Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pensionarii militari au ieşit în stradă

Constanta 17 ian 2011 - pensionarii militari protesteaza faţă de reducerea pensiilor - foto antena3.ro

Aproximativ 400 de foste cadre militare din MApN, MAI, SRI, STS au participat la Constanţa la un miting de protest împotriva scăderilor drastice a pensiilor militare.

Preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, col(rz) Remus Macovei, a precizat că oamenii au ieşit “pentru dreptate”. El a precizat că protestul este îndreptat împotriva măsurilor de reducere a pensiilor foştilor militari activi.

Conform lui Macovei, “toţi cei care sunt prezenţi la protest au pierdut 40-60% din drepturile cuvenite”.

La mitingul din Constanţa din Constanţa au participat foşti militari din Medgidia, Babadag, Topraisar, Năvodari, Mangalia, Basarabi, Cernavodă şi Constanţa.

Conform anunţului făcut de preşedintele SMD, col(rz) Mircea Dogaru, pe 24 ianuarie SCMD intenţionează să organizeze la Bucureşti.

sursa: Dank Media publisher InfoMondo Militar

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

39 Responses to “Pensionarii militari au ieşit în stradă”

 1. Florian Vasile says:

  O țară care nu-şi mai iubește copiii, o țară care nu-şi mai prețuiește bătrânii, o ţară unde dascălii şi medicii sunt pontaţi la oră ca la IAS sau CAP, care nu-şi mai respectă copiii care au plecat de mici de acasă să-şi apere ţara, care au strâns din dinţi atunci când, poate nu le-a fost bine, pentru că au fost educaţi să nu se plângă, ţara lui Barbă Neagră (piratul), a lui “Ouţ” şi a Elenei – asta e ţara în care vreţi să trăiţi?! Atunci “Să trăiţi bine!”

 2. pani hacitin says:

  Viktor Orban: Ungaria are nevoie de o armată mai puternică Foto: REUTERS/Alexei Dityakin Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a declarat nemulţumit de capacitatea de mobilizare a armatei ungare şi a cerut o armată mai puternică. “Apărarea trebuie restabilită ca una dintre cauzele noastre naţionale”, a declarat Orban, adăugând că nivelul operaţional scăzut din prezent al armatei încalcă atât Constituţia ungară, cât şi Tratatul de la Washington prin care s-a înfiinţat NATO. “O ţară puternică este de neînchipuit fără o armată puternică şi eficientă”, a precizat premierul, citat de Mediafax. DAR LA NOI IN ROMANICA NOASTRA CHIORU I IMPARAT

 3. pani hacitin says:

  Dupa logica ta, poate nici politicienii n-ar trebui sa intre in politica pentru banii si avantajele “colaterale” pe care le au. Doar vor binele tarii, e normal, e patriotic, e datoria oricarui Roman – asa ca de ce sa ii mai platim (sa nu mai discutam de eficienta lor…).Apropos, pe cand reduceri salariale la politicieni? Nu e criza pentru toti? Pana una alta Armata Romana si-a indeplinit toate saricinile care i-au fost incredintate si fii sigur ca militarii nu vor cere bani in plus ca sa-si apere tara intr-un conflict. Vei fi tu in stare sa pui mana pe arma si sa-ti aperi tara sau vei continua sa emiti aberatii din spatele unui calculator?! Sa traiesti bine, ca armata iti va apara fundul intr-o situatie dificila Asta in cazul in care nu decolezi spre alte zari ca sobolanul care paraseste corabia ce se scufunda. DATI VA DEMISIILE GUVERNANTI PORTOCALII

 4. pani hacitin says:

  Nu orice nepricopsit reusea sa intre si sa termine o SCOALA MILITARA Acum isi dau cu presupusul toti analfabetii Daca ar fi fost usor in armata ….. Deja mi se face SILA ….. E mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu!

 5. voinea says:

  Stimati pensionari militari din M.Ap,MIRA , SRI, SIE.STS cat mai aveti de gand sa stati pasivi si sa priviti cum sunteti improscati cu noroi de o clasa politica mizerabila ,care nu ne reprezinta si care a pus mana pe puterea politica dupa ce s-a imbogatit prin rapt ordinar?
  De ce uitati ca tot ce a fost valoros in aceasta tara a fost creat si prin contributia dumneavoastra?Fabrici ,uzine,termocentrale,sosele,Transfagarasan,Canalul Dunare-Marea Neagra,hidrocentrale, canale de irigatii,blocuri de locuinte,stransul recoltelor,interventia la inundatii;la toate acestea ati participat activ fie prin munca fizica fie intelectuala.Ca ofiter si inginer militar am participat la multe din aceste obiective timp de 35 de ani si cu ce m-am ales?
  Cu o pensie pe care acesti mafioti mi-o contesta si pe care mi-au redus-o la o treime( de la 3800 la 1600 in conditiile in care aveam vechime completa si am depus si adeverinta de venit) pentru a scoate tara dintr-o criza in care tot ei au aruncat-o.Daca situatia este asa de grava de ce domnii parlamentari nu-si reduc salariile si celelalte facilitati?De ce trebuie sa platim doua institutii (Camera deputatilor si Senat) care dorm in cizme?
  De ce nu sunt confiscate averile acumulate ilicit?
  Stimati domni va chem sa va alaturati SCMD.Sunt niste baieti care stiu ce vor.Eu m-am pus la dispozitia lor cu tot ce mai am bun in mine si sper sa nu gresesc.
  Va astept sa punem piatra de temelie la o organizatie care sa stie si sa vrea sa ne apere interesele.Nu mai putem sta cu mainile in san si sa asistam neputinciosi cum santem batjocoriti de niste mafioti netrebnici.
  Nu uitati ca in noi e si numar si putere.
  Cu stima,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 6. Trofin says:

  Referitor la aplicatia EXCEL afisata la 16.01.2011 la locatia

  http://dl.transfer.ro/transfer_ro-16jan-2379e300d823.zip

  revin cu cateva explicatii.

  Aplicatia EXCEL publicata la 16.01.2011 reprezinta o extensie a aplicatiei publicata in 2010 si se refera numai la pensii recalculate , fara situatii de invaliditate. O varianta care include si pensiile de invaliditate , urmeaza. Deosebirea consta in aceea ca ultima varianta inglobeaza si afisarea datelor care sunt in formatul deciziilor de pensii editate de DFC., respectiv capitolul DATE DE SINTEZA SI EXPLICATIVE. Aceste date sunt afisate automat pe masura ce se efectuiaza calculele in in tabelul in care se introduc veniturile lunare.
  Am citit observatiile expuse si caut sa dau lamuriri.
  1) Aplicatia se descarca de la locatia indicata . Trebuie sa dispuneti de un soft de dezarhivare. Se descarca cu numele: transfer_ro-16jan-2379e300d823.zip
  2) Pentru a putea refolosi aplicatia in caz de alterare celule cu formule , recomand salvarea sub un alt nume sau intr-o alt locatie , apoi sa se exploateze.
  3) Aplicatia nu are arii protejate. Pentru aceasta nu trebuie sa inscrieti date in coloanele si randurile colorate. De exemplu , in varianta din 2010 in liniile cu numele PUNCTAJ/AN la intersectia cu coloanele C, D, E nu erau formule de calcul . Acum sunt si nu trebuie alterate. La copierea datelor dintr-un tabel in altul , copiati pe module ( ani );
  Pentru procentele care reprezinta sporul in conditii de munca altele decat cele normale , daca s-a lucrat zile se introduce pentru luna respectiva, dupa regula de trei simpla ,fractiuni de procente [nr.proc.=nr.zile*(25 sau 50)/30] . Daca s-a lucrat un numar de zile (n1) in conditii… 25% si n2 zile in conditii… 50% , atunci fractiunile se aduna , exemplu . [nr.proc. = n1*25/30 +n2*50/30] sau alte situatii similare. La sporul pentru pensia suplimentara se introduc valorile legale fiindca cota de contributie s-a aplicat la venitul incasat.
  4) La sfarasitul primului tabel , respectiv linia 804 , se afiseaza datele: C804 = sporul datorat conditiilor de munca; D804= punctajul la care se aplica sporul pentru contributia la fondul pentru pensia suplimentara; E804= sporul pentru contributia la fondul pentru pensia suplimentara;H804= punctele totale pentru conditii de munca normale; I804= numarul total de puncte cu care se determina punctajul mediu anual ( numarul de puncte de pensie) = C804+E804+H804, pentru perioada cu venituri ( pentru pensii de invaliditate se mai adauga punctele pentru stagiul potential – celula F889;
  5) La capitolul DATE DE SINTEZA SI EXPLICATIVE nu se intervine , decat in locatiile
  – E872, E873, E875, E876, adica , daca s-a contribuit la fondul pentru pensia suplimentara cu 2% in perioada 01.07.1977-31.12.1977 in celula E872 sporul este de 13% , in celula E875 este 0% iar in perioada 01.01.1978-30.06.1986 in Celula E873 sporul este de sporul este de 14% si in celula E876 este 0%; daca s-a contribuit cu 4% in perioada 01.07.1977- 31.12.1977 in celula E872 se trece spor 0% si in celula E875 spor 26% iar in perioada 01.01 . 1978-30.06.1986 in celula E873 se trece spor 0% si in celula E876 spor 28%. Valorile respective trebuie sa se regaseasca si in tabelul cu veniturile lunare in perioadele respective , daca este cazul. Implicit sunt valabile valorile din tabelul principal ( cel cu veniturile) si din tabelul 3 de la cap. DATE DE SINTEZA SI EXPLICATIVE fiindca in armata nu cred ca s-a contribuit cu 4% in perioadele respective la fondul pentru pensia suplimentara.
  Punctul 4 de la acest capitol se ignora , momentan.
  Pentru alte detalii pot fi contactat la telefon 0744498180, dar fara injuraturi fiindca nu vreau altceva decat sa va lamuresc asupra aceea ce ne asteapta.

  Va multumesc pentru interesul acordat.

