Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Preşedintele Asociaţiei Ofiţerilor de Geniu în Rezervă şi Retragere – rechizitoriu la adresa lui Oprea

Într-o scrisoare deschisă adresată de Preşedintele Asociaţiei Ofiţerilor de Geniu în Rezerva şi în Retragere “Constantin Hârjeu”, Gl. Bg (r) Constantin Teodorescu, adresată ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, este prezentat un adevărat rechizitoriu la adresa ministrului, care prin activitatea sa politică a distrus întregul sistem legislativ care reglementează pensiile foştilor militari în Armată în contextul asigurării securităţii naţionale.

“Ati contribuit la fracturarea unui întreg sistem legislativ rezultat din acumulări succesive de experienţă statală şi articulat coerent de la anul 1864 până în anul 2010, adică pe parcursul a aproape un veac şi jumătate, perioadă care se confundă practic cu existenţa statului român modern” arată Teodorescu în conţinutul scrisorii.

“Sper că aţi înteles, domnule Gabriel Oprea (ministru) că aici nu vorbim de o simplă reaşezare (recalculare) a pensiilor militare, aici vorbim de violarea unui interes naţional excepţional cel al apărării naţionale, prin slăbirea coeziunii instrumentului ce-l garantează, armata naţională. Aţi decuplat rezerva de armata activă şi acest fapt este de o gravitate deosebită, ce excede cu mult dificultatea pasageră în finanţele statului, pe care aţi clamat-o. Aţi dat startul dezarticulării sistemului militar de apărare al ţării. Aţi sacrificat o logică de organizare a sistemului militar naţional pentru a salva o iluzorie şi pasageră stabilitate guvernamentală şi pentru o biată carieră politică. Şi acest lucru nu se poate uita şi nici ierta. Dacă un astfel de demers l-ar fi promovat un ministru civil putea fi invocată scuza lipsei de cultură militară, a lipsei spiritului de corp. Poate. Dar domnule Oprea Gabriel ce scuză vă găsiţi d-voastră ca rezervist al armatei?” îşi argumentează generalul Teodorescu rechizitoriul la adresa lui Oprea.

Manipularea pusă la cale de Oprea şi Direcţia Informare şi Relaţii Publice condusă de fostul comandor Frăţilă, este şi aceasta demontată argumentat de generalul Teodorescu: “Domnule Oprea Gabriel imi permit să vă transmit un adevăr simplu: modernizarea nu înseamnă distrugere. Aţi promovat o scamatorie ieftină, nedemnă de un ofiţer. V-aţi erijat în “salvatorul” pensiilor celor ce şi-au văzut cariera batjocorită prin deciziile aberante din 31.12.2009 şi ati umplut paginile Observatorului militar cu scrisorile de mulţumire a miilor de disperaţi ce nu contenesc să vă laude pentru “mărinimia” cu care i-aţi gratulat. Prin artificiile emise sub înaltul d-voastră patronaj aţi făcut ca pensia unui maistru militar să ajungă mai mare decât cea a unui colonel fost comandant de regiment ceea ce sfidează cea mai elementară idee de ierarhie militară.  Aţi afirmat public că cca 90% din pensiile militare au fost majorate şi au fost postate pe site-ul ministerului în vara anului trecut. Deciziile au venit în luna decembrie cu stupoarea beneficiarilor de a observa diferenţe substanţiale în minus. Au fost greşeli? Nu. A fost o mare minciună. Dar acest lucru nu se mai vede de sub munţii de scrisori cu osanale a celor ce depind de buna d-voastră plăcere, nu-i aşa? Dacă aveţi onoarea şi demnitatea care spuneţi că vă caracterizează, daţi ordin ca la sfârşitul acestei enorme munci la care în zadar v-aţi supus subordonaţii, sî se afişeze public adevaratul bilanţ.”

