Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Politruceală în loc de management la ROMARM

Se pare că modelul ministrului de la Apărare, care trădează politic şi trafichează funcţii politice după cele mai ordinare metode, iată că şi unul dintre managerii unei companii cu legătură directă cu MApN îşi trădează proptelele politice pentru a trece în barca politică a şefului.

Este vorba despre Vasile Crisan, preşedinte al Companiei Naţionale ROMARM şi vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a Partidului Democrat Liberal Alba care a demisionat din PDL şi a trecut la … UNPR.

Decizia a fost confirmată de putătorul de cuvânt al PDL Alba, Mihai Babiţchi, care  a declarat că Vasile Crişan a luat hotărarea pentru că i s-a oferit o funcţie mai mare, la nivel naţional, în UNPR.

Începând de astăzi, 23 decembrie, activez în funcţiile de primvicepreşedinte al Organizaţiei UNPR Alba şi vicepreşedinte al Departamentului Economic al acestui partid, la nivel naţional. Am luat această decizie în vederea susţinerii programului de guvernare stabilit în cadrul coaliţiei. Intenţionez să păstrez relaţia foarte bună pe care am avut-o cu colegii de la PDL. Consider că din noua mea poziţie pot să susţin mai bine programul de guvernare”, a declarat Crişan.

Romarm, cea mai importantă companie românească producătoare de armament, lucrând “în pierdere” din cauza filialelor care au datorii istorice. Ca urmare, FMI a cerut/impus guvernului român restructurarea şi eliminarea pierderilor de la Romarm. Romarm se află în prezent în subordinea Ministerului Economiei. Potrivit directorului Crişan, Romarm a propus Guvernului un proiect de reorganizare care a fost acceptat inclusiv de FMI. Crişan speră ca astfel Romarm să-şi câştige independenţa financiară. Potrivit acestuia “în urma aprobării acestui plan de reorganizare, “Romarm” nu mai este o companie monitorizată de FMI.

Vasile Crişan este ceea ce se cheamă tarseist politic, interseul determinându-l să se transfere de la un partid la altul funcţie de considerente doar de el ştiute. Vasile Crişan provine din rândurile fostului Partid Liberal Democrat (PLD), anterior “cochetând” cu PSD. Ulterior, după fuziunea dintre PLD şi PD, Vasile Crişan a fost ales secretar general adjunct al PDL Alba. Vasile Crişan a fost în perioada 2008 – 2009 consilier judeţean din partea PDL, din 2009 până în 2010 a ocupat funcţia de subprefect de Alba, iar din vara anului 2010 este director al Companiei Naţionale ROMARM. În primăvara acestui an, Crişan a fost ales vicepreşedinte al PDL Alba. Se pare că nu i-a ajuns.

Prevedem o sancţiune în contul politic al domnului Crişan întrucât în declaraţia sa nu a specificat că interesul naţional i-a cerut această reorientare plitică.

sursa: City News; România Liberă

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Politruceală în loc de management la ROMARM”

 1. dorimiu says:

  CAMARAZI, hai să ne uităm cum elena udrea inaugureaza (intamplator de ziua ei) pârtie după părtie, tocând milioanele Bugetului, hai să ne uităm la cozile de dobitoci care aşteaptă să pupe mâna unei analfabete, absolventă a Colegiului Naţional de Apărare (sic!) şi să aşteptăm luna ianuarie când se va amputa 16% din Norma de hrană. Să nu luăm nici o atitudine, să lăsăm să ne reprezinte cei MUŢI (=numiţi), cu Salariul de Merit băgat pentru al 3-lea an in salariu! Deci, NICI UN CUVÂNT! Vă rog!

 2. anonim 1a says:

  Politruceala a fost permanent acolo. Acolo tovarasi politruci s-au tocat multe sute de milioane de euroi. De 21 de ani nu numai acum . Iar faptul ca unii militauri s-au aliat cu usl-ul arata clar cam ce cadre am avut noi prin unele parti ale armiei.

 3. indisciplinatu says:

  cum adica…”unii militauri s-au aliat cu usl-ul”…???…bai nene, chiar n-ai toti boii la poarta!!!!

 4. anonim 1a says:

  Adevar graiesti. Majoritatea boilor sunt pe la alte porti, poate chiar la a ta.Dar de conventiile si protocoalele incheiate de unii rezervisti cu usl-ul auzit-ai badica?

 5. SEJC says:

  mai bine aliat cu dracul decat cu pdl-ul.la cat m-au stresat mai ca i-as beli la propriu si nu la figurat.mai anonim 1 sa-i pupi in limbaj moderat pe cei care s-au aliat cu usl-ul.si ce daca s-au alit cu usl-ul?macar aia nu sunt lipsiti de caracter.sper.