Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ponta zice că aşteaptă propunerea lui Duşa pentru aducerea pensiilor militare micşorate la cuantumul anterior

Ponta încercând să aleagă între politica "Naşului" - a hosului şi cea a "Pădurarului" - a habarnistului. Grea alegere foto www.finantistii.ro

Într-o conferinţă de presă, premierul Victor Ponta, a afirmat că Ministerul Apărării Naţionale trebuie să prezinte un proiect legislativ care să reglementeze sistemul de pensii militare.

“Despre pensiile militarilor, ministrul Apărării trebuie să vină – e în discuţii cu sindicatele care îi reprezintă pe cei care au avut de pierdut în urma recalculării – şi urmează să vină cu proiectul legislativ. (…) Va veni ministrul Apărării, după ce termină toate discuţiile, pentru că, am spus de multe ori, 90% dintre pensionarii militari au avut de câştigat în urma recalculării, cei 10% în mod nedrept au avut de pierdut şi atunci, trebuie găsită o soluţie prin care să nu-i afectezi pe cei 90%’, a răspuns Victor Ponta, întrebat dacă a discutat cu delegaţia FMI despre restituirea sumelor datorate de MApN ca urmare a revizuirii/recalculării.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

26 Responses to “Ponta zice că aşteaptă propunerea lui Duşa pentru aducerea pensiilor militare micşorate la cuantumul anterior”

 1. tuku says:

  Atat Ponta cat si Dusa sunt civili – ei nu vor intelege niciodata ce a fost , ce este si ce va fi cu sistemul militar. Cei care trebuie sa le deschida ochii obligatoriu trebuie sa fie militari autentici , specialisti – nu facuti la apelul bocancilor sau pe filiere de partid.
  Politicenii vor ramane si vor avea interese politice – militarii trebuie sa fie condusi de militari – legile trebuie concepute de specialisti militari – nu de politiceni. Haosul din sistemul de pensii trebuie corectat de specialisti militari .

 2. angus says:

  dusa si stroe,vrei sa spui,dottore.
  sunt mii de cazuri de persoane care doar au iesit la pensie de la m.a.i.,dar toata viata au fost in unitati militare.
  asa ca fii atent,”plagiatore”

 3. ion says:

  De la zis la facut cale lunga la noi, romanii. .
  Si daca nu a fost prinsa sub o oarecare forma in buget inseamna ca anul asta…pauza.
  Probabil dupa ce va trage auditul concluziile vor fi 60% cu pensiile diminuate fata de decembrie 2010.
  Dupa aceea daca vor gasi ca este oportun vor hatari si guvernantii ceva functie de buget.

 4. ciumpalak says:

  ma intreb, despre care specialisti militari in pensii este vorba? m-as bucura sa avem… poate d-na Lupu, nu? sau pe la DMRU? mai simplu si mai rapid ar fi sa folosim legislatia unui stat NATO in domeniul pensiilor militare. macar in acest domeniu. sigur, este posibil ca vreunii dintre specialisti sa nu cada de acord asupra carei legislatii sa se aplece si aici sa intervina vreunul dintre marii strategi ai Armatei, ori poate vreun politician, nu-i asa, plin de grije si intentii bune vis-a-vis de soarta militarilor, ori poate vreun ‘sindicalist’ care propavadueste si apara drepturile celor care au fost, sunt si vor fi… este posibil orice, dar eu nu mai am incredere in nimeni! dixit!

 5. Gourkha says:

  Desi sceptic dupa toate cele intamplate, Dusa tocmai a expus azi in Parlament ceva ce miroase a “Colegi, pregatiti-va ca veti avea curand de votat ceva despre militari!”

  “Nu mi se pare normal ca cei care au adoptat legea pensiilor aşa cum au adoptat-o (…) să vină să facă aprecieri. Mai ales că acea lege a creat o bulversare în sistemul pensiilor militare şi de la pensii nesimţite s-a ajuns la discriminări care nu-şi au locul şi nu trebuie să existe în acest sistem. De aceea, eu, la minister – a şi anunţat primul-ministru -, am constituit un colectiv de specialişti din minister şi din afara ministerului care să realizeze un prim draft legat de modificările pe care trebuie să le aducem în acest domeniu şi, sigur, voi face această analiză şi cu Ministerul Muncii, care se ocupă de acest domeniu şi să încercăm în această sesiune parlamentară să aducem şi corecturile necesare legat de sistemul pensiilor militare”, a spus Duşa.

