Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Poliţiştii şi militarii se pregătesc de proteste

Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual, organizaţie reprezentativă a peste 50.000 de salariaţi din Ministerul Administraţiei şi Internelor, a decis să organizeze, la începutul acestei toamne, cea mai puternică mişcare de protest a sindicatelor sale. Anunţul a fost făcut de Marin Gruia, preşedintele FSNPPC.

Potrivit liderului sindical, poliţiştii vor bloca, pentru câteva zile la rând, principalele activităţile ale sistemului, conform votului primit de la majoritatea membrilor de sindicat.

“Pentru populaţie blocarea serviciilor poliţieneşti, chiar de către poliţişti, va fi o situaţie fără precedent. Colateral evenimentului, o mare parte din şefii MAI vor fi făcuţi răspunzători pentru protestul personalului”, mai spune Gruia.

Despre această acţiune naţională, FSNPPC a informat, din timp, autorităţile Statului şi a solicitat începerea unui dialog cu partenerii sociali capabili să detensioneze criza.

În acest scop, a fost trimisă, în 30 iunie 2010, o scrisoare Preşedintelui României, Traian Băsescu. Prin scrisoare se solicita o întâlnire de lucru, pentru informare şi mediere.

În motivarea solicitării dialogului se vorbea despre furia crescândă a poliţiştilor, legată de diminuările salariale pe care aceştia urmau să le suporte, în condiţiile incompatibilităţilor specifice Statutului de “poliţist”.

Un alt subiect al dialogului ar fi fost “cooperarea pentru diminuarea abuzurilor care au deteriorat grav relaţiile de muncă din cadrul MAI”.

Gruia susţine, conform Agerpres, că, în 21 iunie 2010, FSNPPC trimisese o scrisoare asemănătoare către CSAT, al cărui preşedinte este tot Traian Băsescu, autoritatea supremă care decide şi problemele de siguranţă şi ordine publică, dar acesta nu a furnizat însă nici un semnal.

În opinia sindicaliştilor, faptul că de la data expedierii scrisorilor către CSAT şi, direct, către Preşedinte şi până acum s-au scurs două luni de zile, fără ca FSNPPC să primească un răspuns, conform O.G.nr.27/2002, privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, îndreptăţeşte poliţiştii să considere atitudinea preşedintelui Traian Băsescu drept o dublă acceptare tacită, de la cel mai înalt nivel, pentru protestele lor naţionale care acum se află în plină pregătire.

Se pare că mişcări de protest similare ar fi pregătite şi de către organizaţiile militare, care preconizează, între altele, transformarea zilei de 25 octombrie, sărbătoarea Armatei, într-una a protestelor majore, potrivit inpolitics.ro

Sursa: AGERPRESinpolitics.ro

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

48 Responses to “Poliţiştii şi militarii se pregătesc de proteste”

 1. Fostul says:

  … E pour si mouve!…

 2. micutzul says:

  Ai lor nu vor cu ai nostri sau ai nostri nu vor cu ai lor ?
  Zici ca suntem in liga I , la ora 16.00 joaca cutare cu …iar de la 18.00 joaca aia cu aia . Asta da colaborare si conlucrare…Asa o sa si castigam.

 3. cititor says:

  Foarte bine. Pana atunci….ATENTIE…Ofiterii din promotia 1974,arma infanterie,conform celor stabilite anul trecut,pe 2 septembrie a.c. sunt convocati la un mic si o bere la restaurantul Cercului Militar National…participarea obligatorie…daca va face placere.

 4. cititor says:

  PS…ora 19.00

 5. Nimeni says:

  Hai să mă-njuraţi:
  Io zic “mai uşor cu pianul pe scări”, nu de alta dar zgâriem parchetul, gresia etc. Adică, să aşteptăm faimoasa remaniere, care ceva-ceva tot va fi p-acolo şi după, mai discutăm de “intenţia de grevă” a poliţiştilor. Nu că nu ar avea dreptate, sau că nu le-ar fi ajuns cuţitul la os, dar în condiţiile de tensiune din partidul de la guvernare, să nu cumva ca această “grevă” să fie vreo “pisică” arătată reformiştilor.

 6. fagarasanu says:

  bai NIMENI – chiar esti un NIMENI.
  imi este greata de personaje ca tine,
  sa asteptam firmiturile de la masa lui Boc,
  sa asteptam sa ne beleasca ei pe noi ,
  NU – noi trebuie sa-i belim si sa le dam foc ,
  am ajuns o gasca de disponibilizati , dezbinati , ne impiedicam de nimicuri si chesti de nimic ,cred ca trebuie sa jucam o singura carte ORI EI , ORI NOI.
  25 OCT este UN POD PREA INDEPARTAT – actiunile trebuiesc incepute in SEPTEMBRIE inainte de a se vota LegeaPensiilor in CD, dupa aceea Dumnezeu cu mila – indiferent cine va guverna nu ne va reabilita
  ca si categorie sociala iar pensiile le vom recupera la CEDO in 2-3 ani ,
  pana atunci pensii calculate dupa salariul mediu pe economie.
  Trebuie sa punem mana pe pian si sa zgariem parchetul pana il ia dracu .
  daca nu o sa fim galagiosi nu o sa ne bage nimeni in seama iar daca nu o sa depasim numarul de 10000 de membri in SINDICAT nu o sa ne tina nimeni la discutii.
  nu mai ganditi inainte , in acest moment mai bine ganditi mai tarziu
  sa ne vedem in strada

