Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Polonia îşi suplimentează efectivele din Afganistan

În contextul desfăşurării viitoarelor alegeri din Afganistan, Guvernul de la Varsovia a anunţat că va trimite încă 400 de soldaţi în Afganistan pentru a se alătura trupelor desfăşurate deja în cadrul Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF), aflată sub comandamentul NATO.

Premierul Donald Tusk a explicat că a luat această decizie în special din cauza „alegerilor prezidenţiale şi regionale din Afganistan“, ce urmează să aibă loc în luna august. „Stim ca situaţia nu va fi uşoară în lunile următoare. Pentru a asigura securitatea soldaţilor noştri este recomandată suplimentarea contingentului“, a declarat premierul Tusk.

Cei 400 de soldaţi vor fi trimişi în Afganistan până la 15 aprilie. Decizia Guvernului trebuie aprobată şi de preşedintele Lech Kaczynski, iar apropiaţii acestuia au precizat deja că şeful statului este de acord. El a propus la 18 martie suplimentarea contingentului polonez din cadrul forţei NATO din Afganistan, în prezent de 1.580 de militari.

sursa: Gardianul

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Polonia îşi suplimentează efectivele din Afganistan”

  1. DE CE BAL says:

    Interesant va fi ce se va intampla dupa alegeri: cate tari isi vor mai reduce efectivele dislocate in Afganistan. Daca o vor mai face…