Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Presa militară solicitată pentru o presiune pozitivă asupra decidenţilor politici

Prezent la festivitatea de sărbătorire a Zilei Presei Militare, desfăşurată la Palatul Cercului Militar Naţional, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat că presa militară trebuie să exercite o presiune pozitivă asupra decidenţilor politico-militari pentru obţinerea de resurse.Astfel, Dobriţoiu a declarat:
“Împlinirea a 153 de ani de la apariţia primei publicaţii militare îmi oferă prilejul transmiterii unui mesaj neconvenţional. Aţi cunoscut momente de glorie, dar şi de obedienţă ruşinoasă. Să nu mai lăsaţi să existe niciun fel de ingerinţă sau presiune asupra muncii dumneavoastră. Trebuie să contribuiţi la schimbarea atitudinilor şi mentalităţilor personalului armatei şi, de asemenea, să faceţi o presiune pozitivă asupra decidenţilor militari şi civili pentru asigurarea unei resurse rezonabile forţelor armate”.
“Starea forţelor este critică datorită unei subfinanţări cronice. Din această cauză vă cer să prezentaţi corect situaţia din armată pentru a determina o reacţie promptă a liderilor militari”, a adăugat ministrul.

 

Sursa: comunicat MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

16 Responses to “Presa militară solicitată pentru o presiune pozitivă asupra decidenţilor politici”

 1. marian says:

  ,,Aţi cunoscut momente de glorie, dar şi de obedienţă ruşinoasă.”, mai ales cei activați cu grade de ofițeri superiori, sau cei care pe timpul fostului ministru au tăcut mâlc au luat solde de redactori șefi și acum au început să publice drepturi la replică ”retroactive”.

 2. dodo says:

  Bretonatul e de tot rasul.Auzi la el:presiune asupra decidentilor militari pentru resurse; …..limbaj moderast…..singurul decident militar care aduce resurse este ministrul apararii,ca de aia exista,pantru gestionarea resurselor,nu ca sa faca planuri strategice cum tot declari peste tot.Du-te la partid,du-te la copiatorul sef daca ai sange in tine si bate cu pumnul in masa asa cum a facut predecesorul si rezolva problemele,nu baga tu presa militara in politica.
  Dar la ce te poti astepta…………l care nu a gasit alt consilier decat pe arhicunoscutul politruc ,delator si dezechilibrat Petrache Costinel,ce naiba sa il invete acesta…

 3. micutzul says:

  Am vrut sa comentez si eu dar cand vad ce cuvinte foloseste dodo , ma gandesc sa revin mai tarziu. Felicit redactia . Nu pe cea de la presa militara….

 4. maiorul says:

  pt DODO ESTI UN …….limbaj moderat…. SALBATIC(FOLOSESC ACELASI LIMBAJ)

 5. Lt.col(r).Ing.dpl.Vasile says:

  Basescu il da afara si ii insceneaza furtul armelor de la Ciorogarla (deoarece s-a opus la achizitia de avioane S.H.)si omologul italian il decoreaza!
  Asta spune totul despre diferentele majore dintre cei doi!
  Dan B.
  La sediul Ambasadei Italiei a avut loc ieri, 19 iulie a.c. un eveniment important:
  Prezentarea formaţiei de acrobaţie a Forţelor Aeriene Italiene, FRECE TRICOLORI, ce vor susţine în zilele de 21 şi 22 iulie un super-show aerian pe aeroportul Băneasa.
  Invitat de onoare la eveniment, domnul general-locotenent(r) Constantin Croitoru, fostul Şef al Statului Major al Forţelor Aeriene Române, a primit din partea Preşedintelui Italiei, decoraţia STEAUA SOLIDARITĂŢII ITALIENE în grad de MARE OFIŢER, distincţie oferita de E.S.Mario Cospito,ambasadorul Italiei la Bucureşti.
  Ceremonia s-a desfăşurat în prezenţa formaţiei de acrobaţie aeriană FRECCE TRICOLORI, a domnului general locotenent Cârnu Fănică, Seful Statului Major al Fortelor Aeriane Romane precum şi a altor importante personalitati ale ambelor tari.

 6. vali says:

  Dorina Danielescu, consilierul ministrului Apărării se află în vizorul A.N.I.
  Dorina Danielescu, consilierul ministrului Apărării, e în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate. Aceasta nu ar fi declarat peste 150.000 de euro. Acum, averea ei este verificată pentru perioada în care a fost şef ANRP dar şi pentru cea anterioară, când a ocupat funcţia de procuror.

  În octombrie 2011, Dorina Danielescu a ajuns la şefia Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, după ce Crinuţa Nicoleta Dumitrean a demisionat. Ea a rămas la ANRP până pe 23 mai 2012 când a fost retrasă de la conducere de către Victor Ponta.

  Din 8 iunie, fosta procuroare îndeplineşte funcţia de consilier personal al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu. Deşi nu a făcut stagiu militar, ea a fost avansată la gradul de colonel.

 7. dodo says:

  niste ordinari!revin jigodiile comuniste cu intregul arsenal de minciuni,relatii,parveniti si scheme !