 7. rasu'plansu' says:

  Organizatii militare? Care sunt alea? Poate..organizatiile de ghiocei. Organizatiile de “sa traiti, am inteles…puteti sa ne mai reduceti din solde, n-avem nimic impotriva”. Sau organizatiile de “asteptam sa ne luati si normele de hrana, chiriile… nu e nicio problema, putem sa mancam aer si sa dormim in gara…cum ordonati, in tinuta militara sau in civil?”. Sau organizatiile de “puteti sa ne luati si sufletul, noi tot ramanem la serviciu peste program si, normal, venim si sambata si duminica…asa cum ordonati, sa traiti! Tot ne-ati injectat de mici cu ideea ca in sistemul asta sutem platiti sa fim prezenti 24 din 24″. Asa ca va spun..pe militarii activi nicio baza. Au sefii grija sa le suprime si bruma de demnitate care le-a mai ramas. Treceti batalioane romane Carpatii!!!??? HA

 8. Nimeni says:

  @fagarasanu

  Mult stimate domn (vă rog să remarcaţi aici condescendenţa cu care ar fi de preferat să ne tratăm intelocutorii ca nişte persoane civlizate şi educate, cum pretindem că suntem) ceea ce am vrut eu să spun – şi îmi cer scuze dacă am fost prea vag – este că, în condiţiile în care în interiorul partidului de la guvernare se fac presiuni între grupurile BVB (pe de-o parte) şi Udrea, Preda, Lăzăroiu & co (pe de alta), este posibil ca onor dl. Blaga să fi scos „pisica” grevei poliţiştilor din joben, tocmai pentru a-şi asigura ne-remanierea. Este o posibilitate la care m-am gândit, folosind creierul din dotare şi citind şi faptul că sindicatul poliţiştilor, într-o coincidenţă cel puţin curioasă, a constatat TOCMAI AZI că autorităţile cărora li s-a adresat, au depăşit cu încă odată termenul legal de a răspunde. Până această grevă se va pune în practică, mult trâmbiţata remaniere va fi avut loc deja. Dacă greva se va pune în practică, înseamnă că teoria mea cu „pisica” a fost greşită. Aşa cum am spus mai sus, nu contest sub nicio formă durerile colegilor poliţişti… pe cuvântul meu că-i înţeleg! De acord că aşa nu se mai poate, dar nu pot să nu mă gândesc şi la contextul în care evenimentele au loc.
  Cu toate acestea, trebuie să fiu de acord cu dumneavoastră că decizia de a acţiona este preferabilă unei analize interminabile şi cred că există în rândul dumneavoastră oamenii care ştiu şi au analizat suficient ce e de făcut şi care sunt scopurile/ obiectivele de îndeplinit. De altfel, vă apreciez avântul revoluţionar, avânt de care avem nevoie pentru a antrena schimbarea, dar cred că este nevoie şi de oameni mai calmi şi cu viziune pentru a o pune în practică ţinând cont de contexte. Dacă veţi reuşi blocarea legii pensiilor – şi vă doresc din tot sufletul să reuşiţi – vă veţi lovi de crudul adevăr: NU MAI SUNT BANI! Banii s-au păpat cu decontarea campaniei electorale!
  Referitor la „greaţa” pe care v-o provoc, la mine la „ţară” (acolo unde „BĂI” este apelativul pentru văcarul satului) se spune cam aşa: „dragoste cu sila… se cheamă viol”. Aşadar, vă recomand cu căldură lămâie, multă lămâie!
  Respectele mele,

 9. Dumitriu says:

  Apropo de proteste. Ministrul Oprea “linisteste pensionarii militari” mai multe aici: http://promotia1970.wordpress.com/2010/09/01/multigeneralul-oprea-recidiveaza-in-minciuni/

 10. lucius says:

  Domnilor,
  Cu parere de rau trebuie sa-i dam dreptate d-lui Nimeni.
  Sintetizand, se intampla urmatoarele:
  – remanierea are darul de a da “sange poporului” si a mai detensiona situatia actuala;
  – PSD, prin vocile d-lor Ponta si Nastase nu au un plan cap-coada pentru schimbarea guvernului, deci nu au ce oferi celor din pdl pentru a aproba motiunea de cenzura;
  – PNL se pare ca are viziunea lui si are ceva retineri fata de PSD;
  – Sindicatele din MapN se pare ca nu au o viziune comuna cu federatia politistilor, adica vor sa actioneze separat;
  – Pe plan extern se intampla lucruri interesante (va fi un nou conflict??), oficialii israelieni vizitandu-ne foarte mult (sau suntem extrem de curtati?!). Cum se vor rasfrange asupra Romaniei, asupra politicii interne duse de acest guvern dement?
  In concluzie, consider ca:
  – organizatiile sindicale ale armatei trebuie sa faca dovada ca stiu ce inseamna o strategie. Trebuie sa organizeze discutii si protocoale de colaborare atat cu sindicatele din economia nationala cat si cu federatia politistilor. Cu alte cuvinte trebuie sa actionam la unison (avem destule exemple in istoria noastra, a romanilor);
  – data de 25 oct. 2010 poate sa ramana batuta in cuie (aici noi trebuie sa fim obligatoriu in strada), dar evenimentele ce vor fi pana in aceasta data nu trebuiesc ratate. Daca actionam ca un tot unitar (alaturi de civili si politisti), putem impune schimbarea mult dorita in politica romaneasca;
  – acesta poate fi inceputul adevaratei lupte sindicale, adica liderii sindicali sa nu mai reactioneze la interesele personale care sunt strans legate de cele ale politicienilor.

