Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pentagonul cere WikiLeaks să renunţe la publicarea unor noi documente diplomatice americane

Peşedintele comitetului şefilor de stat major ale categoriilor de forţe al SUA, amiralul Michael Mullen, a făcut apel la conducerea site-ului WikiLeaks să renunţe la publicarea, în următoarea periadă a unor noi documente diplomatice americane.

Mullen a apreciat că publicarea acestora este “extrem de periculoasă”.

Acest site “continuă să fie extrem de periculos”, mai ales pentru securitatea soldaţilor americani, a explicat amiralul Mullen într-un interviu pentru CNN ce urmează să fie difuzat duminică şi a cărui transcriere a fost obţinută vineri de AFP, citată de AGERPRES.

Site-ul specializat în dezvăluirea de documente confidenţiale a promis că va publica online în curând de şapte ori mai multe documente confidenţiale decât cele 400.000 publicate recent asupra războiului din Irak. Este vorba de telegrame diplomatice americane ce ar putea fi stânjenitoare pentru relaţiile Washingtonului cu aliaţii săi.

“Consider că responsabilii /site-ului, n.r./ ar trebui să se gândească la responsabilitatea lor faţă de persoanele pe care le pun în pericol şi să renunţe la divulgarea acestor informaţii”, a estimat cel mai înalt oficial militar american. “Nu cred că cei aflaţi la conducerea WikiLeaks înţeleg că trăim într-o lume în care o simplă informaţie fragmentară se poate adăuga altora şi permite astfel o înţelegere globală a unei probleme, putând provoca astfel probleme de securitate”, a conchis Mullen.

În paralel, site-ul Wikileaks ameninţă că va dezvălui secrete despre diplomaţia italiană şi tratativele militare ale italienilor în Afganistan.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.