 7. Rachetistul says:

  Ce superb, astia ne baga in dube, ne-au casapit mandria, statutul, onoarea de a fi militar si pensia, doar trebuie sa parasim repede si definitiv sistemul, iar noi facem cereri, calcule si recalculari, ne lamentam si ne plangem !!!
  Ne meritam soarta!

  PS ca sa nu ma atace nimeni, nu am facut cerere de aderverinta si nici de recalculare, nu o fac si nu o voi face niciodata indiferent de consecinte si asa trebuia sa facem toti. Am pierdut peste 450Ron si asa aveam pensia mica, dar nu ma dezonorez singur. In rest numai de bine!

 8. mari says:

  Degeaba nu ați făcut cerere de recalculare, simplul fapt că ați cerut adeverințe ( pentru a vedea ce salarii ai avut) te face candidatul ideal pentru recalcularea din oficiu. Așa că………..

 9. parablue says:

  Bravos rachetistule !
  Aici am pierdut lupta , dovedind ca nu suntem solidari și că ne plecam ușor la niste potențiali țechini…Ce principii, ce demnitate…Ăștia au știut și ne-au ciuruit !
  zile mai bune !

 10. toma says:

  Am fost profund dezamagit de atitudinea celor ce au protestat la Constanta. In loc sa-si extraga colegul din mana jandarmilor care il maltratau, la randul lor, lau umilit si l-au lovit. Nu trebuia violenta pentru salvarea ofiterului, o informare corecta, identificarea acestuia si un dialog decent, ferm, cu factorii de comanda ai jandarmilor pentru lamurirea situatiei era corecta si facila. Cei din conducerea filialei, (printre care si un tip atins de senilitate), dupa ce au aflat ca este vorba de un ofiter superior la-au apostrofat, l-au jignit si abandonat in mana brutelor tortionare. Reactia jndarmilor a fost exagerata si ma face sa cred, ca intentia este, pe viitor, de a determina o cat de mica riposta din partea manifestantilor pentru a motiva atitudini represive foarte dure. La cazuri asemanatoare celui de la Constanta trebuie raspuns cu fermitate, civilizat si nu fraternizand cu tortionarul. Trebuie inteles ca jandarmul nu mangaie pe crestet , el loveste, maltrateaza, umileste pentru ca are un intelect la limita si nu analizeaza situatia, nu este capabil de rationamente, este un tip cu caracter primitiv care o omoara si pe maica-sa fara sa clipeasca. Lovirea omului nevinovat, in inferioritate, care isi cere drepturile ce i se cuvin, drepturi eludeate cu buna stiinta de jigodiile politice este motiv de mandrie pentru bravul nostru jandarm.

 11. Schwartzkopff says:

  S-a facut uz de forta total disproportional cu amenintarea, pericolul. Despre fazele escaladarii fortei nu are rost sa vorbim; baietii au trecut direct la ultima faza – suprimare fizica.
  Pe de alta parte, felicitari jandarmilor – cu aceasta ocazie ati testat si spiritul de corp al pensionarilor militari – mult blabla si curaj zero.

 12. Plano10 says:

  Vasile Teofil un erou, restul o gloata amorfa cu mintea atrofiata.
  Cititi “O turma de bivoli atacata de o haita de lei”

 13. deuteriu says:

  Schwartzkopff nu ai fost prezent ca sa te lansezi in observatii! Militarii rezervisti nu au stiut cine este domnul Pamfil! L-au considerat un provocator! Cand o persoana se repede asa brusc smulge pancarta din mana unui manifestant ce pot sa creada? Nu era nici membru al sindicatului! Macar daca ar fi avut in zona niste cunoscuti! Au tipat la jandarmi sa il ia! Crezi ca numai cu bataie se rezolva! Daca ar iesi in strada 3 milioane de oameni pasnic la stilul promovat de Mahatma Gandhi adica non -violenta si care stiu deja ce vor e mai grav pentru putere decat niste scandaluri! Nu crezi?

 14. george says:

  Parerea mea este ca pensiile recalculate sunt relativ corecte! Dar capcanele sunt urmatoarele! Ne decupleaza de cresterile gradului in armata! Care conform legii 164 determinau cresterea pensiei! Alta capcana! Numai 1 din 4 au luat pensia intreaga! Motive? Nu au ajuns la timp adeverintele recalculate, nu au avut timp sa le recalculeze! alti pensionari nu au dorit sa trimita! Domnul Oprea doamna Lupu si alti demnitari au mai spus ca se vor da retroactiv incepand cu 1 ian 2010! Asta inseamna pensia se poate da si peste 5 -6 luni sau un an! In acest mod pensionarii crediteaza statul! Altfel spus statul i-a furat de niste bani ii foloseste si le da inapoi cand doreste dumnealui! Probabil in alegeri! Nu mai vorbim de desfintarea statutului de militar! Sa zicem ca nu ne mai intereseaza onoarea! Dar primele doua sunt clare!

