Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ponta va discuta la nivel guvernamental problema pensiilor militare

pensii militare. foto mhblogonline

Victor Ponta a declarat în urmă cu o zi, adică pe 22 octombrie, că a discutat cu liderii USL şi că “va ridica şi la nivel guvernamental, cu ministerele Apărării şi Finanţelor, problema pensiilor militare, atât a celor din sistemul de apărare, cât şi a celor din sistemul de securitate naţională şi MAI, pentru a găsi o soluţie”.

“Există încă o problemă discutată în cadrul USL şi pe care o voi discuta la nivel guvernamental, cu ministerul de Finanţe şi ministerul Apărării: trebuie să putem să găsim o soluţie pentru pensiile militare, atât cele din sistemul ministerului Apărării, cât şi cele din celelate sisteme – sistemul de securitate naţională şi MAI”, a spus Ponta.

El a specificat că, “dacă se va identifica o soluţie şi în această privinţă, atunci înseamnă că Guvernul său a reuşit să îndrepte cea mai mare parte a lucrurilor nedrepte făcute de şeful statului, Traian Băsescu, şi Executivele creditate de acesta“.
“Dacă reuşim şi acest lucuru, înseamnă practic că am reuşit în aceste şase luni de guvernare să îndreptăm cea mai mare parte din lucrurile nedrepte făcute de către preşedintele Băsescu şi guvernele sale”, a spus Ponta.

Sursa: MEDIAFAX, Hotnews

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

42 Responses to “Ponta va discuta la nivel guvernamental problema pensiilor militare”

 1. gigimarga says:

  Bine că s-a aliat cu trădătorul oprea ca să câştige alegerile! Domnul ponta să-l întrebe pe tovarăşul oprea cum e cu respectul cadrelor militare în USA!
  Cel care a trădat odată va trăda şi a doua oară! Se mai laudă că bunicul lui a trădat armata austro-ungară şi că a fost devotat pâmântului strămoşesc. Să vedem dacă se ridică la înălţime bunicului său!

 2. ANDU says:

  Izmanarul ala jegos sper sa arda in iad cat mai repede.
  Putea sa ii spuna chiorului betiv, ca el paraseste guvernu,daca recalculeaza pensiile militare,dar el nu,a bagat niste criterii cretine,in asa fel,incat un subofiter sa castige de 3 ori cat un ofiter,in timp ce ofiterului,nu numai ca nu ii ramane pensia la fel,dar ii si scade masiv.
  aplicarea legii retroativ(cine ar fii iesit la pensie,daca stia ca o sa li se recalculeze)?
  Mintirea faptului ca ii criza si nu sunt bani(per total bugetul pensiilor militar a crescut masiv).
  Nebunia clara a paducheilor pdlaci,de a da multi bani la majoritate si de a taia la aia cu pensii mici(sub 3000 de lei).
  Haosu creat,cati dintre cei care tac malc,nu s-au dus cu o tuica la casa de pensii,sa ii recalculze pe plus pensia(sute,poate chiar mii de pensii au fost smenuite cu aceasta lege)?
  Dreptu la proprietate ii lasat balta,cu precedentu asta,ponta,din ianuarie poate sa le dea tuturor romanilor o pensie de 100 de lei,pentru ca ,cuantumul nu ii garantat,numai pensia.
  Haosul creat,umilinta suferita,ura creat de populatie fatza de cei care ar trebui sa ii apere(in timp de razboi,cine discrediteaza armata ii impuscat pe loc).
  Macar daca le scadeau pensiile tuturor celor care au intrat pe filiera indirecta in armata,dar nu celor care au intrat in armata de la 14 ani.
  Daca le scadeau pensiile subofiterilor(fiind si mai multi se facea economii),dar nu ofiterilor.
  sunt atatea de spus,ca nici daca ar da despagubiri materiale,nu ar putea recupera prejudciile aduse armatei romane.
  singuru lucru care ar face dreptate ar fii un razboi mondial, in care militarii sa refuze sa intre si doar sa se apere pe ei,in rest ce populatia ii macelarita si violata de straini.
  aici nu ii vorba de bani,aici ii vorba de minciuna crasa,ca ii criza ca nu avem bani si cand colo ce sa vezi,tot procesul asta a costat statul,cat nu costa o armata de 500 de mii de oameni.

 3. LICA says:

  DE DOI BANI SPERANTA SI ADIO CERTITUDINI PENTRU TERMENUL CLAR LA “PASTELE CAILOR”, IN VREME CE LA MAGISTRATI LI SE ACORDA RESTITUIRI DE 2 MILIARDE/PERSOANA , DEOARECE LI S-A MARIT CU 40% IN 2010 , VENITURILE, FIINDCA SUNT VAJNICI APARATORI DE DOSARE PENALE ALE GUVERNANTILOR.
  DE PE BLOGUL LUI PONTA -Am trei obiective personale:

  DAM BANII INAPOI CELOR CARORA LI S-AU LUAT PE NEDREPT-ADICA MAGISTRATILOR CARE APARA DOSARELE PENALE ALE GUVERNANTILOR , CU EXCEPTIA FOSTILOR PENSIONARI MILITARI , ADICA CEI PESTE 26.700 SI FAMILIILE LOR , DEOARECE AU VENITURI “NESIMTITE” CATALOGATE DE BASESCU SI BOC . Vreau sa reparam (doar asa din gura electoral vorbind)marile nedreptati facute pensionarilor care au fost militari candva iar acuma au ajuns de rasul curcilor , deoarece Romania este singura tara de pe glob care a desfiintat legea pensiilor militare pentru fostii militari de cariera insa pastreaza efectul ei asupra bravilor judecatori si procurori militari, bugetarilor, celor din mediul privat, tuturor celor carora li s-au taiat veniturile in mod ilegal in acesti doi ani.
  RELANSAM ECONOMIA, cu mecanisme simple, cu accent pe locurile de munca, pe cresterea economica, pe cresterea incasarilor la buget.
  PEDEPSIREA VINOVATILOR LA PASTELE CAILOR pentru tot ce s-a gresit in acesti doi ani. Multi oameni de la putere au facut abuzuri, si vor trebui sa plateasca. Iar cei care au gresit mai mult decat politic vor plati mai mult decat politic!

