Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pensionarii din MAI au depus o plângere penala la Parchetul ÎCCJ împotriva ministrilor Apararii, Internelor si directorului SRI

Pensionarii din MAI au depus, vineri 14 ianuarie, o plângere penala la Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justitie împotriva ministrilor Apararii si de Interne, Gabriel Oprea si Traian Igas, precum si împotriva directorului SRI, George Maior, acuzându-i de nerespectarea hotarârilor judecatoresti.

Plângerea a fost înregistrata la cabinetul procurorului general al României, urmând a fi repartizata pentru solutionare, potrivit competentei.

Pensionarii din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) reclama scaderi ale pensiilor de pâna la 60% dupa recalculare si califica decizia Guvernului drept o “dezonorare” a fostilor militari si politisti, urmând sa îsi ceara drepturile pierdute prin intermediul instantelor.

Acestia spun ca au facut notificari, plângeri la minister si au apelat la toate caile legale pentru a opri scaderea pensiilor prin recalculare. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, vor sa depuna actiuni în instanta pentru a ataca decizia Guvernului.

Pensionarii din MAI afiliati Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) si Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere si în Rezerva (SCMD) – care reclama scaderi, în unele cazuri, si de peste 65% dupa recalcularea pensiilor – au trimis sesizari organizatiilor sindicale din care fac parte.

Consilierul juridic al SNPPC, Dumitru Coarna, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca a primit foarte multe sesizari din partea membrilor de sindicat iesiti la pensie referitor la recalcularea veniturilor militarilor.

Sesizarile primite de la membrii SNPPC vor fi grupate în dosare comune în fiecare judet si trimise instantelor de judecata, în speranta opririi recalcularii pensiilor.

Generalul locotenent (r) Pavel Abraham, seful departamentului juridic al SCMD, considera situatia pensionarilor militari drept “o bataie de joc”, reclamând si lipsa totala de comunicare din partea autoritatilor statului.

Desi recunoaste ca, “pe alocuri”, recalcularea pensiilor ar putea fi o masura buna, Abraham considera ca pensionarii militari care au activat în MAI au fost defavorizati de aceasta recalculare. Problema ar fi, în opinia lui Abraham, ca recalcularea pensiilor a fost “deliberat facuta pentru a nu da banii oamenilor acum”, exprimându-si convingerea ca totusi lucrurile nu vor ramâne asa, dar revenirea situatiei “la normal” va dura foarte mult.

Fostul presedinte al Agentiei Nationale Antidrog caracterizeaza masura luata de Guvern drept “o dezonorare” si subliniaza ca absolut toti pensionarii din Ministerul de Interne au fost “afectati de aceasta masura abuziva”.

Abraham sustine ca este de neînteles de ce pensionarii trebuie sa îsi ia actele si sa mearga la recalculare, din moment de documentele sunt oricum în arhivele institutiilor statului, iar acestea ar putea sa angajeze oameni care sa le analizeze si sa le trimita la recalculare.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

10 Responses to “Pensionarii din MAI au depus o plângere penala la Parchetul ÎCCJ împotriva ministrilor Apararii, Internelor si directorului SRI”

