Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Posibilă crearea unei agenţii europene de combatere a terorismului

Aflat într-o vizită oficială la Berlin, preşedintele Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a propus – în cadrul unei întâlniri avute cu Cancelarul german, Angela Merkel, premierul belgian Charles Michel şi cu premierul luxemburghez Xavier Bettel – crearea unei agenţii europene de combatere a terorismului.
“În cadrul întâlnirilor am propus ca şi o măsură concretă – deocamdată este o propunere şi vom vedea cum poate fi ea transpusă în practică – crearea unei agenţii europene de combatere a terorismului. Ar fi o măsură concretă care ar înlocui multiplele entităţi care se ocupă acum cu prevenirea actelor teroriste şi cred că ar putea realmente să crească nu numai securitatea propriu-zisă, ci şi sentimentul securităţii în interiorul Europei”, a declarat preşedintele într-o conferinţă de presă la sediul Ambasadei României la Berlin.

Iohannis a mai spus că există “un larg consens în ceea ce priveşte măsurile de prevenire a terorismului şi că, în viitorul apropiat, cu siguranţă vor fi adoptate, la nivel european, măsuri foarte concrete pentru îmbuătăţirea situaţiei”.
Preşedintele a mai spus că securitatea internă şi externă a Uniunii Europene “reprezintă tema centrală în dezbaterile naţionale europene”, deoarece în UE “au fost prea multe acte de terorism”.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Posibilă crearea unei agenţii europene de combatere a terorismului”

  1. Trifon Gruju says:

    Da. D-l presedinte vrea sa externalizeze toate institutiile de forta ale Romaniei. Sa nu mai avem niciun cuvant de spus in interesul national. De fapt cuvantul ”national” alaturi de ”legionar” va fi interzis in curand. http://adevarul.ro/news/politica/presedintele-frantei-francois-hollande-data-romania-1_57d6e7bd5ab6550cb89a276b/index.html