 4. LICA says:

  FAS HOROR DE ZIUA ARMATEI, URMEAZA MAREA PROSTEALA CU CAMPANIA ELECTORALA . CE MA BUCURA PROMISIUNILE PE CARE LE FAC !!!!!!!!!
  Tema: Şedinţa de Guvern din 24.10.2012
  INFORMAŢIE DE PRESĂ privind unele acte normative care ar putea fi incluse pe Agenda de lucru a şedinţei Guvernului României din 24 octombrie 2012, ora 11.00
  CONFIRMAREA CONTINUARII INTELEGERILOR CU FMI , PRIN CARE A FOST DESFIINTATA UNICAT PE GLOB, LEGEA PENSIILOR MILITARE DE STAT PENTRU MILITARII DE CARIERA , SI PASTRAREA DREPTURILOR PENTRU BRAVII PROCURORI SI JUDECATORI MILITARI.
  I. PROIECTE DE LEGE
  1. PROIECT DE LEGE pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Slovenia privind mormintele de război, semnat la Ljubljana, la data de 15.06.2011
  2. PROIECT DE LEGE pentru ratificarea Protocolului privind managementul durabil al pădurilor, adoptat la Bratislava la 27 mai 2011 şi semnat de România la Bratislava la 27 mai 2011, la Convenţia cadru privind protecţia şi dezvoltarea durabilă a Carpaţilor, adoptată la Kiev la 22 mai 2003
  3. PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, cu modificările şi completările ulterioare
  4. PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România
  II. PROIECTE DE HOTĂRÂRE
  1. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea limitelor admise pentru depăşirea alocărilor publice în euro aprobate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013
  2. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 11/2012 privind reglementarea unor măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor alocate pentru agricultură aferente schemelor de plăţi directe şi pentru măsuri de piaţă în agricultură
  3. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru acordarea de sprijin financiar producătorilor pentru depozitarea privată a untului sărat sau nesărat
  4. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 725/2010 privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia şi pentru modificarea altor acte normative
  5. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unui imobil aflat în administrarea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare – Filiala de Îmbunătăţiri Funciare Cluj şi transmiterea unei părţi a acestuia în administrarea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judeţean Cluj
  6. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea art. 3 alin.(7) din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului “Prima casă”
  7. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1132/2011 privind modificarea anexei nr. 11 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi transmiterea unor imobile proprietate publică a statului din administrarea Ministerului Justiţiei – Administraţia Naţională a Penitenciarelor – Penitenciarul Slobozia în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului
  8. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea anexei nr.1 la Hotărârea Guvernului nr. 536/2011 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului
  9. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian”
  10. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind alocarea unei sume din bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2012, pentru finanţarea unor manifestări în vederea închiderii Anului European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii 2012
  11. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1007/2010 privind aprobarea programelor de interes naţional în domeniul protecţiei familiei şi a drepturilor copilului pentru perioada 2010-2012
  12. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind darea în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a unui sector de drum de interes judeţean, trecut din domeniul public al judeţului Bihor în domeniul public al statului, precum şi încadrarea acestuia în categoria funcţională a drumurilor naţionale, în vederea realizării de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. a activităţilor de interes naţional în domeniul administrării drumurilor naționale
  13. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea Planului de acţiune pe anul 2012 pentru implementarea Strategiei naţionale privind imigraţia pentru perioada 2011-2014, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr.498/2011
  14. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind modificarea anexei nr.1 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 privind aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului
  15. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind scoaterea din inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi din administrarea Administraţiei Naţionale “Apele Române” a unor imobile retrocedate, în condiţiile legii
  16. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 566/2012 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Conductă de interconectare a Sistemului naţional de transport gaze din România cu Sistemul de transport gaze din Republica Moldova pe direcţia Iaşi-Ungheni”
  17. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind transmiterea unor bunuri mobile, proprietate privată a statului, din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor
  18. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr.226/2011 privind reparaţiile morale şi materiale pentru fostele cadre militare active, îndepărtate abuziv din armată în perioada 23 august 1944-31 decembrie 1961
  19. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea modului de repartizare şi de utilizare a sumelor prevăzute la lit. c) şi d) din anexa nr. 3/13/02a la Legea bugetului de stat pe anul 2012 nr. 293/2011
  20. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1.088/2006 privind înfiinţarea Centrului pentru Artele Spectacolului “Sala Palatului” şi a altor acte normative
  21. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind numirea unui consul general
  III. PROIECTE DE HOTĂRÂRE PRIVIND ELIBERĂRI/NUMIRI DE
  PREFECŢI/SUBPREFECŢI
  1. PROIECTE DE HOTĂRÂRE privind eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi
  IV. MEMORANDUMURI
  1. MEMORANDUM cu tema: Aprobarea deblocării unor posturi vacante din Ministerul Administraţiei şi Internelor – Inspectoratul General de Aviaţie
  2. MEMORANDUM cu tema: Aprobarea iniţierii negocierii Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria privind înfiinţarea unei societăţi comerciale mixte pentru exploatarea, întreţinerea şi administrarea Podului mixt (rutier şi feroviar) peste fluviul Dunărea la Calafat (România) – Vidin (Republica Bulgaria) şi a documentelor conexe
  V. NOTE
  1. NOTĂ privind privind principalele aspecte legate de participarea României la construcţia Combinatului de îmbogăţire a minereurilor acide cu conţinut de fier “CIM Krivoi-Rog”/Ucraina
  2. NOTĂ privind derularea procesului de pregătire a privatizării Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă “C.F.R. Marfă” – S.A.
  3. NOTĂprivind execuţia bugetară a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii la data de 11.10.2012 şi necesarul de finanţare până la sfârşitul anului 2012
  4. NOTĂ privind sarcina stabilită în şedinţa Guvernului din data de 18.07.2012 referitoare la proiectul de Hotărâre de Guvern privind trecerea din domeniul privat al statului în domeniul public al acestuia a unui imobil aflat în administrarea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1439/2009 privind înfiinţarea Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională şi a Centrului Naţional “România Digitală”
  5. NOTĂ cu privire la stadiul negocierilor cu EXXON MOBILE şi OMV PETROM SA
  6. NOTĂ referitoare la unele iniţiative legislative parlamentare asupra cărora Parlamentul a solicitat punctul de vedere al Guvernului
  VI. INFORMĂRI
  1. INFORMARE privind stadiul pregătirii alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din anul 2012
  VII. PUNCTE DE VEDERE
  1. PUNCT DE VEDERE al Guvernului referitor la propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, iniţiată de domnul deputat Eugen Nicolicea din Grupul parlamentar progresist
  2. PUNCT DE VEDERE al Guvernului referitor la propunerea legislativă intitulată “Lege pentru modificarea şi completarea art. 73 alin.3 din Legea nr. 7/2006 republicată, privind Statutul funcţionarului public parlamentar, publicată în Monitorul Oficial, partea I nr. 35 din 16.01.2006, privind statutul funcţionarului public parlamentar”, iniţiată de domnul senator Gheorghe Bîrlea – PD-L
  VIII. DOCUMENTE CU CARCATER CONFIDENȚIAL
  1. DOCUMENTE clasificate/confidenţiale
  Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa.
  Ponta a anunțat că se caută soluții pentru repararea nedreptăților în domeniul pensiilor militare, LA PASTELE CAILOR.
  In conferința de presă de astazi a USL, aflată încă în desfășurare, premierul Victor Ponta a ținut să sublinieze că în întrunirea de astăzi a USL s-a discutat despre pensiile militare și că va supune problema atenției guvernului. Se are în vedere repararea nedreptaților guvernului Boc pricinuite pensionarilor din armată și din celelalte structuri ordine publică și siguranță națională.
  Voi reveni cu precizări.