 11. karadeniz says:

  @ fagarasanu
  Combateţi adânc dar nu gândiţi capitalist. Puteţi să-i “belţi” dar de ce să le daţi foc, pielea se sărează şi se dă la tăbăcit, din grăsime faceţi săpun, carnea pentru feline la zoo şi oasele pentru zahăr rafinat.
  Sunt convins că apelativul “băi”, chemarea la pus mîna pe pian şi îndemnul de a fi gălăgioşi ( probabil înseamnă să punem pârghia de la pian pe foc automat) sunt argumente irefutabile pentru ca “gasca de disponibilizati , dezbinati ” să se înscrie in corpore în sindicat.
  Mi-a plăcut chestia cu “nu mai ganditi inainte , in acest moment mai bine ganditi mai tarziu” . Pe mine aproape m-aţi fi convins dacă nu aş avea prostul obicei să gândesc înainte.

 12. altfel says:

  Salut Nimeni! Sper sa nu fii unul dintre cei pe care n-as fi vrut sa-l salut. Te salut pt ca ai explicat ce ai vrut a spune, oferindu-mi mie sansa de a nu ma mai apuca eu sa le explic celor ce nu intelesesera, preluand asupra-mi injuraturile necuvenite. Revenind la unele afirmatii, cred ca e bine sa nu ne imbatam cu apa rece. O fi adevarat ca e nevoie si de oameni care fac ceva, si de oameni care cugeta mai mult, dar senzatia mea este ca noi suntem doar ca ciobanul din banc: “Ce faci bade, sezi si cugeti? No, eu doar sed!”. Am visat prea mult o viata intreaga si m-am dat cu capul de prea multe realitati ca sa mai sper la altceva. Guvernantii alesi de majoritatea romanilor, inclusiv a militarilor, vor face cu noi exact ce vor, iar noi vom sede in continuare, doar din cand in cand aruncandu-ne unii altora cate o injuratura sau cate o uitatura piezisa. Iar la prima chemare a acestor javre ne vom duce, ii vom admira cum ne mint si ii vom aplauda. Ma opresc aici, ca sa nu mai iau la bataie si cu calculatorul!

 13. Socrate says:

  Imi pare rau ca trebuie sa spun ca domnii care patroneaza Sindicatul Cadrelor Militare… nu doresc ca cei care acceseaza siteul sindicatului sa afle cum vor creste sau cum vor scadea pensiile recalculate. Am postat pe siteul lor un link de unde se puatea descarca o aplicatie EXCEL , anonima, dar care mi s-a parut foarte sugestiva in evaluarea cuantumului pensiei recalculata conform cu L19/2000, L119/2010 si OMAP nr. M101/23.08.2010 pentru pensionarii militari sau in devenire, pensionati la limita de varsta sau anticipat. Administratorul siteului SINDICAL a radiat postarea, din rautate cred sau din considerente politicianiste.
  Stiu ca dumnealor sunt politicieni , ca sustin fara echivoc un partid sau altul si ca vor sa atraga de partea lor cat mai multi nemultumiti. Bine ar fi ca nemultumitii sa fie si in cunostinta de cauza. Descarcati in termen de 10 zile , cei interesati, aplicatia de la linkul de mai jos si poate multi vor avea alta parere. Rautaciosii ar trebui sa se abtina de la aberatii .

  http://dl.transfer.ro/transfer_ro-01sep-8c90078a1ea.zip

 14. Nimeni says:

  @altfel – Vă salut cu aceeaşi căldură. Nu ştiu cine sunt cei pe care nu vreţi să-i salutaţi, aşa că nu pot să vă risipesc temerile. Nu ştiu dacă treaba cu şezutul se aplică tuturor, sper că nu. Eu aş spune că mai degrabă se aplică spiritul Mioriţei: “şi de-o fi să mă omoare…. să-mi faceţi slujbă cu popă”.
  Personal, până acum nu am răspuns la nicio chemare a ăstora. E drept că nici nu am interese care să presupună aşa ceva, dar mă străduiesc din răsputeri să-mi păstrez onoarea şi demintatea învăţate în familie şi în şcolile prin care am trecut. Ca mine cred că suntem mai mulţi, dar impresia amară este vom ajunge ca florile de colţ: rarităţi. Singura diferenţă este că noi nu suntem protejaţi de lege.

