Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Polonia intenţionează să înfiinţeze o “armată pentru apărarea teritorială a statului”

Antoni Macierewicz, ministrul polonez al Apărării, a declarat se intenţionează înfiinţarea unei “armate pentru apărarea teritorială a statului”. Această decizie vine pe fondul “imperialismului agresiv al Federaţiei Ruse”. “În Seimul de la Varşovia a fost înaintat un proiect care propune modificarea Legii cu privire la obligaţia comună de a apăra Polonia.

“Crearea unor forţe de apărare teritorială (Obrona Terytorialna) în Polonia este o decizie-cheie, ca răspuns laimperialismul rusesc din ce în ce agresiv” – a subliniat Macierewicz, adăugând că problema securităţii naţionale nu poate fi subestimată, citează RRA.
“Trebuie să vedem adevărul, iar polonezii să nu mai fie amăgiţi, pentru că acest lucru s-ar putea încheia cu o nenorocire, chiar cu o tragedie naţională. Polonia are nevoie de o armată puternică, avem nevoie de curaj pentru apărarea patriei şi pentru ajutorarea vecinilor atunci când sunt atacaţi, atunci când teritoriile lor sunt luate de ocupanţii ruşi”, a declarat ministrul polonez al Apărării.

Sursa: RRA

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.