Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Poziţiile Rusiei şi ale NATO se apropie în privinţa scutului antirachetă

În ciuda divergenţelor prilejuite de intervenţia militară în Libia, poziţiile Rusiei şi alianţei NATO se apropie în privinţa preconizatului scut antirachetă din Europa.

La finele reuniunii miniştrilor de Externe ai ţărilor NATO ce s-a desfăşurat la Berlin, secretarul general al alianţei, Anders Fogh Rassmusen, a declarat că “s-a ajuns la un consens în privinţa planurilor fundamentale”, citează Deutsche Welle.

Rassmusen a explicat că obiectivul comun este crearea a două sisteme defensive separate care urmează a fi coordonate împreună.

Ţările NATO vor coopera de asemenea mai strâns cu Federaţia Rusă şi în privinţa misiunii din Afganistan.

În cadrul unui proiect comun sub conducere germană, NATO şi Rusia vor contribui la modernizarea flotei de elicoptere a armatei afgane. Moscova şi cele 28 de ţări NATO au convenit în noiembrie trecut să-şi intensifice din nou cooperarea, după ce relaţiile bilaterale au fost îngheţate după răzbiul din Georgia, din august 2008.

Sursa: Deutsche Welle

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.