Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Preşedintele comisiei de Apărare din Senat: “bugetul Armatei va trebui majorat în luna iulie cu minim 30-50%”

Senatul României foto www.presaonline.com

În urma audierii Şefului Statului Major General al armatei, Ştefan Dănilă, preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, Teodor Meleşcanu, a declarat că “bugetul Armatei va trebui majorat în luna iulie cu minim 30-50% pentru a-şi putea continua misiunile în curs, la nivelul adecvat”, citează Realitatea.

“Am discutat care sunt priorităţile Ministerului Apărării pentru anul în curs şi care sunt mijloacele necesare pentru realizarea tuturor misiunilor. Concluzia e foarte simplă. Avem în continuare misiuni foarte importante, în special în contextul participării la misiuni NATO, misiuni ale UE şi alte operaţiuni în afara teritoriului naţional. În mod evident aceste misiuni trebuie să fie sprijinite şi financiar, la ora actuală bugetul, din câte am văzut noi, care este sub 1% din PIB, ridică probleme serioase şi toate eforturile pe care armata le face pentru a compensa lipsa fondurilor sunt eforturi care nu vor putea depăşi o anumită limită”, a spus Meleşcanu în urma audierii Sefului Statului Major General al armatei, Ştefan Dănilă.

“O concluzie care am desprins-o din audierea de azi este că va fi nevoie, la rectificarea din iulie, Armata să primească o rectificare pozitivă, nu atât pe salarii, probleme sociale, cât pe dotare, bunuri, combustibili, muniţie, tot ceea ce are nevoie ca să-şi îndeplinească misiunile”, a mai precizat Meleşcanu.

La întrebarea “care ar trebui să fie cifra minimă care ar trebui alocată suplimentar Armatei el a spus:

“Ar trebui nu o dublare, dar o mărire cu cel puţin 30 – 50% a bugetului, având în vedere şi misiunile foarte importante pe care armata le are în continuare”.

La audierea din Comisia de apărare au fost prezenţi, de asemenea, Şefii forţelor Tereste, Aeriene şi Navale.

Sursa: Realitatea

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Preşedintele comisiei de Apărare din Senat: “bugetul Armatei va trebui majorat în luna iulie cu minim 30-50%””

  1. cititor says:

    Minunea anului. Sambata s-a transmis unitatilor armatei ca personalul ,indiferent unde se afla ,sa vizioneze o emisiune ,la un post tv.unde vorbea ministrul Oprea. Halal,ne intoarecem la Ceausescu?