Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pentagonul a suferit un atac cibernetic major în martie 2011

Mii de fişiere au fost sustrase de hackeri străini din reţelele informatice ale Pentagonului în timpul unui atac informatic major în luna martie a.c..

Oficialii militari au rescunoscut acest lucru şi au precizat că şi-au pus la punct o nouă strategie pentru întărirea capacităţilor cibernetice şi contracararea ameninţărilor şi atacurilor din spaţiul virtual.

Adjunctul secretarului apărării, William Lynn, a declarat că în atacul din martie şi cu alte ocazii, hackerii au accesat informaţii din “cele mai sensibile sisteme” ale Pentagonului.

În martie, 24.000 de fişiere cu date de la Pentagon au fost sustrase dintr-o reţea informatică a industriei de apărare, acesta fiind unul dintre cele mai mari atacuri cibernetice din istoria americană.

Lynn a spus că cel puţin un atac – prezentat în 2008 ca o accesare a unor sisteme informatice clasificate – a provenit din partea unui serviciu de informaţii extern, iar într-un interviu anterior declarase că Pentagonul crede că atacul din martie a fost comis de un guvern străin. “Ne cam dăm seama cine a făcut-o”, a declarat el, fără a specifica. Unele date sustrase au fost obişnuite, cum ar fi specificaţii pentru piese de schimb la tancuri, avioane şi submarine. “Dar o marte parte din informaţiile sustrase se referă la sistemele cele mai sensibile, inclusiv construcţia avioanelor, tehnologii de monitorizare, sisteme de comunicaţii prin satelit, protocoale ale reţelelor de securitate”, a precizat Lynn.

Noul plan de apărare cibernetică pus la punct de Pentagon va trata spaţiul virtual în aceeaşi manieră ca pe cel terestru, aerian sau maritim.

China şi Rusia au fost învinuite pentru multe dintre atacurile informatice suferite anterior de SUA, dar Pentagonul se teme că grupări teroriste ar putea ajunge în cele din urmă la reţeaua informatică americană.

sursa: Deutsche Welle

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Pentagonul a suferit un atac cibernetic major în martie 2011”

  1. max says:

    http://adf.ly/2B261 secretele pentagonului