Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Poliţiştii îşi exprimă public indignarea

politisti porotestatari. foto MEDIAFAX

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din M.A.I. a dat publicităţii un comunicat în care “îşi exprimă public indignarea faţă de reducerea jenantă a sumei alocate, prin rectificare bugetară, pentru achitarea drepturilor restante cuvenite prin lege”.

În comunicat se afirmă următoarele:

Din dreptul pentru echipament, aferent anului 2012, poliţiştii vor primi doar 8,66%.

Ministrul de Interne, Mircea DUŞA a asigurat, în luna septembrie 2012 că, prin negocieri cu Ministerul Finanţelor, va plăti poliţiştilor 50% din drepturile de echipament restante pentru acest an.

Reamintim că, până acum, personalul echivalent de la celelalte structuri ale sistemului de ordine publică şi siguranţă naţională a primit drepturile financiare respective.

Acum, în pragul campaniei electorale, vorbele goale, precum buzunarele poliţiştilor, schiţează, pentru noi, primele date ale viitoare guvernări: demagogie şi dispreţ faţă de poliţişti.

Reducerea la 8,66% din întregul sumei restante, precum şi alte abuzuri ale conducerii M.A.I. faţă de relaţiile de muncă şi drepturile personalului, îi determină pe poliţiştii membrii ai SNPPC să organizeze proteste publice cu o maximă vizibilitate socială, ce se vor desfăşura chiar în campania electorală a celor care doresc să ocupe prima putere în stat.

Poliţiştii consideră că în acest fel vor oferi alegătorilor mai multe subiecte de reflecţie pentru siguranţa cetăţeanului şi pentru calitatea ordinii publice aşa cum o îngăduie guvernanţii, prin: finanţare, dotare şi asigurare cu forţă de muncă.

SNPPC reprezintă şi apără interesele a peste 50.000 de sindicalişti din cadrul personalului M.A.I.

Informăm suplimentar că în cele 6 luni de Guvernare USL, S.N.P.P.C a solicitat M.A.I. şi Guvernului, rezolvarea următoarelor probleme, restante din vechea guvernare PDL-istă.

1. Alocarea de fonduri pentru achitarea drepturilor cuvenite prin lege personalului M.A.I. pentru anul 2012, menţionând că drepturi identice au fost deja achitate salariaţilor din celelalte structuri ale sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (ex.:dreptul de echipament);

2. Includerea efectivelor M.A.I. care îndeplinesc misiuni de pază ale secţiilor de votare, în rândul personalului auxiliar folosit în timpul alegerilor şi care beneficiază de indemnizaţia de 65 lei/zi (ex: statisticieni, informaticieni, personal tehnic etc.).

Întrucât poliţiştii la care ne referim fac misiunile pentru alegeri în timpul lor liber legal, cerem modificarea art. 10 alin.(4) din HG nr.889/2012 privind aprobarea bugetului şi a cheltuielilor necesare a pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat în anul 2012.

3. Modificarea şi completarea art. 4 din O.U.G. nr. 19/2012, în sensul introducerii dreptului prevăzut de art. 2 alin.(1) lit. e) din Legea nr. 118/2010 – actualizarea compensaţiei lunare pentru chirie, care nu s-a majorat cu 8%, alături de celelalte drepturi (salarii, normă echipament etc.).

4. Modificarea H.G. nr.1292/2003 privind transportul la şi de la locul de muncă, în conformitate cu propunerile înainte de către S.N.P.P.C. ministerului. Aceste modificări sunt necesare având în vedere reorganizările Poliţiei Rurale şi Poliţiei de Frontieră din perioada 2011-2012, care au afectat grav drepturile poliţiştilor.

5. Aplicarea imediată a Pilonului II de pensie pentru personalul din M.A.I., drept pe care instituţiile statului îl amână într-un mod vădit ilegal.

Aceste revendicări au fost transmise şi prim-ministrului Victor Ponta, printr-o adresă; cerându-se ca până la data de 16.11.2012, guvernul să găsească soluţii legale şi favorabile poliţiştilor.

