu aibă la bază principul contributivităţii. În consecinţă, vor dispărea acele pensii uriaşe de sute de milioane de lei. Astăzi suntem la un pas de aplicarea, în formă finală, a legii recalculării pensiilor speciale” a declarat premierul Emil Boc.

Primul-ministru a menţionat că toate pensiile speciale vor fi recalculate, cu excepţia celor ale magistraţilor, având în vedere decizia Curţii Constituţionale.

Potrivit şefului Executivului, până la 1 septembrie vor fi recalculate 6250 de pensii ale parlamentarilor, funcţionarilor parlamentari, personalului diplomatic şi consular, personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă, precum şi pensiile de serviciu ale personalului Curţii de Conturi, pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea. Una dintre Hotărârile de Guvern adoptate astăzi se referă la recalcularea acestor pensii speciale.

Un alt act normativ se referă la recalcularea pensiilor militare de stat, pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor. Primul-ministru a precizat că potrivit acestui act normativ vor fi recalculate până la sfârşitul anului aproximativ 168.000 de pensii, urmând ca începând cu ianuarie 2011 să intre în plată aceste drepturi în cuantumurile rezultate din recalculare. Premierul a menţionat că pensiile mai mici de 3.000 de lei ale militarilor nu vor fi diminuate în urma recalculării.

Sursa: Guvernul Romaniei – Biroul de presa

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

38 Responses to “Pensiile militare vor fi recalculate până la finele anului”

 1. ELENA says:

  Am vazut cu totii Normele Metodologice pt cei mentionati in art. 1 al Legii 119/2010 literele c – h. Ma poate indruma cineva catre Normele metodologice pentru literele a si b? Multumesc.

 2. micutzul says:

  Normele metodologice pentru literele a si b , se gasesc in rastele , conform opisurilor regulamentare. Normele trebuie intretinute zilnic, pentru a nu rugini. O norma neingrijita se poate razbuna asupra celui care o intrebuinteaza, mai ales daca are sub 1,65 m. Normele se vor incarca cu litere pe baza principiului contributivitatii si se vor acorda cu prioritate celor care le/au zamislit. Pe norme se scrie obligatoriu ** A SE MANIpULA CU GRIJA **
  De cand au anuntat astia ca recalculeaza pensiile militare, pe baza venitului brut selenar, am o frica foarte mare. Sper din tot sufletul ca arhivele sa fie dotate regulamentar, sa nu se intample Doamne fereste vreun incendiu. In al doilea rand eu stiu ca uneori nu puteam citi ca lumea statul de plata nici cand il semnam, va dati seama ce vad astia acum ?
  Domnilor generali activi si in rezerva, Domnule Fratila, dupa cum bine stiti noi , nesimtitii de militari am contribuit lunar cu anumite sume, pe statele de plata, pentru Clubul ** STEAUA**. Avand in vedere ca acum clubul e privatizat, sau in parte, si ca noi nesimtitii nu am primit pamant sau bani din vanzari , inchirieri, cred ca este cazul sa primim..
  DOMNULE FRATILA, MAI ASTEPTAM NISTE RASPUNSURI DE LA DV..

 3. fratiorul says:

  @ Elena
  Cred ca au fost aprobate copertile pentru Normele Metodologice. In ceea ce priveste continutul pentru literele a,b cred ca nici ei nu pot sa iain calcul toate situatiile care apar..

 4. pensionar militar says:

  Par a fi la “secret” normele de aplicare a legii 119/2010 art.1 lit.a,b! Nu exista nicaieri pe net!

 5. pensionar militar says:

  Revin: Cine le gaseste sa le publice link-ul! Multumiri!

 6. micutzul says:

  Stiu ca la civili, la calculul pensiei se lua in considerare venitul brut lunar, cu vechime sporuri, etc. Poate cineva sa/mi spuna, noua n/i se v/a lua in calcul si norma de hrana ?
  Daca stau bine si ma gandesc unii piloti nesimtiti de pe MIGuri s/ar putea sa ia pensii mai mari, adica cei care nu au avut indemnizatii de comanda etc. Sa vezi atunci ras..

