Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Predare-primire a misiunilor în Afganistan

În baza Lagman din Afganistan, s-a desfăşurat ceremonia militară de predare-primire a misiunilor între Batalionul 280 Infanterie Mecanizată din Focşani şi Batalionul 33 Vânători de Munte “Posada” din Curtea de Argeş.

La festivitate au participat comandantul Comandamentului Regional de Sud, general-maior Nick Carter, guvernatorul provinciei Zabul, Mohammed Ashraf Nasseri, şeful de Stat Major al Comandamentului Operaţional Întrunit, comandor Costel Avrămescu, comandanţi ai Poliţiei şi Armatei Naţionale Afgane, comandanţi de detaşamente româneşti din Afganistan.

Ceremonia militară a început cu un moment de reculegere în memoria militarilor căzuţi la datorie în Afganistan.

În discursul său, generalul-maior Nick Carter a apreciat activitatea desfăşurată de militarii Batalionului 280 Manevră în cele şase luni de misiune, iar guvernatorul provinciei Zabul, în alocuţiunea prezentată, le-a mulţumit militarilor Batalionului 280 Infanterie pentru menţinerea unui climat de securitate în provincie şi le-a urat militarilor Batalionului 33 Manevră “Posada” bun venit, menţionând că este nerăbdător să colaboreze cu ei.

Printre sarcinile pe care le vor îndeplini vânătorii de munte argeşeni se numără securizarea ariei de responsabilitate, executarea de operaţii militare împreună cu forţele afgane, acţiuni de asistenţă umanitară, misiuni de patrulare şi de escortă convoaie.

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.