În caz contrar, începând cu data de 19.11.2012, S.N.P.P.C. va declanşa acţiuni de protest, pe fundalul campaniei electorale, în toată ţara. La proteste vor participa: poliţişti, personal contractual din M.A.I. şi membrii lor de familie.

Semnatar este Biroul Executiv Central al SNPPC.

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

69 Responses to “Poliţiştii îşi exprimă public indignarea”

 1. LoremIpsum says:

  Vezi ca ti-am trimis documentele convertite pe mail.

 2. Gourkha says:

  Iarta-l, e baiat bun, la 39% scadere pensie…suntem obligati sa fim umani, dar sa si actionam! Unii au luat-o razna la mai putin! Un lt.col. coleg cu mine si cu nevasta in Afghanistan acum, s-a dus la nu stiu ce deputat local PSD si i-o zis: “Pa p***a! Te bag in ma-ta urgent! Ori pensia inapoi, ori mars la Basescu, dar tu nu mai calci de azi in oras!”. Foarte clar ca dl. lt.col. nu are probleme financiare cu o sotie in misiune in Afghanistan chiar in acest moment. Sunt si alte chestii aici, aproape sigur colegul meu are o rabufniure de orgoliu: cum e posbil ca nevasta-sa sa aduca mai mult bani infamilie ca el? Si totusi don’ deputat PSD nu mai calca prin oras! Iar eu ii dau dreptate colegului! Fapt pentru care daca vedeta aia de deputat indrazneste sa se afiseze in oras, chiar eu am organizat o mini-manifestatie contra USL. Trebuie sa fim flexibili, dar mai trebuie sa mai dam cateodata si palme reale celor care le cer!

 3. VASILE says:

  Despre micul (T)Ponta, am cele mai rezervate impresii , deoarece inca de acum 2 ani , la Realitatea am avut privilegiul cand era cu Olteanu in emisiune sa ii transmit ca e un mare TROMBONIST. A invatat si aplica cele mai perfide miscari de culise cu snapanii batrani si nu are aer ca vacantele in Dubai le face din salar. Si eu pot sa mint pe altii, insa nu ma pot minti pe mine personal. Asa ca ori cu Boc ori cu Ponta imi este egal si ma simt identic in buzunar si in suflet.

 4. Tepes says:

  Si eu imi exprim public indignarea: in ce mama dracului tara am ajuns sa traim si ce oameni avem langa noi?
  Iaca alte panarame de colonei si de ofiteri: http://roarmy.ro/eveniment/2012/11/alte-sute-de-grade-de-ofiteri-acordate-unor-absolventi-noile-liste-de-acordari-si-avansari-pe-2010/#more-2433

 5. Tepes says:

  Ce tare am fost: parca coloneii ”nu e” ofiteri. Dar de, nervusii ma apucara subit cand vazui panaramele.

 6. indisciplinatu says:

  Daca stau bine si ma gandesc politistii, LA FEL CA SI MILITARII, au ACELEASI drepturi de echipament si compensatie pentru chirie.
  In plus AU SINDICAT,..militarii ACTIVI, NU!!!
  Este o harababura in statute de te doare capu’ nu alta.
  Recunosc ca nu-i simpatizez pe politisti,..unii dintre ei fiind mai rai ca infractorii, dar macar se pot exprima prin vocea sindicatului.
  Sindicatul ‘militarilor”….este numai pentru rezervisti,…eventual, “disponibilizati” la cerere sau din oficiu…e ceva putred, in romania, nu in danemarca!!!
  Un sindicat al militarilor romani in activitate s-ar impune. Armata germana are asa ceva, cu limite rezonabile. Vizeaza exclusiv problematica calitatii vietii militarului german…adica, salarizare,sanatate, familie, locuinte, conditii de instruire, hranire, echipare, etc.. Actul de comanda nu se pune in discutie!!!

