Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Portavionul USS Carl Vinson va sprijini opearţiunile de ajutorare a victimelor seismului din Haiti

Portavionul american cu propulsie nucleară, USS Carl Vinson, se află în marş spre Haiti, pentru a servi drept bază flotantă pentru operaţiunile elicopterelor care transportă ajutoare pentru victimele seismului.

USS Carl Vinson, poate fi adaptat perfect şi pentru o misiune umanitară în Haiti, fiind echipat cu un sistem de purificare a apei, cu zeci de paturi medicalizate, cu trei săli de operaţie şi dispune de o punte de aterizare care poate primi un mare număr de elicoptere.

Prezenţa portavionului va permite evacuări medicale cu elicopterul şi transportarea unor medici şi a unor echipe de experţi pentru a aduce şi a livra ajutoarele, precum şi a unor mari cantităţi de apă potabilă.

Prezenţa portavionului american poate suplini activitatea aeroportului din Port-au-Prince, care nu dispune decât de o singură pistă, foate aglomerată de traficul de avioane care aduc ajutoare umanitare şi echipe de salvare.

Graţie celor două reactoare nucleare ale sale şi sistemului de purificare a apei, USS Carl Vinson poate produce 15.000 de hectolitri de apă potabilă pe zi, o resursă crucială pentru o ţară care se confruntă cu o penurie de apă şi hrană.

Nava, care a costat 4,5 miliarde de dolari, era staţionată în largul coastelor statului american Virginia, în apropiere de Norfolk, înainte de seismul puternic ce a lovit Haiti pe 12 ianuarie.

USS Carl Vinson măsoară 333 de metri lungime şi 78 metri lăţime şi are un echipaj format din 3.200 de persoane, inclusiv personal medical. El face parte din portavioanele clasa “Nimitz”, pe care US Navy le consideră drept “elemente centrale” ale puterii sale navale.

USS Bataan şi alte nave de sprijin se va alătura grupării navale americane care va fi deplasată în zonă la începutul săptămânii următoare, având la bord aproximativ 2200 de puşcaşi marini cu echipamentul complet de luptă. Aceştia vor avea misiunea de a participa la restabilirea ordinii în Haiti, ţară în prezent devastată de jafuri şi omoruri.

sursa: CNN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.