Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Plenul Camerei Deputaţilor informat despre suplimentarea trupelor dislocate în teatrele de operaţii

Plenului Camerei Deputaţilor i se va aduce la cunoştinţă  scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu referitoare la suplimentarea trupelor dislocate în teatrele de operaţii.
Aceasta, potrivit deciziei Biroului Permanent.

Informaţiile cu privire la deciziile Biroului Permanent au fost oferite de reprezentanţii Biroului de presă al Camerei, deoarece briefing-ul de la finalul şedinţei nu a fost susţinut de secretarul desemnat în această săptămână, şi anume, de către deputatul Nicolae Mircovici.

Pe 25 ianuarie, CSAT a aprobat suplimentarea forţele Armatei Române dislocate în teatrele de operaţii, care vor creşte, în acest an faţă de 2010, cu 183 de militari.
În anul 2011, Armata României va putea participa la misiuni în afara teritoriului naţional cu un efectiv maxim de 3.427 de militari, dintre care, forţe dislocate în teatrele de operaţii – 2.525 de militari şi forţe aflate în ţară, dislocabile la ordin – 902 militari.

Sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Plenul Camerei Deputaţilor informat despre suplimentarea trupelor dislocate în teatrele de operaţii”

 1. Trifon Gruju says:

  Intrebare la radio Erevan: Este adevarat ca tov. Stalin si-a cumparat un Mercedes alb?
  Raspuns: este aproximativ adevarat. Diferenta este ca nu este Mercedes ca este Pobeda, ca nu este alb ca este negru si nu este autoturism ci ceas de mana.

  Anul trecut s-a aprobat reducerea cu 200 a efectivelor in Afganistan. Este neclar acum daca s-au refacut aprobarile efectivelor de anul trecut (minus 7) sau daca fata de efectivele de anul trecut se majoreaza cu 183. Cifrele oficiale ni situeaza cam pe locul 9 din 48 de tari. De remarcat , ca cifre, cu cine suntem apropiati http://www.nato.int/nato_static/assets/pdf/pdf_2011_01/2011_02_13BBB0C1D42F4D0D886C390E9F14EBF3_ISAF-placemat-3Feb2011.pdf
  Australia, Spania, Turcia. Cifrele vorbesc singure.

  In Kosovo http://www.nato.int/nato_static/assets/pdf/pdf_2011_01/2011_02_13BBB0C1D42F4D0D886C390E9F14EBF3_ISAF-placemat-3Feb2011.pdf
  avem 139. Unde or fi cei approx 3427 ?

 2. Gogu says:

  Intrebare la radio Erevan: Este adevarat ca locuitorilor din orasul Vladivostok le-au fost dat gratuit cate un autoturism Volga?
  Rasuns: Da, este adevarat. de fapt nu este vorba despre autoturisme Volga, ci despre biciclete Ukraina si nu s-au dat, ci s-au luat.

  Se ajunge la cifra 3427 inmultind cu 2 cifrele pe care le puteti gasi pe canale oficiale (ISAF, SMG, alte misiuni).
  Anul calendaristic presupune 2 rotatii pe un teatru de operatii.