 15. lui Tomita says:

  Daca s-ar fi stiut ca este un coleg s-ar fi gasit solutii pentru prevenire! Probabil ca spre dezamagirea ta nu ar fi fost lasat sa se dezlantuie! Pentru ca nu prin batai intre colonei si niste pusti de jandarmi jumatate semidocti se rezolva! Una e sa strigi jos Basescu sa il huidui sau sa tii un discurs virulent fara injurii si alta e sa sari la bataie cu jandarmii! Iti repet daca milioane de oameni ar iesi ordonat si ar refuza sa plece de la un miting pana nu se rezolva sa zicem caderea guvernului sau presedintelui ar fi mult mai periculos! Vor mai fi manifestatii ale militarilor si acum s-a mai capatat experienta! Domnul Pamfil cu scuzele de rigoare este invitat sa se inscrie i sindicat si sa participe la manifestatii dar civilizat! Si ii dorim sanatate!

 16. E regretabil ce s-a intamplat din nestiinta si hazard dar asta nu ma face sa nu exprim o nedumerire! Voi nu sunteti alaturi de noi? Ne criticati si incercati sa induceti ideea de o turma de lasi? De pomanagii? Acest protest micut a facut deja nelinistiti pe guvernanti acestia asteptandu-se si la altele de acest tip! Daca mai organizam si niste dezbateri civilizate in mass media atunci castigam mai mult! Inteligenta si viziunea nu forta bruta rezolva! Ca oricum sunt oameni in varsta!

 17. Nicolae says:

  Atasati 10 decizii finale cu pensii marite si 10 cu pensii diminuate.Justifica cineva care este formula de calcul? Poate ne ajuta juristii si Mos Alecu! Plzzz!

 18. Gourkha says:

  @ voinea. Dl. Voinea – am o parere intemeiata, de fapt constatare: cei din M.A.I. ne iau pe sus, deci ei chiar actioneaza. Ai nostri ca de obicei vorbesc mult. Azi am vazut cu ochii mei o femeie din M.A.I. simpla, care din 3 vorbe mi-a lasat cu gura cascata toti ˝verzii˝. Inclusiv pe mine, recunosc! Intrebare simpla de femeie din MA.I. ˝Bun – deci la ce ora plecam pe 24, domnilor?˝. Sa vedeti guri cascate de colonei. Punct. Asta ca divertisment.

 19. Daniel says:

  Eu am sugerat mai multor colegi de pe acest site(pentru ai proteja de dezinformare si stres) sa se odihneasca deoarece maine au o zi grea.Cei care m-au inteles acum se vor odihni linistiti fara al visa pe unul Gourkha. V-am spus ca va disparea “ca magarul in ceatza”.Iata ca a disparut.Pemtru a va proteja de zvonieri si raspandaci asteptati deciziile finale(logic ca nu provizorii).Sunt apolitic deoarece sunt militar, inca in rezerva si voi ramane pana la 55 de ani conform Constitutiei.Vedeti ca astia nu au modificat nimic referitor la aceasta situatie.Civilii ca si cadrele militare pana la gradul de Colonel sunt in rezerva pana la 55 ani(singurele persoane care se mai cheama la oaste).Ma contrazice cineva? Astept! Referitor la pensii va pot spune ca unii vor castiga si altii vor pierde ca si pana acum.Aceasta este societatea capitalista …dupa Basescu si Boc.Va doresc pensie lunga pentru cei sub 55 de ani si pensie usoara celor peste 55.Al vostru fost ofiter de Art si R.A.A(Brasov, promotie 1985, Capul Midia,lazi cu bautura,coruptie,tigari.trageri pe mansa si apoi la masea,Academie Militara facuta pe $(primul lucru pe care mi l-au cerut inainte de examen, in 1990 la Academia Militara a fost…sunt atatea locuri,75 sunt ocupate,care mai vreti aveti 400 $ ? bani castgati la Caritas(de la puscariabilul Stoica scos in fata de Funar…va mai amintiti cei de la Cluj?) ,pacalti la C.E.C si FNI(reclama Arsinel…azi la CEC un leu depui…) ,petrol furat de Patriciu,sali de sport fara incalzire de pe timpul lui Nastase,borduri de la Videanu,legi proaste de la Boc,presedinte de 2 parale, milog prin Cancelariile europene, falsi membri NATO si UE ,opozitie imatura (pana acum trebuia sa darame se 10 ori actuala putere) nu vor ca li se mai strecoara ceva printr degete.Am uitat sa va amintesc de “Revolutia” di 1989.Vedeti ca in Belarus mai este un bastion de socialism…nu l-a daramat nimeni pana astazi… Lukashenko e ok.Diversiunile puse la cale de cei de la CI si Partid a functionat cateva zile.Va mai amintiti de acele plutoane antitero create inca din toamna lui 1998? Cu unii colegi care atunci erau comandantii acelor plutoane mai vorbesc si scum .Stiti ce imi spun ei ca aveau de intervenit in oras daca se tulbura linistea publica.Era sa uit dar in 1985 , venise Ceausescu la Sf.Gheorghe…eu eram in Sc.Militara de la Brasov-desigur…au luat 2 clase de elevi militari…anul 3 , ne-am imbracat in combinizoane (normal ca negre)…cu alea faceam partea practica la sistemele de rachete si ne-au “tuflit” la Sediul politiei de la Sf.Gheorghe….misiune…daca ungurii vor face “razmerita’ sau demonstratii. sa sustinem fortele de politie si securitate pentru a potoli multimea.M-am intrebat de 10 ori ce caut eu acolo deoarece eu invatasem pe simulator cum se lanseaza rachetele…aceasta este o frantura din ce as avea de spus.Acum sa va spun de ce meritam pensiile pe care unora le-a bagat statul pe gat de la varst de 40,41…etc. Am servit statul roman 28 de ani…14 luni dormiti in cort la Capul Midia cate aproximativ o luna pe an(caldura de 35-38 de grade in tinuta de campanie pe timpul tragerilor.inspectiilor si controalelor…zeci de kilometri(40-45) facuti saptamana ,lpe jos, cu fiecare subunitate cam 10 ani.Alarme cat incape, 45 de zile la revolutie(asa-zisa)… ramasi in dispozitiv…daca va spun ce ordine s-au dat atunci va puneti mainile in cap(cred ca sunt multi care imi dau dreptate).Mergem mai departe…anii 1997-2000ghici cine vine la “puterea” armatei? Ciorbea prim-ministru si Babiuc ministrul apararii nationale…pe la Strul Major ,e la Armate ci Divizii(transformate in Corpuri de Armata…dupa armata lui tugui) apare un personaj care avea sa ne puna pe chituci…il chema Chelaru(un “istoric comunist”)azi col maine general in afara de Sun-Tzi nu a mai citit nimic,azi lichea .maine general….ca sa nu o mai lungesc…venim la craisorul Gabriel Oprea (C.I….in traducere chiloti-izmene) care , aplecandu-se la bocancii lui Basescu pentru ai pupa precum Jerry catre Tom, ne spune ca pe vremea lui Stalin ca “nu v-am luat ci v-am dat”.Cam aceasta este radiografia scurta …la nivel micro a armatei si societatii romanesti de astazi.Scuze…nu puneti de o mineriada? Va sprijina Iliescu!

