Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Polonia, Lituania şi Ucraina vor infiinţa o brigadă militară comună

Ministerul polonez al Apărării a anunţat că intenţionează să reia planurile de înfiinţare a unei brigăzi militare comune cu Lituania şi Ucraina, potrivit UNIAN.

Criza actuală din Ucraina este dovada necesităţii creării unei astfel de unităţi.

“Săptămâna trecută, ministrul adjunct al apărării din Ucraina a vizitat sediul NATO de la Bruxelles şi a anunţat că se intenţionează formarea unei brigăzi polono-lituaniano-ucraineană” – a declarat europarlamentarul polonez, Pawel Kowal.

Acesta a subliniat faptul că “acum este momentul nu doar pentru actualizarea acestei iniţiative, ci şi pentru punerea ei în practică”.

Între timp, Ministerul Apărării din Lituania a anunţat, la rândul său, că înfiinţarea unei brigăzi militare între cele trei ţări a devenit “o prioritate”.

“Negocieri la nivel de experţi cu privire la crearea unei astfel de unităţi au avut loc în mod constant” – potrivit unui purtător de cuvânt – iar ministrul lituanian al apărării, Juozas Olekas, a discutat la telefon pe această temă cu omologul său ucrainean, Igor Teniuh.

Sursa: www.unian.net

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Polonia, Lituania şi Ucraina vor infiinţa o brigadă militară comună”

 1. Gabi Valcea says:

  Ar trebuii sa-si ia masuri tarile mici ca vad ca Nato[bratul armat al iluminatilor] ii nu apara decat pe cei tari care se pot apara si singuri.De coloniile din Est nu le pasa ..Carne de tun

 2. ceparu says:

  Pericolul nr.1 pentru vecini dar si pentru Europa in tot ansamblul ei il reprezinta Rusia fie ,ea,comunista sau capitalista.Cine crede in bunele oficii ale Rusiei fie e prost fie este rau intentionat.

 3. szilard says:

  Este o regula de baza sa aperi pe cine se poate apara si singur, restul e coruptie.

 4. szilard says:

  Este ca si cum ai face asigurare pe o cladire solida(pe cea darapanata nu iti face nimeni asigurare), si DA Rusia e inamicul principal in zona !

 5. szilard says:

  Rusii se gindesc la trecutul lor glorios cind iau invins pe nemti, dar asa poata sa faca si Turcia cu otomanii lor, si Franta cu Napoleon, sa nu mai vorbesc de imperiul Roman sau Hunii lui Attila, este o conceptie gresita(de aceea nu este permis nationalismul in UE).
  Iar Crimeea oricum era republica independenta oferita cadou de Hrusciov ucraininienilor prin ’54.
  La TV se vorbeste de ”ANEXARE”, nici vorba de asa ceva, asa a vrut populatia din Crimeea, (bine ca acuma rusii o sa umple Crimeea cu lansatoare S-400, iar americanii fac clabuci-adica spume).