  Premierul a precizat ca “exista inca o problema discutat in cadrul USL si pe care o voi discuta la nivel guvernamental cu Ministerul de Finante si Ministerul Apararii. Trebuie sa putem sa gasim o o solutie pentru pensiile militare, atat cele din sistemul Apararii Nationale cat si cele din celelalte sisteme, sistemul de Securitate Nationala si MAI.”
  Ponta va discuta la nivel guvernamental problema pensiilor militare
  pensii militare. foto mhblogonline
  Victor Ponta a declarat în urmă cu o zi, adică pe 22 octombrie, că a discutat cu liderii USL şi că “va ridica şi la nivel guvernamental, cu ministerele Apărării şi Finanţelor, problema pensiilor militare, atât a celor din sistemul de apărare, cât şi a celor din sistemul de securitate naţională şi MAI, pentru a găsi o soluţie”.
  “Există încă o problemă discutată în cadrul USL şi pe care o voi discuta la nivel guvernamental, cu ministerul de Finanţe şi ministerul Apărării: trebuie să putem să găsim o soluţie pentru pensiile militare, atât cele din sistemul ministerului Apărării, cât şi cele din celelate sisteme – sistemul de securitate naţională şi MAI”, a spus Ponta.
  El a specificat că, “dacă se va identifica o soluţie şi în această privinţă, atunci înseamnă că Guvernul său a reuşit să îndrepte cea mai mare parte a lucrurilor nedrepte făcute de şeful statului, Traian Băsescu, şi Executivele creditate de acesta“.
  “Dacă reuşim şi acest lucuru, înseamnă practic că am reuşit în aceste şase luni de guvernare să îndreptăm cea mai mare parte din lucrurile nedrepte făcute de către preşedintele Băsescu şi guvernele sale”, a spus Ponta.
  Sursa: MEDIAFAX, Hotnews
  Deputatul Alina Gorghiu susţine soluţionarea problematicii pensiilor militare în baza PRINCIPIULUI DREPTULUI CÂŞTIGAT
  Alina Gorghiu – un politician care a susţinut întotdeauna eliminarea nedreptăţilor făcute prin recalcularea pensiilor militare
  Într-o postare pe blogul său, deputatul liberal Alina Gorghiu susţine cu fermitate adoptarea de către Guvern a unei soluţii pentru anularea prevederilor aberante ale revizuirii pensiilor foştilor militari în baza cărora peste 26 de mii de pensii au fost drastic diminuate.
  În postarea sa Alina Gorghiu arată: “Cunoscând foarte bine fenomenul revizuirii pensiilor militare din ultimii ani, salut poziţia premierului Victor Ponta, care a declarat luni că – ”Trebuie să putem să găsim o soluţie pentru pensiile militare, atât cele din sistemul MApN, cât şi cele din celelalte sisteme, sistemul de securitate naţională şi MAI. Dacă reuşim şi acest lucru înseamnă, practic, că am reuşit în aceste şase luni de guvernare să îndreptăm cea mai mare parte din lucrurile nedrepte făcute de către preşedintele Băsescu şi guvernele sale”.
  Aflată în cadrul alianţei politice care asigură guvernarea, Gorghiu precizează: “V. Ponta făcea referire la acele pensii militare al căror cuantum a scăzut în urma proceselor de recalculare şi cred că e dator să transforme acest proiect în realitate, pentru că stiu că ministrul C. Dobriţoiu a făcut toate diligenţele. Şi, într-adevar, este o datorie a noastră, a tuturor factorilor politici, realizarea cât mai grabnică a acestui proiect care, în ultimă instanţă, înseamnă normalitate, demnitate şi, MAI ALES, intrarea în legalitate. Pensiile al căror cuantum a crescut în urma recalculării nu vor fi afectate. Se va respecta ceea ce noi am susţinut în toate intervenţiile – de la simple declaraţii politice, până la excepţiile de neconstituţionalitate promovate – PRINCIPIULUI DREPTULUI CÂŞTIGAT”.
  Dincolo de intenţii şi declaraţii rămâne de văzut cum va reuşi să păstreze premierul echilibrul în această extrem de sensibilă problemă a pensiilor militare, problemă politizată excesiv. Sensibilă pentru că se referă la alocarea de fonduri – chiar dacă nu importante – şi politizată întrucât majoritatea în Parlament este asigurată de voturile mereu dispuşilor în a trăda, oamenii fostului ministru de la Apărare, Oprea. Deşi ministrul Dobriţoiu s-a arătat ferm în a încerca să anuleze prevederile aberante care-i deposedau pe foştii militari de veniturile obţinute LEGAL, exprimându-se adeseori dur împotriva haosului creat de Oprea în întreg sistemul de apărare naţională, Ponta s-a arătat mai reţinut şi chiar l-a cooptat pe Oprea în susţinerea construcţiei politice din jurul USL. Nu puţine au fost vocile care-l vedeau chiar pe Oprea înapoi la MApN. Este evident că decizia, indiferent care va fi aceasta, nu va fi luată funcţie de aspectele financiare – limitate şi fără efecte macroeconomice – ci va fi una politică arătând că PSD-ul lui Ponta nu a făcut decât un compromis de moment cu trădătorii lui Oprea şi că preferă un parteneriat politic serios cu liberalii lui Antonescu şi Dobriţoiu sau … dimpotrivă. Probabil decizia din Guvern va cântării decisiv în orientarea politică în preajma alegerilor a câtorva sute de mii de oameni.
  În următoarea sa şedinţă, Guvernul României ar putea să adopte un act normativ care să prevadă revenirea pensiilor militare la cuantumul cel mai avantajos.
  RD, InfoMondo Militar

 5. LoremIpsum says:

  Andu am facut o mica statistica pentru tine cu cateva categorii de pensionari pe grade:

  Colonel :4449
  LtCol :4713
  Maior :4289
  Total: 13451

  Plt AdjPrinc: 1533
  PltAdj: 3576
  PltMj: 1858
  Total: 6967

  Deci subofiterii nu sunt mai multi decat ofiterii din contra sunt de doua ori mai putini.
  Cam asa arata piramida ierarhiilor in armata, este valabila si pentru cei in activitate ba chiar mai distorsionata.
  Sper sa te violeze atacatorii straini ai patriei poate iti mai vine mintea la cap.

 6. Socrate says:

  Cred ca ai numarat dintr-o statistica pontista. Daca ai absolvit o scoala miltara poate iti amintesti cat de mare era promotia maistrilor militari si a subofiterilor in raport cu promotia ofiterilor. Totusi nu inteleg rostul acestor date ?

 7. LoremIpsum says:

  Uite care este rostul acestor date:
  andu a scris
  “Daca le scadeau pensiile subofiterilor(fiind si mai multi se facea economii),dar nu ofiterilor.”
  Daca este vreo greseala in statistica mea te rog sa o corectezi, datele sunt luate din tabelele cu pensionarii militari de la MApN.