 1. Statul este in colaps! Nu noi l-am adus! Politicienii l-au adus pas cu pas in toate campaniile electorale, picatura cu picatura cam tot in campaniile electorale, sindicatele care au vazut numai bani de ordonante au atras si celelalte ministere in capcana lor…etc. Cauzele le cunosc, le cunoastem.
  Ce este de facut, pentru ca si noi activii in scurt timp o sa parasim sistemul si imediat dupa, lumea asta rea si periculoasa in care am ajuns sa traim? Asta e de fapt intrebarea care trebuie sa-i framante si sa reactioneze urgent! Din pacate factorii de decizie tac, nu iau masuri rapide de oprire a acestei “unde de soc” care a fost luna ianuarie. (Retineti ca pensiile si salariile se dau de catre acest guvern in continuare prin imprumut de la fmi.) Februarie si martie va fi poate mai cumplit! La asta nu se gandeste nici un minister ? Chiar nu le pasa de oameni cu varsta intre 65-90 de ani, care au fost si in razboiul al II-lea mondial? Este caz penal, clar! Deci ar trebui imediat arestati preventiv 29 de zile cei din guvern si presedentie, toti consilierii care au semnat si promovat legile care au tarat toata clasa militara, tot sistemul national de aparare in mizeria si mocirla in care se afla acum. Nu este posibil! Ceausescu, dr. Petru Groza, Gheorghiu Dej, Antonescu, regele… nici macar nu s-au atins vreodata de drepturile acestor categorii de oameni, pentru ca stiau ca suntem speciali. SPECIALI!
  Explicatia pentru un simplu om ca mine, care lucrez in sistem de atatia ani, este ca nu se vrea a recunoaste ca statul este falimentar, ca de fapt nu sunt bani deloc! Ne mint cu nu stiu ce crestere! Bine ar fi sa le ajunga banii pana in aprilie sa mai!…
  Doamne ajuta la toata lumea!

 2. Stelian P. says:

  Pentru cei care pling dupa drepturile de care Ceausescu “nu s-a atins niciodata”:

  “Cu Ceauşescu eu n-am avut contact decât la inaugurare, când mi-a dat titlul de Erou al Muncii Socialiste şi m-a decorat cu Medalia de Aur Secera şi Ciocanul! Mai mare decoraţie era doar Erou al RSR, da’ p-asta doar el şi nevastă- sa au avut-o!”, se amuză generalul. Beneficiul – a avut doar câţiva ani scutire de impozit: “Da’ tot Ceauşescu l-a tăiat. A spus: «Să se termine cu cei care iau pensie înainte să iasă la pensie!». Dacă aveam 5.000 de lei salariu, primeam în plus 500 de lei… I-a luat şi p-ăia…”.”
  general de brigadă(ret.) Nicolae Mazilu
  Evenimentul zilei 15.01.2011

 3. altfel says:

  Nu noi am adus statul in halul asta, dar noi i-am adus la putere pe politicienii care au distrus statul, in frunte cu derbedeul basescu si clica lui. Si foarte multi dintre cei care l-au ales au fost militari, inclusiv rezervisti. Care l-au votat fara sa se fi uitat la el in primul mandat. Ca, daca s-au si uitat si l-au si votat…

 4. victor says:

  Sunt ofiter in rezerva, arma informatii. Am muncit doar dupa 1989. Pensia mi-a fost diminuata cu 40%. Raspunsul de la casa de pensii a fost ca asa va ramane indiferent ce fac. Am ajutat tara mea sa adere la NATO, iar cand colegii mei fosti securisti radeau de mine pentru ca eram emotionat ca am ajuns in randul lumii civilizate (si acum imi amintesc de premierul bulgar cu lacrimi in ochi si de Prostalau care era inert) mi-era indiferent. Acum am ajuns sa cred ca mi-am batut joc de mine timp indelungat, proletcultistii si comunistii din linia a doua au luat tara mea si si-au batut joc de ea cum au vrut. Sunt convins de un fapt: acesti politruci au reusit sa dezbine neamul meu, sa il aduca in starea de haita, sa adere la non-valori, care nu au nimic compatibil cu valorile neamului meu romanesc. In numele banului rege, au terfelit totul. Sincer, nu am nevoie de pleasca lor, ca sa ce? Sa imi iau o tabla de masina si un laptop sau sa-i tin la banca? Problema este ca ei nu dau doi bani pe statul de drept, pe libertatile si drepturile cetatenesti. De fapt, nu dau doi bani pe cetateni. Eu, viitorul nu il vad bine in Romania. Ma uit pe strada si nu vad decat oameni incruntati, suparati. Totul e cenusiu, in sufletele lor, in privirea lor. Va trebui ca fiecare dintre noi sa facem ceva, in asa fel incat sa indepartam raul. Asa sa ne ajute Dumnezeu! Va rog, frati romani, crestini, intelegeti ca a fi om nu inseamna sa fii prost si bun. Fiecare dintre noi poate fi un luptator!