 7. Soldat says:

  Pentru buna informare a opiniei publice va rog sa modificat urmatoarea fraza din articol: “Reamintim că, până acum, personalul echivalent de la celelalte structuri ale sistemului de ordine publică şi siguranţă naţională a primit drepturile financiare respective.”

  Ministerul Apararii Nationale are restante pentru anul 2011 in procent de 40% iar pentru anul 2012 in procent de 100%. Intrebati militarii activi, sau cereti un punct de vedere oficial Ministerului Apararii Nationale si veti vedea ca am dreptate.

  Va multumesc!

 8. Tibi says:

  In loc sa va tot certati pe teme fara sens mai bine uitati-va la comunicatul SCMD dat in urma cu 4 ore , dupa intalnirea unei delegatii a SCMD cu Prim Ministrul Ponta la TG. Jiu.{negocieri 4 }

 9. VASILE says:

  STIMATE CAMARAD, EU SINCER DIN 13 IUNIE 2012 , NU MAI AM DRAM DE INCREDERE IN GUVERNAREA PONTA. ORI BASESCU, ORI PONTA , PENTRU MINE TOT AIA E, DEOARECE AM 1200 LEI/LUNA TAIATI , ADICA 39%, DE PARCA AS FI FOST INFRACTOR. EU NU MI-AM ACORDAT FAVORURI PRIN LEGE SI LEGEA NU A FOST EMISA CU DEDICATIE PENTRU PERSOANA MEA.

 10. rezervistuanticipat says:

  Totu-i o vrăjeală până trece puntea USL!

 11. Damian says:

  Nu le convine pedelacilor,au sarit ca arsi cind au vazut ca se misca ceva,interpreteaza comunicatul tendentios si cu comentarii mizerabile de frustrati . Oranjgutanii spumega… sint disperati ca incepe sa se indrepte lucrurile..si nu o sa-si mai primeasca solda jegoasa de la stapinii portocalii perdanti…

 12. yorick says:

  Militari au fost si parte din MAI iar contrbutii s-au dat la fondul suplimentar de pensii.

 13. VASILE says:

  vineri, 2 noiembrie 2012
  Schimb de replici Dobritoiu- Tatu pe chestiunea reparatiei pensiilor militare
  Tudor Tatu (ofiter in rezerva):
  EI SUNT, DOMNULE MINISTRU DOBRITOIU, CEI CARE IN 24 IANUARIE 2011 AU APRINS SCANTEIA DEMITERII GUVERNULUI BOC SI MRU.
  EI SUNT DOMNULE MINISTRU DOBRITOIU, CEI DATORITA CARORA SUNTETI MINISTRU AL APARARII.
  EI SUNT DOMNULE MINISTRU, CE CARE AU VOTAT USL LA ALEGERILE LOCALE SI PENTRU DEMITEREA LUI BASESCU.
  EI SUNT DOMNULE MINISTRU DOBRITOIU, CEI PE CARE II MINTITI DE OPT LUNI DE ZILE CA II REPUNETI IN DREPTURI.
  EI SUNT DOMNULE MINISTRU DOBRITOIU, CEI DE LA CARE ASTEPTATI SA VA VOTEZE SA AJUNGETI SENATOR.
  EI SUNT DOMNULE MINISTRU DOBRITOIU, CEI CARE NU MAI VA VOR VOTA , ATAT PE DVS CAT SI USL

  Ministrul Dobritoiu:
  Domnule TATU, desi nu v-am cunoscut in scurta mea cariera in care nu mi-am castigat gradele la ruleta politica, servind doar in cadrul MApN, imi recunosc si-mi respect camarazii mei de arme, fapt ce ma determina sa ma bat pt drepturile drepturile noastre (inclusiv ale mele, cu pensia redusa cu 75%, in prima etapa si inghetata la minus 25% actualmente). In ceea ce ma priveste, domnul meu, fiind deplin constient de uriasa nedreptate a amputarii veniturilor castigate dupa o viata de munca de catre guvernarea anterioara ostila acestei tari, eu voi continua lupta pt intregirea veniturilor noastre. De asemenea, tot constient fiind de nevoile camarazilor mei, eu imi asum sa fiu unica tinta a celor nemultumiti (pt ca altii nici macar nu isi asuma riscul sa discute cu membrii sindicatului) si nu numai atat, am prezentat in sedintele de guvern actele normative pt curmarea acestei nedreptati, dar din nefericire, MFP nu a agreat promovarea acestora datorita lipsei resurselor pt acoperirea datoriei de 200 mil lei a Ministerului de Interne la pensii.

