Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Plutonul din ceruri al Armatei României a mai primit un erou în Afganistan

Sublocotenent (p.m.) Constantin-Laurenţiu Lixandru, erou căzut la datorie în Afganistan foto www.mapn.ro

Caporalul Constantin-Laurenţiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, a căzut la datorie în provincia Zabul, Afganistan, joi, 5 mai, în jurul orei 13.30.

Militarul executa cercetarea terestră a unui obiectiv în cadul unei misiuni de patrulare pe autostrada A1 când explozia unui dispozitiv exploziv improvizat l-a rănit grav.

Acesta a fost evacuat de urgenţă la Spitalul Militar din baza Lagman pentru îngrijiri medicale, dar cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vieţii sale, caporalul Lixandru a decedat.

Constantin-Laurenţiu avea 30 ani, era căsătorit şi nu avea copii. El este al 18-lea militar român ucis în Afganistan începând cu 2002 anul implicării României în regiune.

Dumnezeu să-l odihnească!

Conform uzanţelor caporalul Constantin-Laurenţiu Lixandru va fi avansat la gradul de sublocotenent post-mortem, iar ministrul apărării naţionale a înaintat Preşedintelui României propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Vineri, 6 mai, la ora 08.00, Armata României îi va cinsti memoria în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional.

Curaj şi putere “Scorpionilor Roşii” să trecă cu bine peste greaua pierdere a camaradului Constantin-Laurenţiu, precum şi peste incidentul de duminică 01 mai, când alţi 4 colegi ai lor au fost răniţi în urma unui atac cu DEI asupra transportorului lor.

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Plutonul din ceruri al Armatei României a mai primit un erou în Afganistan”

 1. Felicitari pentru articol! Mi-a placut mult.

 2. Chamonix says:

  Pacat de dumnealui si cinste familiei sale! Aceasta categorie de militari, SGV – merita mult mai mult decat le ofera doctrina portocalie a Armatei Romaniei: somer la 45 de ani. Ceea ce nu se spune: desi reprezinta o categorie marinalizata ca statut, de fapt doar politicienii au dorit acest lucru – in realitate, sunt militari de exceptie, si sunt trup si suflet alaturi de subofiterii si ofiterii Armatei Romaniei, dar si invers.

  Dl. Comandant Suprem, ministru al apararii, prim-ministru: nu va mai bateti joc de militari si familiile lor! Post-mortem si altele – nu mai conteaza pt. nimeni, dati-le demnitatea pe care o merita ei si familiile lor – in viata, nu in cea de apoi!

 3. Nicu suciu says:

  Dumnezeu sa- odihneasca in pace!

 4. ciprian says:

  Ma plec in fata acestor militari. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, pe el si pe ceilalti militari cazuti la datorie.

 5. cosmin says:

  Dumnezeu sa-l ierte .

  Condoleante familiei .