Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Preşedintele SCDMRR consideră posibila majorare a pensiilor foşilor militari ca fiind o manipulare mediatică

sigla SCMD

Într-o “Scrisoare deschisă caprei vecinului” postată de Preşedintele SCMD, Col. (r) dr. Mircea Dogaru, pe site-ul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), prezintă un punct de vedere privind ştirile difuzate în mass media naţională potrivit cărora pensiile foştilor militari vor fi majorate începând cu 1 ianuarie 2011.

Potrivit lui Dogaru, “Cu data de 14.11.2011 s-a reluat, într-o formă extrem de dură, războiul de imagine şi de manipulare psihologică a dvs., declanşat împotriva foştilor militari şi a foştilor poliţişti, de către actuala Putere, prin intermediul Preşedintelui României, care s-a pronunţat la televiziunea antinaţională a tovarăşei comisar Culcer, şi prin intermediul postului REALITATEA TV, care a redevenit antinaţional şi aservit total Puterii.”

În opinia preşedintelui SCMD “sporul de buget pentru pensii are in vedere nu cresterea pensiilor aflate in plata, ci cele 12-15.000 de cadre care au inceput sa fie date afara cu feb. 2011, cu drept de pensie, proces care va continua in 2012. Si pentru care legea nu a prevazut nimic. Pe scurt, comisari sefi sau colonei si generali, sau maistri militari si subofiteri, ajunsi la varsta de 55 de ani, au fost si sunt obligati sa treaca in rezerva, in conditiile in care Legea 263 prevede varsta limita de 60 de ani. Sunt déjà sute de cazuri de oameni trecuti in rezerva de luni de zile, care nu au nici un fel de venit, nici pensie nici ajutor de somaj, si alte sute de cazuri de fosti colonei sau comisari sefi care primesc un ajutor de somaj

mascat sub numele de “pensie provizorie”. Aceasta sintagma, “pensie provizorie”, nu exista in nici o lege. Prin distrugerea cvasitotala a MAI si SRI si prin continuarea trecerilor in rezerva la MApN, numarul acestora va trece de 15.000 in 2012. In concluzie, suplimentarea ii are in vedere pe ei, in primul rand.”

Alte zone spre care s-ar îndrepta suplimentarea fondului de pensii ar fi reluarea plăţilor spre cei care au renunţat la pensii, obligaţi de lege, dar acum revin ca urmare a încetării contractelor de muncă dar şi a păstrării în plată a pensiilor la nivelul lui 2010.

O ultimă cauză identificată de dl. Dogaru ar fi “imbecila reforma a sistemului, prin desfiintarea legilor ocupationale botezate “speciale” (cu exceptia legii pentru magistratii complici ai Puterii), pe langa zecile de mii de procese declansate de SCMD, a presupus si o cheltuiala suplimentara de circa 80 milioane de euro, cat au costat operatiunile de recalculare si revizuire nule de drept.”

În finalul scrisorii Preşedintele SCMD se adresează tuturor cetăţenilor României: “Stimati cetateni, Daca vreti sa mai aveti un viitor, intr-o tara numita Romania, va chemam alaturi de noi, in strada, atunci cand frigul, taxele nesimtite, taierile bugetare si de pensii ne vor scoate pe toti din case, pe 24 ianuarie 2012.”

Scrisoare deschisa caprei vecinului

sursa: sindicatulcmd.blogspot.com

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

171 Responses to “Preşedintele SCDMRR consideră posibila majorare a pensiilor foşilor militari ca fiind o manipulare mediatică”

 1. Stelian P. says:

  @ELENA
  Scuze, raspunsul de mai sus era pt. dvs.

 2. tupak amaru says:

  este foarte simplu . cei care au urmarit fenomenul de la inceput stiu deja acest lucru . dar , daca sunteti curios , luati cateva nume si incepeti sa verificati . o sa va convingeti singur . si pentru ca sunteti perseverent , dupa cate cunosc eu , verificati si problema sediilor ( cui au apartinut la inceput – mai exact , in ce sedii au avut loc primele intalniri SCMD ) . ulterior , ce sedii au fost inchiriate , in ce locatii , cui apartin ( sau au apartinut ) . atat .

  tupak amaru

 3. Stelian P. says:

  tupak amaru
  Nu contest ce spui mai ales ca am si eu informatiile mele. Eu voiam sa-mi explice ELENA de ce este atit de sigura incit te combate si inca cu litere de tipar.

