Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ponta a prezentat soluţii de care să se ţină cont în cazul pensiilor militare

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a prezentat, pe 19 ianuarie, într-o conferinţă de presă, câteva soluţii pe care Guvernul ar putea să le ia în considerare în cazul pensiilor militarilor.
“Sunt soluţii tehnice pe care le punem la dispoziţia Guvernului. Sunt soluţii prin care nedreptatea şi umilirea unor oameni, care şi-au făcut datoria faţă de ţară, pot să înceteze chiar de astăzi. (…)Dacă există un pic de minte, nu multă, pentru că nu cerem de unde nu se poate, dar un pic de minte la Ministerul Apărării şi la Guvern, există nişte soluţii concrete prin care, practic, această luptă nedreaptă împotriva foştilor militari să înceteze în mod raţional şi decent”, a afirmat Ponta, citat de AGERPRES.

În acest sens, preşedintele PSD a afirmat că o primă soluţie pentru menţinerea pensiilor militarilor în cuantum sub 3.000 de lei ar putea fi prelungirea termenului de realizare a recalculării şi acordarea sprijinului necesar pentru asigurarea unor resurse din punct de vedere uman şi material, “corelate cu prevederile legale suplimentare pentru a nu se ajunge la scăderea neconformă cu prevederile legale a drepturilor pensionarilor militari”.

Ponta a adăugat că legea poate stipula ca “punctajul în plată în cazul pensiilor militarilor să fie determinat printr-un sistem, respectiv împărţirea cuantumului pensiei aflate în plată la valoarea punctului de pensie la 1 ianuarie 2011.

În ceea ce priveşte perioadele de muncă pentru care nu se găsesc acte în arhivă, soldele concrete ale fiecărui fost militar, PSD propune recalcularea valorii medii a soldelor pentru gradele, funcţiile şi domeniile respective.

Ponta a mai spus că PSD consideră “necesară revenirea la sistemul de pensii ocupaţionale pentru militari”.

Sursa: AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Ponta a prezentat soluţii de care să se ţină cont în cazul pensiilor militare”

 1. Trofin says:

  De acord cu Ponta.
  Asemenea solutii au fost mai tot timpul vehiculate , inclusiv transmise la comisiile parlamentare de specialitate. Eu am propagat constant refacerea veniturilor militarilor dupa datele de evolutie in cariera existente in memoriul personal al fiecarui militar.
  Dar , pun o intrebare , retorica , politicianului rozaliu . De ce nu s-a zbatut in Parlament pentru asemenea solutii? Dupa cate stiu toti rozalii si galbejitii au dat bir cu fugitii de la dezbateri lasand la cheremul bandei de excroci portocalii soarta militarilor, nu au sustinut nicio masura in media iar acum se erijeaza in salvatori telegenici.Vreti voturi ?.Atunci bate-te in Parlament ,rozaliule!. Din mesajele lor telegenice nu desprind decat ipocrizia si actul de umilire a militarilor. Cine a vizionat ieri seara emisiunea NASHU de la 10 TV cred ca s-au lamurit de atitudinea mediei de umilire a militarilor rezervisti.

 2. pensionar militar says:

  Propunerea lui Ponta cu impartirea cuantumului pensiei brute aflate in plata la valoarea punctului de pensie valabil la data aplicarii legii este de fapt prima varianta de lege a sist.unitar de pensii propusa prin toamna lui 2009, publicata, pe care ministrul seitan a modificat-o asa cum arata astazi! Era ceva mai bine ca acum, pensiile ramaneau la fel, recalcularea nu exista pierderea era, ca si acum, actualizarea pensiei odata cu majorarea soldelor cadrelor active! Deci ,nici acest seitan nu trebuie uitat, el fiind promotorul acestei legi!

 3. victor says:

  Baiatu asta chiar nu isi da seama ca s-a aplicat o lege retroactiv? Ca s-a incalcat un drept de proprietate? Nu era procuror odata? Cu cine ai invatat DREPT ROMAN, puiule? Asta e solutia opozitiei: vorbe goale. Prin asta demonstreaza inca o data ca basescu isi face de cap deoarece nu are adversar politic.

 4. mos teaca says:

  frectii la …….picioare de lemn !
  par vulgar si …..mitocan dar……n-am de ales!
  produs tanar dar…..sa demonstreze!

 5. Marlon Juvet says:

  @pensionar militar: cum cu cine a invatat baiatu’ asta drept roman? Cu Nastase…

 6. cosmin says:

  Sa nu uitam ca acest tanat , era coleg de partid cu dl.Sarbu , ca dl. Oprea i-a botezat coplilul si ca , acum cativa ani , era foarte apropiat de basescu .
  De asemeanea ii plac : sporturile cu motor si baschetul .
  Ceea ce nu inteleg eu este ce cauta flacaul asta in politica .