 7. pensionar militar says:

  Se ia in calcul venitul brut lunar(sau net in perioada 01-07-1977-01-01-1991) format din solda, indemnizatii, sporuri, prime, premii mai putin comp.ban. a normei de hrana, c/val foi drum, c/val echipament…sau sal.mediu pe economie acolo unde nu se gasesc state de plata !!

 8. stops says:

  FELICITARI MICUTZU
  Este super aia cu rastelu … si cu opisul !! Apropo prelucreaza tu ideea urmatoare pentru OPIS: OPIS1 pensionari peste 3000 / OPIS2 pensionari sub 3000 (se citeste opisunu/ opisdoi!) sau ce zici de OPIS5 ( aici 5 se citeste ȘINȘI – PENTRU PENSIONARII MILI …TAURI care au voie sa bea BEREA romaneasca numa buna de pi..5)
  CRIZA UȘ5OARĂ!

 9. Dumitriu says:

  Am verificat astazi in Monitorul Oficial. Inca nu a fost publicata inca HG cu Normele metodologice. Poate maine. Daca are acelasi continut cu proiectul de pe situl Ministrului Muncii, mare lucru nu se poate intelege.

 10. Mariana says:

  Sunt absolut in pragul unei stari de nebunie. Am muncit pentru Ministerul de Interne peste 32 de ani, atat civil cat si ca militar din 1994. Nu ne-a spus nimeni ca vine un idiot care isi aduce aminte ca nu mai au bani de pensii pentru ca nu am contribuit eu si altii dupa capul lor. Cand am muncit pentru ministerul de interne , cu suficiente sacrificii, cu serviciu de dimineata pana seara, trageri, alarme la orice ora din zi si din noapte, restrictii peste restricii, sambete si duminici la datorie, nu mi-a spus nimeni ca vine piticu atomic sa-si tuguie buzele ca n-am contribuit… el cu ce a contribuit? Cand am intrat in cadrele active nu am interzis nimanui de la contabilitate sa-mi retina contributia pe care o invoca piticul atomic. Trebuia sa faca retineri atunci, nu sa vina acum dupa 32 de ani de munca sa spuna de principiile lor demente. In 2009 la alegeri nu stiau de principiul asta? Trebuie sa ii dam in judecata, nu vine un neica nimeni sa-mi ia din pensia calculata dupa legi, nu dupa urechea unei contabile. Acum nu mai zice nimeni de principiul neretroactivitatii legii sau de dreptul castigat? S-au linistit bosorogii de la Curtea Constitutionala? Au tipat doar pana au vazut ca pensiile lor raman intacte? La noi s-au terminat principiile?

 11. indisciplinatu says:

  Doamna Mariana,
  luati-o usurel ca altfel ajungeti sigur sa luati “Furadan”….si noi ceilalti care mai postam suntem,probabil,in situatia dvs.
  Colegii “postangii” de dinaintea dvs. ati vazut ce umor au,..aia cu rastelu’ e dementiala,…sigur ca o sa-i dam in judecata doamna!!!
  Problema e sa ne tina nervii si curelele,…e vorba de TIMP,…aici e problema!!!!
  O seara buna tuturor,…micutzule esti tare tata, m-ai decuplat de tot!!!

 12. ELENA says:

  @micutzul
  Citind despre rastelele tale, mi-am adus aminte de primele saptamani de scoala militara, cand ne invata comandantul de pluton sa ne intretinem armamentul si trebuia sa dam cu ulei de arma pe pistoalele mitraliera. Noi, elevele-ostas, ne-am gandit ca si arma … e sensibila si i-am aplicat, in loc de ulei, crema de maini! Sa lesine bietul om! Cred ca se intreba cine l-a blestemat sa ajunga comandant de pluton la fele!

