Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Polemică între ministrul Apărării şi cosilierul prezidenţial pentru probleme de securitate în Aula Academiei

Prezenţi în Aula Academiei Române la dezbaterea “Securitatea naţională în societatea bazată pe cunoaştere”, organizată de Academia Română, Direcţia Generală de Informaţii a Apărării şi Ministerul Apărării Naţionale, Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, şi Consilierul prezidenţial Iulian Fota au avut un schimb de replici tăioase pe marginea modului în care a fost elaborată Strategia Naţională de Apărare  şi pentru deciziile din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării privind achiziţia de avioane multirol.

În discursul său Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a criticat faptul că elitele ţării nu cunosc conceptul de interese naţionale. “După cum observaţi, în spaţiul public, peste 90% din elitele noastre folosesc sintagma “interes naţional” la singular, ceea ce denotă o necunoaştere crasă a acestora ori necunoaşterea inclusiv a documentului şi a instrumentelor care proiectează, individualizează multitudinea intereselor naţionale ale unui stat”, a spus Dobriţoiu.

Consilierul prezidenţial Iulian Fota a intervenit, întrerupând discursul ministrului Apărării, afirmând: “Domnule ministru, aţi citit Strategia Naţională de Apărare a Ţări? Suntem în Academia Română”.

Dobriţoiu a susţinut că strategiile de securitate sau apărare ale ţării nu au ţinut cont de termenul legal de elaborare. Dobriţoiu a replicat afirmând că “Momentele în care strategiile noastre de securitate sau apărare sunt elaborate ignorând prevederile unor legi organice, şi anume obligaţia ca acest document să fie elaborat în primele şase luni ale unui mandat prezidenţial, gândiţi-vă că elaborarea strategiilor sectoriale se dezvoltă fără a avea un plan coerent de orientare”.

Fota a replicat că Strategia Naţională de Apărare a fost transmisă la Parlament în termen legal.

Ulterior, Dobriţoiu a recunoscut că proiectul Strategiei Naţionale de Apărare a fost transmis în termen legal Parlamentului, dar a reproşat faptul că documentul nu a fost susţinut de preşedintele Traian Băsescu.

Un alt reproş adus de Dobriţoiu Administraţiei Prezidenţiale s-a referit la faptul că strategia de achiziţie a avioanelor multirol nu ar fi ţinut cont de resursele existente.

“Când s-a discutat achiziţia avionului multirol. La început a fost aprobată o decizie pentru cumpărarea unor avioane în serviciu, fapt pentru care s-au blocat toate demersurile în acest sens. Ulterior, s-a renunţat la decizie din cauza lipsei resurselor. Ulterior, s-a adoptat o decizie mai interesantă – să achiziţionăm avioane noi şi în număr mai mare”, a afirmat ministrul, adăugând că cele două decizii ale CSAT au fost anulate printr-o a treia.

În replică, Iulian Fota l-a acuzat de minciună pe ministru. “Asta este o minciună ce spuneţi dumneavoastră, nu vă supăraţi! (…) Nu putem accepta minciuni sub Aula Academiei. Nu accept minciuni despre siguranţa naţională”, a afirmat consilierul prezidenţial. El i-a cerut ministrului Apărării să se rezume la a-l “lovi” pe el sau pe preşedintele Traian Băsescu, dar să nu atace instituţia CSAT.

“Este jenant felul în care dumneavoastră vorbiţi. Dumneavoastră politizaţi o discuţie”, i-a replicat ministrul Dobriţoiu.

După schimbul de replici, cei doi au părăsit Aula Academiei în care avea loc dezbaterea. La ieşirea din clădirea Academiei Române, cei doi s-au acuzat reciproc prin intermediul presei pe tema celor două subiecte.

Ministrul Apărării a calificat, în cele din urmă, strategia naţională de securitate (apărare n.r.) drept “muzică lăutărească”. Întrebat cine este lăturarul, el a răspuns că este acela care a redactat documentul. Ministrul Apărării a mai declarat că au fost adoptate mai multe decizii ale CSAT “care de care mai neinspirate“. El a susţinut că în CSAT se adoptă hotărâri contradictorii care anulează decizii anterioare. Dobriţoiu a dat ca exemplu hotărârea privind achiziţia de avioane multirol pentru care nu au putut fi alocaţi bani de la bugetul de stat. “Şi atunci cum promovezi o decizie, în absenţa banilor? Pentru ce o promovezi?”, a adăugat ministrul Apărării. Întrebat dacă există şi alte decizii asemănătoare ale CSAT, el a dat ca exemplu problemele legate de dezvoltarea forţelor. “În momentul în care se proiectează o anumită structură de forţă, iar acea structură nu este finanţată, nu se poate aplica decizia CSAT în acest sens”, a menţionat
ministrul.

