Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pentru prima oară Bosnia şi Herţegovina trimite o subunitate în Afganistan

Bosnia şi Herţegovina a trimis o subunitate formată din 45 de infanterişti în Afganistan, în cadrul Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF), comandată de NATO.

Ceremonia oficială a fost organizată la baza militară de la Tuzla (nord-est).

Comandantul statului major al armatei bosniace, Miladin Milojcic, comandantul statului major al armatei bosniace, Miladin Milojcic, a declarat că unitatea va fi trimisă în provincia Helmand, un bastion al talibanilor din sudul Afganistanului, şi va face parte din contingentul danez. Soldaţii bosniaci vor fi însărcinaţi cu securizarea a două baze militare fără a participa la operaţiuni de luptă, a adăugat el.

Aproximativ 12 ofiţeri bosniaci au fost deja desfăşuraţi în Afganistan de la începutul anului 2009.

Alianţa Nord-Atlantică a acordat în aprilie Bosniei, în anumite condiţii, Planul de acţiune în vederea aderării la NATO (MAP).

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.