Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Posibilă explicaţie la nelămuririle lui Oprea

În sfârşit, credem că am găsit o posibilă explicaţie a discursului (tip monolog) al lui Gabi Oprea. Cel de luni, 13 septembrie, în care afirma că “prin recalculare, pensiile militarilor vor creşte”. În condiţiile în care prin recalculare, de obicei se “taie”, nu “se creşte”.

Şi ne-am dat seama de ce speech-ul acestuia era, pe alocuri, dezlânat. Motivul: cu o zi (de fapt, o seară) înainte, ministrul a participat la nunta prietenului său, Florentin Pandale, primarele de Voluntari.

De la gazetele de se vor “tabloide de Românica”, am aflat că duminică, ministrul a participat la nunta bunului prieten, coleg de UNPR şi tovarăş de afaceri Florentin Pandele cu Gabriela Vânceanu Firea. Nunta a avut loc la Clubul Generalilor din Bucureşti.

Înainte de Revoluţie locaţia era ştrandul Ministerului Apărării, iar “acum a devenit unul dintre cele mai exclusiviste locuri de distracţie ale angajaţilor din Armată”. Situat pe Şoseaua Străuleşti, la numărul 1, Clubul este păzit de militari şi arată pe dinafară ca o unitate a armatei. Înăuntru, însă, e lux!”, apreciau cei de la Click.

„Aici au acces doar membrii, angajaţi ai Ministerului Apărării”, le-a spus celor de la ziarul Click unul dintre soldaţii care păzeau intrarea.

“Au fost amenajate trei locaţii pentru cei aproximativ 80 de invitaţi: sala principală, unde au stat rudele şi prietenii, crama, unde au petrecut colegii de la UNPR ai mirelui, în frunte cu ministrul Apărării, Gabi Oprea, şi un cort pentru grătare. Cei care doreau să stea la aer şi pofteau la mici sau friptură puteau să iasă şi să se bucure de vremea călduţă şi de mirosul îmbietor al unui purcel învârtit migălos la proţap”.

După un chef de-o noapte, cu mâncărică şi băuturică, era firesc ca ministrul să nu aibă chef, a doua zi, de dialog cu presa adunată să afle cum “cresc, prin recalculare, pensiile militarilor”! Deci, de aceea conferinţa de presă a fost un soi de monolog (aşternut de dinainte pe hârtie). Ce să-i faci, tot om e şi ministrul…

Iar proverbul românesc cum că “gura bogatului nu crede gura săracului!” este cât se poate de actual. Ce ziceţi?

Sursa: ziarul Click

S.B.

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

9 Responses to “Posibilă explicaţie la nelămuririle lui Oprea”

 1. Bure Bista says:

  Infomondo sa nu uite ca Oprea a servit interesul national cand a fost la nunta.

  Oricum, Pandele probabil va fi facut amiral de Voluntari pentru reusita penetrarii grupului advers in ale manipularii (realizatoarea TV de la grupul Intact – Antenele lui Voiculescu).

  Astfel UNPR-ul isi va impune interesul national si in media aservita mogulilor.

 2. micutzul says:

  @ Bure Bista
  Nu inteleg, Pandele pe cine a penetrat, Antena sau pe Gabi ?
  Parerea mea este ca tipul cu monologul era inca ametit si aia la minister au facut un pariu la misto….bai, il facem pe asta ? Si l/au facut cu tot cu femeia de serviciu. Auzi tu maior cu 31 de ani vechime…Bai da prosti ne cred astia…

 3. cititor says:

  Va asigur ca ,Clubul Generalilor este una din locatiile proaste ale Bucurestiului.Am fost acolo la o nunta si ..dezamagire totala sub toate aspectele. Intradevar este discret,nu intra oricine,dar nici nu este singurul loc cu acest statut,iar ziaristii trebuie sa stie ca daca cineva nu vrea sa faca public un moment din viata,sa respecte acest lucru.Despra DON OPREA numau de “bine”

 4. Uimitul says:

  Ma uimeste clarviziunea articulerului. Ma uimesc luarile de atitudini ale compuneristilor cu referire la trairile politice ale ministrului apararii. Oare voi fi la fel de uimit cand , dupa 1 Ianuarie 2011 , va disparea sindicatul care alege neghina si arunca graul ? Astept sa ma uimeasca cineva care isi masoara cultura in grade militare.

 5. bujor says:

  La ora actuala se recalculeaza (actualizeaza)pensiile militare celor care au iesit la pensie inainte de 2001.Acelea intradevar sunt pe crestere, pentru ca se fac dupa legislatia din 2001 si 2002. si tare ma tem ca pe post s-au dat exemple eronate adica actualizate si nu recalculate de la 1 ian.2011.

  Afirmatiile gen .oprea despre recalcularea pensiilor pot fi adevarate daca la legislatie inca se lucreza si va apare imediat in viitorul apropiat ,altfel toate pensiile scad. imi pare rau ca nu sunt sinceri cu noi ca sa puna capat discutiilor interminabile

 6. Covasneanul says:

  Cred că site-ul trebuie sa aiba o secţiune agrară, prea se vântura grâul şi neghina!

 7. micutzul says:

  @ Uimitul

  Uimitule ma uimesti. Hai mai baiete, vorbeste, spune ce ai de spus, arunca un subiect in discutie…Daca vrei actiune si vezi ca noi nu putem, vezi ca am spus ca asteptam un conducator. Actiune si noi te urmam…Si cultura nu se masoara in grade militare . Poti sa fi general si prost gramada, cum este o tipa stiu eu care….sau poti sa fi soldat si sa ai o vasta cultura ( vasta nu vesta ).Atentie acesta nu este un atac, este un simplu raspuns.

 8. cocorul says:

  Cand te uiti la pensionari ai putere sa vezi trecutul lor? Dar nu uita camarad activ, ca acela va fi in curand viitorul tau! Asadar, nu sta cu mainile in san si te multumeste ca ti se ia din drepturile tale in fiecare zi. Fa ceva!
  ………
  Mu-mi pot stapani mania fata de toti nemernicii care isi bat joc de Armata Romaniei si fata de toti tradatorii si lingaii care se mai afla in activitate sub haina militara!

 9. azis says:

  Tembelii astia de la conduceri, ne cred si pe noi naivi, cum se stiu pe ei?
  Pai daca 92% din pensii cresc si numai 8% vor creste atunci ce rost mai are recalcularea , de unde atatea economii la bugetul pensiilor.