Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pregătiri pentru intervenţia militară în Siria?

Potrivit The Washington Post, SUA şi aliaţii lor au început discuţii “serioase” privind o posibilă intervenţie militară în Siria.

Printre opţiunile examinate figurează:
– livrările directe de arme către opoziţia siriană;
– trimiterea de trupe în vederea asigurării de “coridoare umanitare” sau a unei “zone de securitate” pentru protestatari;
– lovituri asupra sistemului antiaerian al Siriei.

Potrivit cotidianului american, opiniile diferă în ce priveşte amploarea, termenele şi mijloacele de intervenţie.

La ora actuală, eforturile americane în Siria vizează asigurarea transferului de ajutor umanitar în ţară şi unificarea diferitelor grupuri ale opoziţiei anti-Al-Assad.

Pe 6 martie, Barack Obama şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, John Boehner, au declarat că Washingtonul nu va lansa nici o acţiune militară unilaterală împotriva Damascului.

Recent, senatorii republicani John McCain, Lindsey Graham şi colegul lor independent Joe Lieberman au făcut apel la autorităţi să lanseze lovituri aeriene asupra forţelor armate siriene pentru “a-l constrânge pe Bashar Al-Assad să demisioneze”. Cu toate acestea, preşedinta Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanţilor, Ileana Ros-Lehtinen (republicană), a lăsat să se înţeleagă că nu va fi autorizată de către Cameră recurgerea la forţa militară împotriva Siriei.

sursa: The Washington post

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.