Interesantă este afirmaţia lui Teodorescu privind adevăraţii beneficiari ai recalculării pensiilor militare: “Daca nu ştiţi şi nu vi s-a adus la cunoştinţă îmi permit să vă informez că adevăraţiii beneficiari ai unor creşteri substanţiale sunt foştii ofiţeri de contrainformaţii (aparţineau de Securitate până în decembrie 1989 n.r.) şi foşti activişti politici. Interesant, nu? Probabil că merită! Făcând parte din actuala conducere politică care a condamnat comunismul, înainte de aplicarea unei legi “strâmbe”, i-aţi anticipat efectul? Desigur, nu! Aţi schimbat fidelitatea faţă de instituţia armatei pentru un succes politic trecător”.

Dincolo de aspectele uneori patetice ale scrisorii, aceasta merită citită în întregime dată fiind ampla argumentaţie pe care autorul ei o aduce în dezbaterea publică, demascând totodată impostura unora şi caracterul politicianist al activităţii actualei echipe manageriale de la MApN.

Redacţia InfoMondo Militar

 

sursa: A.N.C.M.R.R. – Filiala judetului Olt

scrisoarea deschisă a Preşedintelui Asociaţiei Ofiţerilor de Geniu în Rezerva si Retragere “Constantin Hârjeu”

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

64 Responses to “Preşedintele Asociaţiei Ofiţerilor de Geniu în Rezervă şi Retragere – rechizitoriu la adresa lui Oprea”

 1. karel knape says:

  sa mori tu?

 2. karel knape says:

  stelica p…sa mori tu, tot cu limbile esti alaturi de noi?

 3. Stelian P. says:

  In sfirsit, dupa multi ani, ati inteles ca fara rapoartele mele nu merge nimic bine pentru “elita armatei”. Halal elita ! O invinge un pensionar.

 4. ELENA says:

  Stelian P
  Unde / cand / in ce context am zis ca ar fi mers bine, chiar cu rapoartele astea? Am zis doar (cu alte cuvinte) ca va simt/im “ochiul vigilent” in ceafa in permanenta. Asta e, meseria nu se uita!

 5. Dracula says:

  Chiar daca financiar nu am fost afectat, moral si sentimental ,da.Sunt alaturi de toti camarazii mei care au fost nedreptatiti,umiliti, mintiti, insultati.Sper ca oroarea traita in ultimii trei ani sa nu se repete niciodata.
  Sarutmana, Rodica, sarutmana Elena.

 6. Dracula says:

  Eventual, esti alaturi de primele sase litere din numele meu de postac….si ele sa fie cu tine! VESNIC!

 7. Stelian P. says:

  Multumesc pentru urari si iti doresc si tie la fel.

 8. ANONIM says:

  A DEVENIT SCMD O STRUCTURA ANARHISTO-TERORISTA?
  joi, 3 mai 2012
  PUNCT DE VEDERE AL BIROULUI OPERATIV AL FILIALEI SECTOR 6 SCMD

  In data de 25.04.a.c., Biroul Operativ al Filialei Sector 6 SCMD Bucuresti a transmis presedintelui SCMD punctul sau de vedere la doua materiale aparute pe pagina centrala a sindicatului, solicitand publicarea acestuia odata cu primirea lui pe aceeasi pagina principala ca drept la replica. Tinand cont ca solicitarea BO al Filialei Sector 6 nu a fost onorata, pentru o corecta informare a tuturor membrilor SCMD si in virtutea dreptului la opinie ne rezervam dreptul la a publica punctul nostru de vedere pe pagina filialei”

  COMITETULUI DIRECTOR AL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

  Biroul Operativ al SCMD- Filiala Sector 6, a luat act de ,,Informarea privind unele decizii luate de catre Comitetul Director al SCMD in sedinta din 05.04.2012”, publicata in data de 08.08.2012 pe pagina principala a site-ul SCMD, si, pentru corecta informare a cititorilor, membrii sau nu ai sindicatului, prezinta urmatoarele:

  a)- reda mai jos, integral, punctele 5-12 ale documentului mentionat, intrucat acestea vizeaza explicitpersoana presedintelui Filialei si implicit deciziile luate in unanimitate, impreuna cu Biroul Operativ;
  b)- aduce precizarile necesare si cuvenitele corectii;
  c)- solicita Presedintelui SCMD, publicarea punctului de vedere al Biroului Operativ, pe pagina principala, odata cu primirea acestuia conform deontologiei, si respectarii dreptului legitim la opinie.

