Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Preşedintele israelian: Israelul decis să atace Iranul singur

Într-un interviu pentru postul de radio israelian Kol Hai, preşedintele israelian, Shimon Peres, a declarat că dacă strategia preşedintelui american, Barack Obama, faţă de Iran nu dă rezultate, Israelul va executa singur un atac asupra Iranului.

Peres şi-a exprimat speranţa că apelul lui Obama la dialog cu Ahmadinejad va produce rezultate, dar a avertizat că dacă aceste negocieri nu au un efect pozitiv în schimbarea abordării preşedintelui iranian, “noi îl vom ataca”.

Peres a mai spus că arestarea unei celule Hezbollah în Egipt, săptămâna trecută, a reprezentat o lovitură adusă puterii preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad.

“Ahmadinejad recrutează forţe împotriva noastră, dar există de asemenea forţe împotriva lui”, a spus Peres. “Ce s-a întâmplat în Egipt a creat o opoziţie acerbă şi trebuie să unim toţi opozanţii săi – sunniţii şi europenii, precum şi cei care se tem de armele nucleare şi de teroare”.

sursa: Jerusalem Post

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Preşedintele israelian: Israelul decis să atace Iranul singur”

  1. DE CE BAL says:

    Israelul nu va fi lasat sa actioneze singur. Numai ca Obama nu putea sa dea un asemenea avertisment, dupa mesajul dorit de reconciliere cu Iranul. Si Tel Avivul si-a asumat o asemenea misiune. Totusi se mai asteapta ceva…

  2. Ando says:

    Mereu trebuie sa existe un motiv !

  3. SCOR ILO says:

    Constat ca imperiul si-a schimbat capitala de la Roma la Washington.