Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Politistii protesteaza in strada impotriva disponibilizarilor

Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor,  Marian Gruia, a anuntat ca SNP va organiza luni 6 iunie o acţiune de protest în faţa Ministerului Administraţiei şi Internelor, la care ar putea participa circa 1.000 de poliţişti.

“Luni va fi protest în faţa Ministerului Administraţiei. Avem solicitare la Primărie (…) Am solicitat aprobare pentru 1.000 de persoane. Vom vedea cât va aproba Primăria, pentru că spaţiul din faţa ministerului este restrâns. Vom vedea, pentru că cererea este mult mai mare din ţară şi din Bucureşti pentru a participa la aceste proteste”, a spus liderul sindical.

Acesta a precizat, după discuţiile cu ministrul Traian Igaş, că cea mai bună soluţie pentru a nu se ajunge la disponibilizări este suspendarea din activitate a celor ce doresc, pe o perioadă de 2-3 ani, pe parcursul acestei perioade urmând să fie analizată fiecare funcţie în parte, deoarece mulţi dintre cei care se suspendă şi îşi găsesc un loc de muncă în această perioadă este posibil să nu mai revină în activitate.

Gruia a subliniat că, din informaţiile disponibile, la nivelul ministerului, în poliţie, poliţia de frontieră şi celelalte structuri unde se aplică statutul poliţistului şi se poate merge pe această suspendare, sunt peste 1.000 de persoane ce au rapoarte de suspendare a activităţii.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.