  ,,Informarea privind unele decizii luate de catre Comitetul Director al SCMD in sedinta din 05.04.2012

  5. Comitetul Director (CD) a luat cunostinta de decizia dl. Col (r) Tudor Marian, trimisa presedintelui SCMD in data de 02.04.2012, inregistrata la Registratura SCMD cu nr. 1496/03.04.2012, de retragere din functia de vicepresedinte al SCMD. CD a constatat ca nu este necesara nici o comunicare la tribunal, dl. Col. Tudor fiind desemnat vicepresedinte, conform Statutului, art 9 par. (3) lit (b), de catre membrii fondatori. In aceasta situatie, CD a hotarat sa se adreseze membrilor fondatori, in baza aceluiasi articol din Statut, pentru desemnarea unui alt vicepresedinte care sa raspunda de Departamentul Organizare, si sa transmita membrilor SCMD urmatoarele:
  a)Planul de masuri, adoptat statutar dupa CNR 2011, a prevazut o delegare de competenta catre vicepresedinti a domeniilor de responsabilitate si a relatiilor directe cu presedintii de filiale dintr-un anumit teritoriu, care se constituie in Consiliul consultativ al respectivului vicepresedinte; numai in baza acestuia dl. Col. Tudor avea, ca vicepresedinte, responsabilitati pe Bucuresti si jud. Ilfov. La ora actuala, domnia sa este, din punct de vedere statutar, doar presedinte al Filialei 2 Sector 6 Bucuresti;
  b)Statutar si conform ROF, orice structura a SCMD este creata, organizata si desfiintata numai de Comitetul Director.

  Precizari si corectii :

  a) – denumirea corecta si unica este Filiala SCMD- Sector 6 si nu Filiala 2 Sector 6, pentru ca aceasta nu mai exista, conform ¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬Protocolului de fuzionare incheiat in 07 Iulie 2010, si transmis spre stiinta inca de acum doi ani, CD; Dar si-a pus cineva problema daca baza de date este corecta? Stie CD cate filiale are in tara si care este numarul real al membrilor SCMD? Stie CD care este situatia reala a platii cotizatiilor pe intreaga tara?
  b) – CD nu specifica in text, nici daca a inteles corect adevaratele motive care l-au determinat pe Seful Departamentului Organizare si Vicepresedinte in CD sa demisioneze in data de 02.04.2012 (satul de atata opozitie argumentata in van) nici daca recunoscandu-i reala implicare si contributie la actiunile si activitatile sindicale a schitat vreun gest simbolic sa-l retina. Sau poate a considerat ca singurul act meritoriu in care s-a evidentiat, si pentru care poate gasi oricand un inlocuitor, a fost doar montarea si demontarea schelelor. Oare cati dintre membrii CD sau din departamente, unii platiti, au facut cat a facut acest om?

  6. CD nu a infiintat niciodata vreun consiliu de coordonare filiale si respinge o atare structura nestatutara si susceptibila de a crea paralelisme si sciziuni. CD atrage atentia BO ale Filialelor din Bucuresti si Ilfov ca au fost manipulate de catre unul dintre“venerabili”, coleg de loja cu domnii generali Oprea si Mihai Iliescu, in sensul parasirii activitatii legate de buna functionare a filialelor, si ca nici una dintre deciziile BO nu poate fi statutara daca nu s-a facut cu aprobarea majoritatii membrilor filialei. Viitorul vicepresedinte cu probleme de organizare va lua masuri pentru intarirea filialelor din Bucuresti si Ilfov si a BO ale acestora.