  @mariana
  Despre principiul neretroactivitatii legii pot sa-ti dau numai cateva sute de pagini adunate in ultima perioada. Crezi ca ar ajuta cu ceva?
  Sa incepem:
  EXTRAS DIN DECIZIA Nr.830
  din 8 iulie 2008
  Publicată în Monitorul Oficial nr.559 din 24.07.2008
  (…) Curtea reţine că analiza pe care o impune controlul de constituţionalitate trebuie, în mod necesar, să înceapă prin a califica situaţia juridică reglementată prin norma de lege criticată. Astfel, ori de câte ori o lege nouă modifică starea legală anterioară cu privire la anumite raporturi, toate efectele susceptibile a se produce din raportul anterior, dacă s-au realizat înainte de intrarea în vigoare a legii noi, nu mai pot fi modificate ca urmare a adoptării noii reglementări, care trebuie să respecte suveranitatea legii anterioare. Legea nouă însă este aplicabilă de îndată tuturor situaţiilor ce se vor constitui, se vor modifica sau se vor stinge după intrarea ei în vigoare, precum şi tuturor efectelor produse de situaţiile juridice formate după abrogarea legii vechi (…)
  Daca chiar vrei sa continui, anunta-ma!

 13. nenea politistul says:

  dacă ştie cineva formula de calcul a pensiilor militare (recalcularea)să o puna pe NET. Unde scrie in HG că pensiile mai mici de 3000 nu se recalculează??????Eu nu-l mai pot crede pe dl.boc(nu-l pot scrie cu majusculă!!!) prea mult a minţit!!!! oare-l mai crede cineva????

 14. Liviu says:

  Reaua credinta a “micutului mare lingau” rezida din urmatoarea fraza, repetata cu obstinatie, de fiecare data cand vorbeste despre recalcularea pensiilor: “vor dispărea acele pensii uriaşe de sute de milioane de lei”. Dupa stiinta mea (posibil sa gresesc), pensiile care depasesc o suta de milioane, sunt sub o suta ca numar si printre ele nu se afla nici una militara. Prin urmare, daca obiectivul declarat al piticului demagog si populist, este acela de a elimina acele pensii de sute de milioane, de ce recalculeaza pensiile militare?
  Cat priveste recalcularea, intr-adevar aceasta ar putea dura foarte multi ani, daca cineva ar avea interesul sa se faca asa cum trebuie, dar se pare ca acest fapt nu intereseaza pe nimeni, cu exceptia noastra, a celor care vom fi prejudiciati. Prin ordonanta ni se cere sa aducem adeverinte de la fiecare unitate unde am lucrat, din care sa rezulte veniturile din fiecare luna. Daca nu reusim, ne calculeaza pensiile ca si cand am fi fost incadrati cu salariul mediu pe economie (ei nu stiu ca militarii nu au avut salarii ci solde), adica vom beneficia, pentru perioadele pentru care nu aducem adeverinta, de un punct de pensie, adica 708 lei.
  Prin urmare, domnilor generali, ofiteri, maistri si subofiteri, daca nu vom duce nici o adeverinta din care sa rezulte veniturile reale, vom avea, spre bucuria lui Boc, pensii de 708 lei.

 15. voinea ion says:

  Stimati colegi,
  Nu credeti ca a sosit vremea sa trecem la actiuni energice hotarate impotriva acestor mafioti nemernici?
  Eu as prefera ca aceste actiuni sa le desfasuram la Bucuresti nu in provincie pentru ca acolo se elaboreaza politica Romaniei si impactul va fi mult mai puternic.
  Actiunile trebuiesc pregatite in cel mai mare secret nu pe internet sau prin telefon.
  Pregatiti un plan de actiune, convocati sefii de filiale la Bucuresti, trasati-le sarcini precise privind participarea cu “trupe” la actiunea organizata si rugati-i sa-si respecte angajamentele.
  Cu un asemenea inamic perfid trebuie sa actionam dupa principiile luptei armate asa cum le-am invatat in scolile pe care le-am absolvit.
  Nu mai putem astepta cu mainile in san ca acesti nemernici sa duca Romania in prapastie si ei sa-si ia zborul dupa mliardele de euro trimise deja in bancile elvetiene.Mai au si tupeul sa ceara si amnistie fiscala pentru a aduce banii furati inapoi in tara.Cum putem rabda un asemenea afront?De ce sa nu li sa cofiste averile dobandite ilicit?
  Ce spuneti?
  cu stima,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 16. Johnny says:

  Domnule Voinea, eu personal spun asa: decat sa ne spuneti noua, mai bine spuneti aceste lucruri sefilor dumneavoastra. Actualilor sefi din sindicat. Cu aceste mesaje veneati si acum ceva vreme….pe internet. Ce ati facut? Filiala…….e gata de lupta………bla,bla,bla. Cred ca aceste lucruri trebuiesc stabilite la nivel”mare”, nu aici. Eu zic sa lasati vorbele ca doi bani nu fac si sa treceti la actiune. Asta este ceea ce doreste cotizantul de rand de la domniile voastre: ACTIUNE.

 17. eu propun recalcularea inaltimii lui boc, diminuata cu 25%

 18. voinea ion says:

  Pt.dl.Johnny,
  Stiu f.bine ce doreste cotizantul de rand de la mine,insa din pacate acesta nu vrea sa stie ce vreau eu de la el.
  Atunci cand am infiinat Filiala1, S6 a SCMD eram f.optimist si increzator . Acum nu mai sunt.Cand organizezi activitati majore(03.05.19.05 etc.) si din 30 de membrii iti vin numai 2 sau 3 iti piere tot chieful. Multi dintre noi s-au inscris in sindicat pt.ca acesta in schimbul cotizatiei sa-i rezolve toate problemele.Este nevoie de oameni luptatori, convinsi de necesitatea luptei pe careo duc.Drept consecinta am acceptat propunerea presedintelui Filialei 2,S6 de a ne uni intr-o singura filiala pentru a avea mai multa forta si a putea la nevoie incropi un detasament gata de lupta permanent, pregatit sa actioneze in orice moment.
  Cu stima,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 19. brancusi says:

  a’mu vad o isterie ,aproape generala la “colegii” mei ,ca daca zic ,t-ovi le pica prost.leafa ,solda, ce am avut-o ,teoretic , la 50-65% dintre noi ramane sau creste fata de actual.
  sigur nu o sa le plang de mila, celor care 10-15 ani au fost secretari de partid ,APOI.. ?,”inspectorilor ” din c-da-mente ,care veneu in contoale si ma tzine-ua in unitate ,24-48 ,ore ca nu era maturata padurea ori liziera unitatzi,fara nici o legatura cu TEMATICA inspectiei,celor responsbil cu “promovarea” in armata, ca daca nu esti moldoven nu poti fi sef sau general,vezi cazu cu satu din fundu’ moldovei care la un moment dat dat avea 13 generali activi ,unu mai competent ca altu cu “khiler” in frunte,….s.a. ma dau cu curu de iarba ca -mi calculeza pensia cu 10-15 % mai mica cand hotiile in tara asta le-am patronat noi vreo 2-3ani pana si-or revenit securisti.nici un general nu si-a amintit de unde a plecat cand a ajuns la “limuzuna” si statulul functieiei.asa ca nici 2500ron n-ar merita vreunul ,orcum vilele si posesiunile facte cu furtisaguri le raman .CUNOSC FOSTA PROFESOARA UNIVERSITARA SI MEDIC PRIMAR CU 1750 RON PENSIE,SI NICI UN LEU IN PLUS ,CUNOSC SOTIE DE COLONEL DE ACEIASI VARSTA ,CARE A LUCRAT DOAR 2 ANI !!!!! INVATATOARE ,CU 1/2 DIN PENSIA SOTULUI , DAR 1800 RON.SUNT VECINE .baza armatei e soldatu’

 20. stefan says:

  de ce nu se spune cum scad prin recalculare pensiile care sunt sub 3000 ron cand azi 5 sep 2010 anunta diminuarea pensiilor de urmasi. sa iasa boc pe post si sa spuna care e legea. sunt batrane care nu mai aud, care nu mai merg , asa ca banuiti de ce fac ei asa. ce facem?sa ne arucam de la etaj, si sa ii faca copii nostrii raspunzatori, ca ei ne omoara in fiecare zi cu modul de guvernare. sa le fie rusine. sa le blestemam copiii lor. sa ajunga mai rau ca noi

 21. col(r) vasiliu marian says:

  Daca cineva are programul de recalculare al pensiilor militare sa mi-l trimita si mie pe adresa marian.vasiliu@yahoo.com sau link de unde pot sa-l iau.multumesc !

