Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Polonia va investi 24,3 miliarde de euro pentru modernizarea armatei

Ministrul polonez al apărării, Tomasz Siemoniak, a anunțat că Polonia va investi 100 de miliarde de zloţi (24,3 miliarde de euro) pentru modernizarea armatei până în 2022.

‘Vrem să cumpărăm sisteme de apărare împotriva rachetelor cu rază scurtă de acţiune’, a declarat presei ministrul polonez, subliniind că acest proiect este complementar proiectelor NATO şi SUA.

În cadrul programului de înyestrare, Polonia va cumpăra 82 de drone, 70 de elicoptere multirol, un sistem de apărare pentru litoralul său baltic, submarine noi şi avioane de transport militar CASA, plus un dragor de mine, a precizat ministrul. În acelaşi timp, forţele armate se vor preocupa de modernizarea celor 128 de tancuri de luptă Leopard, de producţie germană, pe care le are în dotare.

Ministrul polonez al apărării şi-a exprimat de asemenea dorinţa de a intensifica substanţial cooperarea armatei cu industria poloneză de armament. ‘Dorim ca prin comenzile noastre să stimulăm modernizarea industriei de armament a Poloniei. Nu vrem mai multe uzine de asamblare, avem ambiţii mai mari’, a spus Tomasz Siemoniak.

Polonia trebuie să-şi modernizeze rapid armata, unele din sistemele sale de apărare datând din epoca sovietică. Aceasta, în condiţiile în care, spre deosebire de numeroase ţări europene, a reuşit să rămână pe creştere de-a lungul crizei mondiale şi şi-a menţinut bugetul destinat armatei la 1,95% din PIB aproxiimativ 9,2 miliarde de dolari.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Polonia va investi 24,3 miliarde de euro pentru modernizarea armatei”

 1. ANDU says:

  V-AM SPUS,POT POLITICENII SA STEA SI IN ……..,CA TOTI MILITARII DISPONIBILIZATI,VOR REFUZA SA INTRE IN RAZBOI.
  IN TIMP CE TOATE TARIILE SE PREGATESC DE RAZBOI,NOI DESTRUCTURAM ARMATA SI O SUPUNEM OPROBRIULUI UNOR PERSOANE DE CALITATE INDOIELNICA(TOATE PERSOANELE CARE SPUN CA O PENSIE MEDIE DE 1700 DE LEI PENTRU MILITARI II NESIMTITA).
  NU-I NIMICA,SA VEZI CE BINE O SA ISI APERE MILITARII PRORPIILE FAMILI,SI CE SE VOR BUCURA,CAND FAMILILE PERSOANELOR POMENITE MAI SUS,VOR FII MACELARITE SI VIOLATE.
  UITANDU-MA,CE S-A INTAMPLAT CU SALARIILE SI PENSIILE ROMANILOR IN ULTIMI 2 ANI,OBSERV CA SINGURII CARE RESIMT CRIZA SUNT DOAR PENSIONARII MILITARI CU PENSII TAIATE MASIV,PAI BUGETARII AU INDURAT DOAR 6 LUNI TAIEREA CU 25%,PE CAND PENSIONARI MILITARI,INDURA DEJA DE UN AN TAIERE CUPRINSE INTRE 30%-50% DIN PENSII CARE ORICUM SUNT SUB 3000 DE LEI.
  PUTEM SPUNE CA CEL MAI MULT AU RESIMTIT PENSIONARII MILITARI CRIZA.

 2. sorin says:

  Sa vedem ce elicopter multirol si submarin isi cumpara polacii.Vor cumpara Eurocopter si submarinul tip 212?Nu se spune cate submarine vor sa isi cumpere polonezii?

 3. szilard says:

  Tancurile Leopard sint cele mai bune, plus vreo 40 de avioane F-16, face din Polonia o forta militara respectabila. Asta da conducere, ei nu stiu ce-i aia criza.

 4. Marius Fenchea says:

  ai vrut sa spui 48 de F 16 + 36 de MIG 29 dintre care o parte dintre ele vor fi modernizate, la care se adauga o marina capabila si tancurile prprii PT 91 pe langa Leopard 2-uri.

 5. Marius Fenchea says:

  Da sigur cum sa nu, maica-mea are dupa 40 de ani de invatamant 1280 de lei si asta cu catedra plina si indmnizatie de conducere, sa nu credeti ca doar voi sunteti pagubitii reformelr la reforme.