  Precizari si corectii :

  a)- in conformitate cu prevederile art.12 litera I, art.28(1) din Statutul SCMD si art.39 litera f alin. 4 din ROF-ul SCMD, in data de 17 august 2011 s-a decis constituirea Consiliului de Coordonare a filialelor din Bucuresti si Ilfov, structura unitara, fara personalitate juridica si fara a aduce atingere filialelor de sector. Mai mult, in data de 28 decembrie 2011 CD a aprobat constituirea Consiliilor Consultative pe zone geografice, Bucuresti si Ilfov.
  b)- reamintim CD, cat si pescuitorilor in ape tulburi ca PROTOCOLUL de constituire a Consiliului de Coordonare a filialelor din Bucuresti si Ilfov expliciteaza pe intelesul tuturor urmatoarele capitole, ca puncte de referinta:
  1. Motivaţia necesităţii constituirii acestei structure.
  . 2. Manifestarea unei atitudini proactive şi nu doar reactive în modul de acţiune faţă de situaţii şi evenimente (motivaţie).
  3. Promovarea unei imagini profesioniste, implicate şi competente la nivelul Capitalei precum şi consolidarea filialelor prin (motivaţie).
  4. Atragerea resurselor financiare.
  5. Organizare, atribuţii şi competenţe ale structurii.

  In cel mai transparent mod, PROTOCOLUL a fost publicat si pe site-ul Departamentului Organizare, miercuri, 2 noiembrie 2011.
  Orice cititor de buna credinta si cu o gandire logica isi da seama ca documentul programatic nu are si nu urmareste niciun moment vreun scop subversiv. Dimpotriva. In ceea ce priveste structura in sine, ea vizeaza in esenta prin scopurile stabilite, intarirea si nicidecum slabirea sindicatului, o forta coagulata si puternica la nivelul capitalei si nu paralelismul ori vreo tendinta de sciziune.
  c)- in ceea ce priveste viitorul vicepresedinte cu probleme organizatorice, suntem convinsi ca va primi sarcini precise in asa zisa logica a CD, pe care le va urma obedient, cu calcaiele lipite si coloana arcuita corespunzator. Altfel……cu siguranta va zbura !
  d)- Asa usor se uita la nivelul CD ca azi se aproba ceva si maine nu se recunoaste acest lucru, sau Consiliul de Coordonare al filialelor din Bucuresti si judetul Ilfov este altceva decat Consiliile Consultative pe zone geografice? Dar in lipsa unor documente (procese verbale) corecte si semnate de toti membrii CD prezenti la sedinte si in logica unor oameni fara coloana vertebrala se pare ca nu s-a aprobat asa ceva la nivelul CD, sau cel putin nu se recunoaste, pentru ca nu convine cuiva.

  7. CD atrage atentia ca a votat repingerea oricarui dialog la nivelul MApN, sub nivelul ministrului Oprea, orice actiune de acest gen desfasurandu-se nestatutar si fiind de natura a aduce prejudicii imaginii SCMD care doreste, speram ca in cvasitotalitatea membrilor sai, sa dialogheze cu numita tovarasa Lupu, doar in tribunal, prin intermediul avocatilor.

  Precizari si corectii :

