Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pentagonul acuză serviciile pakistaneze de informaţii de sprijinirea insurgenţei în Afganistan şi Pakistan

Amiralul Mike Mullen foto images.politico.com

Prezent la Islamabad, Preşedintele Comitetului şefilor de stat major ale categoriilor de forţe ale SUA, amiralul Mike Mullen, a acuzat serviciile de informaţii pakistaneze că au legături cu militanţii ce atacă trupele din Afganistan.

El a declarat că serviciile pakistaneze “au legături de multă vreme” cu o grupare militantă condusă de insurgentul afgan Jalaluddin Haqqani.

“Se ştie că serviciile pakistaneze au legături de multă vreme cu reţeaua Haqqani. Aceasta susţine, finanţează antrenează miltanţii care ucid americani şi parteneri ai coaliţiei. Iar eu am obligaţia sfântă de a face tot ce pot pentru a mă asigura că acest lucru nu se întâmplă”, a explicat Mullen.

Oficialii pakistanezi au negat acuzaţia.

Analiştii spun că reţeaua lui Haqqani are baza în Pakistan din 2001 şi că serviciile pakistaneze exercită o influenţă considerabilă asupra ei.

sursa: Deutsche Welle

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.