Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Polonia doreşte mai multe trupe americane pe teritoriul său

Obama in Polonia. foto dcnewsÎn contextul vizitei oficiale pe care Obama o desfăşoară în Polonia,pe fondul crizei din Ucraina, ministrul polonez al Afacerilor externe, Radoslaw Sikorski, a solicitat prezenţa unui contingent sporit de militari americani şi de militari din statele europene, membre NATO.

“Este necesar ca pe teritoriul Poloniei să fie prezent un contingent sporit de militari din SUA şi Europa”, a declarat, într-un interviu pentru CNN, ministrul polonez al afacerilor externe, Radoslaw Sikorski, citează RIA Novosti şi AGERPRES.

“În prezent, pe teritoriul nostru există baze ale NATO care sunt o moştenire a Războiului rece. Ele se află acolo unde erau utile în timpul confruntării cu Uniunea Sovietică, însă acum nu mai contează evenimentele care au avut loc în ultimul sfert de secol”, a explicat Sikorski.

Criza din Ucraina a determinat NATO să-şi sporească prezenţa la graniţele cu Rusia, desfăşurând în Polonia 150 de militari din trupele de desant, potrivit CNN.

Tema extinderii forţelor NATO în Polonia, pe fondul crizei din Ucraina, va fi discutată săptămâna aceasta în cadrul Reuniunii ministeriale a NATO.

Această solicitare a fost lansată de Polonia, pe motiv că simte o ameninţare din partea Rusiei, subliniază publicaţia germană Spiegel, citată de AGERPRES.

Sursa: CNN, RIA Novosti, AGERPRES

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.