  Tudor Tatu:
  La adunurea generala a SCMD,in urma cu o luna, ati spus ca MAI si SRI au identificat sumele si ca in doua saptamani introduceti cele doua ordonante in sedinta de guvern, adica in 17 oct.In continuare ati dat interviuri unor ziaristi , Cu ocazia rectificarii bugetului au fost alocati baniMAI,Acum veniti cu alte gogorite, aruncati varza in curtea vecinului.Din ce ati scris, inteleg ca trebuie sa ne luam adio!

  Corneliu Dobritoiu:
  Revin, inca odata, datorita hotiei salbatice a portocaliilor, care au prabusit bugetele si au indatorat aceasta tara la limita prabusirii, determina Ministerul Finantelor la o politica bugetara foarte prudenta. Ca urmare a discutiilor repetate cu prim-ministrul Ponta, imi voi asuma negocierea rezolvarii problemei pensiilor reduse cu reprezentatii FMI in 7-8 noiembrie. Cu alte cuvinte, domnul meu, ma voi bate pana la capat, chiar daca RO este DEPENDENTA de acordul cu FMI, chiar daca -in ultima instanta- voi solicita decuplarea Pensionarilor MApN (incluzand si pensionarii altor servicii carora noi le platim pensiile) de cei ai MAI. Iar in ceea ce ma priveste, desi as dori sa discutam prin viu grai, sa va cunosc, sa stiu din ce institutie proveniti, eu, fara a intruni qvorum guvernamental, voi continua sa apar interesele institutiei pe care o reprezint chiar daca nu ma veti vota. Iar daca dvs credeti ca nenoricirile generate Basescu, Boc si compania aleasa a serviciilor si parchetului se pot sterge in timp scurt va doresc vise placute si votati cu cine credeti dvs. Va astept, cu toata consideratia, la discutii impreuna cu alti pensionari ai MApN. De saptamana viitoare va stau la dispozitie, dar daca apartineti altor structuri va rog sa va adresati reprezentatilor acelor structuri.

  Parerea mea:
  O noua tzeapa pentru rezervistii cu pensiile taiate. De data asta, Ponta a vizat direct slabirea PNL la alegeri. Mai intai i-a pacalit pe liberali ca va rezolva problema, impingandu-i la declaratii publice hazardate, dupa care a dat inapoi pentru a-i umple de ridicol si submina in fata celor 26500 de rezervisti. Eu zic ca Ponta si Georgescu fac jocul lui Basescu, sabotand PNL inainte de alegeri si impiedicand cu orice pret o eventuala prietenie intre liberali si MApN-MAI. Pentru basisti este clar ca PNL reprezinta pericolul principal in cazul unei eventuale revanse. Aici nu este o simpla chestiune de fonduri, ci de raporturi de forta. Ma astept ca dupa alegeri sa avem la guvernare o coalitie ARD-PSD.

  Cu deosebit respect.
  NIMIC CONCRET NU SE VA REGLEMENTA

 14. kukhuri says:

  Dumneata tre’sa fii tipu’ ala care ne prezinti trecutul romanilor intr-un fel mai altfel,ca sa ne mai si radem,care pretinzi in scrierile dumitale ca romanii’s tradatori , prosti si jegosi,ca nu prea se-nghesuie la sapun si umbla cu coada pe sus fara sa vada ca-s murdari sub coada.Vad ca nu te lasi.Te-ai apucat acuma sa ne creionezi si viitorul,dandu-ne sfaturi cretine cum sa votam.Cu ce deranjez eu ARD-ul sau USL-ul daca desenez pe buletinul de vot floricele sau scriu mascari? CU NIMIC!Pentru ca procedand in felul acesta dumneata esti contabilizat la un loc cu cetatenii turmentati sau cu alte probleme si nu au fost depistati pentru a fi eliminati dintre electori.Ba dimpotriva partidele mari asta si urmaresc.In mod normal un vot fara echivoc impotriva partidului X inseamna un vot pentru partidul Y.Dar in Romania,datorita prestatiei lamentabile a politicienilor de pana acum majoritatea votantilor nu au incredere in partidele mari iar in formatiunile mai mici cu atat mai putin.Si este cultivat mai pe fata mai voalat prin diverse cai (Mircea Badea citindu-ne ziarul,Stelian P. pe bloguri etc.) absenteismul sau mai grav anularea votului.Din nefericire SE NUMARA SI CONTEAZA DOAR VOTURILE VALABIL EXPRIMATE.Dar dumneata, in infrigurarea cu care produci tratate de istorie a romanilor de o inestimabila valoare tragicomica inca nu ai aflat asta.Daca raportau voturile lui Basesscu la numarul tuturor celor care au votat obtinea un procent de 29%Asta s-ar intampla si cu partidele.Cat despre lozinca VOTEAZA SAU TACI are intr-adevar “mult miez” dar are coaja mult prea tare pentru dumneata.Sensul de baza al verbului A VOTA este: A ALEGE PE CINEVA PRIN VOT, A DA CUIVA VOTUL.Acum nu ma mai mir ca nu ai inteles ca Ordonanta 7 nu a fost emisa pentru maiori si capitani ci pentru colonei ca dumneata.Dar,evident ca e mai comod sa afirmi ca cei dintai au fugit din calea Nato.Asadar,revenind la oile noastre esenta democratiei este sa iti exprimi opinia domnule Stelian, ceea ce ne sugerezi dumneata nu inseamna ca votezi astfel ca iti mai ramane doar sa TACI!
  Il salut pe Gourkha si pe toti vanatorii de munte, activi si in rezerva,oriunde ar fi ei si ii indemn sa voteze cu adevarat si nu sa isi arunce votul la gunoi cum ii indeamna acesta.La multi ani!

 15. kukhuri says:

  De pe blogul lui CPreda

  “Singura formațiune politică de la noi care are candidați în toate colegiile e UDMR.
  Celelalte partide nu au fie pentru că sunt membre în alianțe, fie pentru că sunt prea slabe pentru a putea produce 462 de candidaturi.
  UDMR e, însă, prima dată în situația de a acoperi toate circumscripțiile.
  Explicația e simplă.
  Aparent, e vorba despre concurența celorlalte formațiuni ale maghiarilor – Partidul Civic Maghiar și Partidul Popular Maghiar. Deși acestea sunt prea mărunte pentru a amenința poziția dominantă a UDMR, ele pot lua totuși voturi.
  Modul de scrutin a rămas însă proporțional, în ciuda fantezistei invenții a colegiilor, în cadrul cărora nu poți câștiga decât dacă faci 50%+1. Fiecare vot va conta. Nu doar în colegii, ci și la nivel județean și, probabil, național.
  Or, UDMR a cunoscut o scădere absolută a numărului de voturi.
  În 1990, Uniunea strângea 991 de mii de voturi la Cameră și puțin peste un milion la Senat. În 2008, în dreptul UDMR stătea scris 440.449 de voturi la Senat și 425.008 la Cameră.
  Cauzele diminuării sunt diverse, iar între ele plecarea masivă din România nu e un factor minor.
  O participare de peste 10 milioane ar pune sub semnul întrebării trecerea pragului electoral. Așa că UDMR, harnică și prevăzătoare, s-a pus pe strâns voturi peste tot unde există maghiari, nu doar în zonele de înaltă concentrare etnică.”
  Asadar unora nici prin cap nu le trece sa-si anuleze voturile.