La rândul său, consilierul prezidenţial Iulian Fota a declarat, că problematica securităţii naţionale este prea importantă pentru a fi abordată într-o manieră ipocrită şi cu foarte multe minciuni. “Ministrul în această sală a spus foarte multe minciuni, ceea ce nu văd de ce le foloseşte. Avem suficiente elemente, le putem discuta, a avut foarte multă deschidere din partea noastră, deci sunt chestiuni profesionale. De ce e nevoie să folosim minciuna? E un tip de ipocrizie pe care eu nu-l mai suport. Nu-l mai accept”, a spus, revoltat, Iulian Fota. El a criticat “atacul la CSAT”. “Vorbesc despre lucruri care s-au spus şi care sunt false. Ori dânsul nu cunoaşte bine ceea ce s-a făcut, ori le foloseşte intenţionat”, a arătat acesta. Fota a mai spus că ministrul Apărării a făcut şi lucruri bune, pe care personal le-a apreciat şi le-a susţinut, adăugând că, în prezent, este prea multă minciună şi prea multă ipocrizie pe zona de
securitate naţională.

Referindu-se la CSAT, Dobriţoiu a afirmat “Poate ne gândim să-i schimbăm şi denumirea, că nu doare”. Întrebat dacă, în opinia sa, ar trebui modificată şi componenţa CSAT, Corneliu Dobritoiu a răspuns: “Componenţa, nu ştiu dacă este cazul, dar oricum vom face analize, cred că da, pentru că atât timp cât democraţiile occidentale au extins cadrul securitar prin includerea altor domenii – agricultura, mediul – instituţiile respective nu sunt reprezentate la masa CSAT. Ori, dacă aceste domenii sunt abordate de aliaţii noştri cei mari, sunt considerate ca domenii de importanţă strategică, ar trebui să fie acolo”. Întrebat dacă şeful statului ar trebui să aibă în continuare şi rolul de preşedinte al CSAT, Dobriţoiu a răspuns: “Categoric da. Dacă respectăm prevederile actualei Constituţii, conform căreia preşedintele are atribuţii distincte în domeniul securităţii, apărării şi politicii externe, categoric trebuie să aibă şi un instrument de lucru”.  De asemenea, el a apreciat că premierul trebuie să fie în continuare vicepreşedinte al CSAT, pentru că el răspunde de exercitarea funcţiilor executive pe dimensiunea economică. “Resursele, de acolo vin, nu din altă parte”, a subliniat demnitarul.În opinia sa, CSAT ar trebui să aibă grupuri de lucru, care să se întrunească ad-hoc şi care să facă expertize de categorii diferite la nivelul instituţiilor reprezentate la masa principalilor membri, astfel încât să facă evaluările, aşa cum se face “în lumea occidentală, în lumea democratică”. “Nu s-au făcut astfel de evaluări, deşi Ministerul Finanţelor, prezent la masa reuniunilor, a fost de acord cu toate deciziile CSAT şi apoi s-a constatat: «Nu avem bani pentru domeniul respectiv»”, a arătat Corneliu Dobriţoiu.”Altfel, suntem într-un marasm. Dacă cineva gândeşte că luăm decizii pe care nu le putem finanţa, mă rog…”, a mai spus ministrul Apărării.

sursa: AGERPRES; MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

83 Responses to “Polemică între ministrul Apărării şi cosilierul prezidenţial pentru probleme de securitate în Aula Academiei”

 1. iceparu says:

  SOCRATE@Esti un rau intentionat daca compari comandantii de regimente numiti inainte de 1989 cu pepeniera URSS.Eu unul acceptam mai curand sa fiu calcat de tancuri decat sa fiu comandant de regiment.Nu mi-a placut niciodata dictonul”cazarma noastra,casa noastra”.Multi comandanti de regimente si-au ratat situatia familiala ceeace m-a determinat sa ma sustrag sistematic unei asemenea numiri.Afirmatia o fac nu cu falsa modestie.Iti fac om cofnfidenta.La varsta de 26 ani eram absolvent al actualei ,azi Universitatea de aparare dupa ce am suportat un vot de blam pentru incalcarea moralei socialiste..Am exemplu situatia decedatului gl.Parlogeanu si altii.
  Stimabile se pare ca nu gandesti mai departe de marginea cozorocului caschetei.Mai curand Basescu a fost un profitor al regimului comunist.Eu ca militar nu visam inainte de 1990 ca este posibil sa vizitez o tara comunista darminte una capitalista.De valuta nici vorba.Basescu ,fie ca iti place sau nu a facut parte din nomenclatura comunista.Fiu de ofiter recrutat direct din fabrica,fara studii,facut ofiter pe puncte dupa 6 luni de pregatire la Sf.Gheorghe,initial cavalerist vopsit ulterior tanchist,inlocuitor a unui ofiter din armata regala,racolat informator al CI,iar mai apoi predat la securitate si mai apoi dumnezeu stie unde.Nu-i fac un proces de intentie dar trebuie recunoscut ceeace i-ar da un plus de demnitate asa cum i-ar sta bine unui pesedinte.Sa fim sinceri cu noi si sa admitem ca se comporta sub demnitatea unui presedinte al unui stat european.

 2. doru says:

  Orice ar fi eu VOI VOTA impotriva ARD (PDL). PPDD e cu basescu se stie si se vede, deci tot USL ramane sansa de a ma razbuna pe basescu si clica lui !!!

 3. iceparu says:

  Asemenea.Cand il vad pe Basescu mi se face grata.

 4. ogiga says:

  Serveste lamaie, taie greata. Eu asa procedez cand vad uslinosi.

 5. iceparu says:

  OGIGA@retine ca nu sunt USELIST.doresc cu ardoare o a treia demitere a lui Basescu.Votez USL-ul numai si numai pentru ca astia ii dau frisoane lui Basescu si ii provoaca cosmaruri.In alta ordine de idei USL-ul a dat amnistie fiscala ceeace in cazul PDL-ului era exclus.Sa fii sanatos si ramai portocaliu .

 6. emmy says:

  @iceparu. Amnistia fiscala de care spuneti a fost data si pentru cei cu pensii de cca 3000-4000 lei, absolut normale dar si pentru cei cu pensii de 10.000-15.000 la nivelul dec 2010-pensii smecherite. Vi se pare normal ca niste smenari sa beneficieze de amnistie fiscala? Tot atat de adevarat este insa ca , din moment ce entitati cu uriase datorii la buget-gen cfr marfa, beneficiaza de astfel de amnistii , cu valori de sute de milioane de euro, poate miliarde, ceea ce s-a facut pentru militarii rezervisti este cu totul insignifiant.

 7. ogiga says:

  Iti pierzi timpul degeaba. Este foarte greu sa observi ceea ce este evident, iar daca observi esti catalogat imediat drept ,,portocaliu,,.

 8. Platon&Socrate says:

  Felicitari operativitatii administratorului blogului care bareaza orice postare ce nu corespunde “standardelor sindicatului rosu” si propagandei desantate usliste!

 9. iceparu says:

  Minti.Minti cu nerusinare.Nu exista pensionar militar inainte de decembrie 2010 cu pensie de 10000 si cu atat mai mult cu 15000.In ceeace ma priveste amnistia fiscala pentru mine si multi altii ca mine nu este isignifiant.Nu ma dau afara banii din casa .Nu am furat si chiar daca voiam sa o fac nu aveam ce sa fur.

 10. emmy says:

  @iceparu. Cititi tabelele publicate de MApN la vremea respectiva(dec 2010-febr.2011) si va veti convinge. Si este vorba de pensionari militari iesiti la pensie la 45-48 de ani si nu magistrati deoarece ei au cu totul alt statut ( nejustificat !) si nu au intrat in recalculare. Ca o fi vorba despre Zona Crepusculara a Armatii, cum s-a mai scris pe aici ( detasatii pe la regii autonome-la castiguri, ca pierderile le suporta tot statul-atoatevinovat), e posibil, nu am date certe. Daca nu vreti sa vedeti lucruri evidente, ce sa mai discutam? In ceea ce priveste cuvantul insignifiant, m-am referit la faptul ca efortul facut cu amnistia fiscala pentru rezervisti este uluitor de mic in comparatie cu giganticele scutiri de datorii pentru firmele abonate la asa ceva. Nu am facut toate precizarile crezand ca intelegeti de la bun inceput ce vreau sa spun, nu aveti nevoie de indicii suplimentare.