 15. Paul says:

  Domnule Socrate,
  multumesc pentru programul de calcul.
  Respectand drepturile de autor (atentie la fisc !), ,cu permisiunea dumneavoastra o sa-l distribui si la alti camarazi

 16. lica victor says:

  Daca ati folosit foaia de calcul, propusa de sindicat, cam cat iese o pensie folosind numai venitul mediu?

 17. CRISTIAN says:

  @SOCRATE

  Linia 797,798 si 799 col.H : ex. la formula de calcul
  (SUM(H745;H758;H771;H784;H797))/20
  valoarea adaosului datorat Ordinului Meritul Militar (K53) nu ar trebui sa cuprinda adresa celulei excel ?

 18. Socrate says:

  Domnului Cristian.
  Raspunsul este NU. NU, fiindca coeficientul este aplicat la H800 care reprezinta suma sumelor partiale. Este corect asa cum este realizata aplicatia. Dupa lege , coeficientul K53 trebuia aplicat la cuantumul pensiei , respectiv in celula H801. Dar si asa tot acelasi rezultat il reflecta.
  Va multumesc pentru interesul acordat aplicatiei !

 19. Socrate says:

  @lica victor
  Solicitarea pe care o faceti dumneavoastra o puteti solutiona singur , descarcand de la linkul de mai jos aplicatia de calcul. Este o aplicatie simpla si usor de exploatat. Trebuie insa putina vointa si interes. Foia de calcul nu este a Sindicatului. Sindicatul nu doreste ca dumneavoastra si multi altii sa stiti cum sa va evaluati pensiile asa cum impun guvernantii actuali prin legile asumate, cu buna stiinta de catre intreaga noatra clasa politica.

  http://dl.transfer.ro/transfer_ro-01sep-8c90078a1ea.zip

 20. pensionar militar says:

  Pt. perioada de studii militare la zi ca venit se pune 1/4 salariul mediu pe economie din lunile respective asa cum este prevazut in L 19 privind pensiile

 21. Socrate says:

  @pensionar militar
  Cititi ordinul ministrului apararii Nr. M101/23.08.2010.
  Daca incercati sa folositi dezinformarea ca act politic , eu nu fac politica, aplic doar prevederile legilor. M101/23.08.2010 aduce in prim plan toate derogarile de la Legea 19/2000 ,care privesc recalcularea pensiilor militare. Supozitia dumneavoastra se poate aplica daca parlamentarii , intr-o deplina veselie , vor aproba proiectul de lege a pensiilor unitare si se va abroga Legea 119/2010. Doamne fereste !.

 22. Terentius The Younger says:

  @Socrate: aici chiar, ca in bancul cu rabinul, amandoi aveti drepate. Despre dezinformare ca act politic, asta e apanajul lui Realesu’.

 23. Socrate says:

  @Terentius The Younger
  In ce consta partea mea in bancul cu rabinul , pe care eu , sincer , nu il cunosc ? Eu nu am facut altceva decat sa prezint o scula de lucru, o surubelnita in raport cu alte scule mult mai sofisticate. De cand surubelnita a devenit manipulare politica ?. Oare avem la orice facem , pentru unul sau pentru altu , doar obsesii politice ?. Nu ma simt obsedat.Credeam ca va intereseaza scula nu fabricantul sculei.

 24. Terentius The Younger says:

  Felul cum ati interpretat comentariul in cauza, care va contrariaza, in registrul, citez: “…incercati sa folositi dezinformarea ca act politic…”. Omul ala, cu nickname-ul “pensionar militar” a pus si el o chestiune punctuala, si de bun simt. Ce vi s-a parut in toata chestia asta “dezinformare ca act politic” – na ca ma reiau. Sunt destui ciraci de-ai lu’ Marele Rahat Securist, Realesu, Reformatoru’, Basescu na, care se ocupa cu chestia asta pe net. Sunt de acord cu punctele dvs de vedere, da chiar nu era cazul sa va inflamati, cu referire, precizez, strict punctual la comentariul de fatza.

 25. Socrate says:

  @Terentius The Younger

  M-am inflamat fiindca respectivul a adoptat o pozitie de siguranta. Daca fraza dumnealui se termina cu ! sau cu ? , as fi raspuns exact si cu acelasi ton cum am raspuns la postarile facute de catre domnii @CRISTIAN si @lica victor. Dar nu a fost asa.

 26. lucius says:

