Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Polonia îşi pregăteşte strategia de retragere a trupelor din Afganistan

Primul ministru polonez, Donald Tusk, a anunţat că va discuta, la summitul NATO din noiembrie, despre strategia de retragere a trupelor poloneze din Afganistan.

“Polonia va încerca să ridice această problemă în mod foarte ferm la întâlnirea de la Lisabona cu aliaţii din NATO, pentru a elabora împreună, cât mai rapid şi precis posibil, un plan destinat încheierii acestei intervenţii”, a spus Tusk.

Contingentul polonez staţionat în Afganistan în cadrul Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF) este format din 2.500 de militari şi va fi suplimentat până la sfârşitul anului.

Un militar polonez a fost ucis sâmbătă în estul Afganistanului, în urma exploziei unei mine improvizate, declanşată la trecerea unui vehicul blindat. Până în prezent, 17 militari polonezi şi-au pierdut viaţa în operaţiunile desfăşurate în Afganistan începând din 2001.

“Este momentul să încheiem misiunea din Afganistan”, a declarat, la rândul său, Bronislaw Komorowski, preşedinte interimar şi candidat la alegerile prezidenţiale din 20 iunie, care a anunţat că a solicitat guvernului să pregătească o strategie de retragere din Afganistan.

“Nu este vorba despre fugă, nu înseamnă dezertare şi nici abandonarea aliaţilor, dar trebuie să stabilim împreună cu NATO termenele precise pentru încheierea misiunii noastre”, a spus el în cursul unei întruniri electorale. Încheierea misiunii militarilor polonezi în Afganistan nu va fi, cu siguranţă, o chestiune “de săptămâni sau de luni”, a mai spus el.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.