Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Posibil ca România să rezilieze contractul de achiziţie a transportoarelor Piranha

Deoarece Ministerul Apărării a primit anul acesta cel mai mic buget de la intrarea României în NATO – aproximativ 1,30 la suta din Produsul Intern Brut, “achiziţiile majore din domeniul militar vor mai aştepta, cel puţin până anul viitor”. Afirmaţia a fost făcută de Secretarul de stat al Ministerului Apărării şi Şeful Departamentului pentru Armamente, Aurel Ionel Lascu, în cadrul unui interviu acordat postului Realitatea FM. 
“Armata intenţiona să plătească 45 de milioane de euro firmei elveţiene Mowag pentru 31 de transportoare blindate noi… Din 2006 – atunci când s-a semnat acest contract – până în prezent au fost livrate 17 astfel de TAB-uri, în două tranşe. România a plătit însă numai 10 transportoare şi ar putea chiar să rezilieze contractul, pentru că TAB-urile s-au dovedit cu probleme”, a mai spus Aurel Ionel Lascu.

Potrivit lui Lascu, “România nu poate îndeplini standardele NATO în materie de achiziţie şi din cauza procedurilor greoaie şi a legislaţiei”.
Astfel, 11 transportoare amfibii PIRANHA, care ar putea spori gradul de siguranţă a trupelor româneşti din teatrele de operaţii externe sunt blocate în ţară de MApN din cauza procedurilor tehnice. În Afganistan au ajuns doar 6 transportoare, în septembrie 2008.

Sursa: Realitatea FMZiua

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Posibil ca România să rezilieze contractul de achiziţie a transportoarelor Piranha”

  1. DE CE BAL says:

    Randurile de mai sus sunt din ciclul: “da-i incolo de racani! Ei au vrut in desert? Sunt voluntari? Sa se descurce. Noi avem reduceri bugetare. Nu traim in Elvetia. Clar, pentru toata lumea?”

  2. DE CE BAL says:

    Pe vremea lui Melescanu, distinsa Elisabeta Georgeta Ionescu – specialista in isterii bazate pe frustrari strict personale – dadea lectii de militarie si primirea onorului la …baietii care duceau greul tranchilizantului organism militar roman.
    Intre doua aparitii publice cerea contraspionajului militar romanesc date compromitatoare despre Bogdan Olteanu! Cel care a trimis-o de la Parlament la Ministerul Apararii amantelor de…elita.
    Acum, domnul Lascu, dupa ce l-a mazilit la pensie, intr-un mod nedemn, pe generalul Sandu, bate campii cu gratie. Opinia lui, cu tot respectul, nici nu conteaza. Cel mult este o portavoce. Sau un gramofon…Depasit.