 20. Gourkha says:

  @ Daniel. Esti un idiot. Ca militar ai pensie militara. Ca civil – civila. Daca nu ai realizat pana acum ca problema de fond – este ca militarii nu au fost platiti la ora ca civilii, n-ai inteles nimic. Lucrezi peste 8 ore, salariu mai mare, contributie mai mare, pensie mai mare – sau nu lucrezi peste 8 ore. Altfel – nu esti unitar, esti special. Pe de alta parte – daca toate statele NATO au pensii speciale pt. militari, tu reinventezi roata valorilor? Tu nu pricepi ca am lucrat ca idiotul eu si cati altii ca mine – macar 3 luni 24 de ore din 24 pe an platit la fel ca la 8 ore si ca Jana Croitoreasa, daca depaseste 8 ore – a 9-a ii este retribuita dublu si se simte la venituri, contributie si la pensie? Tu ce vrei de fapt?

 21. Gourkha says:

  @ Daniel. Povestesti multe. Eu am iesit din casa pe 17 decembrie 1989 si am mai intrat in casa pe 31 martie 1990. Nu intelegi? Acelasi salariu l-am avut, aceeasi contributie la pensie ca pt. 8 ore, nu platit la ora ca unitarii. 3 luni. Inclusiv Tg. Mures – in misiune, cu ai vostri de la BV – cercetasii aia adevarati, nu tu. Eu acum imi fac treaba, cu cei ca mine – 25% maxim din M.Ap.N. – dar mi-o fac.

  PS: De ce imi spui de ceata – eu am trimis avertisment, retine AVERTISMENT – ca rezervist vreau pensie militara. Clar.

 22. Gourkha says:

  @ Daniel. Tg. Mures – probabil ca nu stii, in 1990 a fost revolta maghiara. Ne-a amestecat sa nu ne recunoasca localnicii, adica eu la Tg. Mures, Ghimbav la Sf. Gheorghe si tot asa. Habar nu ai – ce parasutari au fost in Sf. Gheorghe atunci sa potolim treaba. Inclusiv tanchistii de la Fagaras au venit in Sf. Gheorghe, in timp ce eu eram detasat la Tg. Mures si ei aveau tanchistii lor. Urlau MR-4 la intimidare. Tu ai impresia ca ma intimidez – de cine, de ce? Nu – problema este si e reala – este foarte greu sa identifici in M.Ap..N. rezervisti care ˝Merg sau crapa˝. Nu pricepi ca celor ca mine ne este indiferent?