  Domnilor,
  Aceste cuvinte pot sa treaca pe langa dvs, pot sa nu fie bagate in seama. Ele se adreseaza celor care au coloana vertebrala, care au onoare, iar puterea cuvantului si strangerea de mana este mai presus decat un petec de hartie cu insemne si inscrisuri. Ele se adreseaza celor care nu au avut copilarie … si mai departe puteti continua dvs (cei care cititi aceste randuri), pentruca nu vreau sa devin melodramatic.
  Aceste cuvinte (articol cred ca e prea mult spus … sa fie comentariu?? … nu stiu, deci hotarati dvs.) vor sa ajunga in sufletul, inima si creierul dvs si sa va faca sa va raspundeti intr-un moment de sinceritate … cand sunteti singuri, nu este nimeni langa dvs: Cat de hotarat sunt sa lupt pentru drepturile mele???
  Imi permit sa va aduc la cunostinta urmatoarele:
  1. zilele trecute, la o emisiune TV, ministrul MApN a afirmat ca pensiile pana in 3.000 RON nu vor fi afectate (recalculate), conform promisiunii facute;
  2. presedintele basescu (“ia de la basescu”), la reuniunea anuala a corpului diplomatic, a trasat ca sarcina diplomatilor romani, sa informeze conducerile tarilor unde acestia isi desfasoara activitatea, ca in Romania vor continua masurile de austeritate.
  Si ma opresc aici, nu inainte de a spune ca astazi a avut loc asa zisa remaniere.
  Cu alte cuvinte ce vreau sa spun. Iesirea pe posturile TV a ministrului apararii are cumva darul de a opri din fasa manifestatiile de strada preconizate? Va intreb pe dvs. domnilor care aveti pensii sub 3.000 RON: mai iesiti in strada, sau mergeti pe principiul demonstrat a fi pagubos “pe mine nu ma afecteaza”? In acelasi timp stau si ma intreb daca intradevar vor fi manifestatii de strada – nu cred ca este cazul sa mai aduc aminte ca eu mi-am exprimat foarte clar optiunea in acest sens. Sunt nedumerit, deoarece eu nu am mai auzit pe nimeni (din cadrul SCMD) sa mai faca vreo precizare in acest sens.
  Punctul 2 al … cuvintelor mele, l-am adus la cunostinta, datorita faptului ca in scrisoarea adresata ministrului apararii de catre gl(rz.) N. Gropan, era un domn amedeo care sustinea sus si tare ca trebuie sa manifestam in fata ambasadelor tarilor UE si NATO si sa le aducem la cunostinta ce se intampla cu armata romana – pensionari si activi.Mi-am permis sa-l contrazic pe fond (de-alfel am scris o serie de cai, mijloace si metode prin care putem sa luptam pentru drepturile noastre):
  – demonstratiile nu trebuie sa se desfasoare la usa acestor ambasade – din numeroase motive;
  – instiintarea ambasadelor trebuie sa se faca pe cale oficiala: scrisoare, fax
  Ca sa nu lungesc pelteaua si sa va plictisesc: “ia de la basescu” ne-a luat-o inainte, informand tarile membre UE intr-un stil foarte elegant si democratic in acelasi timp. Prin urmare, pentru nu a fi acuzati de destabilizare, ca “vrem raul tarii”, asa cum s-a intamplat in decembrie 2009 (opozitia fiind acuzata atunci), trebuie sa aruncam si noi bumerangul in acelasi stil: elegant si democratic. Asta daca se mai vrea sa se faca ceva.
  La ora actuala consider ca s-au scris enorm de multe articole (va las pe dvs. sa le catalogati), motiv pentru care, eu consider ca trebuie schimbat ceva: in ton, in continut si chiar in tematica. Acum trebuie sa vorbim despre ce trebuie sa facem, despre cum facem, despre cand facem. La acestea trebuie sa mai vorbim despre determinarea (ca la fotbal … dar nu fotbalul romanesc) noastra … despre hotarare.
  Sa vorbim cu … cuvintele noastre, pe intelesul nostru si al intregului popor. Nu uitati, noi apartinem poporului, facem parte din el si trebuie sa vorbim cu el, sa interactionam cu el. In opinia mea, noi pensionarii militari, facem parte din societatea civila acum. Cu certitudine, putem influenta in mod pozitiv aceasta societate – ne trebuie doar … determinare, implicare si hotarare.
  Datorita faptului ca in ultima perioada am preferat sa citesc ce ati mai scris dvs, imi permit sa scriu 2 concluzii si sa fac o propunere.
  Concluzii:
  – cred la modul foarte serios (de parca pana acum nu am fost ) ca este cazul sa mai terminati cu impungerile. Fiecare are dreptul la un punct de vedere – ar fi ideal daca s-ar da si explicatii. Ironiile pot fi acceptate (cred!!) in momentul in care vii cu explicatii, adevaruri, demonstratii concrete. Altfel devenim penibili – si-asa suntem destul de penibili;
  – tirul vorbelor dvs., atentia si ironiile cred ca pot fi indreptate catre cei care si-au asumat rolul de a ne reprezenta (SCMD, FMR si ANMCRR). Eu, membru in SCMD afirm acest lucru nu din rautate, ci din dorinta de a misca odata lucrurile. Daca imi permiteti o comparatie, este exact la fel cu ce se intampla cu opozitia – ar putea sa schimbe acest guvern, inclusiv “ia de la basescu”, dar nu vor … pentruca le este frica … ii sperie amploarea evenimentelor la care trebuie sa ia parte …. nu au viziune pentru ce va urma … etc;
  Propunere:
  Va invit sa scrieti pe acest blog daca aveti pensie mai mare sau mai mica de 3.000 RON si daca veti participa la demonstratiile organizate. Optiunea sa fie exprimata la modul cel mai simplu, fara nici un fel de comentariu, in genul:
  “Am pensie sub/peste 3.000 RON si particip/nu particip la
  demonstratiile organizate de catre SCMD, FMR sau ANMCRR.”