 8. ghita says:

  bla, bla, bla si atit

 9. indisciplinatu says:

  Puteau, uslistii, de 25 octombrie sa faca dreptate,…n-au facut-o.
  Parca le e teama de ceva sau,..cineva!? Bretonatu’ s-a apucat sa promita ca asa si pe dincolo..rabdarea mea si a multor rezervisti a luat sfarsit.
  Faca ce-or vrea, daca or mai vrea,…insa sa nu dea necuratu’ de la cotroceni sa mai aiba curajul sa mai apara in fata noastra ca iese urat.
  Mai bine sa faca cum face basescu,..sa se prevaleze de lipsa sintagmei de, “excelenta” si sa stea acasa,..si dnul Dobritoiu si “dl.”-pusti ponta.

 10. VASILE says:

  vineri, 2 noiembrie 2012
  Negocieri (4)
  Dragi camarazi,

  Azi, 02.11.2012, cunoscind programul d-lui Prim ministru Ponta, faptul ca va fi prezent la Targu Jiu, am pregatit o delegatie SCMD din teritoriu care sa poarte o discutie cu domnia-sa.

  Va informez ca delgatia, formata din Col. (r) MISU NAON (Filiala Craiova) si Col.(r) MUNTEANU VASILE (Filiala Targu Jiu), a fost primita de dl. Prim ministru si cu concursul d-lui ministru de Interne MIRCEA DUSA, care, va reamintesc, in acesta dimineata a avut o intalnire la Bucuresti cu presedintele SCMD.

  Cu condescendenta si respectul nostru fata de politica in domeniul social, promovata de GUVERNUL USL, de reparatiile morale la care s-a angajat acest Guvern, delegatia care a reprezentat vointa ferma a tuturor militarilor in rezeva si retragere (madatata fiind de filialele din Zona Sud Vest ale SCMD) au cerut semnarea si publicarea celor doua ordonante de urgenta, actiune care treneaza de doua saptamini.

  RASPUNSUL D-LUI PRIM MINSTRU A FOST POZITIV(Verba volant, scripta manent VERSUS RECLAMA FNI- “DORMI IN PACE , GUVERNUL LUCREAZA PENTRU TINE/DORMI IN PACE GUVERNUL TE-A LUCRAT BINE”), specificind faptul ca daca revendicarile SCMD nu se vor putea indeplini integral,
  (DECI INCA O DATA SE VEDE POZITIA FERMA DIN 13 IUNIE 2012 CAND A ANULAT IN CAMERA DEPUTATILOR P.L. 758/2011 DE REVENIRE A CUANTUMULUI CELOR CU PENSIILE TAIATE-ADICA CUM SPUNEA BLEJNAR , NE DUCE CU ZAHARELUL MAI CEVA DECAT DAN DIABOLESCU CU BANII LA OLTCHIM, Guvernul nu poate cere respect pentru sine ,atata timp ,cat EL nu respecta pe ceilalti !…NU facem apel la …promisiuni sau MINCIUNI indiferent cine este la guvernare !NOI avem contract cu TARA si cerem RESPECTAREA LEGII ! Pentru NOI ,membrii SCMD (si banuiesc pentru toti militarii profesionisti ),legea ,este STATUTUL MILITARILOR ,ONOAREA SI DEMNITATEA MILITARA (cititi si recititi Programul de guvernare al acestui guvern ).VA TRECE SIGUR SI TERMENUL DE 10.11.2012 ASA CUM A FOST PROTOCOLUL CNSC-USL SI VOM VEDEA CA IN PRIVINTA REVENIRII CUANTUMULUI PENSIILOR TAIATE RAMINEM DOAR CU ABURELI, FARA A AVEA CONSEMNAT UN TERMEN NICI DE 01.01.2013 SI NICI DE 01.01.2016 )
  se vor realiza partial (numai pentru ministerele care au bani) celelalte urmind sa beneficieze de aceleasi drepturi incepand cu 01.01.2013 (Detalii-Col.MISU NAON).

  CONCLUZII:
  Consider ca am reusit sa ma achit de mandatul primit de a rezolva intrarea unei delegatii a SCMD din teritoriu la Primul ministru, intr-un timp foarte scurt.

  Va informez ca acest lucru a fost posibil cu ajutorul prefectilor de DOLJ, OLT, GORJ si HUNEDOARA si deputatului LAURENTIU NISTOR, carora le multumesc, in numele dumneavoastra.

  Este necesar sa continuam astfel de demersuri in toata tara, la prefecti, deputati si senatori, in special la cei ai PSD.

  Sa asiguram USL ca suntem alaturi de Guvern, de candidatii in alegerile generale, precum si de ministrul Apararii Nationale, dl. Corneliu Dobritoiu.

  PRESEDINTELE FILIALEI 1DEVA SCMD,
  Col. (r) Sturza Alexandru

 11. VASILE says:

  vineri, 2 noiembrie 2012
  Schimb de replici Dobritoiu- Tatu pe chestiunea reparatiei pensiilor militare
  Tudor Tatu (ofiter in rezerva):
  EI SUNT, DOMNULE MINISTRU DOBRITOIU, CEI CARE IN 24 IANUARIE 2011 AU APRINS SCANTEIA DEMITERII GUVERNULUI BOC SI MRU.
  EI SUNT DOMNULE MINISTRU DOBRITOIU, CEI DATORITA CARORA SUNTETI MINISTRU AL APARARII.
  EI SUNT DOMNULE MINISTRU, CE CARE AU VOTAT USL LA ALEGERILE LOCALE SI PENTRU DEMITEREA LUI BASESCU.
  EI SUNT DOMNULE MINISTRU DOBRITOIU, CEI PE CARE II MINTITI DE OPT LUNI DE ZILE CA II REPUNETI IN DREPTURI.
  EI SUNT DOMNULE MINISTRU DOBRITOIU, CEI DE LA CARE ASTEPTATI SA VA VOTEZE SA AJUNGETI SENATOR.
  EI SUNT DOMNULE MINISTRU DOBRITOIU, CEI CARE NU MAI VA VOR VOTA , ATAT PE DVS CAT SI USL

  Ministrul Dobritoiu:
  Domnule TATU, desi nu v-am cunoscut in scurta mea cariera in care nu mi-am castigat gradele la ruleta politica, servind doar in cadrul MApN, imi recunosc si-mi respect camarazii mei de arme, fapt ce ma determina sa ma bat pt drepturile drepturile noastre (inclusiv ale mele, cu pensia redusa cu 75%, in prima etapa si inghetata la minus 25% actualmente). In ceea ce ma priveste, domnul meu, fiind deplin constient de uriasa nedreptate a amputarii veniturilor castigate dupa o viata de munca de catre guvernarea anterioara ostila acestei tari, eu voi continua lupta pt intregirea veniturilor noastre. De asemenea, tot constient fiind de nevoile camarazilor mei, eu imi asum sa fiu unica tinta a celor nemultumiti (pt ca altii nici macar nu isi asuma riscul sa discute cu membrii sindicatului) si nu numai atat, am prezentat in sedintele de guvern actele normative pt curmarea acestei nedreptati, dar din nefericire, MFP nu a agreat promovarea acestora datorita lipsei resurselor pt acoperirea datoriei de 200 mil lei a Ministerului de Interne la pensii.