  a)- La data de 07 februarie 2012 a avut loc o discutie spontana cu reprezentanti ai MAI, respectiv cu secretarul de stat, chestor pr. Dl. Guran Lucian, dialog ce nu a fost pregatit si aprobat de CD (desi a participat presedintele SCMD). Paradoxul rezulta din faptul ca la momentul discutiilor, presedintele SCMD nu a putut prezenta, in scris, setul de probleme cu care se confrunta membrii SCMD din MAI, problematica scrisa fiind depusa a doua zi. Cu atat mai mult, nici in prezent, nu se cunoaste punctul de vedere al MAI la problemele prezentate.
  La solicitarea membrilor de sindicat, prin BOp ale filialelor si dorind nererepetarea improvizatiei de dialog, Consiliul de Coordonare in sedinta ordinara din 21 februarie 2012, a hotarat sa adreseze o solicitare CD cu privire la demararea unor discutii cu reprezentantii MApN, prezentand inclusiv punctajul si tematica discutiei, in similitudine cu cele prezentate la MAI.
  MApN, luand act de solicitarea SCMD, a delegat pentru discutii pe secretarul de stat Vasile Mihail OZUNU. Presedintele SCMD a refuzat dialogul la acest nivel, clamand ca el nu discuta decat cu ministrul Oprea. Oare un secretar de stat care are in atributii si problematica noastra (a se citi de catre cei care nu stiu atributiile Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul si Informare Publica) este“nimeni in drum” sau presedintele SCMD se considera prea mare pentru a purta astfel de discutii cu reprezentantul desemnat de ministrul apararii, oricare ar fi acesta?
  Avand in vedere ca problemele ce urmau a fi prezentate reprezentau, de fapt, solicitarile membrilor de sindicat nu numai din Bucuresti si Ilfov ci si din intreaga tara (Craiova, Brasov, Constanta, s.a.) Consiliul de Coordonare in sedinta din 06 martie 2012 a hotarat sa dialogheze in conditiile mai sus mentionate, delegand un numar de patru persoane, asa cum reiese si din comunicatul afisat pe site, dupa intalnire.
  Se cunoaste de catre toti membrii SCMD ca in aceeasi perioada ,doua persoane (Valeriu Pricina si Contantin Nastase – membrii ai CD) au fost in audienta la ministrul apararii Oprea? Unii zic ca pentru probleme personale, dar oare ce probleme personale? Nu cumva acestia erau in “misiune”, apropos de tradare, sau solicitau si ei grade? Oare numai unii au voie sa dialogheze cu reprezentantii Ministerului Apararii “indiferent de probleme”? Au facut cei doi o informare despre ceea ce au discutat sau este secret?
  Legat tot de dialogul pe care este gata sa-l aiba conducerea SCMD cu oricine (guvern, parlament, ministere), oare inversunarea si limbajul liderilor nu a generat refuzul primului-ministru (vezi Ungureanu), ministrilor, chiar daca acestia asa au primit sarcina de la Cotroceni, da a dialoga cu reprezentantii nostrii? Oare de ce la consultarile de la Guvern din luna aprilie 2012, cu ONG-urile, sindicatele, SCMD nu a fost invitat?

  8. CD isi exprima nedumerirea fata de toate acuzele aduse nestatutar si pe cale de coterie,de catre un fost membru al sau, la adresa activitatii departamentelor si chiar a CD, urmand ca in numele transparentei reclamate sa i se puna acestuia, public, un set de intrebari, la care sa raspunda.

  Precizari si corectii :

  a) – pentru a lamuri colegii nostri asupra semanticii cuvantului coterie utilizat intr-un mod incalificabil de catre CD, redam explicatia din DEX:

