Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Portavion american survolat de avioane ruseşti

Două avioane Iliuşin IL-38 de patrulă maritimă au zburat la 150 m deasupra portavioanului american – Stennis, pe 16 martie, în timp ce acesta se afla în apele internaţionale din Marea Japoniei.

Avioanele ruseşti s-au apropiat destul de mult de portavionul american pentru a-l survola.

Incidentul s-a repetat marţi, 17 martie, când USS Blue Ridge şi Stennis au fost survolate de două bombardiere ruseşti Bear. De această dată însă distanţa a fost mai mare – circa 600 de metri.

Oficialii americani au precizat că în ambele cazuri, avioane de luptă americane F/A-18 au interceptat avioanele ruseşti la circa 70 de mile marine de nave şi le-au escortat până au părăsit zona.

În ambele ocazii, militarii americani au încercat să îi contacteze pe piloţii ruşi pe frecvenţele radio internaţionale, dar aceştia nu au răspuns.

Ultima dată când avioane ruseşti au zburat peste o navă americană a fost în februarie 2008, când “ţinta” a fost portavionul USS Nimitz.

Sursa: Antena3

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Portavion american survolat de avioane ruseşti”

  1. DE CE BAL says:

    Fandari aeriene in duelul imagologic care prefateaza apropiata intalnire dintre Obama si Medvedev.