  Tudor Tatu:
  La adunurea generala a SCMD,in urma cu o luna, ati spus ca MAI si SRI au identificat sumele si ca in doua saptamani introduceti cele doua ordonante in sedinta de guvern, adica in 17 oct.In continuare ati dat interviuri unor ziaristi , Cu ocazia rectificarii bugetului au fost alocati baniMAI,Acum veniti cu alte gogorite, aruncati varza in curtea vecinului.Din ce ati scris, inteleg ca trebuie sa ne luam adio!

  Corneliu Dobritoiu:
  Revin, inca odata, datorita hotiei salbatice a portocaliilor, care au prabusit bugetele si au indatorat aceasta tara la limita prabusirii, determina Ministerul Finantelor la o politica bugetara foarte prudenta. Ca urmare a discutiilor repetate cu prim-ministrul Ponta, imi voi asuma negocierea rezolvarii problemei pensiilor reduse cu reprezentatii FMI in 7-8 noiembrie. Cu alte cuvinte, domnul meu, ma voi bate pana la capat, chiar daca RO este DEPENDENTA de acordul cu FMI, chiar daca -in ultima instanta- voi solicita decuplarea Pensionarilor MApN (incluzand si pensionarii altor servicii carora noi le platim pensiile) de cei ai MAI. Iar in ceea ce ma priveste, desi as dori sa discutam prin viu grai, sa va cunosc, sa stiu din ce institutie proveniti, eu, fara a intruni qvorum guvernamental, voi continua sa apar interesele institutiei pe care o reprezint chiar daca nu ma veti vota. Iar daca dvs credeti ca nenoricirile generate Basescu, Boc si compania aleasa a serviciilor si parchetului se pot sterge in timp scurt va doresc vise placute si votati cu cine credeti dvs. Va astept, cu toata consideratia, la discutii impreuna cu alti pensionari ai MApN. De saptamana viitoare va stau la dispozitie, dar daca apartineti altor structuri va rog sa va adresati reprezentatilor acelor structuri.

  Parerea mea:
  O noua tzeapa pentru rezervistii cu pensiile taiate. De data asta, Ponta a vizat direct slabirea PNL la alegeri. Mai intai i-a pacalit pe liberali ca va rezolva problema, impingandu-i la declaratii publice hazardate, dupa care a dat inapoi pentru a-i umple de ridicol si submina in fata celor 26500 de rezervisti. Eu zic ca Ponta si Georgescu fac jocul lui Basescu, sabotand PNL inainte de alegeri si impiedicand cu orice pret o eventuala prietenie intre liberali si MApN-MAI. Pentru basisti este clar ca PNL reprezinta pericolul principal in cazul unei eventuale revanse. Aici nu este o simpla chestiune de fonduri, ci de raporturi de forta. Ma astept ca dupa alegeri sa avem la guvernare o coalitie ARD-PSD.

  Cu deosebit respect.
  NIMIC CONCRET NU SE VA REGLEMENTA

 12. ghita says:

  Cred ca ce-a papat lupul va ramine papat atita timp cit nu m-ai au bani nici macar de o minima parada mai putin grandioasa decit lansarea de pe stadionul national.
  Curat murdar.

 13. Marlon Juvet says:

  “nu m-ai au bani”.

 14. Ionel N. says:

  Asa se scrie in romana “de balta”!!!!

 15. ghita says:

  Ha, ha, ha,ha, v-am ciuruit.
  Maistrul si subofiterul care sta cu fundul pe bombe cu pensie mai mare decit colonelul superintelectual , ha,ha,ha,ha.
  Niciodata nu ati stiut sa vedeti esentialul ,ha,ha,ha.

 16. LoremIpsum says:

  Tu esti un colonel superintelectual cu studii vocationale(ca lautarii) care nu “m-ai” stii sa scrii romaneste(corect)?

  Superintelectualule penibil!

 17. ghita says:

  Corect, sunt un memeaca (MM) cu pantalonii rupti-n cur de la rugina de pe bombe. OK!

 18. ghita says:

  Aceaste probleme se vor reglementa doar atunci cind ve-ti opera cu motive credibile si plauzibile pentru societatea civila si sa zicem justitie.
  Problemele create militarilor vor fi rezolvate daca ve-ti cei care conduc organizatiile reprezentative ale militarilor vor apela la juristi absolut specialisti in ” DREPTUL MUNCII ” care sa scoata in evidenta in justitie faptul ca militarilor nu li se pot aplica legile ” Boc ” daca nu se aplica si pentru ei ,incusiv retroactiv ,Codul Muncii( mai ales capitolul referitor la ”TIMPUL DE MUNCA”.
  Cu asta ar fi trebuit sa incepeti, stimati colegi, insa nimeni nu a bagat in seama aceasta sugestie facuta chiar in faza in care legile ” Boc ” nu erau finalizate.
  Altfel ve-ti bate apa-n piua cu motive nesustenabile in fata societatii civile si nu cred ca ve-ti reusi prea multe decit daca va exista vointa politica putin exag……….
  Consider continutul (mesajul) textului totdeauna mai esential decit pe unde am (au) pus din graba gresit virgula sau liniuta de despartire , cu tote ca este o rusine sa scrii si sa publici cu greseli de ortografie.
  Poate ar fi mai bine sa fim mai atenti la continut decit la lucruri nesemnificative.
  Am fost cred primul care am scris, sub alt nume, de necesitatea aplicarii CODULUI MUNCII pentru militari chiar din momentul incercarilor de integrare a noastra in sistemul civil prin aplicarea principiul contributivitatii insa la vremea aceea nimeni nu a bagat in seama continutul acelui text.

 19. LoremIpsum says:

  ghita, nu e o rusine sa scrii corect romaneste iar daca ai pus pe ici pe colo cate o liniuta aiurea “ve-ti” chestia cu “mai esential” nu prea tine

 20. Marin says:

  Corecta observatie.
  Daca s-ar fi mers la CCR pe sugestia invocata de Ghita nu cred ca ar mai fi fost nevoie de camioane de dosare trimise aiurea in justitie. Si cred ca pe acest motiv nu se pierdea nici la CEDO. Vad ca acum se trezesc activii invocind acelasi motiv. Este un semn bun. Sa speram ca se va rezolva totul favorabil, cu toate ca nu prea vad sustinere in actualele posibilitati bugetare
  Ghita sugestia sete excelenta,ai insa grija la ortografie.

 21. Marlon Juvet says:

  @Ghita: când ai scris, “sub alt nume” despre chestiile astea, tot aşa ai scris, cu “ve-ţi”?