  Nota: sursa e pe nickname-ul meu. Greu de interpretat. In varianta optimista, un “prim draft” poate sa fie o ordonanta, iar referirea “sistemul pensiilor militare” inseamna clar ca va fi lege a pensiilor militare. Ceea ce nu este clar, de ce Ponta ignora ordonanta de urgenta pentru cei cu pensiile taiate care sa preceada legea despre care spune M. Dusa? In varianta pesimista, e posibil insa sa fi uitat de noi – cei cu pensiile taiate si pur si simplu, incearca sa rezolve problema, direct cu legea pensiilor militare, fara o ordonanta care sa o preceada. Daca e rapida legea, ar merge! Insa M. Dusa zice ca poate „în această sesiune parlamentară”, insa in acest caz inseamna ca pur si simplu, cei cu pensiile diminuate, nu mai existam si care mai apuca legea pensiilor militare, bine, care nu – noroc bun!

 6. gigimarga says:

  Este o nouă tragere de timp! Să scoată OUG cu revenirea pensiilor diminuate la nivelul lunii decembrie 2010 şi apoi să gândescă cu toţi specialiştii din ţară şi din NATO (să ceară sprijin specialiştilor din NATO) o lege care să nu mai poată fi modificată de un viitor preşedinte după cum se scoală din pat dimineaţa!

 7. ANDU says:

  DACA MILITARII VOR CA USL SA LE ASCULTE DOLEANTELE TREBUIE SA LE DEA CEVA IN SCHIMB.

  TINAND CONT DE SITUATIA CREATA,CEL MAI BINE AR FII,CA CEI 30 DE MII DE MILITARI CU PENSII TAIATE(DOAR CEI CU PENSII TAIATE) SA REVINA PE SISTEMUL DE PENSII DIN 2001(164)
  CEI A CAROR PENSII AU CRESCUT SI CU UN LEU RAMAN CUM SUNT,CEI CARE VOR IESII LA PENSIE IN VIITOR(ACTUALI ACTIVI),RAMAN TOT PE SISTEMUL DE PENSII PROPUS DE IZMANAR.
  ASA,TOTI AR FII MULTUMITI,POLITICIENI,DEOARECE POT ORICAND SA IMPARTA LA 30 DE ANI(CUM II NORMAL SI CUM AR TREBUI SA INCEAPA DE LA 1 IUNIE 2013 SA SE CALCULEZE) SI SA FACA ECONOMII MARI,CEI A CAROR PENSII AU CRESCUT(NU AU MAI SCOS UN CUVANT,POATE DOAR CATIVA SA URLE CA LOR LE CONVINE SA FIE IN SISTEMUL UNIC DE PENSII,IN REST PAUZA) DEOARECE VAZAND CA AU RENUNTAT LA JUDECATA INSEAMNA CA LE CONVINE SITUTATIA SI ISI ASUMA RISCU DE IMPARTIRE LA 30 DE ANI,ACTIVII, DEOARECE AU TACUT MALC CAND S-A DISCUTAT DESPRE TAIEREA PENSIILOR MILITARE IN LOC SA VINA CU TANCU PESTE EI CA IN SERBIA CAND S-A DISCUTAT DESPRE TAIEREA PENSIILOR MILITARE SI MAI ALES CEI 30 DE MII DE MILITARI ADEVARATI CARE AU AVUT PENSII SUB 3000 DE LEI SI AU INTRAT IN ARMATA DE LA 14 ANI IN PROPROTIE DE 90%(DIN CEI 30 DE MII CU PENSII TAIATE),POT FII SUPER MULTUMITI,DEOARECE AU REVENIT LA NORMAL.
  EU NU VREAU SA MAI AIBA PENSII LA FEL CA PE LEGEA DIN 2001,JEGOSII AIA CARE AU TACUT SI CULMEA,AU MAI SI SPUS CA II BUN SISTEMUL(NOAPTEA MINTII,CAT DE JEGOS SI BOLNAV PSIHIC SA FII SA SPUI CA UN SISTEM DE PENSII SPECIALE II MAI RAU DECAT SISTEMUL DE PENSII CIVIL).
  CEI 30 DE MII DE MILITARI ADEVARATI SA FIE ULTIMII(CA GENERATIE) DIN ROMANIA CARE BENEFICIAZA DE PENSII SPECIALE(MA REFER LA PERSOANELE DIN APARARE,PROSTITUATELE DIN JUSTITIE VOR FURA PE RUPTE SI SISTEMUL DE PENSII DE LA MILITARI DAPAI PE ROMANI)

 8. Dr .House says:

  Cu HG1019 foarte multi cu pensiile diminuate AU FOST REZOLVATI ! Poate ca la unii chiar ii pe plus ! Asa ca don G. las-o mai moale !
  Nu observati ce liniste si pace vine din zona ssindicatului!!