 16. kukhuri says:

  @Gourkha
  Cred ca raspunsul(cel putin o parte) este in aceasta postare de pe blogul lui CPreda:

  “Singura formațiune politică de la noi care are candidați în toate colegiile e UDMR.
  Celelalte partide nu au fie pentru că sunt membre în alianțe, fie pentru că sunt prea slabe pentru a putea produce 462 de candidaturi.
  UDMR e, însă, prima dată în situația de a acoperi toate circumscripțiile.
  Explicația e simplă.
  Aparent, e vorba despre concurența celorlalte formațiuni ale maghiarilor – Partidul Civic Maghiar și Partidul Popular Maghiar. Deși acestea sunt prea mărunte pentru a amenința poziția dominantă a UDMR, ele pot lua totuși voturi.
  Modul de scrutin a rămas însă proporțional, în ciuda fantezistei invenții a colegiilor, în cadrul cărora nu poți câștiga decât dacă faci 50%+1. Fiecare vot va conta. Nu doar în colegii, ci și la nivel județean și, probabil, național.
  Or, UDMR a cunoscut o scădere absolută a numărului de voturi.
  În 1990, Uniunea strângea 991 de mii de voturi la Cameră și puțin peste un milion la Senat. În 2008, în dreptul UDMR stătea scris 440.449 de voturi la Senat și 425.008 la Cameră.
  Cauzele diminuării sunt diverse, iar între ele plecarea masivă din România nu e un factor minor.
  O participare de peste 10 milioane ar pune sub semnul întrebării trecerea pragului electoral. Așa că UDMR, harnică și prevăzătoare, s-a pus pe strâns voturi peste tot unde există maghiari, nu doar în zonele de înaltă concentrare etnică
  Gura pacatosului adevar graieste,eu cred ca o participare de peste 12 milioane, in situatia actuala ar pune sub semnul intrebarii trecerea pragului electoral chiar a ARD.
  Neparticiparea la vot sau anularea votului favorizeaza anumite formatiuni politice,compromise,care au un bazin electoral limitat sau in scadere…Ghici care?Dar in acelasi timp ii favorizeaza si pe cei pe care o mare parte din electorat ii percepe ca pe “aceeasi mizerie”.
  Votul alb nu este pentru Romania unde se fura si closca de pe oua.

 17. Stelian P. says:

  “Votul alb nu este pentru Romania unde se fura si closca de pe oua.”

  Iata cine imi reproseaza ca romanii nu sunt hoti si tradatori.

 18. kukhuri says:

  Imi cer scuze si reformulez:
  Votul alb nu este pentru Romania.Votul alb inseamna punerea buletinului de vot in urna asa cum il primesti fara a pune vreo stampila sau a face vreun inscris pe el.Ar trebui sa fie perceput si contabilizat ca un vot impotriva intregii clase politice.Dar hotii de politicieni si juristi (si in continuare puteti adauga toate epitetele si apelativele pe care le cunoasteti din acest spectru si sa va introduceti si pe dumneavoastra,ca sunteti jurist,nu-i asa?)vor transforma aceste voturi in voturi nule sau voturi in favoarea lor.De altfel lipsa de informatii care sa clarifice acest aspect, a unor dezbateri legate de modul de votare si consecintele felului in cre votam din masmedia sustine afirmatia mea.Drept dovada ca si UNII dintre noi care ne pretindem,suntem cu pluta si incercam sa-i mai prostim si pe altii
  In ce va priveste nu am ce reformula.Nu v-am reprosat niciodata ca “romanii nu sunt hoti si tradatori”.Am scris chestia cu closca in speranta ca o sa intelegi mai bine ceea ce am explicat acum.Evident ca, cu capul cu care scrii cu ala si citesti.Nu stiu cu care judeci.Poti sa-ti anulezi si votul.

 19. Stelian P. says:

  Accept scuzele si ma mir (dar nu doresc explicatii) ca folosesti la gramada fie formula dvs. fie formula dumneata, fie imi analizezi la per-tu capul.
  Reformulez:
  – nu ma mir. Ai dreptate.