  Acum putem sa vedem, cel putin teoretic, daca ne dorim cu adevarat sa reintram in normalitate. Acum putem sa vedem daca organizatiile de mai sus sunt hotarate sa lupte pentru drepturile noastre si fac ceva in acest sens.
  Daca doriti, aceasta propunere, poate fi continuata de o intrebare (la modul concret), adresata uneia dintre organizatiile de mai sus.
  Rugaminte catre redactie: intrebarile care fac atingere la persoana, cat de mult a furat, mintit, cu referire la familii, etc rog sa nu le posteze. Consider ca intr-un asemenea demers subiectul sunt pensiile, iar predicatul este dat de „a vrea”.
  Din punctul meu de vedere, am intrat in linie dreapta: facem, sau … ne facem ca facem. Praful in ochii poporului a fost aruncat, remanierea aprobata, mai ramane hotararea noastra: CAT DE MARE ESTE??

  APROPO:
  Am pensie sub 3.000 RON si particip la demonstratiile organizate de catre SCMD, FMR sau ANMCRR.
  Care sunt pregatirile SCMD-ului pentru lupta sindicala stradala?

 27. fagarasanu says:

  Am pensie sub 3.000 RON si particip la demonstratiile organizate de catre SCMD, FMR sau ANMCRR.

 28. micutzul says:

  Am pensie sub 2000 RON si particip la demonstratiile organizate bine de SCMD. Nu sunt membru.

 29. pensionar militar says:

  Am pensie cu putin peste 3.000 lei si particip la demonstratiile organizate sau neorganizate de asociatiile cadrelor mil. in rezerva sua retragere.

 30. LEGIONARUL says:

  bun, nu ati facut de -o grupa dar nu conteaza.luati acum cupoanele de pensii mariti-le la 1/2m si sa iesiti cu ele sa protestati.sa strigati cat mai tare ca muriti de foame,mai ales aia care aveti puuuutin peste 3000.PS. nu uitati ca langa voi in dreapta stanga vor fi angajati(prof. medici,asistente etc)carenu trec de 8-900.sute lei. VICTORIA VA ESTE GARANTATA

 31. CRISTIAN says:

  @Legionarul :
  LUATI AMINTE SI FITI UNITI CU NOI, NU MAI CERETI CA FRAIERII DIMINUAREA PENSIILOR MILITARE CARE NU SUNT NICIDECUM MARI, CI CERETI MAJORAREA PENSIILOR VOASTRE. NU TREBUIE SA NE LASAM PACALITI SI IMPARTITI PE TRIBURI CI TREBUIE SA FIM O SOCIETATE UNITA IN CARE EU SA LUPT PENTRU DREPTUL TAU IAR TU PENTRU AL MEU…. VA RESPECT SI VA SALUT.

 32. CRISTIAN says:

  Ţara ne hrăneşte, de la ea ne tragem numele şi calitatea de oameni. Pentru sângele pe care ţara ni-l dă suntem datori cu sângele nostru, cu munca noastră. .. să ne acoperim pământul cu holde, să ne întocmim legi drepte care nu apasă săracul, să facem din ţară o gură de rai în care fiecare să trăiască mândru şi cu capul sus astfel încât copii noştri să poată spune despre noi:-cinste părinţilor noştri pentru că au fost vrednici şi ne-au lăsat moştenire ţară, dreptate şi prosperitate.-

 33. ELENA says:

  @LEGIONARUL
  Tu, se pare, nu ai fost militar si de ceea nu ai cum sa intelegi. Am un respect deosebit fata de toate categoriile socio-profesionale si fata de munca lor, dar dupa 8 ore de munca ei isi vedeau linistiti de-ale familiei. Eu, dupa 12 ore de munca, imi luam de lucru si acasa, faceam misiuni si aplicatii “la greu”, eram mama la “fara frecventa” etc. Si inca ceva- suntem posesorii unor drepturi castigate prin lege, nu furate sau obtinute altcumva. Care e problema ta?” Si, vorba lui Cristian, pensiile militare nu sunt chiar deloc mari!

 34. LEGIONARUL says:

  @ELENA-ai uitat sa-ti prezinti pensia si sa te inscri in grupa care o sa mearga la demonstratie(CA MICUTZU) ps.POATE-L INSCRI SI PE vicele fondator si pe don presedinte .

 35. pensionar militar says:

  @legionarul
  Ce cauti tu aici? Oi fi(fost) profesor cu munca de 16-18 ore/saptamana (nu 40 ca acum la program normal (45 pana in 1990)) si restul.. la dolce vita ca sa nu mai punem la socoteala de concediu platit de 72 zile calendaristice + ceva vacante ..daca nu cumva se depaseste, cu perioadele de cursuri, nr. de zile ale anului!!!

 36. LEGIONARUL says:

  @PENSIONARUL-e cumva prop.privata pe numele lu … limbaj cenzurat
  si eu nu am stiut? PS.ai grija sa nu lipsesti de la demonstratiile neorganizate ale scmd(de astea fac cu duiumul)

 37. Henri says:

  Mai Legionarule du-te tu in… limbaj cenzurat, se pare ca esti un pu… de-al lui basescu.Chiar acum s-a spus la antena 3 ca revolta militarilor in rezerva este singura solutie de a da jos guvernul.Cine te-a bagat aici sa manipulezi si sa improsti cu noroi. Pe romaneste-du-te-n …. limbaj cenzurat si lasa-ne in pace !!!!

