Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ponta pasează găsirea soluţiei pentru plata a ” circa 15.000 de pensii militare”, liberalilor

Ponta le-a pasat liberalilor identificarea soluţiei pentru a plăti aproximativ “15.000 de pensii militare”. Se pare că premierul ar fi dorit să facă acest lucru folosindu-se de banii proveniţi din impozitarea salariilor bugetarilor, mai mari de 4.000 lei.

Potrivit MEDIAFAX, Ponta a afirmat că “această idee (de a impozita veniturile bugetarilor mai mari de 4000 de lei n.r.) a fost absolut convenită în cadrul USL în luna ianuarie”.

“Am prezentat-o celor de la FMI ca o măsură de obţinere a unor venituri exact în contextul în care căutăm venituri pentru pensionarii militari, cei 15.000, şi cei de la FMI au zis «bun şi le daţi banii, influenţa anuală este undeva la 100-110 milioane de lei, de unde îi obţineţi?» Având acord în cadrul USL, am zis că îi obţinem din această taxă tot de la bugetarii care au salarii foarte mari. Acum, dacă nu mai sunt de acord liberalii, trebuie să căutăm în altă parte cele 110 milioane pentru a-i da la militari aşa cum am promis”, citează MEDIAFAX.

El a spus că acceptul liberalilor pentru impozitare a fost ferm în luna ianuarie şi este vorba de o decizie politică a liberalilor.

“Înţeleg punctul de vedere al liberalilor şi o să discutăm în continuare să vedem dacă nu de aici, unde găsim cei 100-110 milioane de lei pentru a-i da la pensionarii militari”, a menţionat Ponta.

Premierul a adăugat că acum aşteaptă de la ministrul de Finanţe (care este al liberalilor) o soluţie.

“Aştept să-mi propună ministrul de Finanţe, că eu nu sunt ministru de Finanţe. Nu este vorba că este liberal, domnul Chiţoiu nu este ministru liberal sau social-democrat, domnul Chiţoiu este ministru de Finanţe şi când aveam o sursă de venit pentru un obiectiv clar, dacă acea sursă de venit nu se mai realizează, trebuie găsită o altă sursă de venit. Este, până la urmă, ca în bugetul fiecărui om care se uită acum la noi. Dacă m-am bazat că o să iau o sută de milioane de lei de acolo ca să-i dau la pensionarii militari şi nu-i mai iau trebuie să-i găsesc în altă parte sau nu le mai dau, dar nu cred că aceasta este o soluţie”, a adăugat Ponta.

El a mai precizat că acest subiect va fi discutat probabil şi săptămâna vitoare în şedinţa de Guven.

 

Sursa> MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

10 Responses to “Ponta pasează găsirea soluţiei pentru plata a ” circa 15.000 de pensii militare”, liberalilor”

 1. activul says:

  Doar ca ipoteza… Eu, militar activ, cu salariu de peste 4.400 lei (pot fi general sau colonel spre pensie doar) contribui cu 10 % din salariu. Astfel, se reintregeste pensia colegului meu pensionar deja care, de la 4.500 lei a ajuns, prin revizuire, la 3.800 lei. Pensia lui la reveni la valoarea de 4.500 lei. Eu pierd la salariu, el care a avut salariul intreg castiga (vorba vine) la pensie, dar pentru ca depaseste 4.400 lei trebuie sa plateasca si el 10 %. Iar i se diminueaza pensia, iar ia bani de la mine… la nesfarsit. Dar ce credeti ca vor face judecatorii (tot bugetari) cand vor trebui sa dea 10 % pentru pensiile militarilor. Se vor judeca ei intre ei, vor castiga si-si vor intregi salariile. De unde ?! Din alti 10 % pe care ii voi pierde tot eu…AMARATUL. Ce idee tampita…

 2. indisciplinatu says:

  Si uite asa, “dezbina si stapaneste” l-a cuprins si pe ‘magarushul” de ponta!!!
  “Luati-l de pe mine, ca-l omor”,…zice o vorba de duh.
  Ponta, demonstreaza din nou, ca este mult mai parsiv si mai ticalos decat il puteam crede. Dovada??? Se-ntelege “de minune” cu “vataful din Dealul Cotrocenilor”!!!!
  Ce mi-ar placea la congres s-o “fure” ca ,…Mihaela dragostea mea!!!

 3. indisciplinatu says:

  …si apropos de impozitare. Sa se ocupe “nashul Oprea”, “aducator de resurse”…din impozitarea averii lui si a celor ca el,…inclusiv, finutzul ponta, ca are de unde!!!