 22. Gourkha says:

  @ col(r) vasiliu marian si pt. cei interesati de programul de recalculare, puteti sa il descarcati de aici.

  http://dl.transfer.ro/transfer_ro-21nov-3e976a8f994f4785.zip

  Daca nu merge, cautati la subiectl de pe acest site ˝MApN va continua recalcularea pensiilor militare chiar dacă recunoaşte decizia de suspendare dată de CA Cluj˝ si il regasiti la o postarea a userului Socrate Toma, se poate descarca precis.

  Cativa pe care ii cunosc de la ANCMRR isi simuleaza chiar in acest moment recalcularea, cu finantistii in frunte. Deja s-au innegrit, desi erau foarte optimisti la inceput, eu am plecat nu ma intereseaza, nici cerere de adeverinte nu am depus. Plus ca ziceau ca le lipsesc perioade din adeverinte. Eu cooperez bine cu ei, o sa va spun maine la ce concluzii au ajuns.

 23. mitran says:

  Daca cineva are programul de recalculare al pensiilor militare il rog sa mi-l trimita si mie pe adresa ghmitran@yahoo.com sau link de unde pot sa-l iau.multumesc !

 24. voinea says:

  Daca Basescu si sleahta lui de nemernici se vor atinge de pensiile militarilor vor trebui sa-si faca repede bagajele.Nu vor prinde anul 2012 ca sa ne mai prosteasca cu alegerile lor uninominale .Deja cazanul nemultumirilor fierbe in clocot.Lipseste numai scanteia care in opinia mea va veni odata cu primele taloane de pensii din 2011. Sursele mele nu sunt Romania Mare si tembelul de Vadim ci legaturile foarte stranse cu cadrele active din M.Ap.N, fostii mei elevi sau subordonati.Va mai avea tupeul marele Basescu sa vina in fata ofiterilor din SMG si sa le repete ce le-a spus la adunarea precedenta? Va avea curajul sa-i priveasca in ochi?
  Il va trimite poate din nou pe omnipotentul BOC pe post de paratraznet.
  Col(r)ing.Voinea Ion

 25. Matei Vlad says:

  Am fost la CMJ si mi-au dat adeverinta de venit, dupa ce am verificat , mi-am data seama ca lipsesc vre-o 5 ani jumatate; m-am intalnit cu mai multi colegi care au patit la fel; oare este o chestie intentionata sau nu se face fata situatiei; in acest caz o sa fie o gramada de recalculari pe baza salariului mediu, ceea ce nu e corect; parerea mea e ca nu fac fata situatiei, e o zapaceala generala; cei care lucreaza la astfel de adeverinte ar trebui sa aiba si responsabilitate, nu nenorocesc niste oameni din comoditatea sau nestiinta lor; stie cineva cum sa procedez caci intre timp adeverinta a fost trimisa la Casa Nationala de pensii pentru recalculare;

 26. Stelian P. says:

  Matei Vlad
  Faceti contestatie pentru completarea anilor lipsa. Dupa ce primiti adeverinta completa puteti sa o trimiteti la Casa de pensii si sa cereti recalcularea cu datele completate.

 27. maria says:

  ce ne fac! cretini! ei stiu ce inseamna armata! noi am construit! ei au vindut! si-au umplut saci !IAR ACUM! se joaca cu noi!

 28. cristina says:

  Daca cererea cu adeverinta a fost trimisa la Bucuresti – cu luni lipsa cumulat 4 ani cu recautare a acelor luni bla, bla
  Daca militarii castiga prin procese etc.etc si ipotetic nu se mai aplica modificarea pensiilor militare ce parere aveti se intampla cu cei care au depus cererile, sau chiar cu cei carora le-a venit si noua decizie?
  Intreb in calitate de persoana in cauza.