 8. Marius Fenchea says:

  Tare as vrea ca sa il vad pe domnul general Croitoru intr-un interviu in care sa explice publicului larg ceea ce sustinem noi pasionatii de pe blogurile de specialitate – adica necesitatea cumpararii de avioane NOI!
  Cred ca argumentele dumnealui sunt mult mai pertinente decat tot ceea ce am scris pe bloguri deoarece are date la care noi civilii nu avem acces decat marginal.
  Domnul general Croitoru ar trebui sa iasa sa le explice tuturor necesitatea ca astazi sa nu luam avioane second hand retrase de altii, de ce nu trebuie ca noi sa fim cazatura Europei.
  Avioanele noi garanteaaza existenta unei forte de vanatoare inca cel putin 30 de ani de acum inainte ceea ce inseamna existenta insasi a Foretelor Aeriene Romane!

 9. Schwartzkopff says:

  Mesajul este confuz domnule ministru. Presiune mediatica pozitiva?? … “pentru a determina o reacţie promptă a liderilor militari”. La ce fel de reactie va asteptati din partea liderilor militari??

 10. Marlon Juvet says:

  Până una alta presa militară e ocupată să-şi pună cenuşă în cap pentru mizeriile alea omagiale din timpul lui Oprea. Şi mai e ocupată să-şi pregătească doo comunicate, precum Eisenhower în timpul invaziei din Normandia.
  O variantă de comunicat dacă Forţele Binelui înving, şi o variantă pentru cazul că Beau Beau se întoarce la Cotroceni.
  Un numitor comun al ambelor comunicate – slugărnicia.

 11. vanator says:

  Multi viteji pe aici. Vorbim de presa MILITARA si nu de presa civila. Vorbim de aceasta presa militara ca despre ceva iesit din comun, ceva care ar fi trebuit sa ia atitudine in timpul mandatului ministrului Oprea. Stau si ma intreb si poate se gaseste cineva sa raspunda, daca presa militara era obedienta, cum erau domnii generali din toate structurile de conducere ale MApN? Ati auzit sau vazut pe cineva luand atitudine? E usor sa critici atunci cand nu esti implicat direct insa cei care au imbracat uniforma militara de la 14 ani cunosc cel mai bine raspunsul la un ordin militar. Va mai amintiti care este?!!! (recunosc, aici sunt un pic ironic). Iar daca ordinul vine de la un ministru, atunci Oprea, acum Dobritoiu, ce s-ar fi intamplat cu cei care nu ar fi executat ordinele? La fel ca intreg sistemul militar si presa MILITARA a fost subjugata de catre un individ lipsit de scrupule, cu simptome de paranoia care nu a tinut cont decat de propriile lui ganduri. Ce a iesit s-a vazut insa parca nici prezentul nu este chiar asa de roz. Presa militara da semne de normalitate si nu e nevoie sa fii expert sa observi asta. Mai grav stam la consilierea domnului ministru. Nu-mi amintesc sa-l fi auzit pe domnul Dobritoiu sa transmita ceva militarilor activi. Probabil ca nici un consilier din cei foarte multi care se bat pe scaunele din birourile aflate la etajul intai, nu are in vedere vreun proiect legat de personalul militar si civil in activitate. Si pentru ca cineva amintea de domnul Costinel Petrache vreau sa adaug un singur lucru. Se spune ca domniia sa este consilier, mai precis consilier onorific. Asta pentru ca pensia domniei sale, marita de hulitul ministru Oprea, este cu mult mai mare decat un amarat de salariu de consilier. Prin urmare, domnul Petrache se multumeste doar cu pensia prestand moca aceasta munca istovitoare de consiliere. Ma intreb, oare cum un consilier al ministrului apararii nationale poate sa acuze in termeni extremi de duri, generali in activitate ai Armatei Romaniei si apoi sa-i priveasca in ochi fara nici o problema? Cum poate tolera domnul Dobritoiu astfel de situatii? Eu sunt putin buimac si nu mai inteleg nimic.

 12. mos alecu says:

  Cred ca discutiile privind INDEPENDENTA , NEUTRALITATEA , OBIECTIVITATEA … bla , bla , bla … presei , in general , nu au nici un sens/ nici o noima in cazul “Observatorului Militar” .
  Acest “organ de presa” nu are statutul unui ziar comercial .
  El este un instrument/mijloc prin care M.Ap.N. isi difuzeaza , in rindurile populatiei , unele (de retinut … UNELE) din aspectele activitatilor specifice . Acest lucru este clar prezentat pe fiecare dintre exemplarele publicate :

  “Observatorul militar

  EDITOR:
  MINISTERUL APARARII NATIONALE ” .

  Ca urmare EDITORUL (M.Ap.N) este cel care hotaraste “politica editoriala” , in nici un caz personalul “de executie” din structura saptaminalului respectiv …

 13. Stelian P. says:

  Cu toata simpatia care ne leaga de data asta trebuie sa-ti dau dreptate.

 14. Schwartzkopff says:

  Cititi “stars and stripes” si veti vedea adevarate anchete dspre problemele adevarate ale militarilor. Cred ca echipa de la OM are multe de invatat. Nici-un ministru responsabil nu trebuie sa sugereze unei publicatii, chiar daca este destinata informarii preponderent interne, ce sa scrie, in ce directii sa faca presiuni, cum sa influenteze si pe cine. OM, daca este suficient de matur, dar nu il suspectez de asa ceva, trebuie sa fie preocupat de problemele militarilor, de deficitul de leadership, de problemele sociale care ne macina zi de zi pe noi si familiile noastre si, foarte important, sa inceteze odata pentru totdeauna cu odele aduse politicianului de la varful ministerului, oricare ar fi acesta.

 15. andreea says:

  Cornel Dobritoiu dormi bine noaptea?
  Nu te mustra constiinta deloc?
  Vine vremea si pentru tine!