Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pentagonul consideră că asasinatele comise de talibani sunt semn de slăbiciune

Leon Edward Panetta - secretarul american al Apărării

Prezent la audierile comisiei de apărare din Senatul american, Secretarul american al Apărării, Leon Panetta, a declarat că asasinatele şi atacurile spectaculoase comise de talibani sunt un semn de slăbiciune a unei insurecţii combătute de coaliţia internaţională în Afganistan.

“Considerăm că această schimbare de tactică rezultă din pierderea lor de viteză şi este un semn de slăbiciune a insurecţiei”, a declarat şeful Pentagonului în cursul unei audieri în faţa senatorilor din comisia de apărare.

Talibanii şi-au intensificat în ultimele luni şi zile atacurile şi asasinatele pentru a avea un “impact psihologic” maximal, a apreciat Panetta.

Fostul preşedinte afgan Burhanuddin Rabbani, însărcinat cu dialogul cu talibanii, a fost asasinat marţi. Moartea sa este percepută ca un revers pentru guvernul afgan şi aliaţii săi occidentali, incapabili să-i convingă pe insurgenţi să negocieze.

sursa: CNN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.