 38. Terentius The Younger says:

  Acu’, nu va suparati, fac si io o intrebare: cine va da dreptul, domnule “pensionar militar” sa vorbiti asa despre profesori? Ati preluat retorica lu’ imputitu’ de Basescu?
  Cat despre ce s-a spus la Antena 3, fac ceva (moale) pe retorica lor. Acu’ vreo un an jumate, apropo, domnul “profesor” Dan Voiculescu (rahatul ala securist, mai pe intelesul tuturor, prin rahat, bineinteles, intelegand chestia aia dulce, luata de la turci…) isi dadea cu parerea despre cum vor taia ei, conservatorii p_ _ii, impreuna cu aliatii lor, pesedistii lu’ peste, pensiile nesimtite. A se scuti. La limbricii astia, totul e pentru daramarea lui reprezentatul celeilalte aripi a SIE (aripa la putere acum…). Basescu.

 39. Terentius The Younger says:

  Cat despre remaniere, ca tot suntem angrenati in chestii politice, vrem nu vrem, a sintetizat-o cel mai elegant Mircea Dinescu vineri seara, la Stelian tanase: este precum acel Vasile caruia, facandu-i-se rusine cu numele lui, s-a dus la militie si l-a schimbat. In Ion. Numele de familie l-a pastrat. Cei care stiu bancul, sunt rugati sa-l impartaseasca si celor care nu il stiu.

 40. Gourkha says:

  Legionarule! Sunt cercetas rutinat si sunt mai legionar ca tine, asa ca sunt cam satul de poeti. Iti explic o data civilizat care e problema militarilor, apoi, daca tot insisti imi fac treaba de cercetas cu tine.

  Daca suntem tratati unitar, atunci si noi, militarii, vrem conditii ca unitarii, respectiv:
  – plata la ora, nu la 24 de ore ca acum – la fel ca ceilalti unitari sau neunitari; – o ora libera pt. fiecare ora suplimentara lucrata – la fel ca ceilalti unitari sau neunitari; ;
  – dreptul la greva, chiar sunt inundatii, razboi sau cutremur, la fel ca ceilalti unitari sau neunitari;
  – anularea obligatiilor de rezervist, ori rezervist, ori pensionar unitar;

  Pe intelesul tau: de curand, militari, jandarmi, politisti, pompieri au fost la inundatii in Moldova. Unii adusi de la 400 de km. Pentru o luna de zile. Dormind 3-4 ore pe noapte prin tufisuri sau prin scoli pe jos. Mancand conserve sau biscuiti cumparati de la chioscurile unor unitari sau neunitari. In timpul acesta nevestele unora nasteau, bunicii sau parintii altora mureau. Militarii – la datorie.

  Bai, tata: char nu intelegi esenta? Oricine pe lumea asta, unitar sau neunitar e platit la ora. Militarii – nu, nu au fost si nu sunt – ci la 24 de ore. Oricine pa lumea asta, termina la ora fixa un job si poate imediat sa mearga la al 2-lea, militarii – nu, tocmai sunt la inundatii sau in aplicatii de 3 saptamani.

  Orice unitar, daca lucreaza 16 pe ore pe zi, pt. tot ce depaseste 8 ore, e platit dublu pt. fiecare ora lucrata in plus si are deci, remuneratie tripla si contributie tripla la pensie, militarii – nu. Sau, orice unitar are liber ora pe ora, pt. tot ce depaseste 8 ore pe zi, militarii – nu?

  Ti-ar conveni ca tu sa ai apelezi la 112 si sa ti se spuna ca subofiterul de serviciu este liber pt. ca nu i-au fost platite orele suplimentare? Nu pricepi ca militarii nu fost niciodata tratati dupa Codul Muncii si nici acum nu sunt? Si atunci tu ce doresti, legi unitare si prosti speciali?

 41. Gourkha says:

  Lucius – Am pensie sub 3.000 RON si particip la demonstratiile organizate de catre SCMD, FMR sau ANMCRR. Particip si singur daca e cazul. Si mai aduc si pe altii cu mine.

  E o problema de demnitate minima aici. Eu locuiesc in 2 state pt. ca lucrez periodic si intr-un stat din EU, dar pe 25 Octombrie sunt la Bucuresti, sper si cu cativa rezervisti dintr-un stat NATO.

  Pt. mine problema este de alta natura, nu financiara:

  – sunt pensionat in baza Legi 164/2001, emisa de statul roman, nu de mine;
  – cand un stat isi incalca unilateral si retroactiv contractul in baza caruia m-am pensionat, reactia mea imediata si fireasca este sa nu mai recunosc acel stat. I-am comunicat si Marelui Carmaci Suprem acest lucru – care tace, nu raspunde.