  COTERÍE, coterii, s. f. Grup restrâns de persoane care urmăresc scopuri ascunse, egoiste și care urzesc intrigi și alte acțiuni reprobabile; gașcă, clică. – Din fr. coterie. Sursa:DEX ’98 (1998)
  b)- nu stim exact cine este gasca care urmareste asa-zisele interese obscure in acceptia CD, insa, pe cale de consecinta, daca seful gastii e Presedintele Filialei, inseamna ca gasca nu poate fi decat BOp al Filialei Sector 6 (ca o prima explicatie).
  c)- Concluzii:
  1.in ceea ce priveste Presedintele Filialei – spunem raspicat ca il cunoastem prea bine si nu a tradat niciodata interesele sindicatului. Dimpotriva, s-a identificat cu ele.
  Pe langa calitatile care l-au evidentiat o cariera intreaga si care-l recomanda ca lider si in prezent, intr-adevar are un mare ,,defect”: spune mereu ADEVARUL, pana cand lucrurile se indreapta. De aceea nu ne disociem de faptele lui si mergem cu el mai departe.
  2. in ceea ce priveste BOp al Filialei – pentru cine nu ne cunoaste, putem spune, cu modestie doar, ca ne caracterizeaza doua lucruri : unitatea si faptele;
  – unitatea –pentru ca deciziile in cadrul Biroului se iau pe baza de argumente, si unanimitate de voturi, iar Presedintele nu are drept de veto (nu dupa cum se vede in cadrul CD, unde Presedintele decide totul, iar CD are doar rolul de paravan). Nu de alta, dar mai avem un presedinte-jucator in capul satului, si care la randu-i are un guvern. Tot de paravan. Si ne-a ajuns tuturor!
  – faptele- pentru ca rezultatul muncii BOp este Filiala Sector 6, una dintre cele mai numeroase si puternice din Sindicat; pentru ca am reprezentat interesele colegilor cum am putut mai bine si, mai ales in modul cel mai transparent. Site-ul Filialei ne e martor.
  3. in ceea ce priveste asocierea in sine a BOp si a Presedintelui Filialei cu coteria – subanteleasa si indusa voit de catre CD, oricat de muzical si nevinovat ar gadila urechile mai lungi ale unei minoritati, are efectul paralizant al unei palme pe un obraz nevinovat. De aceea, o respingem ca pe o jignire impardonabila, si sugeram CD sa caute asocierea cu “pricina”in alta parte, decat in structura noastra de conducere.

  9. CD a hotarat sa respinga orice tentativa de scindare a sindicatului in interes propriu, de catre una sau mai multe persoane, considerand ca aceasta este o actiune dorita si angajata de actuala putere politica, in plin an electoral, cand SCMD se vadeste a fi unul dintre putinii adversari reali ai regimului. Aceasta deoarece CD a constatat, dincolo de declaratiile verbale, de dragoste catre presedinte si de “ingrijorare” fata de bunul mers al activitatii, o actiune constienta sau nu, cat se poate de practica, a unui grupuscul de 7-8 persoane, vizand destructurarea sindicatului, prin inventarea unei structuri paralele Comitetului Director, neconsultarea tuturor membrilor filialelor constituite de CD in Bucuresti, dezinformare, incercare de manipulare a presedintilor si a membrilor BO ale filialelor din Bucuresti si initierea unei strategii paralele si contraproductive cu aceea a CD. Exemple ar fi contactarea unor politicieni nesiguri din USL, care au solicitat si primit datele personale ale membrilor SCMD din Bucuresti, emigrand ulterior, cu tot cu acestea, la UNPR, sau atacurile vizand inlocuirea membrilor Departamentului Juridic (mai nou si a Comisiei de Disciplina) pentru refuzul de a face contestatii-mamut, la presiunea unor nemembri de sindicat, dornici sa se reprezinte singuri in instanta, avand de-a gata toate elementele actiunii.

  Precizari si corectii :