 11. ogiga says:

  La data de 19.01.2011, ziarul Gandul preyenta urmatoarea situatie: ,,Din cele 3.264 de pensii peste 3.000 de lei, din categoria pensionarilor cu carieră militară incompletă, 559 pensii vor fi majorate, iar 2.705 scad.Astfel, cea mai mare reducere a unei pensii a fost de 10.179 lei, a unui comandor, acesta având anterior o pensie de 14.408 lei. În urma recalculării acesta a rămas cu o pensie de 4.229 lei. Un alt comandor a pierdut, în urma recalculării, 9.788 lei, de la o pensie de 14.024 lei ajungând la 4.236 lei. ,,

 12. iceparu says:

  Unul si numai unul(GL-LT )iesit la pensie la 48 ani avea pensie in plata peste 10000lei.Probabil ca acesta avea vechime calculata 2ani intr-unul.Pentru cultura ta generala cei ce manuiau documente SSID li se adauga la vechime 100%.Noi ii spuneam spor de mutenie.Sunt sigur ca omul in cauza nu a primit o asemenea pensie pentru stat acasa.Intuiesc ca sunt functii necunoscute publicului larg jn statul roman a caror importanta pentru tara este mult mai importanta decat a unui ministru.Probabil ca or fi fost si din aceea care in momentul iesirii la pensie au facut inginerii financiare.Nu exclud acest lucru dar nu era mai drept sa-i fi depistat pe acestia decat sa loveasca otova?Citeste nota de fundamentare a legii 119 si vei vedea ca se mentioneaza in mod expres in motivare, necesitatea echilibrului bugetar.Este cert ca au vrut sa taie din pensii.Ca nu le-a iesit asa este om alta poveste.Sper ca cei ce au inregistrat cresteri sunt constienti de acest lucru si ca o ascedere din nou la putere a PDL-lui nu este aducatoare de lucruri bune.Exista o vorba romaneasca:”mai pacalit o data .Sa-ti fie rusine.Mai pacalit a doua oara.Sa-mi fie rusine”Te sfatuiesc sa renunti in a ma aburii.Stiu ca politica este o curva dar prefer o prostituata de lux si nu una de sant.Stimabile,bati apa in piua.PDL m-a ars la buzunar si pe termen lung pentru ca m-a decuplat de soldele militarilor activi.A incalcat grosolan statutul cadrelor militare>vezi dreptul meu si a membrilor familiei mele la asistenta medicala gratuita si la medicamente.A uitat cu buna stiinta sa indexeze pensia cu rata inflatiei.Mai sunt si altele dar tu indoctrinat politic refuzi sa le vezi>Sunt constient ca la originea acestor rele sta Basescu, maniac dupa cum se vede.Si Ceausescu a avut un fix(plata datoriei externe) si mai gata sa ne infometeze..La buna vedere.Astept alegerile si doresc USL-ului mult succes macar si numai pentru ca ii creiaza lui el comandante cosmaruri si frisoane.Retine ca in ceeace ma priveste logica nu s-a oprit la poarta unitatii.

 13. De La Logistica says:

  Amice , esti indoctrinat politic … pana la Dumnezeu!. Nu realizezi in ce confuzie grava te gasesti.

 14. Nea Corleone says:

  @iceparu”demnitate si onoare”(cica)…banu’banu….si iar banu’
  din postarea iceparului am inteles urmatoarele
  “..probabil,intuiesc,sper,cred ca…”adica laba trista,dincolo de limbajul si ortografia execrabile
  ….si incheie “apoteotic” medicamenteleee ,medicamenteleee
  Iceparule sapa santuri! cf pregatirii dvs tovarase!!
  fiecare partid are electoratul pe care-l merita….iceparu “ie bun”

 15. LoremIpsum says:

  @iceparu
  Generalul ala ce dracu a putut sa faca sa ajunga general cu 4 stele la 48 de ani, Erwin Rommel a primit prima stea de general la 48 de ani si nu pentru ca umbla cu documente secrete. Asta confirma ca s-au facut tot felul de potlogarii. Vezi ca asta avea o pensie de 12000 lei nu 10000, daca pentru tine 2000 nu inseamna mare lucru, peste 50% dintre pensionarii militari nu iau pensie de 2000 lei.