 4. cornelusu says:

  @karadenitz O fi aia de care zici precum justitia dar e clar ca dreptul patrimonial si matrimonial si mai cum vrei sa-i spui e castigat fraudulos in cazul pensiilor de peste 7000-8000 lei(in unele cazuri, posibil sunt si pensii calculate corect). Deci hotul neprins e negustor cinstit dar cand il prinzi cum mai e? Idem la pensiile civile nesimtite unde sunt multe nereguli si care ar trebui si ele aduse la nivelul corect. Iar pensia nu poate fi un drept de proprietate.Potrivit DEX ea este o suma de bani lunara care se acorda persoanelor ce au iesit din activitatea profesionala pentru limita de varsta…..nu am gasit niciunde chestiunea cu drept de proprietate, intangibil, inalienabil, inexpugnabil, irefutabil, imprescriptibil, indestructibil, etc. Suma de bani respectiva poate fi modificata de Legislativ si Executiv, functie de posibilitatile reale ale unei tari de a sustine cuantumurile in cauza. Evident, militarii, ma refer la cei care au slujit sub arme, nu la cei care si-au facut functii grase in locuri caldute, ar trebui sa aiba pensii decente, mai mari decat in sistemul civil pentru a recompensa astfel privatiunile la care au fost supusi de-a lungul carierei. Analizand tabelele din dec 2010 rezulta insa cu totul altceva….sefii Armatei au pensii relativ modeste de cca 5000 lei iar baietii smecheri si-au tras pensii de 12000-14000 lei si chiar mai mari. O fi corect oare? In ce razboaie participat-au smecherii? Oare ce facut-au ei pentru tara sa merite acele pensii mai ales ca au fost pensionati pe la 47-50 de ani?

 5. BONAPARTE says:

  Da-i si un pahar cu apa!!!

 6. ursus says:

  Bai Cezare inscrie-te din nou in scoala generala, poate invteti si tu putina gramatica, agramatule! Acu iti spui Bonaparte? Ptiu, cred ca esti dus rau cu capul omule! Vezi de te trateaza cu beladona, ca poate ai niscaiva boli ascunse ca mentorul tau V.I. Lenin

 7. karadeniz says:

  @cornelusu
  Câștigul acela fraudulos, de peste 7-8 mii ( ai coborât ștacheta, câteva comentarii mai sus vorbeai de 8-9 mii ) devine clar abia când justiția se pronunță definitiv și irevocabil în această privință. Până atunci sunt simple supoziții. Stau și mă întreb ce curaj nebun putea să aibă un șef serviciu financiar sau resurse umane ca să măsluiască o decizie de pensionare, știind că auditul, CFI, CI, ori cel care îi va lua locul pe funcție, o pot descoperi și că poate fi tras la răspundere chiar și la ani buni după ce a plecat din sistem. Pensiile astea foarte mari sunt, matematic vorbind, calculate corect. Sistemul militar a avut și mai are retribuții mult mai mari decât cea a șefului statului major general, așa cum la președinție, guvern, ministere sunt oameni care iau salarii de două ori mai mari ca cei din fruntea acestor instituții. Legea 164 ca și L.119 ori L.263 au avut și au în ele prevederi ce au putut și pot fi speculate de foști sau viitori pensionari. Dar ele reprezintă excepția nu regula. Dovada este faptul că din aproape 77 de mii de pensii doar 481 erau peste 5.000lei , un procent de 0,625%. Armata a avut oameni detașați, în locuri în care salariile erau mult mai mari decât ale noastre, dar o să-ți dau un exemplu chiar din armată. Cei ce lucrau în industria de apărare, pe timpul când testau sau omologau armament în poligoane, primeau un spor de 50% la salariu de bază, cu celelalte sporuri acordate se dubla, sau chiar mai mult, solda lunară. Dacă un colonel de la Cugir, pe funcție de general, omologa o astfel de armă exact în luna în care se pensiona și mai avea și doctoratul pe specialitatea profesată își dubla pensia față de Bădălan ori Popescu. Noi nu eram plătiți pentru activitățile desfășurate peste program dar medici militari erau plătiți pentru gărzi.
  Referitor la dreptul de proprietate asupra pensiei vei găsi pe internet niște procese, pe spețe asemănătoare, ale unor foști militari din alte țări, câștigate la CEDO. Nu despre definiția pensiei din DEX discutăm ( ce risipă de epitete faci pe criza asta) ci despre cea din LEX. Sumele pot fi modificate de legislativ, pentru executiv poți consulta DEX-ul, dar nu așa cum îi vine pe chelie. În anumite situații, care au mai fost de-a lungul timpului și se pare că vor mai fi, se poate diminua valoarea ori chiar suspenda pe o perioadă plata lor.
  Eu mă refeream la schimbarea ulterioară a modului în care se stabilește acest cuantum al pensiilor, mod care mă dezavantajează față de cel în vigoare la momentul pensionarii. Poți renumerota apartamentele dintr-un bloc dar schimbi doar numărul la apartamentul meu, nu mă obligi să schimb apartamentul cu o garsonieră. Poți schimba numerele la pantofi dar eu voi purta tot pantofi de aceiași dimensiune chiar dacă vechiul număr 43 va fi acum 34.