 23. mos teaca says:

  gourkha,

  nu fi nervos! ai inceput sa cedezi si…nu prea e bine!
  pe 24 urmeaza iar o mare ……sfaraiala!
  plan initial: p-ta victoriei, ministere implicate, exceptie spp,sts si …altele mai mici, cotrocescu!
  plan final(vezi …situl scmd):p-ta revolutiei, sediu sri si pauza la …….poalele dealului tzacaliei !
  gourkha,
  cum ramane cu promisiunea facuta de tine privind postarea modelului referitor la ” degrevarea de obligatiile juramantului militar fata de statul portocaliu si Marele Betiv” ?

  adevaratul mos teaca

 24. Valentin says:

  Stimati domni/colegi, ce s-a intamplat cu actiunea din 24.01? Sindicatul a schimbat total planul, incepeam la 12.00 in P-ta.Victoriei,acum la 10.00. in P-ta Revolutiei, era un mars,acum pleaca doar delegatii, veneau colegii din provincie,acum stau in fata Prefecturilor…etc.Ce-i cu haosul asta,poate cineva sa lamureasca treburile astea???

 25. Valentin says:

  @D-nul col. ing.Voinea Ce se intampla cu actiunea, s-a speriat Sindicatul si am trecut pe o linie secundara?Macar sa fim anuntati si sa protestam alaturi de alte categorii sociale/sindicate sau pe cont propriu/grupuri de prieteni,persoane,rude,vecini,etc.Daca asa se vor rezolva si marile actiuni in justitie,chiar ca-i de tot rahatul(scuze pentru sensibili) acest sindicat!

 26. Gourkha says:

  Pentru cei care nu inteleg faza cu 24 Ianuarie si 1 Martie. Orice ofiter de operatii din orice stat major din orice arma si specialitate – cunoaste ca pt. reusita unei operatiuni se efectueaza o planificare detaliata si minim un antrenament. Deci – pe 24 ianuarie este planificat un antrenament, inaintea Finalei Mari. Ce se intampla de fapt. Actiunea de pe 24 ianuarie era planificat initial doar pt. maxim 11 000 de membri SCMD. Problema este ca in aceste zile SCMD ˝se umfla˝ de la o ora la alta, cu zeci, sute poate mii de membri – astepti intai sa ii cuprinzi si organizezi pe toti si apoi treci la treaba.

  Referitor la decizia cu 1 Martie. Eu as fi procedat identic: dupa decimarile pensiilor rezervistilor din aceasta luna, creste zilnic numarul membrilor SCMD intr-o viteza careia i se faca fata cu greu, trebuie control, procesare, munca. Logic – ca astepti sa ii aduni pe toti si atunci mergi cu 100 000 sau mai multi in finala.

  Si in ultima instanta: de ce de catva timp – pe alte planuri ex-SCMD, ex-rezervistim ex-pensii toata lumea stie ca in martie e finalul portocaliilor?

  Totusi pe 24 Ianuarie – e posibil ca anumite lucruri sa ia o alta intorsura decat un ultimatum, insa nu SCMD e organizator. E ceva ce imi scapa, oricum raspunsul e in zona celor 66 000 de rezervisti din zona M.A.I. si a celor 30 000 din SRI, stiti cei care mergand pe o mana – nu au cerut nicio recalculare, cu prea mici exceptii.

 27. Ionut Armatistul says:

  Cand o sa lasati orgoliile si jignirile la o parte s-ar putea sa aveti o sansa. Nu rezolvati nimic prin astfel de atitudini ci, dimpotriva, produceti efecte care va pot dauna in viitor. Ganditi-va ca, deocamdata televiziunile de stiri sunt de partea pensionarilor militari, dar oare pentru cat timp? Cititi postarile civililor pe diferite forumuri si o sa va dati seama ca s-a ajuns aici si datorita “contributiei” fiecaruia dintre dumneavoastra. Militarii au faurit lucruri marete in aceasta tara si astea trebuie scoase in evidenta pentru ca altfel, oamenii isi amintesc doar de acei militari cu burta, spagari, betivi, curvari, etc. Daca tot aveti posibilitatea sa transmiteti ceva opiniei publice, v-as propune sa prezentati toate argumentele care fac pe militari ALTFEL (in sensul bun) decat ceilalti. Macar lumea ar incerca sa inteleaga de ce un plutonier major are pensie cat un profesor universitar.

 28. Valentin says:

  @ Gourkha – Va multumesc pentru acest raspuns.Este perfect adevarat,dar momentan sunt in provincie iar posibilitatile de comunicare sunt cam limitate (lipsa semnal pe anumite retele telefonice,etc). Am postat aceleasi intrebari la articolul cu Igas si am primit oarece urari de bine de la un juvete frustrat de ,, limbricii cu ochi albastri”.

 29. voinea says:

  Valentin,
  Pentru atat s-a obtinut aprobare de la Primarie si Jandarmerie.Vor sa manifestam ca o turma de oi manata la muls.
  Din experienta mitingurilor anterioare s-a considerat ca este prea obositor sa plecam de la Piata Victoriei.
  Acesta este Planul A.
  Functie de situatie este pregatit si Planul B.
  Va rog din suflet sa veniti cat mai multi, sa va luati mancare, apa si medicamente.Grupati-va in jurul comandantilor de detasamente care vor primi ordinile de actiune pe canalele secrete.Sa le demonstram nemernicilor ca suntem militari si stim sa ne batem.
  Cu stima si speranta,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 30. Gourkha says:

  @ Valentin. Si eu sunt din provincie, insa comunic foarte bine cu centrul si iti spun – sa nu te superi: nu comunici, nu exisi. Cu echipa, desigur – de exemplu aseara un coleg era la centru, azi dimineata deja era inapoi. Nu stiu cum sa interpretez raspunsul tau, ultima parte a ta pare ostentatie – dar poate nu receptionez eu corect. Tot ce imi este clar:

  – eu sunt membru SCMD si fac parte dintro-o filiala bine organizata;
  – inteleg conceptia si toti colegii mei din nucleul de baza inteleg conceptia;
  – avem colegi de la ˝ochi albastri˝cu care comunicam excelent – sunt mai organizati decat noi in sectiunea lor in filiala mea si foarte receptivi, in timp ce noi avem unii ˝lasa-ma sa te las˝;

  Referitor la ˝ochi albastri˝ – e ceva interesant: in SCMD inainte de acest val de inscrieri din aceste zile la care s-a pierdut numarul, erau in clar doar 11 000 de membri, din care 2/3 erau de la ˝ochi albastri˝ adica cca. 7000. Dar cei de la ˝ochi albastri˝ nu sunt doar 7000 cei din SCMD, ci sunt in total cam 90 000 (MAI, SRI, STS). Intrebare – 7000 sunt in SCMD, dar 80 000 unde sunt?

  Pe de alta parte, avand colegi de ˝ochi albastri˝ in filiala mea – stiu ceva mai mult, dar nu pot posta aici. Oricum – eu sunt de acord cu ei.

  In concluzie – doar pt. membrii SCMD – sa ramana grupati in jurul SCMD si sa fie disciplinati si pregatiti Acum am observat ca dl. Voinea exprima acelasi lucru, dar cu alta formulare.

 31. Gourkha says:

  @ Dl. Col (r) ing.Voinea Ion. Cu stima – dar consider ca referitor la canalele secrete, dvs. deja divulgati ceva ce nu trebuie sa apara aici.

 32. Gourkha says:

  Referitor la postarea precedenta: mi se asculta toate convorbirile telefonice, clic din prima dupa ce incep si doar cu anumite persoane. Usor de depistat si altfel – pont vandut de cei de la ˝ochi albastri˝, dar e si in functie de telefon. Noroc cu cartelele prepay. Asta e Romania, stat politienesc – asa s-a ajuns!

 33. Gourkha says:

  Si pt. colegii din M.Ap.N. de pe acest forum. Pe mine – pensia mea, clar ca a scazut considerabil – dar ca si bani nu ma intereseaza, eu am banii mei. In schimb – mergand la un nivel superior realizez complexitatea unui plan:

  – in curand, cu acesti portocalii – Romania va fi reorganizata administrativ in 5 regiuni, dispare judetele;
  – regiunea 5, paradoxal – e formata din judete care conduc de la cele 3 din Tinutul Secuiesc, la Bihor – inclusiv dupa ce parcurge Cluj a lui Boc;
  – in contextul de instabilitate, cauza este Bucurestiul – regiunea 5, poate oricand sa isi ceara autonomia, independenta etc., aici e cheia de fapt;
  – gazele se gazesc tot in regiunea 5. Intr-un stat paralizat – e chiar ceva normal sa se intample asa.

  Slabirea structurilor de siguranta ale Romania din care fac parte si trupele de rezerva, in timp ce Ungaria isi intareste toata armata, iar Rusia mareste pensiile rezervistilor – pt. cine intelege sa inteleaga, eu o dau incolo de pensie – e altceva aici. E un plan pas cu pas – asta cu decimarea structurilor de rezerva e doar o veriga din plan, realitatea este ca se slabesc cu intentie structrurile statului.

  Pe romaneste: Romania e tradata de conducatorii ei. Executanti ai altora si ei – dar stiu exact ce fac si pt. ce. Cand ai slabit complet statul – planul e perfect.
  Nu sunt intoxicat – dar prea se leaga totul.

 34. mos teaca says:

  sri “zice”:
  Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere (ACMMR) din Serviciul Român de Informaţii nu are niciun fel de colaborare cu Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei transmis, joi, AGERPRES.
  Semnatarul comunicatului ACMMR, col(r) Filip Teodorescu, precizează că nu se raliază acţiunilor preconizate pentru 24 ianuarie şi respinge ‘orice alegaţii’ care fac referiri la prezenţa membrilor Asociaţiei noastre la manifestările Sindicatului respectiv
  zece …negri…mititei!

 35. parere personala says:

  Nu sunt membru de sindicat.
  Nu sunt adeptul violentei.(verbale,fizice…)
  Dar sa stau in casa pe 24 si sa privesc la tv tupeul flacailor ce ma mint permanent….consider ca-i un act de lasitate.
  Nu cuantumul noii pensii ma deranjeaza(este important si cuantumul….medicamente,chirii,rate….)ci faptul ca 29 de ani nu am existat.Nu faptul ca am fost la ordin 24 din 24 ma deranjeaza(eu mi-am ales meseria)ci faptul ca “un neica numeni”ma considera un profitor al conjuncturii politice de moment(restructurarea armatei).
  ‘geaba incearca unii sa-mi explice ca “rata impunge”…eu ies in strada.Chiar daca voi fi singur si nu rezolv nimic…voi avea satisfactia ca nu am stat cu mainile in san.