 16. Ionel N. says:

  Stii cumva, Zisu cati ani are si cate stele de general?

 17. iceparu says:

  Il pupai in cur pe Oprea si ti-a pus-o, in mana.Idem Nicolicea.

 18. LoremIpsum says:

  Nu!
  Insa cu siguranta nu are 5 stele, deocamda.

 19. Marlon Juvet says:

  Zisu şi-a luat prima stea la 37 sau 38 de ani. Asta după ce Ilici a timis actele înapoi de vreo două ori (umblă vorba). Dacă vreţi exemple de eroi din ăştia ultracomtetenţii şi l-am pomenir pe Nea Nelu, hai să vedem şi de Mitică Iliescu, nepotu-su, mare lucrător cu gura pe la partid “pe vechi”, cum şi în ce ritm şi-a luat gradele.

 20. Marlon Juvet says:

  De aia trebuie evaluate toate avansările începând cu 1990 încoace, şi la activi şi la rezervă. Oare de ce nu s-au publicat NOMINAL listele cu avansările anulate, ci doar s-au fluturat nişte cifre şi s-au pus linkuri către documentele publicate acum cateva luni? Nu cumva cifrele care nu ies la socoteală sunt amicii politici ai cui trebuie? Toţi X-uleştii, purtătorii de mapă pe la toţi miniştrii, şi-au luat gradu’ şi anu’. Avansările alea au fost legale? Morale? Toate doctoratele alea de la UNAp date la toţi cretinii (cunosc personal vreo doi doctori din ăştia, or fi fost morale şi legale? Doctoratele alea, din partea aialltă, alea conduse de Oprea, au fost morale şi legale (întrebarea asta e pentru papagalii care au fost loviţi brusc de revelaţii divine zilele astea şi nu mai pot de grija lui Ponta. De parcă nu ăsta a fost unul din criteriile pentru care a fost pus Ponta – faptul că exista, vorba lui Dinescu, pisica asta care să i se arate când e cazul…).

 21. Ion says:

  Două ştiri:
  1. Oficialităţile române au întreprins urgente (si pe sub masa) demersuri în vederea restituirii către revoluţionari a indemnizaţiilor lunare PE INTREGUL AN, luate de guvernul Boc la începutul anului. Pentru militari nu s-au gasit bani! Mama lor de bani! Unde s-or ascunde?
  2. Revoluţionarii au solicitat aprobare pentru ca în ziua de 13 decembrie să organizeze o manifestaţie împotriva DNA şi ANI. De ce s-a aranjat pentru 13 decembrie? O fi ziua de desemnare a primului ministru? Ajuta la ceva? Putea s-o faca si Dogaru. De ce cu el nu s-a facut targul?

 22. Stelian P. says:

  Din categoria „Si mortii vorbesc, nu-i asa ?”

  …”in decembrie 1989, atunci, in strada, am fost si am murit noi, militarii si revolutionarii.”
  miercuri, 5 decembrie 2012
  Col. (r) dr. Mircea Dogaru

 23. iceparu says:

  STELIAN P@pe unde ai hibernat amice.Ti-a taiat popa limba?Ia mai zi tu ceva de OPREA ca prea il pupai in fund.Ce zici tu acum ca a trecut in tabara useleului?Asa-i ca ti-a pus-o in mana? Observ ca ai ramas calat tot pe Dogaru.Ai o obsesie pentru el, precum Basescu pe prim-ministrii care refuza sa joace precum canta.

 24. Ion says:

  Banii răsăriţi peste noapte, în pragul alegerilor, pentru 5.500 de revoluţionari nu şi-au găsit nici până acum vreo explicaţie decentă. Oficialii au ales să bage capul în nisip ca struţul când a venit vorba de prezentat sursa celor 159 de milioane de lei, în medie cam 30.000 de lei de fiecare brav revolutionar.

