Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pentagonul intenționează să trimită patru avioane F-16 în Egipt

Statele Unite vor livra patru avioane de luptă F-16 în Egipt, în următoarele săptămâni. Aceasta, după ce oficialii de la Washington au concluzionat că înlăturarea liderului ales al Egiptului este o “lovitură militară de stat”.

Confirmarea răsturnării de săptămâna trecută a președintelui egiptean Mohammad Mursi ca fiind o lovitură de stat determină, însă, prin lege, administrația Obama să stopeze ajutorul pentru armata egipteană.

Egiptul este cel de al doilea mare beneficiar al ajutorului american – după Israel – primind 1,5 miliarde de dolari pe an.

“Avioanele de luptă sunt parte a pachetului de ajutor”, potrivit unui oficial american din cadrul apărării.

Statele Unite au plătit deja 650 milioane dolari drept ajutor militar pentru Egipt pentru anul fiscal 2013, care se încheie în septembrie, și o altă tranșă de 585 de milioane $ este în curs.

Livrarea celor patru avioane F-16 ar urma să aibă loc în luna august. Alte opt avioane F-16 urmau să fie livrate în luna decembrie.

Islamiștii care îl sustin pe Mohammad Mursi, primul președinte ales liber în Egipt, învinovăţesc Statele Unite pentru lovitura de stat.

 

Surse: Alarabiya, Reuters

 

Bianca Simion, InfoMondo Militar

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Pentagonul intenționează să trimită patru avioane F-16 în Egipt”

  1. Dan says:

    Le da gratis sicriile alea zburatoare.In Romanistn le da vechi si pe bani grei