Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Poliţiştii organizează un miting de protest în faţa Parlamentului

politisti demonstrand - foto-prolex.blog.ro

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), organizaţie reprezentativă a peste 50.000 de salariaţi din MAI, organizează marţi 10 mai 2011 un miting de protest în faţa Palatului Parlamentului.

Protestul va avea loc în ziua în care Parlamentul României ar putea vota disponibilizarea a 10.000 de angajaţi din Ministerul de Interne. Legea ar putea fi adoptată, în ciuda faptului că Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat la Cluj săptămâna trecută că a dat undă verde reorganizării din instituţie prin delegări de sarcini de la o structură la alta.

MAI a anunţat încă din luna ianuarie că intenţionează să restructureze instituţia şi a avansat o cifră de 10.000 de lucrători care ar urma să fie disponibilizaţi în baza unor criterii de eficacitate şi bună conduită.

Practic, ar urma să fie trecuţi în rezervă acei poliţişti care au “bobiţe la dosar”, mai multe sancţiuni date de comisiile de disciplină, precum şi cei vizaţi de anchete penale în cazuri de corupţie sau violenţă.

La nivel naţional circa 1.500 de poliţişti ar urma să dispară din schema organizaţională şi alţi 2.200 de poliţişti de frontieră. O altă consecinţă a lipsei banilor pentru salarii la MAI va fi sacrificarea pentru a doua oară a promoţiei de anul acesta de absolvenţi ai şcolilor militare care nu vor putea fi angajaţi imediat. Menţionăm că MAI a recurs la aceeaşi măsură în 2009.

sursa: Amos News

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Poliţiştii organizează un miting de protest în faţa Parlamentului”

 1. colonelul says:

  AU RATAT MOMENTUL IN TOAMNA. CA DE OBICEI ,TRADAREA ROMANEASCA E LA EA ACASA. NOI NU AM FOST INVATATTI SA DUCEM UN LUCRU PANA LA CAPAT. ACUM SE PLANG (SI POLITISTII0 PE LA TOATE TELEVIZIUNILE CA LE FAC,CA LE DREG ETC. .. AU AVUT SITUATIA IN MANA. S-AU C..AT PE EI. ACUM URMEAZA DRUMUL MILITARILOR. ROMANII NU SE INVATA NICIODATA SI NE MERITAM SOARTA. NU VEDETI CA NICI O TELEVIZIUNE NU A SPUS NIMIC DE ZIUA INDEPENDENTEI? UNDE SUNTETI OLTENI,MOLDOVENI, DOBROGENI/?SE INTORC IN MORMANAT STRABUNICII VOSTRI CAND STIU CA NU LE-ATI PUS BAREM O LUMANRE LA BISERICA. V-ATI DISTRAT PE SEAMA MASCARADEI LUI ONTANU SI OPREA GANDIND POATE LA MIROSUL DE SARMALE.

 2. TOPGUN says:

  Noi,ratam momentele cele mai importante,tradarile nu le ratam,in rest ne lasam mituiti si prostiti.
  Sper sa nu ratam momentul viitoarelor alegeri!!!!!
  Ptr.asta faceti-va stoc de ginseng,de catina,de spirulina,sa apucam 2012,2014.
  Fara excese,da??????
  SA NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU!!!!!!

 3. andrei says:

  DE CE NU ATI PUS DE O INTELEGERE SI SA FI IESIT CU TOTII SI SCMD SI ANCMRR SI FAMILIILE SI ASOCIATIILE DE PENSIONARI ALE POLITISTILOR DACA TOT VOR SI EI O ACTIUNE SINDICALA???ARE DREPTATE OMUL DIN COMENTARIUL ANTERIOR CA ASA NE C–M PE NOI SI N O SA REUSIM NIMIC ,IAR MAINE NE VOR RADE IN NAS IARASI NSI AIARASI BASESCU CU BOC SI CULMEA CU INTELECTUALII LOR GEN VISAN(ASA CURVA DE OM MAI RAR)TINEL,SULFINA,CALIAN SI INACA CATIVA IMBERBI DE 50 DE ANI CU CARARE PE MIJLOC ,ASA CUM POARTA LICEENII,CICA S FRUMOSI SI TINERI(DAR ASA EMANA PROSTIA CU FREZA CARE AR FI TRBUIT SA O AIBA IN ANII LICEULUI NU ACUM LA 50 DE ANI)RUSINE MODERATORILOR T V CARE NU REUSESC SA I INCHIDA GURA OBRAZNICULUI DE VISAN CARE LE STIE PE TOATE(PROBABIL CA ARE CUNOSTINTELE PROASPETE IN MINTE CA DOAR A TERMINAT STIINTELE POLITICE MAI ACU VRE O 2-3 ANI LA ONORABILA VARSTA DE 43 DE ANI SI POATE CU FORMA I D)CARE NU I REPROSEAZA FAPTUL CA VINE CA UN AUTOSTIUTOR DE TOATE SI DA LECTII UNEI TARI INTREGI DUPA CE SE PARE CA A BATJOCORIT FETE IN CAMINUL LICEULUYI DIN CRAIOVA PE UNDE A FOST UN PEDAGOG DE SCOALA NOUA.OLGUTA???N AR PUTEA SA NE SPUNA MAI MULTE??? E CRAIOVEANCA DOAR.eU DACA AS FI MODERATOR I AS REFUZA PREZENTA IN EMISIUNE.

 4. Verda Golob says:

  Persoanele care vor cumpara ceva care este ” una cu un client . ”
  Expunere de motive şi de judecată vor fi calităţile unui lider .