 29. voinea says:

  Daca Basescu si sleahta lui de nemernici se vor atinge de pensiile militarilor vor trebui sa-si faca repede bagajele.Nu vor prinde anul 2012 ca sa ne mai prosteasca cu alegerile lor uninominale .Deja cazanul nemultumirilor fierbe in clocot.Lipseste numai scanteia care in opinia mea va veni odata cu primele taloane de pensii din 2011. Sursele mele nu sunt Romania Mare si tembelul de Vadim ci legaturile foarte stranse cu cadrele active din M.Ap.N, fostii mei elevi sau subordonati.Va mai avea tupeul marele Basescu sa vina in fata ofiterilor din SMG si sa le repete ce le-a spus la adunarea precedenta? Va avea curajul sa-i priveasca in ochi? Il va trimite poate din nou pe omnipotentul BOC pe post de paratraznet. Pregatiti-va de lupta stimati colegi.Timpul nu asteapta! Asa scriam acum cateva zile pe marginea unui articol. Vazand festivitatea de la SMG am ramas stupefiat de tupeul acestui presedinte.Nu numai ca nu i-a fost rusine sa apara in fata cadrelor SMG carora le-a promis ca nu se va atinge nimeni de pensiile militare ci a si incercat sa le vanda gogosi si sa-l reabiliteze pe Oprea in fata subordonatilor afirmand ca datorita lui pensiile militare sub 3000 roni nu vor scadea la cei cu vechime completa.Nemernicul nu zice nimic despre cadrele scoase prematur la pensie datorita restructurarii armatei. Nu scoate nici o vorba despre mizeria de adeverinte de venit elaborate ilegal de centrele militare, despre umilirea indurata de pensionarii militari plimbati fara noima pe drumuri.Si se mai intituleaza si comandantul Armatei?R-U-S-I-N-E!!!!NU CREDEAM CA VOI APUCA VREODATA ASEMENEA VREMURI! Col(r)ing.Voinea Ion

 30. maribarul says:

  oare sa fi gresit casa de p. a m.a.i.?astazi am ridicat pensia de la bancasi ..stupoare mai mult cu 63 de roni.oare asta a fost marea recalculare?pai atunci e bine .TRAIASCA BOC SI TOATA GASCA LUI.

 31. voinea says:

  Stimati pensionari militari din M.Ap,MIRA , SRI, SIE.STS cat mai aveti de gand sa stati pasivi si sa priviti cum sunteti improscati cu noroi de o clasa politica mizerabila ,care nu ne reprezinta si care a pus mana pe puterea politica dupa ce s-a imbogatit prin rapt ordinar?
  De ce uitati ca tot ce a fost valoros in aceasta tara a fost creat si prin contributia dumneavoastra?Fabrici ,uzine,termocentrale,sosele,Transfagarasan,Canalul Dunare-Marea Neagra,hidrocentrale, canale de irigatii,blocuri de locuinte,stransul recoltelor,interventia la inundatii;la toate acestea ati participat activ fie prin munca fizica fie intelectuala.Ca ofiter si inginer militar am participat la multe din aceste obiective timp de 35 de ani si cu ce m-am ales?
  Cu o pensie pe care acesti mafioti mi-o contesta si pe care mi-au redus-o la o treime( de la 3800 la 1600 in conditiile in care aveam vechime completa si am depus si adeverinta de venit0 pentru a scoate tara dintr-o criza in care tot ei au aruncat-o.Daca situatia este asa de grava de ce domnii parlamentari nu-si reduc salariile si celelalte facilitati?De ce trebuie sa platim doua institutii (Camera deputatilor si Senat) care dorm in cizme?
  De ce nu sunt confiscate averile acumulate ilicit?
  Stimati domni va chem sa va alaturati SCMD.Sunt niste baieti care stiu ce vor.Eu m-am pus la dispozitia lor cu tot ce mai am bun in mine si sper sa nu gresesc.
  Va astept sa punem piatra de temelie la o organizatie care sa stie si sa vrea sa ne apere interesele.Nu mai putem sta cu mainile in san si sa asistam neputinciosi cum santem batjocoriti de niste mafioti netrebnici.
  Nu uitati ca in noi e si numar si putere.
  Cu stima,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 32. surugu says:

  sinustru este urletul hienelor sfîșiate de recalcularea pensiilor.

