Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Preşedintele Senatului cere Preşedintelui ţării să prezinte strategia de securitate naţională

Preşedintele Senatului, social-democratul Mircea Geoană a declarat că Şeful statului are obligaţia morală şi constituţională ca, în şase luni de la preluarea mandatului, să prezinte Parlamentului o strategie de securitate naţională, iar Guvernul – o cartă albă a înzestrării Armatei române.

“Opinia mea şi a noastră este următoarea – preşedintele României are obligaţia morală şi constituţională ca în şase luni de la preluarea mandatului să prezinte în faţa Parlamentului o strategie de securitate naţională. Acest lucru este cu atât mai important şi mai necesar cu cât au apărut elemente de noutate în această zonă de la propunerea de amplasare de interceptoare americane pe teritoriul României până la evoluţii geo politice în zona noastră extrem de interesante. Mai mult decât atât Guvernul României are obligaţia ca să prezinte o cartă albă a înzestrării armatei române”, a declarat preşedintele Senatului.

El a catalogat drept inacceptabil ca Armata română să primească sub 1% din PIB pentru dotare, înzestrare şi condiţii materiale, în condiţiile în care există şi obligaţii faţă de Alianţa Nord-Atlantică.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Preşedintele Senatului cere Preşedintelui ţării să prezinte strategia de securitate naţională”

  1. Geoana are dreptate. Dar daca el era seful statului asa facea?

  2. Nimeni says:

    Dl Geoană să pună oleacă mâna pe carte, din câte ştiu eu, o strategie nu se face pe bază de “obligaţii morale”. Strategia se întocmeşte pentru un orizont de timp de minim 10 ani. Mandatul unui preşedinte este de 5. Oare m-am tâmpit aşa de tare? Of Doamne, când om scăpa oare de meteahna “cârpelii”…..

  3. Strategia exista. A lucrat la aceasta Degeratu. Care-i problema?

  4. Bure Bista says:

    Este stipulat in Constitutie ca in termen de 6 luni de la preluarea mandatului noul/vechiul presedinte sa prezinte strategia.