 22. Tibi says:

  Cititi ,,Obiectiv de Suceava,, declaratia Primului Ministru Ponta , la sedinta de Guvern din 6 noiembrie 2012, in legatura cu situatia celor cu pensii militare diminuate.

 23. VASILE says:

  Guvernul caută soluţii pentru pensiile militare calculate greşit. Este vorba despre peste 30.000 de pensii, Executivul cutând soluţii pentru ca sumele care au fost luate în 2010-2011 să fie restituite.
  MAI, MApN şi Ministerul de Finanţe caută acum soluţii pentru a le restitui banii. Subiectul va trebui însă discutat cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional care urmează să vină la Bucureşti, transmite RTV.net.
  Premierul Victor Ponta a anunţat, în şedinţa de Guvern de marţi, că subiectul pensiilor militare recalculate eronat, precum şi reducerea TVA în agricultură, va trebui discutat cu delegaţia FMI. Atunci când reprezentanţii Fondului vor veni în România, autorităţile române trebuie să aibă pregătite un plan de implementare a acestor măsuri, dar şi resursele financiare necesare astfel încât FMI să-şi dea acordul.
  “Sunt 30.000 de militari şi foşti ofiţeri ai MAI cărora în mod nedrept li s-a recalculat pensia şi pentru care trebuie să ne ţinem de cuvânt şi să le facem şi lor dreptate, după cum li s-a făcut şi celorlalţi. Şi aici trebuie discutat exact care este influenţa bugetară şi în acelaşi timp să putem să dăm ceea ce guvernul trecut le-a luat în mod greşit”, a declarat Victor Ponta.
  Acesta a spus că, dincolo de efortul financiar al statului, situaţia celor 30.000 de pensionari trebuie rezolvată deoarece este o chestiune de principiu. “Nu este o problemă de cantitate, este o problemă de a face dreptate”, a spus primul-ministru.

 24. nevada says:

  CATEVA PRECIZARI. Nu e vorba de calcul gresit. Nici de cuantumul cel mai avantajos. Nici de revenirea la pensiile din dec 2010. Si nu trebuie bagate in aceeasi oala toate cele cca 30.000 pensii micsorate( altii spun ca sunt de fapt 26.500). Oricum, cred ca se pune problema recalcularii dupa L164(fara manareli, smecherii, amendamente) a pensiilor micsorate in urma revizuirii. Daca rezulta un cuantum mai mare ca in urma revizuirii probabil va fi pus acel cuantum in aplicare. Nu cred ca e posibil sa se revina la pensiile smecherite, cele de peste 8000-9000 lei pe L164(smecherita).

 25. nevada says:

  Cu alte cuvinte, pe intelesul tuturor, cuantumul excesiv de avantajos (prietenii -smecherii stiu despre ce este vorba)nu cred ca poate avea succes.

 26. Cetateanul Turmentat says:

  Apoi chiar ca nu mai inteleg nimic.
  Legea 164 a fost si va fi in continuare o lege ” smecherita ” daca se va aplica conform noului proiect de lege????????
  Cine credeti ca o sa o perieze de avansarile in grad si functie facute cu citeva luni inainte de iesirea la pensie??????????////
  Asa ca sa mai numar odata: doua la catindrala,doua la primarie,doua la………….
  Stinga-n prejur ,Hotomanilor!!!!!!!!!!

 27. ghita says:

  Ura . Ura . Ura.

  In sfirsit cineva a luat la cunostinta mesajul meu.

  Diversiunea a tinut.

  Transmite mesajul mai departe.

  Veti cistiga mai mult decit ati cistigat cu motivele aiurea cu care ati pledat pina acum in justitie.

 28. ghita says:

  Ura . Ura . Ura.

  In sfirsit cineva a luat la cunostinta mesajul meu.

  Diversiunea a tinut.

  Transmite mesajul mai departe.

  Veti cistiga mai mult decit ati cistigat cu motivele aiurea cu care ati pledat pina acum in justitie.

  Sa fii destept nu este o rusine , sa fii fudul este o prostie.

 29. ghita says:

  Ura . Ura . Ura.

  In sfirsit cineva a luat la cunostinta mesajul meu.

  Diversiunea a tinut.

  Transmite mesajul mai departe.

  Veti cistiga mai mult decit ati cistigat cu motivele aiurea cu care ati pledat pina acum in justitie.

  Sa fii destept nu este o rusine , sa fii fudul este o prostie.

 30. mos martin says:

  Cetatene, Legea 164/2001 , cea originala/initiala, nu e masluita nici smecherita.
  Au aparut insa zeci de amendamente inclusiv la HG de aplicare a ei(norme metodologice de aplicare) ceea ce a permis , cum s-a mai scris pe aici, aparitia unei struto-camile. In acest fel, unii dintre cei care au lucrat ca detasati( si nu ma refer la magistrati care au un statut aparte, lucru anormal de altfel) pe la ministere in locuri caldute , au aplicat un algoritm civil la metodologia militara( foarte stricta altfel!) introducand in ecuatie ,in locul soldei de functie corespunzatoare gradului avut la data pensionarii, veniturile cumulate din ultima luna (printre altele sporuri de zambet, sporuri de venit din c.o, spor de plecat in c.o., spor ca nu a intarziat la plecarea in c.o. etc). In acest fel, tinanad cont ca in civilie, in unele domenii, fiecare si-a stabilit salariul si sporurile dupa cum a crezut de cuviinta, s-a ajuns ca in ultima luna de activitate sa aiba sute de milioane de lei vechi si de aici pensia draguta a venit in saniuta. Si acesta este doar un exemplu de struto-camilie…..cate vor mai fi fost….cine stie, cine vede? Vorba cantecului….cine vede nu crede…cine crede…nu vede…..

 31. Cetateanul Turmentat says:

  Mos Martine, nu sunt in masura sa spun si nici nu ma complic sa spun daca Legea 164/2001 , cea originala/initiala, e masluita sau smecherita dar stiu cu exemple concrete ca multi colegi cu”posibilitati ” cu doua luni inainte de iesire la pensie si-au tras functii mult superioare ca si grad si functie celor pe care au fost incadrati inainte, beneficiind de o valoare a pensiei mult mai mare decit cei care nu au avut ”posibilitati” si tupeu sa faca aceasta miscare si au ramas incadrati pe functiile initiale similare cu ale smecherilor.
  Nu vreau sa mai continui fiindca nu face bine nimanui.
  Daca ma primesti in audienta o sa pun pe tapet exemple concrete care alaturate celor spuse de tine au dus legea in derizoriu atunci cind nemultumitii au reclamat faptele catre intelegatorul si dibaciul sef de guv.
  !Sa fim destepti si fara frica” si sa ai o iarna cu liniste!!!!!

