Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pensionarii militari protestează de ziua Unirii

Pensionarii militari protestează, luni, 24 ianuarie, în Capitală şi la prefecturile din ţară. EI cer Guvernului, MAI, MApN şi SRI să oprească recalcularea pensiilor. “Evenimentul va avea loc în orice condiţii. Sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să ni se alăture în acest demers”, a declarat pe 23 ianuarie, pentru MEDIAFAX, colonelul (r) Valeriu Pricină, vicepreşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere (SCMD).

În Capitală, protestatarii se reunesc, de la ora 10.00, în Piaţa Revoluţiei, de unde, la ora 11.30, vor pleca în marş spre Academia Militară.

Accesând acest link puteţi afla programul după care se va desfăşura protestul

Înainte de a pleca în marş, o delegaţie a SCMD, organizatorul protestului, va depune la sediul Ministerului de Interne, aflat în Piaţa Revoluţiei, un document cu solicitările lor, intitulat “Ultimatum (Somaţie)”, care anunţă şi un miting de amploare la 1 martie, dacă guvernanţii nu renunţă la recalcularea pensiilor militarilor.

Coloana de protestatari va pleca apoi în marş pe Calea Victoriei, va trece prin faţa Casei Poporului, urmând să oprească în faţa sediului SRI, pentru a fi depusă şi aici “somaţia” adresată reprezentanţilor instituţiei.

Protestatarii îşi vor continua apoi traseul, pe partea stângă a Palatului Parlamentului, până în zona Hotelului Marriott, unde din nou se vor opri pentru ca un grup de reprezentanţi să depună “somaţia” şi la Ministerul Apărării Naţionale.

Marşul va fi apoi continuat pe Şoseaua Panduri, până în zona Academiei Militare. Aici, protestatarii vor staţiona până la ora 15.00, timp în care o delegaţie va merge la Palatul Cotroceni pentru a depune documentul cu revendicările lor.

Concomitent cu protestul din Capitală, membrii din ţară ai sindicatului vor picheta sediile prefecturilor din oraşele reşedinţă de judeţ şi vor depune documentul cu revendicările pensionarilor militari.

Pensionarii militari braşoveni au anunţat că vor picheta Prefectura Braşov între orele 12.00 şi 13.00, considerând că Guvernul le-a “batjocorit condiţia, statutul şi istoria” tăindu-le pensiile între 30 şi 70% în urma recalculării. Aceştia vor să ceară Curţii de Apel Braşov să anuleze HG 735/2010.

UPDATE 1. 12.55

Marşul se desfăşoară fără incidente pe traseul planificat. Conform posturilor TV care transmit imagini de la faţa locului, la marş participă mult mai multe persoane decat cele 2000 anunţate de organizatori.

Sursa: MEDIAFAX , comunicat SCMD

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

12 Responses to “Pensionarii militari protestează de ziua Unirii”

 1. mari says:

  Ia auziți, măi flăcăi……… se va da onorul militar la președinte la Iași și la Focșani. Uraaaaaaaaaaaa, suntem tari: ei ne umilesc, iar noi le dăm onorul!!!!!!!!!!!

 2. colonelul says:

  a fost huiduit de ,vai de mama lui!

 3. augustin says:

  Cinstea si respectul meu pensionarilor militari! DUMNEZEU SA NE AJUTE!

 4. disponibilizat says:

  Focsani, urmezi, fii la inaltime !!!

 5. Civilul says:

  Invrajbitorul de neam !!!!!!!!!!!

 6. Civilul says:

  Bravo militari ai Romaniei !
  Justitia romana este cu voi , a demostrat-o si o s-o demonstreze si in viitor !
  Asa sa ne-ajute Dumnezeu !!!!!!!!!!
  Cu respect,

 7. Altfel says:

  Indraznesc si eu a recomanda http://www.altfel.info/observator/1282-mai-ceva-ca-n-basme.html cu speranta ca redactia va ingadui.

 8. mari says:

  Scuze……..unde am protestat eu, au mai fost circa 100 ( una sută) de …probabil, idealiști………. Doamne, ocrotește-i pe români!!!!!!!!!!!!!!! Pentru cei ce nu știu, vor urma!

 9. mos teaca says:

  frumos!
  la iasi fu un nou slagar ”hora unirii cu spp!
  urmeaza si la focsani?

 10. Barzaune says:

  Titlul e gresit–3% din pensionarii militari protesteaza etc.etc.

 11. un fost militar in termen says:

  Pensiile, ca povara a bugetului unui stat oricare ar fi acesta, daca nu sunt rezultatul unor acumulari prin cotributii benevole sau obligate, indiferent din ce domeniu ar fi beneficiarii lor, nu ar trrebui sa depaseasca valori simbolice care sa asigure cheltuielile de intretinere curenta a persoanei beneficiare.
  Aceste pensii nu trebuie sa constituie rezerve pentru nepoti fii sau alte categarii de puturosi care asteapta cu mana intinsa pomana de ubdeva, fie el tata, unchi sau bunic.
  Iar cat priveste nivelul pensiilor la personalul fara stagiu complet din armata, sa avem un pic de masura si respect al bunului simt. Or fi parasit ei armata ca sa intre Romania in NATO, dar au fost platiti cu varf si indesat pentru aceasta. Au acceptat acea mita, la fel ca si alte categorii sociale care au acceptat disponibilizari din fabrici, mine sau alte obiective economice, la fel de falimentare ca armata romana de dupa 89.
  Nu vreau sa-mi amintesc aici de toata ofiterimea romana, care a suportat denigrarea comunista de dupa 1944 si care ar fi meritat mult mai mult decat pretind cei ce striga azi ca sunt mari eroi care si-au sacrificat vita pentru apararea valorilor socialismului, pardon patriei. Doar stim toti cine sunt si ce au facut atat de merituos pana in 89 aceste foste cadre militare, stim cum erau selactati elevii la admiterea in scolile militare si ce dosare trebuia sa aibe. Toti care am facut un stagiu militar mai scurt sau mai lung, stim cit de valorosi sunt acesti ex-militari de cariera. Stim ca au ales meseria pentru banul care se castiga mult mai usor decat cu sapa pe camp sau la saiba in uzina. Si mai stim sau putem sa aflam cum li s-a multumit adevaratilor ofiteri romani de cariera dupa instaurarea comunoismului, caruia au slujit cei ce azi isi cer drepturi. Stim ca acelor ofiteri li s-au luat titlurile, proprietatile, casele si li s-au dat salile de judecata, umilinta, inchisorile si degradarea umana, alaturi de toti ceilalti romani frati de suferinta.
  Unde este dreptatea Doamne?

 12. victor says:

  Am ajuns la voia unor nenorociti de francmassoni, prieteni de-ai lui isarescu sa ne taie pensiile. Nu-i asa basescu, ca atunci cand te indepartezi de neam o iei in barba? Sper sa fie doar inceputul…