  a) – intrucat in textul de mai sus este invocat un grupuscul de 7-8 persoane, vizand destructurarea sindicatului, prin inventarea unei structuri paralele Comitetului Director….., rezulta de data aceasta fara echivoc, spunem noi, ca gasca, nu o constituie BOp al Filialei, ci Consiliul de Coordonare a filialelor din Bucuresti si Ilfov (a doua explicatie si speram, ultima).
  b) – avand in vedere ca explicatiile referitor la structura respectiva au fost argumentate suficient la pct. 6, ne vom limita doar la simpla remarca, ca de la data publicarii Protocolului de infiintare pe site-ul Filialei 2 noiembrie 2011 si pana in prezent, ar fi fost suficient timp pentru demascarea caracterului subversiv al acesteia, de catre colegi. Ori pana acum………..
  Pentru a intregi insa imaginea colegilor, le recomandam sa citeasca “ MICA SCHITA DESCENARIU” – autor dl. Valeriu Pricina publicata pe site-ul sindicatului, in realitate un scenariu ieftin cu iz cabotin, in vederea formarii unui punct de vedere corect, si in oglinda cu al nostru. In ochii dansului Consiliul de Coordonare nu este decat “structura paralel autoimpusa – fara autoritate decizionala reala si fara vreun temei statutar” si“ paralel autoinstalata” ceea ce demonstreaza fara echivoc necunoasterea prevederilor statutare, precum si a hotararilor CD, din care face parte.
  c) – in ceea ce priveste “ grupul solidar, contestator, vesnic nemultumit, vesnic pretinzator de altceva si altcumva “ cu “ carente de ordin cultural sau profesional “ acesta este de fapt format din presedintii filialelor din Bucuresti si Ilfov, care nu a facut decat sa solicite o comunicare interna si publica transparenta care sa vizeze intarirea fortei SCMD,continuarea eforturilor pentru schimbarea atitudinii societatii fata de SCMD si realizarea obiectivelor numai in interesul membrilor sai. Reamintim ca aceste chestiuni au fost publicate pe site-ul Filialei, in Comunicatul Consiliului de Coordonare.
  Problema carentelor frizeaza bunul simt si in special incapacitatea unor critici de ocazie de a se alatura acestui grup.
  10. Rezolvarea tuturor problemelor legate de bunul mers al activitatii filialelor din Capitala este de competenta CD si a viitorului vicepresedinte cu probleme organizatorice.

  Precizari si corectii :

  a) – nu ne indoim nicio clipa ca aceasta este intentia CD, singura nedumerire este insa, daca maniera de rezolvare ramane aceeasi. Adica, a se citi ca si in continuare Presedintele va decide de unul singur, ca doar CD are numai rol consultativ si din care bietul viitor vicepresedinte nu va realiza exact daca face/sau nu parte. Doar un precedent exista !
  b) – Se naste totusi o intrebare. Care este explicatia discordantei dintre prevederile statutului si cele ale ROF in privinta infiintarii/desfiintarii filialelor (Comitetul Director … infiinteaza, organizeaza si dizolva filialele Sindicatului.” (ROF, Art. 17, lit. j) si cine a introdus acea prevedere în ROF?
  11. CD va supune analizei Departamentului Juridic si Comisiei de Disciplina a SCMD punctele 7- 9.
  12. CD atrage atentia tuturor membrilor SCMD sa faca o distinctie clara intre calitatea lor de membri ai unor partide (indiferent care) si calitatea de membru SCMD. Orice actiune la care participa in calitate de membri ai partidelor in cauza, in tara sau in strainatate, priveste, sub toate aspectele, inclusiv financiar, respectivele partide, nu SCMD.

  Precizari si corectii :
  a) – coroborand pct. 11 cu fraza din pct. 8 ,,….urmand ca in numele transparentei reclamate sa i se puna acestuia, public, un set de intrebari, la care sa raspunda. (adica Presedintelui Filialei) -cu alte cuvinte, Ai sa dai sama, Tudore !- BOp al Filialei se intreaba retoric de ce daca timpurile inchizitoriale au trecut, mijloacele au ramas inca, intr-un sindicat in care dreptul la opinie este liber, cu atat mai mult cu cat se bazeaza pe argumente.
  b) – in ceea ce priveste pct. 12, nu stim la ce se refera CD.

  In loc de Concluzii:

  1. BOp al Filialei respinge toate jignirile CD cuprinse in ,,Informarea privind unele decizii luate de catre Comitetul Director al SCMD in sedinta din 05.04.2012”, mai mult sau mai putin voalate, mai mult sau mai putin induse, aduse de catre CD Presedintelui Flialei si colegilor din structurile de conducere, vizate.
  2. Solicita CD ca in timpul cel mai scurt sa poarte o discutie pentru lamurirea deciziilor, la care sa participe Presedintele SCMD, CD in corpore, BOp al Filialei Sector 6.
  3. BOp al Filialei Sector6 a pregatit de asemenea un set de intrebari pentru conducerea SCMD intrucat tendintele de conducere autocrata devin tot mai vizibile, ca de altfel si persistenta erorilor de management la nivelul CD.
  4. Totodata, solicitam si asteptam din partea d-lui Valeriu Pricină (semnatar al materialului “Mica schita de scenariu”)si a membrilor CD, semnatari ai Informarii din data de 05.04.2012, să cearăscuze in mod public, tuturor acelora care sunt vizaţi în cuvintele nepotrivite/ofensatoare lansate pe site-ul SCMD.