 32. LoremIpsum says:

  Ghita
  CITESTE CU ATENTIE!
  Trebuie sa intelegi ca atunci cand te prezinti in instanta trebuie sa expui temeiul legal in baza caruia consideri ca ti-au fost incalcate anumite drepturi. In acest moment nu exista temei legal pe care sa il invoci in problema ridicata de tine si am sa iti explic. In primul rand in Romania nu exista profesia si ocupatia de militar careia sa ii aplici sau nu Codul Muncii sau diferite puncte din el. Acum functiile din armata sunt echivalate cu unele din sectorul civil, tu zici ca esti maistru militar, spre exemplu daca ai ocupat functia de “Sef compartiment DC ” aceasta functie este echivalata cu “Functionar administrativ”(Vezi MO nr.1 din 05.01.2009), explica de ce nu ti s-ar aplica in totalitate prevederile Codului Muncii atat timp cat functia ta nu este una de sine statatoare careia sa ii aplici numai anumite puncte din Codul Muncii si este echivalata cu “Functionar administrativ” care se supune total prevederilor codului.
  Pe de alta parte sa ne referim la ocupatie, poti sa mergi la Inspectoratul Teritorial de Munca si sa ceri celor de acolo sa iti spuna codul ocupatiei cu care ai fost sau esti incadrat si o sa ai o surpriza cand ai sa descoperi ca ai fost raportat ca dulgher, gospodar, frizer, somelier, etc. nici vorba de vreo ocupatie specific militara, explica de ce nu ti s-ar aplica in totalitate Codul Muncii. Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, intereseaza-te de ce ti-am scris si apoi mai vorbim. Pana cand profesia de militar si ocupatiile specifice acestui sector nu vor fi recunoscute la Ministerul Muncii nu se va intampla nimic, MMFPS nu este interesat de statute sau reglemntari interne de functionare a tot felul de ministere, el lucreaza in baza legislatiei muncii. Recunoastere profesiei de militar se face numai in baza Grupei Majore:0(Fortele armate), grupa care desi este obligatorie se refuza cu incapatanare implementarea ei. De ce?
  Problema ridicata de tine cu aplicarea Codului Muncii a fost inclusa intr-o petitie lansata de Gourkha si un grup de petitionari si inaintata la o multitudine de institutii nationale, NATO si europene, in aceasta petitie la punctul unu este trecuta tocmai recunoasterea profesiei de militar altfel celelalte puncte din petitie nu s-ar fi sustinut.
  Am mai scris despre raspunsul primit de la MMFPS referitor la profesia de militar si raspunsul a fost ca solutionarea a fost lasata la latitudinea MAI care bineinteles au eliminat-o, asa se intampla cand regulile in MApN sunt facute de MAI.
  Pe de alta parte vezi ca in Codul Muncii este o reglementare cu care iti inchide gura, aia cu recuperarea timpului lucrat in plus prin acordare de timp liber.

 33. ghita says:

  @Loremipsum
  Multumesc. Am citit .Cu permisiunea dumneavoastra am si o replica.
  Nu vreau sa neg sub nicio forma afirmatiile dumneavoastra. Haotica noastra legislatie nu a facut, ma refer doar la acest caz, corelatia intre cele doua sisteme, militar si civil, sub aspectele enumerate de dumneavoastra mai sus.
  Ori marele filozof papagal si jurist fara practica nu a luat in calcul la elaborarea Legii unice a pensiilor, faptul ca nu poate bascula asa pur si simplu militarii in aceasta lege civila(in mare parte fosta lege 19/2000), fara a rezolva acest aspect.
  Spun aceasta deoarece fiind detasat ani la rind in (M.I.C.Masini) acolo am realizat cu totul alte venituri fiind luate in calcul si platite orele suplimentare, sporuri,etc, orice activitate facuta in plus fata de programul de lucru a fost remunerata. Deci prevederile Codului Muncii se aplicau si pentru civili si pentru militarii detasati..Dupa ce am revenit in MApN lucrurile nu au mai stat la fel ,veniturile au fost mai mici desi de multe ori lucram peste program.Cind am fost din nou detasat in economie, dar cu incadrare in Map N, lucrurile au stat la fel. In aceasta perioada maistrii civili cu care lucrat pe ture incasau cu doua ,tre mii lei mai mult ca noi maistri militari. Pentru ei in acest caz se aplica Codul Muncii, pentru noi nu desi munceam cot la cot.
  In multe cazuri de acest gen cuantumul pensiei este calculat pe ambele variante de activitati.Pentru multi adeverintele de salarizare pentru munca in economia nationala cuprind doar ore de munca si tariful de incadrare.
  Sustin ca daca la inceput ar fi existat o solidaritate intre activi si rezervisti pe aceasta tema poate nu se ajungea la harababura asta plus bataia de joc pe care am fost obligati sa o induram. Am fost trist cind desi am sesizat aspectul nu am fost bagat in seama.
  Dar la noi asa se intimpla mereu. Intii dam cu barda si numai pe urma ne uitam pe unde a crapat. Altii masoara de sapte ori si taie o ssingura data.
  Actualul Cod al Muncii mesterit de ei ca sa poata patronii da mai usorangajatii afara prevede in mod expres recompensa cu timp liber,asta tot pentru a nu plati angajatii.
  Vechiul cod prevedea si el asa ceva insa atunci se lucra si simbata si dumineca de multe ori, era plan de productie si nu se recompensa cu liber. Aproape la fel se intimpla si in armata(vezi munci agricole,etc).
  Dupa ce nu au dat in bara cu listele false au motivat subtil ca exista o recompensa la neaplicarea codului muncii prin impartirea la 20 in loc de 30.
  Eu cred ca ar fi corect sa se elaboreze o noua lege care sa prevada la stabilirea valorii pensiei luarea in calcul atit a sporurilor realizate de mine pentru care am achitat taxe si impozite cit si toate veniturile realizate al domnului ofiter.
  Ce parere aveti ?

 34. VASILE says:

  DAR VRAJEALA CU OG1 SI L.263 , IN CARE MAREA MAJORITATE DIN PENSII SUNT MARITE ARTIFICIAL NU MAI TREBUIE DEMONSTRATA. NU E POSIBIL CA PE L.164/2001 SA FIE DOAR 2 PENSII MILITARE PESTE 5.000 DE LEI SI PE L.263 /2010 SA FIE PESTE 1.000 DE PENSII PESTE 5.000 DE LEI. OARE CE CALCULE AU AVUT LA BAZA MARIREA DE LA 3.087 DE LEI LA PESTE 95.000 DE LEI ??? OARE CE CALCULE AU AVUT LA BAZA LA MARIREA DE LA 4.187 DE LEI LA PESTE 54.000 DE LEI ???