 9. karadeniz says:

  D e ce Ponta ignora ordonanta de urgență . Pai să vedem care ar fi implicațiile unei astfel de ordonanțe.
  Un efort financiar suplimentar la fondul de pensii estimat la circa 5 milioane de euro pentru acest an, încă 5 pentru anul trecut și aceeași sumă, ușor descrescătoare datorită ieșirilor naturale din sistem, pentru anii următori. Dar o astfel de ordonanță , cum am mai spus , deschide calea, pentru a castiga în instanță același drepturi ca și pensionarii militari, celorlalte categorii de pensionari dijmuiti de L 119. Este vorba de personalul auxiliar al instanțelor judecatoresti și al parchetelor, personalul diplomatic și consular, funcționari publici parlamentari, deputații și senatorii, personalul aeronautic civil navigant și personalul curtii de conturi.
  Ori efortul pentru a se reveni la cuantumul anterior al acestor pensii, dat fiind valoarea ridicată a acestora, cât și faptul că nu e vorba de circa 10-15% , ca în cazul pensiilor militare ci de aproape întreaga masa de pensionari a acestor categorii, efortul finaciar ar fi probabil mult mai mare ca în cazul nostru.
  In plus dacă pe noi ne-ar aduce la un nivel apropiat cu cei 80-85% cărora le-au crescut pensiile prin revizuire cât și cu cei care se pensionează pe L263, la aceste categorii discrepanța înte pensiile lor și ale celor ce se pensionează pe L263 este foarte mare, ceea ce ar genera proteste din partea celor din urmă.
  La toate acestea trebuie adaugate pentru pensionarii militari și alte cheltuieli suplimentare cum ar fi aplicarea retroactiv, a acelor sporuri la pensie generate de noua incadrare in grupele de muncă prevăzută de HGS 1019/2010, ș care fost aplicată doar parțial celor revizuiti de L119.
  Cum tot acest efort bugetar s-ar ridica probabil l a mai multe zeci de milioane de euro anual și cum decidenți noștri au nevoie de avizul ( puțin posibil ) al FMI, personal consider că această ordonanță nu va fi dată și că se încearcă un alt mod de a ne liniști .
  Se pare că se așteaptă terminarea auditului curtii de conturi la CSP a MApN ( posibil și la celelalte case sectoariale ale structurilor din apărare). Erorile ( voite ori nu ) vor și remediate prin emiterea de noi decizii de revizuire și cunoscand exact situația reală se pot simula diferite variante. Cred că se va incerca rezolvarea situației celor cu pensii diminuate prin modificări ale L 119 și/sau OG1 doar pentru militari gen diferențierea majorarii punctajelor lunare între grupa condiții speciale și grupa alte conditii, introducerea unui stagiu complet de cotizare mai mic pentru cei disponibilizati prin ordonanța 7, cu pensii partial anticipate, aplicarea HGS 1019, ori chiar aHG 1294 în variantele discutate pe aici ori alt artificiu pe care îl vor găsi în așa fel încât prin procedeul mai taie de aici mai pune dincolo să creeze o realtivă mulțumire fără prea mari modificări a actualului buget al pensiilor militare.
  Rezolvarea finală va fi probabil o noua lege a pensiilor militare, pentru acesta existând se pare cele mai mari presiuni din partea activilor, mai ales că de la sistarea ajutoarelor acordate la pensie cei mai mulți au evitat pensionarea solicitând mentinerea în activitate, unii fiind deja în al treilea an, așa că numărul celor care ar trebui să iasă în acest an este relativ mare.

 10. karadeniz says:

  @ Cezar
  Rezolvarea acestora s-a facut prin februarie- martie anul trecut. Puțini au fost cei care au ajuns la semn ori au trecut pe plus. Oricum aceștia nu sunt în cei 7000. La sindicat pare că linște pentru că parte din informații nu mai apar pe site-urile lor ci se transmit membrilor pe email.