 36. 2M says:

  Multi membri ACMRR SRI vor participa la manifestatie. Asociatia se refera doar la cei din conducere precum, la cei carora le-a crescut pensiile, precum si la cei care inca lucreaza in institutia dupa pensionare sub o forma sau alta si cumuleaza pensia cu salariul. De fapt asociatia reprezinta SRI si nu pensionarii care pierd drepturi legal acordate de aceasta institutie.

 37. voinea says:

  PROGRAMUL ULTIMA SPAGA

  Motiune de cenzura a cetateanului roman

  Articol unic: Se reduce cu 25% saracia prin reducerea 100% a guvernului actual.
  Programul “Ultima Spaga” este o manifestare a cetatenilor liberi prin care isi exprima dezaprobarea fata de incompetenta, coruptia si cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Basescu. Prin aceasta actiune le oferim guvernantilor ultima spaga si ii poftim sa ne paraseasca.

  AJUNGE!
  Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca MARTI 01.03.2011 sa depuna bancnota regimului Basescu pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si a Prefecturilor judetene. Haideti sa le dam ultima spaga si apoi sa ne lase in pace!

  NE-AM SATURAT:
  – sa suferim noi ca sa prospere ei;
  – sa fim intaratati unii impotriva celorlalti, cultivandu-ne ura, intr-o tara cu o religie a iubirii;
  – sa inchidem ochii la incompetenta, coruptie si dezgustul guvernului fata de propriul popor;
  – sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii plangand in fata alimentarelor;
  – sa vedem profesori, medici, functionari publici tanjind in fata galantarelor din supermarket;
  – sa vedem militarii activi umiliti de comandantul lor suprem, iar cei in rezerva facuti nesimtiti de primul ministru si de alti ministri din cabinetul Boc;
  – sa fim stropiti de limuzinele scumpe ale unor analfabeti ale caror unice calitati sunt lipsa de cultura si instructie si apropierea de banul public
  Rugam pe toti cei care impartasesc aceste credinte ale noastre sa se alature demersului nostru. Rugam mass-media, partidele politice, organizatiile civice si sindicale sa se alature demersului nostru.
  E timpul ca acest guvern sa plece impreuna cu primul sau ministru. E deja ceasul al doisprezecelea. Mamaliga nu mai trebuie sa explodeze inca o data.
  DACA EGIPTENII AU REUSIT, OARE NOI NU PUTEM?
  Col(r)ing.Voinea Ion

 38. voinea says:

  Incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult modul cum actioneaza Departamentul Organizare din cadrul SCMD-ului.Se cunoaste ca este condus de un profesionist.
  – organizarea pe detasamente de sine statatoare;
  – numirea comandantilor de detasamente;
  – stabilirea lanturilor de anuntare;
  -achizitionarea de sisteme moderne de comunicare;
  -secretzarea comunicatiilor;
  -recunoasterile in teren pentru manifestatia din 01.03;
  -faptul ca la aceste recunoasteri au venit toti comandantii de detasamente imi da certitudinea ca actiunea va avea succes;
  -daca si celelalte sindicate isi vor respecta cuvantul dat si vom fi peste 10000 de participanti ,putem trece la planul B si spera ca vom provoca caderea acestui regim mafiot si incompetent,tradator de tara si de neam.
  Simati camarazi ,nu uitati sa luati,mancare ,apa,medicamente si mijloacele de lupta comunicate prin liderii dumneavoastra.
  Cu stima si speranta,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 39. voinea says:

  STIMATI CAMARAZI BUCURESTENI!
  DIN PROVINCIE NE VIN PESTE 1200 DE COLEGI CU TOATE MIJLOACELE DE LUPTA ORDONATE. VA ROG RESPECTUOS SA NU FIM MAI PREJOS.VENITI IN NUMAR CAT MAI MARE.NU UITATI CA ACESTI NEMERNICI NE-AU BATJOCORIT CUM NICI COMUNISTII NU AU INDRAZNIT VREODATA.IN ACEASTA NOAPTE TRANSMITETI SEMNALUL DE MOBILIZARE PE TOATE CANALELE AVUTE LA DISPOZITIE(TELEFONIE.INTERNET,VIU GRAI,MANIFESTE LIPITE IN BLOCURILE UNDE LOCUIESC MILITARI).
  AVETI IN VEDERE CA S-AR PUTEA SA TRECEM LA PLANUL”B” SI LUATI-VA BANI,MANCARE,APA SI MEDICAMENTE MACAR PENTRU 2-3 ZILE.
  DACA EGIPTENII AU REUSIT OARE NOI DE CE N-AM FACE-O?
  NU UITATI CA SI MILITARII ACTIVI,POLITISTII SI JANDARMII SUNT DE PARTEA NOASTRA.NU VA FIE FRICA SI BASESCU PICA!
  COL(R)ING.VOINEA ION