  BIROUL OPERATIV AL FILIALEI SCMD- SECTOR 6 BUCURESTI

  P.S. OARE MINISTRUL DESEMNAT AL APARARII “membru de onoare al SCMD” (asa cum reiese din site-ul sindicatului) cunoaste de amenintarile “furerului sindical” ca M.Ap.N. este total la mana SCMD,iar daca USL nu semneaza conditiile impuse de dogarieni vor cadea de la guvernare ( ultimele amenintari proliferate chiar ieri la un restaurant din Bragadiru)?!?

 9. ANTONESCU MARIN says:

  Sa observam, dragi cititori, ca tuterii de pe blogurile lui neacsu si Burcu sunt prezenti si aici cu mirosurile si conceptiile lor puturoase!…
  Cine-i mai baga in seama?!…
  Cat despre actiunile dizidentului din SCMD, col Tudor, omul asta este bolnav- a dat din pinteni, a dat din coate, sa razbeasca in fruntea sindicatului. Vrea sa fie el sef si nu Dogaru.
  pentru acest tel este in stare sa o vanda si e maica-sa. Il doare in cot de problemele sindicalistilor. El vrea sa fie sef si doar atat.
  Se vede de la o posta!…

 10. Stelian P. says:

  Hai sa te ajut si eu cu trei nume de OAMENI adevarati nu cu bolnavi care dau din pinteni (include-l aici si pe semnatarul limbilor):

  “Vă asigur că nu veţi mai găsi un om de sacrificiu cum este Mircea Dogaru. Al doilea încă nu este născut!. …
  VICTOR PONTA nu va dezamagi niciodata POPORUL ROMAN !”
  Preşedintele SCMD, Filiala 1 Braşov
  Preşedintele Alianţei Pentru Respectarea Democraţiei – Octavian Paler
  Gl. mr.(r). prof.univ.dr. Petrişor Mandu
  joi, 3 mai 2012

 11. ion says:

  SA-MI DEA NENOROCITUL DE OPREA BANII INAPOI CA NU MAI AM DIN CE TRAI !!!! ORDINARUL !!!!

 12. UN SIMPLU SINDICALIST says:

  Iata o confirmare a celor aratate mai sus, data chiar de marele lider sindical, dar si a faptului ca minte de ingheata si balta de la Bragadiru ( mare capacitate de dedublare -simultan in spital si in emisiunea antenei lui felix al carui slujitor devotat este:
  P.S. 3: va rog respectuos sa transmiteti prietenilor dvs. anonimi ca dl. Col. Valeriu Pricina este la Chiojd iar eu sunt internat in spital din ziua mitingului, la care, regret, nu ne-ati sprijinit, prin urmare nu stiu cine ar putea complota la carciumile din Bragadiru impotriva prietenului meu de o viata, pe care il sustin in orice imprejurare, dl. Gl. Lt. (r) Cornel Dobritoiu.

  Publicat de Costel Galateanu la 23:26

 13. bece traian says:

  Boc ajutat de tradatori ca Oprea care au jurat sa respecte constitutia si legile tarii, au pus statul starul roman sa fure de la pensionari, sa incalce legile tarii si constitutia, sa nesocoteasca hotarari judecatoresti. Au pus Armata Romana sa insele pensionarii rezervisti, sa distruga mandria de militar al armatei Romane.
  Cu toate acestea scisoarea este politicos intocmita. Oprea nu merita nici macar politete. Sa minti si sa inseli este dezonorant pentru un fost militar.

 14. Dracula says:

  Eu vreau si capu la czar!!!