 8. cornelusu says:

  @karadenitz…SMECHERE….ai innodat-o!!!!!!Cine se scuza se acuza smecheritule! Calcularea pensiei dupa metoda expusa de tine mai sus inseamna o metoda conjuncturala, speculativa care nu poate fi omologata ( poate doar in poligonul smenului!) de o institutie respectabila. De aceea a aparut o noua lege a pensiilor , pentru a elimina aceste calcule arbitrare, utilizate de smecherii ca tine care au combinat legea civila cu cea militara si si-au masluit pensioarele balaioarele.

 9. cornelusu says:

  La multi ani, Romania! La multi ani , romani corecti , cinstiti si onesti , oriunde v-ati afla! Cat despre voi smenarilor si smecherilor, fiind vorba de o zi sfanta a neamului nostru romanesc, va urez si voua la fel cu amendamentul ca uitati-va in oglinda sufletului si intrebati-va in primul rand ca ati facut voi pentru tara.Abia apoi sa puneti problema ce a facut tara pentru voi. Si nu mai huiduiti in aceasta zi! Macar acum!

 10. ursus says:

  Domnule dumneata ai participat vreodata pe bune la o actiune de asanare a poligonului, sau de deminare pe bune? Ai avut ocazia sa ubli prin ierburi mai mari ca tine prin Cincu, Malina si alte poligoane, cautind munitia neexplodata? Ai simtit vreodata cum ti se scurge pe ceafa de frica transpiratia? Iti raspund eu: NU! Dac-ai fi facut acest lucru n-ai vorbi in necunostinta de cauza! Era mult mai comod linga “bunicuta”, la o tuica fiarta, cu o cariera completa nu-i asa?
  Iti mai pun o intrebare: ai auzit vreodata cum zbirniie pe bune schijele care trec pe linga tine?….Si mai vorbiti dindu-va cu presupusul! Dar asa suntem noi romanii-ne pricepem la toate…

 11. BONAPARTE says:

  I LOVE YOU !

 12. BONAPARTE says:

  Ursule- intra in barlog si taci ca esti..limbaj moderat!!!

 13. ELENA says:

  @Stelian P
  Cred ca nu are niciun rost sa va explic acum de ce nu e adevarata afirmatia ca “Dogaru si Pricina si-au negociat cate un loc eligibil pe listele USL cu conditia remorcarii SCMD la caruta USL.” Asta din simplul motiv ca dvs. urati sindicatul si ii urati fara nicio limita pe cei 2, incat orice v-as spune eu nu va poate schimba sentimentele. De aceea va propun sa lasam viitorul sa dea raspuns la aceasta chestiune.

 14. Stelian P. says:

  ELENA
  Am spus-o de multe ori si am s-o repet si acuma:
  – nu confund sindicatul cu coloneii facuti la apelul bocancilor asa cum ei confunda tara cu conducatorii ei vremelnici.
  Mi se pare o problema atit de simpla incit ma mir ca trebuie sa o explic de atitea ori.

 15. Stelian P. says:

  ELENA
  Va propun sa recititi textele dogariene. Undeva acolo scrie ceva despre functia de “senator de drept” care trebuie acordata “adevaratilor reprezentanti ai armatei”. Poate atunci o sa intelegeti mai bine de ce v-am pus intrebarea respectiva.

 16. ELENA says:

  @Stelian P
  Ma trimiteti sa citesc M. Dogaru – Opere complete. N-am timp! Plec sa cunosc frumusetile patriei. Iar chestiunea cu senatorul de drept (al cui drept?) mi se pare o utopie.

 17. Bure Bista says:

  Mai steliane vezi ca dogaru se referea la Senator de drept in contextul Constitutiei din 1923 cand intradevar Armata avea senator de drept exact pentru a apara interesele Armatei de la tribuna Parlamentului. Erau mai multe persoane senatori de drept dar aici e vorba de cei ai Armatei.

 18. BONAPARTE says:

  ..si acela ar fi bine sa fie fix ..el ! sictir!!

 19. Stelian P. says:

  Bure Bista
  Cind un lider de sindicat scrie asa ceva pe blogul sindicatului, presupun ca face munca sindicala nu isi invata gloatele despre Constitutia Romaniei.
  Esti de alta parere ? Vrei sa-mi spui ca pe blogul SCMD se face scoala ?

 20. hoinar says:

  Ce vorbe…marete!!! “ce ati facut voi pentru tara….ce a facut tara pentru voi ” Patetic . Ma faci sa pling. Numai ca ai uitat sa spui de unde ai citat. Aceasta fraza celebra a fost facut cunoscuta de John Fitzgerald Kennedy si suna cam asa: “Nu intreba ce poate face tara pentru tine ci intreaba ce poti face tu pentru ea.” Insa a preluat-o si el; creatorul ei este poetul si filizoful libanez Khalil Gibran(1883 – 1931), care intr-un articol isi indemna patriotii libanezi sa lupte impotriva Imperiului Otoman.

 21. PopescuJr. says:

  Interesanta tema blogului :D. PS:imi place cum scrii.