 33. voinea says:

  Sunt col(r)ing.Voinea Ion pensionar militar cu vechime completa (40ani)si cu adeverinta de venit trimisa la DFC.In aceste conditii pensia mi-a scazut prin recalculare de la 3800 la 1600. L-am urmarit pe dl.Oprea si am ramas stupefiat de tupeul acestui individ. Nu a venit cu nici o justificare plauzibila la aceasta mascarada de recalculare a pensiilor militarilor.Am intrat de curiozitate pe site-ul M,Ap.Niciunul din tabele nu poate fi accesat.In tabele nu apare numarul dosarului pensionarului.Sunt facute special sa adoarma vigilenta presei si a pensionarilor militari. Daca puteti obligati-i sa treaca in tabele numarul dosarului de pensie al fiecarui caz procesat.
  Eu sunt hotarat sa merg in justitie si sa particip la toate manifestatiile de protest organizate de asociatiile pensionarilor militari.
  Cu stima si respect,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 34. EXCELENTELE VOASTRE CE DRAMA TRAIM DOMNULE PRESEDINTE AL STATULUI,. EU ACUM SASE ANI AM AVUT O MARE NENOROCIRE ,UN ACCIDENT VASCULAR,NU AM FOST AJUTAT DE NIMENI ANCEPAND DE LA MEDICUL MILITAR DE FAMILIE PANA LA SPITALULM. I. ,.MAI MULT CHIAR UN MEDIC BEAT DE LA SPITALUL M. I. MI A STRIGAT AN PRAGUL USII,,ALA DACA ARE CREIERUL INFLAMATR VINE ALTA DATA,………………….ACUM TREI LUNI LA SPITALUL FUNDENI ,UN BOLNAV PSIHIC ,UN DERBEDEU DOCTOR M A DAT AFARA AN STRADA DESI NU POT MERGE CA SI ACUM,DECI DAT AFARA AN STRADA CAND I AM RELATAT NENOROCITULUI DRAMA MEA DE LA SPITALUL M. I. ,. NU AM NICI U TRATAMENT, MI SE FURAU 70 DE RONI PENTRU C. A. S. ACUM MI SE MAI FURA ANCA DUA MILIOANE, DE CE ACEST SUPLICIU BOLNAVILOR EU TOR NU POT MERGE,………..AJUTOR OAMENI BUNI EU AM LUCRAT LA S. T. S. AM FOST COLEG DE LICEU CU DOMNUL GENERAL TANASE TUDOR SI APOISUBORDONAT,.AJUTOR NU POT MERGE SUNT FURAT OAMENI BUNI,……………RASPUNDETI MI,.MAISTRU MIKLTAR PRINCIPAL AN REZERVA TANAse marian,……………….0216734240,,..e mail tanasemarian251146@yahoo.com

 35. cantati ,,internationala,, chiar fie an gand si suma energiilor pozitive se va afisa,,………………………….

 36. de remarcat ceva privind cheltuielile macabre ale guvernuli ,aducatoare de profit celor gen borduri sau alte ineptii,.eu stau antr un bloc pe bd. grigorescu s a distrus ceva facut cu un an an urma si s a facut o sosea cu trei benzi de circulatie ce duce,.niciunde ,undeva spre dambovita rau, fara de pod sunt asadar firme care trebuie sa aiba o activitate bolnava fara un tel sigur gen videanu sau altii,. jos acesti saltimbanci,..

 37. aditoader says:

  @ surugu
  Asta nu-i nimic. O sa auziti si urletele voastre de sacali cat de curand pentru ca urmati la rand.

 38. dorin_2000 says:

  As avea o intrebare pentru cei care sunt in tema:chestia cu adeverintele de venit este valabila si pentru pensionarii de invaliditate?? deoarece mi-a venit noua decizie cu valoarea(mult mai mica evident) raportata la salariu mediu pe economie.Exista un model tip de cerere ? (pt ca eu nu mai locuiesc in localitatea unde am lucrat si as dori sa o trimit prin posta daca se poate).Mersi si astept.