 4. Piksulescu says:

  AHA! Si se pronunta acum, inaintea unor manifestatii publice?

 5. Militaru Vasilica says:

  Domnule Ponta. Eu sunt Vasilica si am fost militar. Am avut o pensie legal castigata conform legilor care au fost in vigoare atunci cand m-am inrolat in armata Romaniei si cat am actionat in unitatile M.Ap.N si unde a avut nevoie tara, la Transfagarasan, la CDMN, CPAMN, la carbune, la Casa Poporului la campaniile agricole, in Irak, Angola, Bosnia, Kosovo, Afganistan. Eu nu am fost cersetor si nu cer si nu accept pomana de la nimeni. Eu am fost in slujba Statului Roman si Armatei Romaniei care trebuie sa respecte contractul pe care l-a semnat cu mine la inrolare – asigurarea pensiei militare conform legii. Statul Roman nu poate fi infractor, pentru ca este inselaciune ce a facut prin aplicarea L119. Eu solicit doar sa imi inapoiati drepturile legal dobandite si sa ii trageti la raspundere pe cei care m-au discriminat si mi-au furat pensia legal dobandita. Nu cer si nu accept pomana. Eu Militaru Vasilica!

 6. ANDU says:

  TONTA ESTE UN IDIOT,ADICA IN URMA RECALCULARII MULTE PENSII S-AU TRIPLAT,SI EL VORBESTE CA NU SUNT BANI PENTRU MILITARI,CAND BUGETUL PENTRU PENSIILE MILITARE APROAPE S-A DUBLAT?
  PAI SA TAIE CU 10%,TUTUROR CELOR A CAROR PENSII AU CRESCUT IN URMA RECALCULARII INVENTATE DE IZMANAR.
  CAT ESTE IZMANARUL IN GUVERN,NU O SA SE AFLE FURTURIILE FACUTE CU OUG 2011.
  ADICA PE VECHEA LEGE PENSIILE ERAU DECENTE,IAR ACUMA SUNT “SUPERFURATE” PE LEGEA IZMANARULUI,DEOARCE SUMELE APROAPE S-AU DUBLAT PER TOTAL.
  PAI CU 5 LITRI DE TUICA,DE DUCEAI LA MAPN SI DINTR-O PENSIE MICA DE 1000 DE LEI,IN HAOSUL ASTA,FACEAI O PENSIE DE 3000 DE LEI,FARA SA CLIPESTI.

 7. Gogu says:

  Diaspora romana, imediat dupa asa-zisa Revolutie, a alcatuit un program de crestere economica ce, dupa calculele si premizele teoretice, ar fi adus in maxim 10 ani Romania in primele 5 puteri ale lumii. Toate adevaratele valori au promis ca vor contribui direct la acest proiect (nu stiu cati mai sunt in viata, acum). Ar fi trebuit niste investitii; insa doar o parte din ce au furat handicapatii astia de 23 de ani, direct sau indirect subordonandu-se Ocultei Mondiale, mai ales prin ramificatia B’nai B’rith – NATO – UE. Una din surse era considerata cea a folosirii U 235, ce nu trebuie containerizat si care se gaseste numai la noi. Acel proiect i s-a incredintat lui Manzatu, ca reprezentant si candidat la Presedintie in 1992. Nu trebuie sa va mai spun cum se castiga alegerile in Romania, numai ca prostia se plateste ! Nu am mai votat 16 ani, stiind ca se va ajunge aici. Atat as mai avea de spus: s-au furat tot timpul alegerile, dar si multi neghiobi am vazut ! Romania isi merita destinul. Atentie la anul, se vorbeste ca se va lua Ardealul, printr-un act oficial al Bruxellesului.

 8. pontonieru ion says:

  Militarule, pastele si dumnezeii lor de hoti, asa, militareste

 9. luciano_a says:

  Victor Ponta minte, are bani sa plateasca pensii militare NATO, da ii imparte la primariile si prefecturile unde are USL-isti, pentru ca banii sa fie ditribuiti la persoanele care au votata la Congresul PSD cu lista facuta in graba de Papasha din Holtenita. Directia Financiara NATO a platit Romaniei cate 80 de milioane de euro pe an pentru alinierea soldelor si pensiilor la nivel NATO, iar Oprea Gariel si Zisu au cumparat CD-uri cu soft de 15 milioane euro si furnituri din import, contra comision 25%, de inca 350 milioane euro.

 10. […] mai mult, Ponta îi ceruse ministrului liberal Chiţoiu să facă rost de bani la buget pentru soluţionarea situaţiei pensiilor […]