  In anii mei de cariera, daca as fi fost tratat unitar, platit ca unitarii la ora, nu la 24 de ore sau sa fi avut ca unitarii o ora libera pt. fiecare ora in plus fata de cele 8 ore lucrate, probabil ca n-as fi protestat. Dar nu pot sa uit ca
  la trupele de cercetare din cadrul VM, am lucrat 24 de ore din 24 de mi s-a acrit, de daca as fi fost tratat unitar as fi avut pensie tripla, nu ca asta de acum.

  In plus, i-am comunicat si Marelui Carmaci Suprem. Daca devin pensionar unitar mai sunt si rezervist? E o problema aici pe care multi o bagatelizeaza: atentie – suntem inhatati la primul conflict sau cutremur. Ţaţa Tanţa sau tata lui Boc – pensionar unitari – se uita la noi la TV, sunt unitari dar nu si rezervisti.

  In plus. Stii ceva? Pe calea pe care ne-am ales – vine un moment in care ori o faci, ori nu poti sa te mai privesti in oglinda.

  Deci – la Bucuresti!

 42. LEGIONARUL says:

  @GOURKHA-o simpla curiozitate-informatie.o parte din preg. mea,respectiv aceea de plimbare cu ,,caprele negre” am facut-o la Predeal.Daca si tu la fel iti transmit ca pe fatada hotelului dinspre Clabucet am ,,uitat”niste GAURI in metalul balcoanelor. Oare sti la ce foloseau si daca mai sunt acolo? Salutare//

 43. Socrate says:

  Imi cer scuze de la toti aceia care au accesat aplicatia EXCEL de evaluare a posibilelor pensii recalculate pentru faptul ca am introdus eronat salariile medii pe economie in perioada 1991-2001 ( din greseala am introdus salarii nete in loc de salarii brute). Postez mai jos linkul de unde puteti descarca varianta corectata a aplicatiei. Multumesc domnului Paul pentru sesizare.
  Termenul de descarcare este 10 zile incepand cu data de azi , 07.09.2010

  http://dl.transfer.ro/transfer_ro-07sep-5b89ffaa56e4.zip

 44. Pedelicius says:

  “Legionarul” – fost (a) “Svetlana”, pe forumul Semper Fidelis (si supraintitulata de ceilalti membri ai forumului “Svetlana Hoara”), a migrat pe aici sa continue cu propaganda pedelisto-securista. Nu ma insel. Amice (nu stiu de ce gen esti, metrosexual(a) de rit basesciano-securist) ai o grava problema de identitate. Sexuala si nu numai. Daca vrei argumente, da-mi o adresa si iti explic in privat, nu vreau sa te fac de cacao mai mult decat te faci singur(a).

 45. Socrate says:

  Revin cu o precizare. Am cercetat evolutia atitudinilor puterilor din Romania vis-a- vis de Pensia suplimentara. Intr-adevar , Legea 19/2000 si implicit Legea 164/2001 , abroga conceptul de contributie la fondul suplimentar de pensii si trece la noul concept , contributia personala la fondul de asigurari sociale. Asadar , ii rog pe toti aceia care au descarcat aplicatia EXCEL de la ultimul link transmis de mine ( din 07.09.2010) , respectiv linkul:

  http://dl.transfer.ro/transfer_ro-07sep-5b89ffaa56e4.zip

  in coloana D , incepand cu 01.04.2001 sa treaca , daca este cazul, valoarea 0 (zero).
  Multumesc domnului care semneaza cu pseudonimul NICUSAN de observatia facuta

 46. Nimeni says:

  În mod public, ÎMI CER SCUZE FAŢĂ DE COLEGII POLIŢIŞTI. Mai sus am suspectat acţiunea lor ca fiind legată politic de remanierea mult-anunţată. Astăzi am văzut că totuşi vor apela la o formă de protest. Vreau să reiterez ceea ce am spus în prima mea postare: nu m-am îndoit de realitatea probelemelor lor ci de corectitudinea liderilor. Le doresc succes!

  Sper ca nepoţii şi strănepoţii noştri să ne poate ierta pentru ce-i facem (sau nu) ţării în aceste vremuri…

 47. PESIMISTUL-CLUJ says:

  PT NIMENI, TE-AI CONVINS DE BUNA INTENTIE A ” A ARIPII REFORMISTE” DIN CADRUL PARTIDULUI DE GUVERNAMANT??!!!!!!!!DACA NU, RAMAI LA STADIUL SI POSTURA DE “NIMENI”, CACI ITI SADE ASA DE BINE!!!!!!!!!!!

 48. Nimeni says:

  @ PESIMISTUL-CLUJ
  Ca să vă lămuresc, poate nu m-aţi înţeles vă redau din ce am zis anterior:
  “este posibil ca onor dl. Blaga să fi scos „pisica” grevei poliţiştilor din joben, tocmai pentru a-şi asigura ne-remanierea” …. “Până această grevă se va pune în practică, mult trâmbiţata remaniere va fi avut loc deja. Dacă greva se va pune în practică, înseamnă că teoria mea cu pisica a fost greşită”.
  Ceea ce fac poliţiştii acum mi-a demonstrat că teroria cu pisica a fost greşită. Asta am spus. Nu mă interesează nici un partid de guvernământ sau vreo “aripă” a acestuia.
  În altă ordine de idei, “Drumul spre Iad este pavat cu bune intenţii” aşa că….