Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pratt & Whitney Premiat a primit un contract de 1,13 miliarde de dolari pentru lotul 4 de motoare pentru viitorul avion multirol F35

F-35 Lightning II in timpul testelor foto wikipedia

Departamentul american al Apărării a acordat Pratt & Whitney un contract de 1,13 miliarde dolari pentru producţia de motoare F135 pentru testele avionului multirol de generaţia a V-a F-35 Lightning II.

Pratt & Whitney şi Departamentul Apărării au ajuns la un acord cu privire la preţ şi condiţii pentru contractul LRIP 4 (low rate initial production), atribuit iniţial în iulie 2010, care conţine un preţ fix şi taxa de stimulent. LRIP include producţia, piese de schimb, mentenanţa şi livrarea lotului al patrulea de motoare F135.

“Acest contract oferă clienţilor noştri o economie de combustibil de 15% la decolare şi aterizare convenţionale / varianta (CTOL/CV), comparativ cu LRIP 3, şi demonstrează angajamentul nostru faţă de atingerea obiectivelor de reducere a costurilor pentru motorul F135″, a declarat Bennett Croswell , preşedintele secţiei motoare militare de la Pratt & Whitney. “Se, vorbeşte de asemenea de ajungerea la maturitate a motorului nostru, care se bazează pe tehnologia folosită în producţia motorului F119. Motorul F135 a fost folosit în toate cele 868 ale F-35, inclusiv 100 de aterizari pe verticală în configuraţia de decolare / aterizare pe distanţă scurtă verticală”.

Lotul al patrulea motoare F135 include 18 motoare convenţionale de decolare şi aterizare (CTOL) şi 19 motoare decolare verticală. Livrările pentru acest lot sunt programate să înceapă în al patrulea trimestru din 2011. Motoarele livrate în LRIP 4 vor sprijinii testările efectuate în cadrul proiectului F35 de către SUA, Marea Britanie şi Olanda.

sursa: Global Security

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.