 5. victor says:

  Statul pdl este format din incompetenti si dezinteresati de soarta neamului. Sunt esalonul doi al PCR, cei mai slugarnici si prost educati. Ceea ce la lipseste la extrem este moralitatea, fara de care democratia este o vorba in vant.
  Este adevarat ca Romania are o problema legata de pensiile militare, dar nu se incearca rezolvarea acestei probleme, ci lovirea peste fata a militarilor in numele progresului si al “descurcarelii” de stat.
  In SUA, deoarece au avut nevoie de multi militari pentru a duce razboaiele, problema este echivalenta cu cea a unei armate de tip estic, cu o rezolvare inteleapta. Rezervistii americani au mai multe avantaje care privesc integrarea in viata sociala. Anume, orice patron care angajeaza un rezervist, nu plateste darile aferente catre stat. Automat, rezervistii sunt preferati la angajare.
  In ceea ce priveste plata salariilor compensatorii, aceasta s-a facut conform legii, lege la care si-au dat acordul si pdl si a facut parte din intelegerea cu partenerii NATO. Boc ar trebui sa spuna sursa banilor si de ce a impozitat compensatoriile.

 6. titatitica says:

  DESPRE SINCERITATEA TARZIE A UNUI VOTANT PDL! E BINE CA ORICUM S-A TREZIT. INTREBAREA ESTE: OARE NE MAI REVENIM DIN LOVITURILE ACESTOR MASCARICI ISTORICI?

  ÎN BĂNCILE DIN ELVETIA & BELGIA AU FOST IDENTIFICATE PANĂ ACUM CONTURILE GROPARILOR TĂRII, SI ANUME:
  * ELENA UDREA – 1 MILIARD DE EURO
  * TRAIAN BĂSESCU – 2,5 MILIARDE
  * RADU BERCEANU – 4 MILIARDE
  * ADRIEAN VIDEANU – 5 MILIARDE
  * VASILE BLAGA – 4 MILIARDE

  Din vremuri imemoriale, bandiţii s-au dat singuri în gât. Situaţia se repetă şi acum, în România, cu gruparea de crimă organizată reunită în jurul lui Traian Băsescu. De mai bine de 1 an de zile, aceşti mafioţi se ameninţă şi se şantajează reciproc, după cum se vede si se stie. Fiecare are impresia că ceilalţi au furat mai mult. Impresie bazată pe fapte reale, după cum avea să se dovedească. În Ajunul Crăciunului, mai exact vineri, 24 decembrie, la orele 11,30, Traian Băsescu i-a chemat la ordine, într-o vilă de protocol de la Predeal, pe cei 3 cu care a pornit la drum şi de care nu are loc Elena Udrea. E vorba de Adriean Videanu, Vasile Blaga şi Radu Berceanu. Primii 2 au sosit la timp, venind de la Bucureşti. După o oră, avea să vină, de la Craiova, şi Radu Berceanu. Discuţia a fost una violentă, cu urlete animalice şi ameninţări, şi a durat pînă la orele 14. La un moment dat, Băsescu le-a pus în vedere să plece din partid, imediat după Anul Nou. Şi le-a pus pe masă dovezile şi extrasele unor conturi bancare, aduse din străinătate de un prieten arab al Elenei Udrea, agent al mai multor Servicii Secrete. Astfel, conform acestor probe, cei 3 au depuse în băncile străine următoarele sume: Vasile Blaga şi Radu Berceanu – fiecare câte 4 miliarde de euro; Adriean Videanu – 5 miliarde. Cele mai multe conturi se află în Elveţia şi Belgia. La câteva ore după ce a plecat Banda celor 3 (mai precis, la 18), au “aterizat” şi Elena Udrea şi arabul respectiv. Acesta e sirian şi are o reţea de hoteluri la Paris , Bruxelles, Beirut , Abu Dhabi şi în alte oraşe şi staţiuni turistice. Reamintim că “amanţii morţii” au sume ceva mai “modeste” în băncile din străinătate: Traian Băsescu – 2,5 miliarde de euro; Elena Udrea – 1 miliard. Normal că sunt invidioşi! Acelora care, poate, se miră de mărimea colosală a sumelor le vom reaminti că cei 3 răufăcători au condus, ani de zile, ministere-cheie ale Guvernului României: Interne, Transporturi, Economie. E inutil să precizăm cum au putut tâlhări aceşti hoţi fondurile acelor ministere, dar şi împrumuturile externe, în condiţiile în care NU i-a controlat nimeni. În curând, vor FURA şi aerul pe care-l respirăm, BRAVO votangiilor pomanagii pentru găleti portocalii, BRAVO celor care au pus botu’ la promisiunile lor mincinoase.