 11. LICA says:

  Intrebare
  Stimati colegi,
  Este cineva in masura sa ma ajute in a intelege atitudinea MApN fata de noi, cei care am fost calcati in picioare dupa ce am iesit la pensie si ni s-a furat ce am obtinut (pensia) fara a fi acuzati ca am fi dobandit acel ceva ilegal?
  Acum cand Primul Ministru, Ministrul Apararii, Ministrul de Interne etc. recunosc in corpore ca ni s-a facut o nedreptate printr-un act ilegal, azi, acum, maine MApN depune in continuare recursuri la sentintele care i-au dat castigatori pe pensionarii militari cu pensiile afectate de recalculare/revizuire/re…
  Intreb la modul cel mai serios: Suntem Nebuni de Legat, sau ce se intampla in tara asta? Au luat-o toti razna? Cine de la MApN trebuie legat si bagat la Balamuc?
  Premierul si Ministrul Apararii spun ca printre cei carora li s-au marit pensiile sunt unii care au folosit acte false si tot pe noi pun Potera de Avocati, pe noi cei batjocoriti si umiliti fara a fi acuzati de ceva anume.
  Stie cineva cine conduce astazi MApN-ul? Cine trebuie hulit si invinuit de continuarea ostentativa a bataii de joc?
  Oamenii astia care au venit la guvernare ne spun ca e nevoie de 5 milioane de euro pe an si treaba se rezolva, dar nu fac nimic. Le aduc aminte ca Udrea cheltuia pe o telegondola 40 milioane euro si nimeni nu zicea nimic. Nu ziceau aia dinainte, nu zic astia de acum. De ce nu e Udrea la puscarie? De ce noi suntem obligati sa ne taram prin tribunale – bolnavi, batrani, fara putere, iar pe Udrea o primesc, pe usa din dos – dar o primesc, in Parlament.
  Sunt plin de URA si VENIN, spuneti-mi pe cine sa le vars?
  TEDY PANTEA

 12. ady says:

  D-lor colegi din toate armele,fie din aparare,fie din MAI.

  Daca ministrul apararii mai face ceva in legatura cu pensiile taiate ,l-ati auzt cumva si pe cel de la interne,l-ati vazut cu mainile suflecate sa se zbata pentru ostirea lui?
  Nu cred…nici ca-i pasa…Suntem mii si mii de militari MAI care am avut pensii sub 3000 ron(atentie,ofiteri spec.I,cu toti ani vechime)la care BOC cu al lui OPREA,scoteau flacari pe nas si spuneau ca aceste pensii nu vor fi taiate.Ori,eu in persoana am 480 ron.taiati si ii mai pasa cuiva? Ma tem ca nu…La cei care le-au crescut,radiaza de bucurie si au uitat total de fratia armelor si a colegilor de suferinta.
  Ma intorc la actualul ministru MAI:
  Cum poti tu pastorul oilor tale sa le faci pa acestea ,,mare golaneala,,?Nu cumva tu le pazesti ?Nimeni si nimic nu te va ierta pentru acest lucru,asa sa fie…si nu ai voie sa faci o asemena afirmatie…
  Ai dat tot felul de teste si rapoarte femeilor din MAI sa-ti raporteze ce??cand s-au culcat,cu cine si daca au ciuda pe vre-un sef sa-l de in gat?
  Oribil,…ministru mai adevarat ca DORU VIOREL URSU la interne,nu va mai fi niciodata.
  Intereseaza-te d-le ministru,caci subofiterii ce iasa in strada in trei ture de serviciu,isi cumpara bocanci pe ,,leafa,,lor.Nu au tinuta adecvata de iarna…Fac tura de serviciu cu masinile proprii sa prnda hotii,deoarece nu au masini si benzina.De salariile lor ce sa mai vorbim.Sunt primii ce iau contact in strada cu neprevazutul,iar plata acestora lasa de dorit.
  Astea sunt problemele mari pe care trebuie sa le rezolve,pensiile taiate,echipament,benzina si salarii marite la subordonati.
  Astept aceasta zi cand o sa le vad si aud pe acestea…Iesiti cu raportul la primul ministru,si sustine-ti cauza oamenilor,ca nu aveti nimic de pierdut,..puteti intra in istorie.De ce doar minstrul apararii trebuie sa propuna premierului asemenea chestiuni si DV-tra NU ???

