Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Polonia îşi retrage trupele din Ciad şi Liban

Polish_Soldiers_Beryl_RifleTrupele poloneze vorfi  retrase până la sfârşitul anului din cadrul operaţiunilor Naţiunilor Unite desfăşurate în Ciad şi Liban ca urmare a noii strategii de apărare a Poloniei ce pune accentul pe misiunile NATO şi ale Uniunii Europene.


Potrivit adjunctului ministrului polonez al Apărării, Stanislaw Komorowski, decizia de încetare a participării sale la misiunile ONU are la bază strategia Guvernului de a acorda mai multă prioritate misiunilor organizate de NATO şi de UE. De asemenea, măsura a fost luată şi ca urmare a reducerii bugetului Ministerului Apărării.

Militarii polonezi staţionează în Ciad de un an şi jumătate, misiunea acestora constând în acordarea de asistenţă umanitară comunităţii locale, construirea de şcoli şi spitale. Misiunea a fost una dificilă din cauza condiţiilor climaterice dificile.

În afara retragerii celor 300 de militari din Ciad, Polonia va retrage contingentul de 470 de militari din cadrul Forţei interimare a Naţiunilor Unite din Liban.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.