 7. Mihai says:

  Casa de Pensii MIRA mi a redus pensie cu 806 lei, in data de 10 ianuarie banii au intrat in cont cu 806 lei mai puetin iar in data de 14.01.2011 am primit decizia. Minciuna reprezentantului de la MI care a iesit pe post si a spus ca toate deciziile de pensionare au fost trimise in data de 3 ianuarie 2011, este de necomentat, avand in vedere ca data pe plicul primit de la casa de pensii este 13.01.2011. In primul rand intr o tara in care statul nu respecta legile, ce pretentii sa mai avem de la restul celor care nu respecta legea, asta este exemplul pe care intelege guvernul sa il dea. Asa guvern asa legi, mincinos guvern mincinoase legi, ei le dau , nu le respecta, dupa care le schimba dupa bunul plac, este o rusine pentru Romania ce au facut guvernantii cu aceasta lege ,incalcand alte legi. Mai avem pretentii de ce nu ne respecta cei din UE.

 8. mari says:

  1. Ca tot se vorbește despre salariile compensatorii. Domnilor colegi, poate nu stiti, dar si in civilie se acorda salarii compensatorii cand au loc disponibilizari sau pensionari anticipate. Acesta este un aspect care ar trebui avut in vedere ca varianta de raspuns atunci cand mai sunt voci inteligente care ne reprosează primirea acestor compensatii.
  2. As propune sa nu ne mai lamentam că din cauza diminuarii pensiilor nu ne mai ajung banii. Pe nimeni nu intereseaza că avem rate sau diverse alte cheltuieli. Ideea este ca trebuie sa subliniem faptul ca prin aceste diminuari ne-a fost afectata demnitatea si se loveste in inima neamului : ARMATA.

 9. cosmin says:

  este o practica la MAI , de a trimite documentele inregistrate cu o data in registrele de expeditie , la zeci de zile dupa inregistrare ( conform datei de pe plicul postal ).
  asa au incercat ei sa impiedice militarii si politistii pensionari sa isi castige drepturile legale ( iesirea din termenul de recalculare 28.12.2010).
  atentie la interpretarea , pe care ei o dau , art 10, alin 1 din HG 735/2010 .
  verificati data inscrisa pe decizie si data inscrisa pe plic ; daca exista date diferite , faceti plangere penala impotriva functionarului care a trimis decizia .
  nu va lasati inselati de minciuna privind efortul depus de MAI pentru recalcularea pensiilor .
  toti cei care au luat legatura cu cei de la casa de pensii a MAI , au primit acelasi raspuns : “nu stim cand primiti pensiile calculate corect”.

 10. Valentin says:

  Este incredibil, din aceasta ilegalitate (recalcularea/taierea pensiilor militare) a iesit si ceva minunat, ceva greu de realizat in conditii normale, ceva ce actualii guvernanti incompetenti si gasca de consilieri, lingai si sfatuitori din umbra (specializati pe astfel de probleme) nici nu visau sa se intample vreodata…Au reusit sa ne uneasca!Da, pensionarii militari indiferent de stuctura/arma/specializarea in care au activat, acum sunt uniti! Nu este o inventie, propaganda sau mai stiu eu ce, este realitatea pe care am vazut-o in sediul central al SCMDRR, luni 17.01.2011.