 13. eu says:

  Nu sunt 30.000, ci doar peste 37.500, vorba dogarului, acest toflogos presedinte al sindicatului. Vedeti ca deja reclama cheltuieli de peste 5 miliarde cu avocatii – desi nu i-a cerut nimeni sa dea banii astia si, in acelasi timp, sustine ca nu mai are bani – s-au dus pe tamaioasa, nu ?! Filiala Constanta de la cateva sute de membri a ajuns la 103 si tot scade… In toate filiale este la fel. Statul a luat banii militarilor, dogarul le ia banii militarilor, toti iau de la cei necajiti, iar dogarul plange ca nu mai are bani – e rau sa nu-ti mai poti permite luxul de care te bucurai. Dar daca tot ai ramas calic, dogarule, fa vizite prin filiale. Pun presedintii bani sa te omeneasca, fii sigur, dar nu-ti bate joc de banii nostri si asa amarati, si asa putini. Te rugam, dogarule.

 14. gigimarga says:

  Dar dacă celor 90% le-a crescut pensia ilegal, prin calcule eronate şi încadrare greşită în condiţii de muncă? Şi după ce acceptă să primescă pensia pe L119/2010 se trezesc că li se micşorează pensia cu 69%?

 15. dodo says:

  trebuie sa stiti un lucru:auditul a descoperit aproximativ 16.000 de dosare de pensie ale militarilor cu pensii revizuite ,ale caror pensii au fost diminuate initial cu sume de 3,4,500 de lei si carora ulterior,adica anul trecut pana prin mai,li s-au majorat pensiile prin noi decizii ,in care li se acordau grupe de munca pentru care insa nu li s-au eliberat si adeverinte de catre CMZ-uri,ci doar s-a facut comunicare scrisa la DFC,CSP,care evident,a readus aceste pensii cam la nivelul initial.
  deci este vorba de pensionari carora li se redusese pensia ,nu de cei cu pensiile majorate.se pare ca astfel s-a incercat pe cai laturalnice sa se rezolve cat mai multe cazuri de pensii diminuate,insa prin ,,grija,,lui Dobritoiu,acest lucru va fi corectat,fiindca toti cei 16.000 de diminuati,vor reveni la pensiile revizuite pe minus.problema este ca ei nu sunt implicat,totul s-a facut la CMZ-uri,doar pentru cei cu sume diminuate mai mici si care puteau fi marite prin cativa ani de conditii deosebite-50%.
  pe de alta parte ,nu s-a acordat nimanui din acestia conditii de munca conf.HGS 1019,fiindca nu era legal,ci tot dupa vechile raglementari,dar trase de par-de exemplu,participarea la misiuni de lupta cu armament de raboi pe timp de pace,50%,CD, si tot din acestea care cu greu pot fi verificate,insa fara nici un temei legal-adeverinte,OZU,etc.
  in concluzie, s-a vrut sa se faca bine,dar a iesit prost.inca o data s-a adeverit ca gura bate fundul,adica gura lui Dogaru si ai sai in frunte cu Dobritoiu,fiindca la MAI si ceilalti,acest lucru nu a fost facut,adica nici nu s-a marit ,nici nu s-a verificat,fiindca nimeni nu a sarit in sus de capra vecinului.

 16. Lazar says:

  Discutam și comentam actele ilegale aplicate pensionarilor prin diminuarea pensiei,dar nimeni nu a spus și nu spune că am auzit ca la mulți militari MApN le-a dat cîștig de cauza la Curtea de apel in urma recursului.Care sunt motivele de ei au cîștigat.Sa analizam ca H.G.nr.735/2010 a fost abrogată.Deci in concluzie nu trebuia sa se aplice legea 119/2010.
  Din cei la care ne-a taiat pensia cred ca nu este unul la care după adugarea majorarilor de pensie facute de catre guvernul Romaniei de la pensionare nu va fi mai mare decat ce am avut la recalculare.Deci la pensie calculata ar trebui sa solicitam adaugarea majorarilor pensiei in decursul anilor de la pensionare.
  Unde sunt drepturile noastre cîștigate conform Constituției.

