Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Polonia vrea propriul scut antirachetă

Preşedintele polonez, Bronislaw Komorowski,a afirmat într-un interviu pentru revista Wprost că “Polonia are nevoie de propriul său scut antirachetă, iar acordul încheiat cu Statele Unite ale Americii cu privire la desfăşurarea unui sistem împotriva rachetelor balistice pe teritoriul său a fost o greşeală”.
Pe de altă parte, prşedintele polonez a afirmat că ţara sa “trebuie să aibă acest element de apărare în Polonia”.

“Cheltuirea unor sume importante pe echipament militar nu are niciun rost dacă echipamentele nu sunt ferite de atacuri cu rachete şi raiduri aeriene’, a explicat Komorowski, adăugând că scutul polonez trebuie să facă parte din sistemul european de apărare antirachetă deja existent.

Totodată, liderul polonez a spus că înţelegerea cu Washingtonul în vederea desfăşurării unor elemente ale scutului american antirachetă pe teritoriul polonez, anulată ulterior de preşedintele Barack Obama, a fost “o greşeală politică ce nu ar mai trebui repetată”.

“Greşeala noastră a fost că, acceptând propunerea americană, nu am luat în calcul riscul politic legat de schimbarea preşedintelui american. Am plătit un preţ prea mare pentru aceasta’, a declarat Komorowski, preluat de AGERPRES.

 

Sursa:AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Polonia vrea propriul scut antirachetă”

  1. Lucian* says:

    au bani de investit insa nu vad de unde naiba isi fac rost si de sateliti!