Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pilotul român mort în accidentul aviatic din Bucegi comemorat alături de colegii săi israelieni

În cadrul manifestărilor de comemorare a militarilor căzuţi în luptele pentru întemeierea şi apărarea statului Israel, a fost  comemorat şi ofiţerul român Ştefan Claudiu Dragnea printre eroii neamului. Românul a murit alături de camarazii lui israelieni în tragicul accident aviatic din Munţii Carpaţi, din iulie 2010.

Corespondentul TVR la Ierusalim, Dragoş Cocîrlan, transmitea că “În Israel nu se uită că ofiţerul român a murit alături de cei şase militari israelieni. Soţia lui Ştefan Claudiu Dragnea, deşi nu este cetăţean israelian, e considerată ca şi o văduvă a unui militar israelian, căzut la datorie. Întrebată cum ar vrea să se găndească cei din Israel la familia ei, a răspuns că doreşte ca oamenii să-şi aducă aminte de copiii, care au rămas în urma lor”.

În Israel au fost comemoraţi 22.867 soldaţi căzuţi la datorie, din care 183 în ultimul an.

sursa: TVR


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Pilotul român mort în accidentul aviatic din Bucegi comemorat alături de colegii săi israelieni”

 1. partizanul says:

  “In luptele pentru pentru intemeierea si apararea statului Israel…”!!!!!
  Domnu’ de la InfoMondo, ce vreti sa insinuati cu acest articol? E de bine sau de rau?
  Pentru israelieni toata admiratia ca nu au uitat de kamaradul nostru dar pentru dumneata, la felul cum ai ticluit articolul, lasa loc de interpretari “eroii neamului”. Care neam? Dar kamarazii nosti israelieni trecuti in rezerva, au beneficiat si ei de recalcularea, revizuirea pensiilor?
  Ce obraznic sunt.

 2. rdancuta says:

  @partizanul

  Nu insinuez nimic. Relatez un fapt. Israelienii si-au cinstit eroii si printre ei si pe al nostru. Acesta a devenit erou “israelian” fiind in momentul nepotrivit in locul nepotrivit. Cam atat.

  Cat despre pensii va invit sa comentati la nenumartele de articole referitoare la subiect.

  O zi frumoasa,

  RD

  PS Pacat ca azi Armata Romaniei a mai dat un erou.

 3. partizanul says:

  Dar un articol legat de 9 mai se putea injgheba, macar de complezenta.

 4. RD says:

  @Partizanul
  Chiar am participat la un simpozion dedicat zilelor de 9 mai la Cercul Militar din Cluj. Simplu, frumos de bun simt. Au participat si cei de la UBB.

  Sincer am vrut sa prezint momentul. Era deja cam tarziu. Apoi, a trebuit sa o ajut pe fiica mea sa intocmeasca un eseu despre obtinerea indpendentei (clasa VIII-a) iar acest lucru m-a facut sa renunt la articolul meu datorita intrebarilor:
  – cand sarbatorim independenta pe 9 sau pe 10 mai?
  – cand sarbatorim victoria impotriva Germaniei pe 8 sau pe 9 mai?

  Nu ar fi fost frumos sa deschid dezbaterea chiar de 9 mai. Am mai incercat odata http://militar.infomondo.ro/uncategorized/despre-23-august-la-o-zi-dupa-ce-a-trecut.html

  Apoi, i-am lasat pe cei de la MApN să prezinte ei momentul. Păcat că s-au rezumat la ce a făcut, zis, dezvelit ministrul.

  Toate cele bune,

  RD

 5. CoperNick says:

  Articolul sufera de lipsa datelor privind imprejurarea declaratiilor.
  Azi, 10 mai 2011, statul Israel aniverseaza 63 de ani de la creare. Au loc o serie de activitati si in special sunt comemorati militarii sau cei din servicii cazuti pe frontul vizibil sau invizibil. De care si de ai caror familii se are grija permanent nu doar cateva luni dupa deces ca la noi.
  Iar Dragos Ciocarlan (nu Cocarlan), trimis in zona din 2003, este corespondentul Radio Romani Actualitati nu al TVR.