Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Piraţi somalezi capturaţi

Un distrugător rus a capturat marţi o navă având la bord 29 de piraţi somalezi, în largul coastelor Somaliei, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de agenţiile ruse.

“Nava Amiral Panteleev a capturat marţi, 28 aprilie, o navă având la bord piraţi. În total, 29 de persoane au fost arestate”, a precizat ministerul.

“Şapte puşti Kalaşnikov, pistoale de diferite mărci, echipament de navigaţie, inclusiv prin satelit, şi un mare număr de cartuşe trase au fost descoperite la bordul navei”, potrivit aceleiaşi surse.

“O anchetă a fost demarată”, a adăugat ministerul.

De asemenea, nouă piraţi somalezi bănuiţi că au participat la atacul dejucat asupra unei nave de croazieră italiene, la sfârşitul săptămânii trecute, au fost arestaţi luni de o navă de război spaniolă, a anunţat Ministerul spaniol al Apărării.

Fregata spaniolă Numancia a “interceptat o ambarcaţiune cu nouă ocupanţi care ar putea avea legături cu tentativa de preluare a controlului asupra navei de croazieră italiene”, potrivit ministerului.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Piraţi somalezi capturaţi”

  1. DE CE BAL says:

    Si unde-i coordonarea internationala?

  2. Bure Bista says:

    Pe uscat

  3. DE CE BAL says:

    Buna replica.