 17. Gourkha says:

  E ceva legat de grupele de munca, dar te contest vehement undeva! Si iti demonstrez si ca minti! Eu am pensia micsorata cu 25%. Am fost sunat de la CMJ sa merg “ca poate mai ajusteaza ceva”. Parea o femeie executanta a unui ordin careia i-am raspuns asa de sec de cumva imi pare rau. N-avea nicio vina, executa un ordin si ea. I-am raspuns dupa stilul meu: “eu vreau pensie militara si nu am nevoie de nicio ajustare la o pensie dupa o lege civila”. ‘La revedere!” Cu toate acestea, am primit a 2-a decizie pe revizuire. In baza HG-S/1019 (cel mai probabil), mi-a transformat DFC un an din CD in CS. Nu cel mai probabil, ci sigur! Adica, in acel an aveam CD pentru “activitati de politie militara” dupa HG 1294, anexa originala. Si mi l-au trecut in CS dupa HG-S 1019. Cu smecheria asta cred ca mi-au pus 1 RON in plus si pensia mea s-a micsorat doar cu 24,99(9)%, nu cu 25%. Dar m-a apucat damblaua cand am vazut ca am 50% spor la acel an unde n-am riscat nimic (popice la greu si biliard), iar la 18 ani de AC am vazut ca am tot 50%, 18 ani insa cand pentru mine fiecare misiune/activitate de escalada, imersiune sau parasutism putea oricand sa fie ultima. Plus impactul medical care nu poate fi evitat si pe care doar cei din domeniul (altitudine/imersiune) il cunosc.

  In concluzie, nu s-a facut totul la CMZ. In cazul meu la DFC, din moment ce eu nu am calcat pragul CMZ. Daca la voi la M.A.I. nimeni nu a sarit in “sus de capra vecinului”, fiind multumiti cu ciocul mic cum ca si voi ca ‘functionari publici CIVILI cu mare statut special platiti ca nemilitarii la “8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana “ati tras pe p***a toate opinia publica in sensul ca si voi pretindeti ca ati fi militari, noi la M.Ap.N. nu acceptam sa fim prostiti. Sa isi vada fiecare de turta lui, una e militar, alta functionaras public CIVIL.

  Nota: Rog colegii din M.Ap.N. sa isi vada interesul! Amalgamul acesta de militari suprapusi cu functionarasii public CIVILI reprezinta cauza esecului nostru. Scuze fata de cei din M.A.I. care s-au supus/se supun L. 80, suntei militari ca cei din M.Ap.N., insa e cazul sa va puneti la punct “functionarasii public CIVILI” din M.A.I. – pentru ca acestia ne dezbina ca si militari!

 18. gigimarga says:

  Măgăria cu încadrarea în CS de la CN sau CD s-a făcut la DFC, nu la CMJ!
  Măgăria s-a făcut la cei care au primit scrisori de felicitare, adică la cei cu naşul comun în suflet. Cineva ar trebui să răspundă penal pentru introducerea de date false în fişele de calcul ale pensiilor.
  Iuda care a dat ordin să se mărească pensiile pentru unii fără drept sa cocoţat pe o treaptă mai sus să nu fie atins de braţul legii şi stă deadreapta finului!
  Stau şi mă gândesc ce o fi în sufletul tinerilor ofiţeri care nu au nici un viitor!

 19. LoremIpsem says:

  @Gourkha
  Grupa Majora:0(Fortele Armate) este solutia la nota ta.