 25. Stelian P. says:

  Am facut o gluma, dar numai pentru oamenii care au simtul umorului, adica aia inteligenti. Nu e cazul tau.

 26. iceparu says:

  Esti plin de umor precum broasca de raie.

 27. platon&socrate says:

  Distribuiti si semnati petitia
  “SA NU NE MAI LASAM PACALITI LA VOT!”
  TOTI NE MINT, TOTI NE PROMIT, PANA AJUNG IN PARLAMENT! SA LE DAM O LECTRIE DE DEMNITATE! SA MJERGEM CU TOTII LA VOT SI SA ANULAM VOTURILE PRIN PUNEREA STAMPILEI PE TOATE PATRATELELE, DAR ABSOLUT PE TOATE CA SA NU POATA FI FURATE! ESTE REACTIA NOASTRA FATA DE MINCIUNA, MITOMANIE, PROMISIUNI FARA ACOPERIRE! TOTI POLITICIENII SUNT O APA SI UN PAMANT= ZERO BARAT! PENTRU MILITARI ACEST PROCEDEU INSEAMNA CA NU SUNTEM DE ACORD CU MINCINOSII OPREA SI DOBRITOIU, MITOMANUL PLAGIATOR PONTA, ADORMITUL ANTONESCU, INDIFERENTII PDL-ISTI, VANZATORII DE FUM AI LUI DAN DIACONESCU, IN GENERAL CU TOATA CLASA POLITICA- HAMESITA, AVARA SI MINCINOASA! SA LA SPUNEM UN NU HOTARAT!

 28. xyz 1989 says:

  Taci dracu, basist-pdl-ist …., asta ai fost instruit sa scrii aici ?. Jigodie basista. Nu te mai da tu nici platon nici socrate, ei au fost ce au fost, tu nu esti decat un ….i. Eu abia astept sa merg la vot pentru a starpi odata pentru todeauna cancerul din aceasta tara format din basescu, pdl., ccr, dna, ani, dna si toti netrebnicii ca tine. Sper ca romanii vor reusi prin vot acest lucru, daca nu eu sunt gata oricand, daca se va ivi ocazia sa pun mana pe un par pentru a va sarpi pe toti !!!!. Romanii, gata la vot, sa nu ratam sansa de razbuna umilinta si batjocora la care am fost supusi de regimul criminal al lui basescu !!!!!!!!!!!!!

 29. platon&socrate says:

  niknamele spune mai mult decat iti inchipui! Refulare dupa ce toata viata nu ai facut nimic concret, lipsa oricarui orizont datorita limitarii intelectuale, limbaj suburban. Personal nu cred ca ai fost militar. In cel mai bun caz ai fost un simplu politruc in haina militara, cu un comportament dictat de “principiul de turma” (nu te-am jignit, acest principiu e bine cunoscut decei care au ceva cunostinte de psihologie). Sun de acord cu tine referitor la mersul la vot si eu astept sa pun stampile peste tot in semn de dispret fata de clasa politica. In rest, de unde nu e nici Dumneaeu nu cere! Sa auzim de bine!

 30. Marlon Juvet says:

  “….si eu astept sa pun stampile peste tot in semn de dispret fata de clasa politica”.
  Platoane, tu cred că eşti dintre ăia care au apărut astă iarnă cu mesajul “usele-pedele, aceeaşi mizerie!”.

 31. catana says:

  Mai Platonica.Tu esti si arbitru si jucator?Tu intrebi ,tu dai raspunsul?Tu esti cand Platonica cand juvetica?Am impresia ca din cand in cand esti si Stelica. Lasa-te de goange baietica.Fara strambe.Duminica PDELEUL ARDE. PS:observ ca iei atitudine impotriva tuturor politicienilor dar mai nuantat privind pedelistii.Asa te-au instruit?Cunosc doi pedelisti cu carnet _Motoc si Andrei-ce cioc mic au.Ciocul mic baietica.Ce te faci dupa 9 decembrie.”soarele si onanismul intareste organismul?”

 32. […] străinilor?! Publicat de Ion Coja in Amestecate pe 22.12.2012 | nici un comentariu Gourkha says: Noiembrie 26, 2012 at 9:43 pm Intr-un stat normal, atat Qioru’ cat si consilierul lui Fota, trebuiau legati de mult pentru […]