 35. nevada says:

  @vasilica. Nene bazil, nu mai dezinforma. Din tabelele publicate de MApN rezulta clar ca sunt multe pensii militare mai mari de 5000 lei, nu numai 2 asa dupa cum dezinformezi d-ta in stil politrucianist. Tocmai aceste pensii , calculate dupa metode conjuncturale( mai mari ca pensia unui fost comandant de Armata) au dat apa la moara recalcularii tuturor pensiilor militare. Iar acele pensii nu erau ale magistratilor deoarece au fost scazute substantial in urma recalcularii pe cand ale magistratilor au ramas nemodificate. Nu mai dezinformati si nu mai umblati cu cioara vopsita.Din cauza acelor pensii smecherite au avut de tras cei cca 24-25.000 pensionari cu pensiile scazute, victime colaterale, insa ca de obicei la noi, romanul da vina pe cine se nimereste nu pe cine trebuie.

 36. Gourkha says:

  Este posibil. Daca omul a fost din ’57 pana in 89″ secretar PCR, nu e normal sa i se mareasca pensia substantial? Conform HG S-1019 care a facut varza incadrarea in grupele de munca (si a condus la batjocura completa a celor din grupa cu cel mai mare risc profesional denumita ALTE CONDITII), sefii de microstructuri – DECI SI SECRETARII PCR au fost bagati pentru riscul de rupt popoul pe scaune, in grupa de munca CONDITII SPECIALE. Asta inseamna ca li se acorda majorare de 6 luni la fiecare an de sef de microstructura, deci si de SECRETAR PCR. Cu alte cuvinte, secretarul PCR nu a mai fost doar 32 de ani secretar PCR, ci 48 – VECHIME DE VECHIME. Dupa OUG 1/2011 pentru fiecare an din cei 32 de ani de secretar PCR in grupa CONDITII SPECIALE, primeste tov. secretar … 50% majorare punctaj fix ca … pilotul militar care chiar daca e in grupa superioara ALTE CONDITII, tot 50% are majorare punctaj si el ..ca secretarul PCR. Si gata pensiile marite ale tuturor fostilor secretari PCR si UTC.

 37. Gourkha says:

  Se refera probabil la ceea ce spunea generalul Popescu cu gura lui la A 3 si anume ca in M.Ap.N. existau doar 2 pensii peste 5 000 lei: a lui si inca a unui general. Parerea mea e ca generalul stia ceva corect, dar era ceva ce nu stia. Nu era posibil sa aiba multi pensii din M.Ap.N. peste 5 000 lei, decat eventual unii din zone obscure ale armatei, nu dintre cei obisnuiti. Care sa fie aceste zone obscure?

  Singura smecherie pe care o puteau face militarii obisnuiti, era sa te orientezi pe o ultima functie platita bine, astfel incat sa iesi cu o pensie cat mai mare. Eu nu vad nimic rau in asta, la urma urmei aceasta este esenta legii pensiilor militare in orice stat NATO. Oricum te orientai pentru o ultima functie, mai mult de 10, tot nu castigai in armata ca bani. Oricum o invarti, nu se poate iesi cu pensie peste 5 000 lei decat ca sef SMG. Pai daca sefii SMG erau singurii cu pensii peste 5 000 lei, ce alta functie poate fi mai mare decat seful SMG incat sa ai o pensie mai mare decat el?

  Si atunci revenim la zonele obscure. Acelea nu pot fi decat in zona economica a armatei, respectiv ROMTEHNICA, ROMAVIA etc. Da, aici sunt singurele sanase ca dupa L. 164 sa iesi din sablon. A fost cam cum e si azi in agentiile de stat, unde oameni platiti de stat au si vreo 20 000 de euro venituri. Pariez ca in zona asta obscura intra niste economisti care si-au tras grade militare peste noapte, ceva juristi care au facut la fel si cam atat, dar militari de cariera nu este niciunul.

 38. ghita says:

  Foarte corect. Mai pot fi adaugati si altii cu aceeasi activitate intensa la munca de birou.
  Multi sunt suparati ca au crescut pensiile maistrilor.
  Da au crescut substantial fiindca s-au luat in calcul si sporurile salariale,lucru care dupa L 164 nu s-a facut. Plus incadrarea pe merit in grupele de munca.
  Asa ca sa nu faca unii pe prostii si sa se tot intrebe de ce maistrii au pensii mai mari. Sunt calculate corect si sunt absolut meritate.asisderea pentru toti cei care au lucrat cu adevarat in locuri cu conditii grele si au beneficiat si de sporuri substantiale. Astai cauza cresterii pensiilor.
  Smecheriile sau aplicat pentru cei mentionati de Gourka ,la care se mai pot adauga inca multi.

 39. Don Corleone says:

  @gourkha
  sa “mor” io!! tu vorbesti fix de mos alecu??

 40. karadeniz says:

  @ ghita
  În principiu aveți dreptate. Dar nu toate pensiile maiștrilor militari și subofițerilor au crescut, un mic procent au scăzut chiar, iar la o bună parte creșterile sunt foarte mici. Creșterea multor pensii din această categorie are la bază următoru l motiv, majoritatea acestui corp de cadre nu a fost afectat prea mult de efectele ordonanței 7 privind disponibilizările, mulți din cei aflați în unitățile desființate ori restructurate putând să fi mutați în alte unități, inclusiv cu schimbarea armei ori chiar a specialității militare. Ori în situația ieșiririi la pensie la vârste apropiate de 55 de ani, și prin aplicarea unui stagiu de cotizare de 20 de ani în loc de 25 de ani, cum prevedea L164, normal că pensiile au crescut procentual mai mult ca la ofițeri unde procentul celor disponibilizați la vârste de 45-50 de ani este mult mai mare.

 41. nevada says:

  @Gourkha. Cred ca trebuie facuta ordine si in zona crepusculara a Armatei. Este o datorie de onoare a conducatorilor Armatei de a reda acesteia mandria si de a reinstaura cinstea si corectitudinea. Spun aceasta deorece majoritatea covarsitoare a militarilor au o atitudine demna, strabatuta de onoare si este pacat ca din cauza unor indivizi lacomi( un numar redus, din fericire) sa sufere toata Armia. Si apoi, nu este corect ca un militar de cariera care a parcurs toate etapele si si-a castigat cu truda gradele sa aiba o pensie cu mult mai mica decat niste smecherasi din Zona Crepusculara care au stiut sa se descurce in hatisul legislativ romanesc.

 42. LICA says:

  Stimati domni, cu respect va informez ca am trecut in rezerva iar pensia imi este calculata conform prevederilor Legii 263/2010. Daca nu ati stiut, va informez cu tristete in suflet ca am pierdut cel putin 25 la suta din pensie fata de calegii mei cu pensii calculate la legea anterioara. V-am comunicat acest lucru, intrucat, in discutiile de pe forum niciun coleg nu sesizeaza acest lucru, cu totii se refera doar la legea recalcularii pensiilor. Deci, adevarul este ca, suntem in aceeasi oala cu preotii, invatatorii, etc., am ajuns cea mai joasa speta a meseriilor din Romania. ACEASTA ESTE “MULTUMIREA” STATULUI ROMAN FATA DE OSTASII EI.(legea pensiilor militare de stat a fost anulata doar pentru militarii de cariera si produce efecte pentru bravii magistrati militari!!!)