 20. LICA says:

  DORESC DIN SUFLET TUTUROR BLESTEMATILOR CARE NE-AU TAIAT DREPTURILE LEGALE DE PENSIE SI NE DUC CU PRESUL PROMISIUNILOR DESARTE, SA AIBA SOARTA ACESTUI JUDECATOR.
  NU STIU CE SENTINTE A DAT PE SPETA PENSIILOR MILITARE , DAR VAD CA BUNUL DUMNEZEU NU DOARME.
  Un judecător din Suceava are nevoie de ajutorul tău
  Dumitrescu Iulius-Cezar este judecător la Curtea de Apel Suceava. În anul 2006 a fost diagnosticat cu o tumoră pe creier numită astrocitom fibrilar grad II. După mai multe tratamente s-a vindecat, însă cinci ani mai târziu, boala a recidivat.
  Un judecător din Suceava are nevoie de ajutorul tău
  Redăm povestea lui Dumitrescu Iulius-Cezar. Detalii puteţi găsi şi pe neagurodica.blogspot.ro.
  Am urmat apoi tratament oncologic la Spitalul Fundeni, si anume 27 de sedinte de radioterapie. Timp de 4 ani m-am simtit bine, mi-am reluat serviciul, am sustinut 2 examene de promovare, atat la Tribunalul Suceava cat si la Curtea de Apel Suceava. Viata si-a reluat cursul firesc. Am fost foarte fericit cand am aflat ca sotia mea este insarcinata si ca ne-a binecuvantat Dumnezeu cu un copil. Dar la scurt timp fericirea mi-a fost umbrita de o veste cumplita: RECIDIVA TUMORALA. A trebuit sa trec din nou prin acelasi calvar, dar de aceasta data s-a adaugat si un tratament de 9 luni de chimioterapie. Rezultatul biopsiei dadea o veste si mai urata, tumora evoluase in grad: Oligoastrocitom anaplazic gr. III. Am reusit sa trec totusi cu ajutorul familiei, prietenilor, colegilor mei si peste aceasta cumpana a vietii. Pe 25 aprilie 2011 mi s-a nascut baietelul meu Tiberiu si de atunci am simtit ca traiesc din nou. …Dar boala nu mi-a dat un ragaz prea lung. Atunci cand copilul meu a implinit un an si 9 luni, in loc sa ma bucur de acest eveniment am primit pentru a 3-a oara o veste cumplita. Aparitia unei noi tumori INOPERABILE, care necesita de urgenta efectuarea unui tratament oncologic performant, tratament ce poate fi efectuat aici in tara doar la Clinica Gral. Tratamentul este foarte costisitor si pe aceasta cale apelez la ajutorul dumneavoastra.
  Stimati colegi din toata tara, ajutati-ma va rog sa inving aceasta boala cumplita, sa lupt pentru copilul meu care este viata mea. Ajutati-ma sa fiu sanatos, sa ma bucur de orice clipa petrecuta alaturi de Tiberiu si de sotia mea, sa-mi vad copilul crescand, sa-l duc la scoala, sa-l vad cum devine om.

 21. LICA says:

  LA M.A.I. , NU SUNT BANI DE SALARII SI DE PENSII, INSA SAU ALOCAT 82 DE MILIOANE DE EURO PENTRU A CUMPARA LA URGENTA , “MATERIALE DE INABUSIT REVOLTE POPULARE “.

 22. karadeniz says:

  Politica celor de la putere este simplă. O agresiune din afara țării este puțin probabilă. Suntem membri NATO și UE deci în caz de nevoie aceștia se vor implica, mai ales că tot ce încă se mai produce în țara asta este controlat și preluat de firme străine. Interesul celor din fruntea țării este limitat doar la angajamentele militare cu partenerii externi. Armata va fi redusă în următorii ani până la efective de 45-55 de mii de oameni.
  Pe plan intern problema este alta. Inamicul real, pentru marii îmbogății ai vremii, este aici în țară. Cum nici NATO nici UE nu vor putea interveni, dacă acestora le va trece prin minte să tragă brazda ’ngustă și adâncă prin pântecele miilor străstrănepoți ai logofătului Filip Pisicu, trebuie să fie cineva să-i apere. Armata nu a facut-o nici în 1989 și nu o va face nici în viitor, mai ales cu așa efective.
  Și atunci accentul se pune poliție, jndarmerie, SPP, SRI, poliție comuntară, firme private de protecție și pază și alte asemenea structuri ce poartă arme . Dacă adunăm aceste efective, care nu prea sunt clar precizate prin statistici, ajungem undeva la 350-400 de mii de arnăuți domnești, cam 1 la 45-50, raportat la întreaga populație.

 23. LICA says:

  iata ce spunea pe 14 ianuarie domnul Dogaru: ” Presedintele SCMD afirma ca tot ceea ce trebuie facut la nivelul celor doua ministere – MApN si MAI – este pe cale sa se infaptuiasca.” .Ne garanta domnul Dogaru ca are situatia sub control, cei doi ministri de interne si al apararii, lucreaza pentru domnia sa… astazi am aflat ce inseamna asta. Intrebare: PE CINE MINTEA DOGARU SI DE CE ?
  Asa ne trebuie daca stam cuminti si linistiti de 9 luni….deja au tupeu sa ne spuna in fata ca nici nu se mai pune problema vreunei ordonante de guvern reparatorie!!! Dar ordonanta initiata de dl. ministru Dobritoiu a facut obiectul activitatii sale?! Bravo domnilor guvernanti ! Asa trebuia sa ne spuneti acum doua luni,nu aburelile de campanie pentru care v-am sprijinit si pentru care stati frumusel acum cocotati in jilturi!
  Iar noi nu suntem barbati! Cu disciplina noastra suntem scuipati zilnic in fata! Pina la urma tot strada va rezolva problemele. Doar rezolvarea ineficientei masurilor sindicale si a lipsei sinergiei actionale curajoase ne vor aduce in prim-planul intentiilor politice.Pina atunci ne meritam soarta!
  Macar dl. Dobritoiu mai era vocal deoarece i se taiase si lui pensia , insa civilul Dusa nu are nici o legatura cu ARMATA TRANSFORMATA IN “NESIMTITI” si tratata ca atare de PDL SI USL.

 24. LICA says:

  Curtea Constitutionala s-a pronuntat, prin Decizia nr. 956/2012, asupra exceptiei de constitulionalitate ridicate de Sindicatul cadrelor militare disponibilizate în rezerva si în retragere. Astfel, a constatat ca dispozitiile art. 151 alin.(2) din Legea nr. 263/2010, cu completarile si modificarile ulterioare, sunt constitutionale în masura în care se interpreteaza ca nesolutionarea contestatiilor si necomunicarea în termenul legal a hotarârilor comisiei de contestatii nu împiedica accesul la justitie. Înainte de decizia CC, pentru ca actiunea sa le fie admisa de instanta de judecata, reclamantii trebuiau sa depuna la dosar si hotarârea comisiei de contestatii. Procedura a fost stabilita nu pentru a împiedica accesul la justitie, ci pentru a degreva instantele de judecata de o mare parte a cauzelor privind drepturile de asigurari sociale. Probabil ca, la elaborarea legii, nu s-a avut în vedere ceea ce se va intâmpla cu pensiile militare si faptul ca termenele de rezolvare a contestatiilor nu vor putea fi respectate. Dupa Decizia nr. 956/2012 a CC, instantele de judecata nu vor putea respinge ca prematura sau inadmisibila actiunea celor care vor dovedi ca au îndeplinit cerintele legii, adica s-au adresat comisiei de contestatii, dar termenul legal a fost depasit. Cu alte cuvinte, în astfel de situatii, vor admite actiunea si vor proceda la solutionarea acesteia pe fond. Legea 263/2010 prevede ca termenul de solutionare a contestatiei este de 45 de zile de la data înregistrarii acesteia. Art. 151. alin.(2) prevede ca hotarârile comisiei pot fi atacate la instanta judecatoreasca competenta, în termen de 30 de zile de la comunicare. În Regulamentul privind organizarea, functionarea si structura comisiilor de contestatii din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Român de Informatii, se prevede ca obligatia înaintarii contestatiei la comisia competenta revine Casei de pensii sectoriale, în termen de 10 zile de la înregistrare. Contestatiile sunt solutionate pe baza documentelor existente în dosarul de pensie, în termen de 45 de zile de la data înregistrarii la comisie. Apoi, hotarârile se comunica persoanelor în cauza, în termen de cinci zile de la data adoptarii, prin posta, la domiciliul.

 25. Boby says:

  De unde stii ca sint civili ! Le-ai vazut livretu’ ?

 26. LICA says:

   BUCURATI-VA DOMNILOR GUVERNANTI DE LA PDL SI USL. FOSTII MILITARI, CAD SECERATI PE CAPETE, IN SLOGANUL ASTEPTAT:”DREPTATE , PINA LA CAPAT DE DRUM, LA CIMITIR”
  Biroul Executiv Central al Asociatiei Nationale Cultul Eroilor Regina Maria deplânge moartea colonelului (r) TELEOACA GHEORGHE, presedintele filialei Mehedinti. Nascut la 6.09.1949 în Bacau, a absolvit cursurile scolii Militare de Ofiteri Activi Nicolae Balcescu, arma infanterie, 1971; a fost comandant de pluton la Regimentul 90 Mecanizat; sef serviciu la Batalionul 419 Constructii energetice; loctiitor al comandantului pentru logistica la Batalionul 167 Drumuri. Dupa trecerea în rezerva, a activat în cadrul Filialei Mehedinti a ANCE Regina Maria. Dumnezeu sa-l odihneasca în pace!